Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Az Sayida Okul öncesi öğretmeninin Atanmasi Neyle Ilgili?çoklu Oy Kullanabilirsiniz

Tepki Skoru
0
bence haklarımızı kimse savunmadığı için... aslında insanlar bi yerde mecbur kaldıkları için usta öğretici oluyorlar...bende 1sene usta öğreticilik yaptım ve boş kalmıyayım tecrübe edineyim diye düşündüm...ve hep beraber olunursa,hep birlikte hareket edilirse (çalışmaya mecbur olmasaydı insanlar)usta öğretici olarak çalıştırılmanın önüne geçilebileceğine ben kendi adıma inanıyorum...tabi ki de sadece bu değil aslında birçok sebep yatıyor uzun uzadıya açıklanırsa...şuan fazla vaktim olmadığı için yazamıyorum ama ilk fırsatta tekrar döneceğim konuya...
Sevgiler...

Tepki Skoru
0
Ne hakkı ne hukuku.. :) Düpe düz maliye bütçe vermediği için atama yapılmıyor. Gereken önemin verilmemesi konusundada şunu söyleyebilirim; sınıf öğretmenliğinden sonra en çok atama yapılan alanlardan biriyiz. (Din kültürünü geçiyorum) Şimdi derseniz niye sınıf öğretmenleri fazla biz az! Şunu söylerim; okuma-yazma eğitimi okul öncesi eğitimden daha önce gelir. Yani hiç atama yapılmasa düşüncem bu yönde olur.

Tepki Skoru
0
maliye bakanlığı azödenek ayırıyor ve haklarımızı savunan yok.ilerleyen zamanda bakalm ne olacak.branşımızı bakıcılık gibi görüyor halkın bir kısmı.umarım devletten ve halktan gerekendeğeri görürürüz.

Tepki Skoru
0
usta öğreticiler ne yapsın bu durumda olmayı isteyen varmı acaba?biz yeri geliyr hizmetli gibi sınıfeımız içmmmmmin çalışıyrz.ama çoğu merkezde çalışan öğretmenden fazla çalışıyoz.ben 1 yıldır usta öğreticiym ve 2 yıldır açıköğretimi kıl payı kaçırıyorum.yüksekpuan tercih ediyor çalışmak için.bizim gibiler üç kuruşa çalışıyor.ama merkezdeki bazı kişiler bizim gibi usta öğretileri eziyor.

Tepki Skoru
0
Ne hakkı ne hukuku.. :) Düpe düz maliye bütçe vermediği için atama yapılmıyor. Gereken önemin verilmemesi konusundada şunu söyleyebilirim; sınıf öğretmenliğinden sonra en çok atama yapılan alanlardan biriyiz. (Din kültürünü geçiyorum) Şimdi derseniz niye sınıf öğretmenleri fazla biz az! Şunu söylerim; okuma-yazma eğitimi okul öncesi eğitimden daha önce gelir. Yani hiç atama yapılmasa düşüncem bu yönde olur.
ne hakkı ne hukuku olur mu arkadaşım.tabi ki bütçe de var işin içinde , birçok şey var. ama biz bi haklarımızı savunalım bakalım,kimse mecbur olmasın çalışmaya hep birlikte hareket edelim,tüm usta öğreticiler çalışmayı bırakalım bakalım devlet nasıl el atmıyor işe görelim... ama kaç kişinin buna cesareti var?o ayrı mesele

Tepki Skoru
0
ne hakkı ne hukuku olur mu arkadaşım.tabi ki bütçe de var işin içinde , birçok şey var. ama biz bi haklarımızı savunalım bakalım,kimse mecbur olmasın çalışmaya hep birlikte hareket edelim,tüm usta öğreticiler çalışmayı bırakalım bakalım devlet nasıl el atmıyor işe görelim... ama kaç kişinin buna cesareti var?o ayrı mesele

O cümleden kastımı tam anlayamadınız sanıyorum. Birilerinin çıkıp elektronik öğretmenliğine 4 kişilik kadro verirken bizlere 750 vermesini hasızlık görmemeliyiz. Bütçe yoksa atamada yok. Hakkımızı birilerinin savunması burada branş olarak değil, genel meslek olarak geçerli bir durumdan ibaret. Tek sorun bütçe kaynaklıdır.

