okul öncesinde sözleşmeli alım devam edecek milli eğitim bakanlığı fırsat olursa kaçırmayacak dedi bakanlık müfettişi..usta öğreticilikle ilgili suç duyurusunda bulunmuştum 2 ay önce..gecen hafta da bakanlıktan müfettiş geldi ifademi almak için..okul öncesinde açık 22 bin ama tahsis edilen 15 bin oldu..maliyeden onay çıkarsa sözleşmeli okul öncesi alımı sürecek dedi..ama nimet hanım öyle demedi dedim..kesinlikle fırsat olursa değerlendirirler sözleşmeli alım olur neden olmasın ki dedi..
Sayın ..............
"2009 EKİM SONUNDA YAPILACAK OLAN 17000 ÖĞRETMEN ALIMI İLE İLGİLİ ÇEŞİTLİ SÖYLENTİLER BULUNMAKTADIR...BU SAYININ OKUL ÖNCESİNE Mİ YOKSA BÜTÜN BRANŞLARA MI AİT OLDUĞU KONUSUNUN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YETKİLİLERİ TARAFINDAN AÇIKLANMASINI ARZ EDERİM." konulu, AK Parti İletişim Merkezi’ne yapmış olduğunuz 840159 numaralı başvurunuz, Milli Eğitim Bakanlığı'na iletilmiştir. Bakanlığın ilgili biriminden gelen cevap aşağıda yer almaktadır.
Milli Eğitim Bakanlığı Cevabı:
Danıştay'ın okul öncesinde usta öğretici görevlendirilmesine ilişkin işlemi iptal etmesi nedeniyle Ekim veya Kasım ayında yapılması düşünülen ek öğretmen ataması Eylül ayına çekilmiştir. Kasım ayında ikinci bir ek atama yapılıp yapılmayacağı konusunda kesin kararı Sayın Bakanımız (kadro imkânına göre) verecektir. Sayın Bakanımız tarafından bu konuda bir açıklama yapılmadan bizim kesin bir şey söylememiz mümkün değildir. Konu ile ilgili gelen talepler ilgili birimlere iletilmektedir. İyi günler dileriz.
Bilginize sunar sistemimizi kullandığnız için teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.
Saygılarımızla...
AK PARTİ İLETİŞİM MERKEZİ
AKİM 444 25 44
www.akparti.org.tr/akim/
"2009 EKİM SONUNDA YAPILACAK OLAN 17000 ÖĞRETMEN ALIMI İLE İLGİLİ ÇEŞİTLİ SÖYLENTİLER BULUNMAKTADIR...BU SAYININ OKUL ÖNCESİNE Mİ YOKSA BÜTÜN BRANŞLARA MI AİT OLDUĞU KONUSUNUN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YETKİLİLERİ TARAFINDAN AÇIKLANMASINI ARZ EDERİM." konulu, AK Parti İletişim Merkezi’ne yapmış olduğunuz 840159 numaralı başvurunuz, Milli Eğitim Bakanlığı'na iletilmiştir. Bakanlığın ilgili biriminden gelen cevap aşağıda yer almaktadır.
Milli Eğitim Bakanlığı Cevabı:
Danıştay'ın okul öncesinde usta öğretici görevlendirilmesine ilişkin işlemi iptal etmesi nedeniyle Ekim veya Kasım ayında yapılması düşünülen ek öğretmen ataması Eylül ayına çekilmiştir. Kasım ayında ikinci bir ek atama yapılıp yapılmayacağı konusunda kesin kararı Sayın Bakanımız (kadro imkânına göre) verecektir. Sayın Bakanımız tarafından bu konuda bir açıklama yapılmadan bizim kesin bir şey söylememiz mümkün değildir. Konu ile ilgili gelen talepler ilgili birimlere iletilmektedir. İyi günler dileriz.
Bilginize sunar sistemimizi kullandığnız için teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.
Saygılarımızla...
AK PARTİ İLETİŞİM MERKEZİ
AKİM 444 25 44
www.akparti.org.tr/akim/
Burça arkadaşım, bu atamada asıl mağdur olan senin durumundakiler çünkü idarenin açıklamasına itibar ederek başvuru yapmamışsın. Bu durumda Ankara idare mahkemesinde MEB e karşı 25.09.2009 tarihinden itibaren 60 gün içerisinde dava açabilirsin. Sadece 54 puanın altındakilerin ataması iptal olur. onun üzerindekilere dokunmazlar. Dolayısıyla korkma hakedenlerin atamasına zarar vermeyeceksin. vicdanen rahat olabilirsin. Davayı kendi adına açabilirsin. İstersen Mebe atanmak için başvur reddi üzerine dava aç. yine 60 gün içerisinde tabi. Sen ve senin durumundaki birçok arkadaşım Hukukçulardan görüş alıyorlar. İstersen bir Avukat tanıdığına başvur. Kesin kazanabileceğin bir dava.
Sen niye açmıyorsun dersen. Açıkçası ben eşimin görevinden dolayı sözleşmeli istemiyorum aslında. Kadrolu atanmak için Kpss kursuna yazıldım. Eşim boşver dedi. Bol şans dilerim. Merak ettiğin birşey olursa paylaşabilirsin.
Sen niye açmıyorsun dersen. Açıkçası ben eşimin görevinden dolayı sözleşmeli istemiyorum aslında. Kadrolu atanmak için Kpss kursuna yazıldım. Eşim boşver dedi. Bol şans dilerim. Merak ettiğin birşey olursa paylaşabilirsin.