'bu gün itibarıyla yaklaşık olarak atanmayan 5600 kişi kaldı.' diyonuzzz.bu resmi rakamın kaynağı neredeyse siteye koyun okuyalım hocam.iddaa ederken kaynağını önümüze koyun boşuna ümitlenmiş olmasın kimse.çünkü o kadar mışlı mişli duyum alıyoruz ki kime inanacağımızı şaşırıyoruz.dooolphin şunu yazdı:arkadaşlar kimse endişe etmesin. bu gün itibarıyla yaklaşık olarak atanmayan 5600 kişi kaldı. kasım veya şubat ta hepsi atanır. kasımda ne kadar alınırsa gerisi şubata kalır. tabi bu söylediklerim sözleşmeli için. kadrolu olursa 7600 kişi kadar var.
eğer kasımda
2000 kişi alınırsa taban 42,00 puana iner
3000 kişi alınırsa taban 39,50
4000 kişi alınırsa taban 36,45
5000 kişi alınırsa taban 31,90
bilgilerinize...
tamamiyle sana katılıyorum milli eğitim biliyo işini mezun olmayanlarıda lıyo bulunduğum yerde ben kabul etmedim 2 okul vardı 2sinede önlisanslı aldılar ne yapıcaz bilmiyorum önümüz kapatılıyor biteklif gelirse ücretli olarak kabul edicem artık.Kasımda inşallah olur diyorum ama bu açıklar bu şekilde kapatılırsa olmaz kanımca..glden şunu yazdı:biz başvuru yapmayınca bişey değişmiyo kii önlisansları alıyolar, 3 ler,4 ler hepsi girdi ücretliye
ah ah çok doğru söylüyorsun ama aç gözlülük gibi millet gidip başvuru yapıyor...Sanki hemen seni öğretmen yaptılar sınıfta süslen püslen gez zannediyolar bide tatlı yönü var para para...benim istediğim pedagojik formasyon almayan kişilere tek başına sınıf teslim edilmesin...bence heryere dilekçe yazılmalı inanın okunmuyo zannetmeyin okunuyo.özellikle dilekçe resmi bir evrak sayılır cevap yazma zorundalar yazmasalar bile okumak zorundalar...arkadaşlar bu bir savaş savaşı kaybetmek yok ...burça şunu yazdı:usta öğreticilik gibi ücretlide kapatılırsa tamamen atanamayanlar kasım olmasada şubatta atanır ama birazda bizim elimizde sabredip ücretliye başvuru yapılmamalı ki tekrar atama olsn
tamamen katılıyorum. bende açıkçası öyle anladım 54 altındakiler tercih yapamayacak şeklinde bu durum olan varsa dava açsın kesin kazanır..nazcik06 şunu yazdı:Benim 50 puanım vardı, ama ilandaki şartları taşımadığım, yani 54 ün üzerinde olmadığı için idareye itbar ederek tercih yapmamıştım. Bir de benim gibiler var, Asıl hukuksuzluk burada.
Arkadaşlar ilk atama ve görevlendirmelerden sonra 10.000 okulöncesi öğretmeni daha alınırken açıkça hukuka aykırılık yapıldı. Şöyle ki; 18.09.2009 tarihinde verilen ilan dikkatlice okunduğunda, başvurabilmek için daha önce (2009/2) atama ve görevlendirme başvuru klavuzundaki şartları taşıyanların başvurabileceği açıkça belirtilmiş ve 2009/2 atamalarında da 54 puan şartı aranmıştır. Buna rağmen bu puanın altında puanı olanların da atanması hukuka aykırıdır. Çünkü İlanda belirtilen şartları taşımayanarın atanması sözkonusu.
Bu durumda, MEB kendi verdiği ilanda aradığı şartları taşımayanları da atamış oluyor.
Gelecek yıl kpss ye girerek 70 puan aldığı halde belki alınacak kişi sayısının yetersiz olması nedeniyle atanamayan bir kişiyi düşündüğümüzde hukuka aykırılık kendisini daha açık gösterecektir.
Nitekim 2009/2 atamalarında 65 puan alan ve 21. tercihi yapmayan kişi atanamadı, ancak 47 puan alan, alımın çok olması nedeniyle en azından atanabildi. Ben bunu adalatesizlik olarak görüyorum. Bu nedenle 54 ün altında puan alnların atamasının iptali için dava açılsa idare mahkemesinin tereddütsüz İptal kararı vereceği ni düşünüyorum.
Yani dava şu şekilde açılmalı. "18.09.2009 tarihli ialnda belirtildiği halde 54 puan şartını taşımayanların atanmasına ilişkin davalı idare işleminin iptali" Bu dava kazanılır bence.
Not: bu sadece benim görüşüm değil hukukçu tanıdıklarım da aynı görüşteler.
Düşünce ve cevaplarınızı bekliyorum
2000 kişi alınırsa taban 42,00 puana inerfilizz_55 şunu yazdı::congratulationscut4selam hocam benim puanım 40.851 bi atama daha olursa şansım nedir?bilgilendirir misiniz.şimdiden teşekkürler
]
yani filiz hanım 3000 kiş alındığı takdirde şansınız var. önünüzde yaklaşık 2500 kişi var...
İlk atamada vardı .Fakat 10000 o.ö.ö. alımda alt puan sınır kapsamı yoktu.idare mahkemesine dava ilk yedi gün içerisinde açılmalıdır.Atama sonuçlarına dava açılamaz ,çünkü atanmış ve kazanılmış hak var bence.İlk öncelikli olarak atama klavuzunun basına tebliğ edildiğinde MEB e dava açılabilirdi diye düşünüyorum.
arkadaşlar.alt puan sınırının çok önemli olmadığı bugüne kadar yapılan atamalarda hep görünüyor.Son atamada 45 de kapandı deniyor.Fakat 9000 yakın o.ö.ö.arkadaş 60 puan üzeri atanmıştır.Seçilen okul Tercihleri çok önemli.Herkes bir diğewrinin yazmadığı okulu yazmış olsaydı ve herkes tek tercih yapış olsaydı puanı ilk 10000 giren herkes atanmış olurdu.Böyle olursa 42 lered düşerdison atanan 10000 kişi 42 puan olurdıu.dooolphin şunu yazdı:2000 kişi alınırsa taban 42,00 puana iner
yani filiz hanım 3000 kiş alındığı takdirde şansınız var. önünüzde yaklaşık 2500 kişi var...
skaludes şunu yazdı:yanar arkadaş yanlış düşünüyorsun önlisans la kapanmaz bizim açık çalışsın önlisaslılar onlarla kapanacağını sakın düşünme kapanamaz buna imkan yok açık çok fazla ayrıca sendika dava açtı ücretli görevlendirmenin iptali için birazdaha sabır engeç 3 hafta sonra herşey anlaşılacak sabır edin
Çok bunaldik arkadaŞim ya bİldİĞİn gİbİ deĞİl gerÇekten 3 ay yaz tatİlİnİ gÖreve baŞliycaz dİye sabirla geÇİrdİk ama noldu okullar aÇildi İŞİnİ yaptiranlar gÖreve baŞladi bİz de pc baŞinda haber beklİyoruz allahim siniyormusun bİzlerİ bİr sonuca ulaŞtir artik ne olur Çok bunaldim Çookkk