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
Athena. her sene bizim bölüme maliye 16.000 usta öğreticilik için para ayırabiliyorsa demekki tek sorun maliye ile ilgili değil.Elektronik öğretmenliğinde fazla bir açık olduğunu sanmıyorum.Bizde 20-25.000 civarında hali hazırda açık var.Bu açık ise kadrolu öğretmen yerine usta öğreticilik adı altında doldurulmakta.Yukarıda şıkların son şıklar hariç hemen hemen hepsi doğru ne yazıkki.

Tepki Skoru
0
Ücretli çalışma diğer branşlarda yok mu? Bir tek okul öncesinde mi var? Ülkede okuma yazma eğitimi ve akademik beceriler öncelikli öğrenilmesi gerekenler olunca okul oncesine pastadan pay çıkmasını beklemek çok gerçekçi olmaz.Kendimi milli eğitim bakanı yerine koyuyorum ve şu şekilde düşünüyorum; bütçem bu mu? Evet ise bu bütçeye göre öncelikli hangisi ise ona ağırlık veririm. Gönül isterki okul öncesi eğitimde olsun ama okul öncesi eğitime ağırlık verip ilköğretim gibi çok önemli bir kademe mi es geçilecek.

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
Athena hangi bölüm mezunu oldugunuzu ve çalışıp çalışmadığınızı öğrenebilirsem ona göre cevap verebilirim.

Tepki Skoru
0
Okul öncesi mezunuyum. Özelde çalışıyorum. Ve kadroyu red eddiyorum. Kalite için herkes sözleşmeli olmalı diyenlerdenim. Kadro kalkınca herkesin susup sadece işini iyi yapacağına inanlardanım. Çünkü sırf bu şekilde bir ayrım sebebi ile herkes kpss derdine düşmüş. Ama herkes sözleşmeli olsa hiç bunlar yaşanır mı? Devlet herkesi atayamayacağına göre o zaman? O zaman yapılması gereken herkes sözleşmeli statüye geçirilmeli ve maaş iyileştirilmesi yapılmalı.

Tepki Skoru
0
bence kadro sayısının az olmasının sebebi bizim gibi usta öğretiler varken devlet kadroluya daha fazla maaş vermek istemiyor. biz usta öğreticiler bikaç kişi değiliz ciddi bir kar sağlanıyor devlete. ve bu usta öğreticiliğe son verilmezse sözleşmelide kadroluda böyle az sayıda olacaktır malesef

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
Athena Hocam öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim.Her zaman sevgi ve saygı çerçevesinde zıt fikirler hep herkese bir şeyler katmıştır.bende özelde çalışıyorum.Daha önce yazdıklarınızın bir bölümüne de hak veriyorum.Şu anki konumuz 2008 şubat ataması Ama bazı noktalarda yanılıyorsunuz .Çünkü sınıf öğretmenliğinden sonra en çok atama yapılan alanlardan biriyiz" " demişsiniz ama bizim dal şu atamada 8.sırada ve din kültürüde bizden az alıyor.
Devlet herkesi kadroya alamaz.Sözleşmeliye de alamaz.Bunun yanı sıra herkes özelde de çalışamaz.Aldığınız maaş nedir bilemiyorum ama benim arkadaşlarım arasında 400 e rehabilitasyon merkezinde çalışanlarda var,usta öğretici olarak çalışanlarda.Konularu fazla dağıtmamak için bu bilgileri fazla uzatmıyorum.
Devlet her sene 10 binin üzerinde usta öğretici alıyorsa ve yakın bir zamanda emekli anasınıfı öğretmenleri göreve tekrar başlatmak için çalışmalar yapıyorsa "Sadece konu maliye ile ilgilidir" demek çok yanlış olacaktır.

