yarım gün eğitim 5 saattir.Yönetmelikte 5 saati geçmemeli diyerek açık uçlu bırakılmış azda olabilir gibi.AZ olunca ek ders azalması gerekir millet 3 saatte çalışıp aynı parayı alıyo hadi bakalım
ben de 12.20-16.30 çalışıcam.tabi köy olduğu için mecburen orda durucam pek fark yok.17.30 kadar ordayım yıne.teneffus olmadığı için bir saat çıkma hakkımız var.
geçen yıllarda böyle bir yazı geldi okuluma .Orada çalışabileceği yazıyordu.ben bunun ne gibi ibr avantajı olacağını araştırdığımda sadece ekders iki katı oluyordu.Sadece ek ders ücretine çalıştırabilinecek elemanlar varken(kabul eden öğretmenler için)neden yeni öğretmen atansın yada usta öğretici alımına gidilsin(Tahmin edersinizki onlara verecekleri ücret daha fazla olacak)
arkadaşlar biraz önce okul öncesi eğitimi genel müdürlüğünün sitesinde çok önemli bir yazıyla karşılaştım ve paylaşmak istedim. ilköğretime bağlı anasınıflarında ikili eğitim uygulamasının zorunlu olduğu ve bu uygulamada taviz verilmeyeceği bütün okullara 21.09.2006 tarihli yazıyla gönderilmiş. sanırım gerekli düzeltmeyi yapıp ikili eğitime geçmezsek başımız belada
Arkadaşlar ben üniversite de iken staj yaptıgım okulun programı tam gün idi.Ancak anasınıfında ikili eğitim yapıyorlardı.Çünkü tam gün anasınıfı yasak demişlerdi.
arkadaslar bu konu hakkında kesin bilgilerim var.ben ilköğretimin anasınıfı öğretmeniyim normalde 9 3 çalişiyoduk.okulun ikili eğitim olmasına ragmen.ama subat ayında kesin değişiklik olmus.ve bundan ancak şimdi hebrimiz oluyor.anasınıfı mevcudumuzz eğer ikili öğretime uygunsa 2 grup açılıyo sabahcı ve öğleci olmak üzere.ancak 2 sınıf acmaya yeterli değilse ne olursa olsun yarım gün yapilacak.sabahtan öğleye kadar.bu konuda kesinlikle taviz vermeyin arkadaslar.ilgili bi çok yazı ooegm.meb gov.tr da var.benim okul müdürüm sağolsun böle bir yazı aylar öncesinden gelmiş olmasına ragmen benm ısrarım üzerine açıldı.sırf öğle yemeği vermek ve öğrencilerden fazla para almak amacıyla saatlerini değiştrmek istemiyor.eğer böyle bi durumdaysanız mutlaka yetkililere bildirin ooegm müd yeni yazısı var.
slm ben 8.30 15.00 çalışıyorum. bir değişiklik de yapılmadı. ikili eğitime geçmek zorunda mıyız okul idaresine kalmış bişey değilmiydi ? öğrenci sayısı ile de ilgili diye biliyorum.
valla denizcim ben de bir hafta geç başladım ve diğer öğretmen arkadaş sabahçı olmak istediği içinde mecburen ben öğlenci oldum, herkes kafasına göre bişeyler yapıyor işte sen ne düşünüyorsun senin isteğin ne diye soran yok...