Burası okul öncesi eğitim sitesi ve çoğumuzda okul öncesi eğitimcisiyiz.Burada elbette herkes okul öncesi eğitimde hakkını savunacak.Bundan doğalda bir şey olamaz.Sen ben iş bulmuş olabiliriz ama bulamayan veya bulupta ezilen çok sayıda arkadaşımız var.16.000 Uta öğretici arkadaşımızında ne kadar zorluklarla ve bşr çoğununda maddi imkansızlıklardan dolayı,ailesine bakmasından dolayı köylere gidip eline geçen azıcık parayıda çocuklara ayırdığını biliyorum.

Bu ülkede lisede ilk öğretimin 1. ve 2 . kademesinde elbette sorunlar var ve milli eğitim elbette öncelikle onlarla ilgilenecek.Bu doğal bir sonuç.Ama ağzından"okul öncesi eğitim zorunlu olacak" dediği zaman olayın rengi değişip olay daha çok bizleri ilgilendiren ve umutlandıran bir hal alıyor.Okul öncesi eğitim 15 ilde ilerleyen zamanda zorunlu olacak.O zaman 5000 öğretmen alınacak en az.Devlet diyecek ki benim önceliğim lisedir şudur budur.O zaman kimse umutla beklemeyecek.

Sen hem umutlandır,hem az ücretle çalıştırıp açığı kapamaya çalış,hem kadro az ata.Burada tepkide büyük ölçüde budur.
Ben olay sadece maliyedir demiyorum.Yukarıda son şıklar haricinde hemen hepsi bu olayın içindedir.

Tepki Skoru
0
şu usta öğreticilik ünvanınada acayip derecede sinir oluyorum .kavramlara takılmayalım diye düşünülebilir ama bu alandan eğitim fak. mezunu olsanız bile ünvanınız bu .kendinizi ücretli öğretmen olarak bile tanıtamıyorsunuz çünkü hemen ayrım geliyor kadrolomusunuz usta öğretici mi.öğretmen bile diyemediğiniz birini ne diye sınıfa alıyorsunuz.kalksın şu usta öğreticilik kavramı hiç değilse ünvanımızı teslim etsinler..

Tepki Skoru
0
Okul öncesi mezunuyum. Özelde çalışıyorum. Ve kadroyu red eddiyorum. Kalite için herkes sözleşmeli olmalı diyenlerdenim. Kadro kalkınca herkesin susup sadece işini iyi yapacağına inanlardanım. Çünkü sırf bu şekilde bir ayrım sebebi ile herkes kpss derdine düşmüş. Ama herkes sözleşmeli olsa hiç bunlar yaşanır mı? Devlet herkesi atayamayacağına göre o zaman? O zaman yapılması gereken herkes sözleşmeli statüye geçirilmeli ve maaş iyileştirilmesi yapılmalı.
kadroyu reddetmene katılmıyorum ama herkesin kpss derdine düşmüş,deyişine katılıyorum.demişsin ki devlet herkesi atayamayacağına göre herkes sözleşmeli olsun,işini iyi yapsın.(öğretmenlik gibi kutsal bir mesleği seçen insan bu mesleği laf olsun diye seçmemiştir ve mutlaka işini çok çok iyi yapıyordur!)devlet neden herkesi atayamıyo bunu düşündün mü?şu an kaç bin insan açıkta ve devlet hala birçok üniversitede bu bölümleri açık tutuyor.ve her sene milyonlarca insanı mezun vermeye devam ediyor,işsizliğe mahkum ediyor!bence bir an önce üniversitelerde(büyük bir bölümünde)bazı bölümlerin kapatılması gerek.çünkü insanlar şuan işsiz dolaşıyor ve herkes böyle gelmiş böyle gider düşüncesiyle hiç bişey yapmıyor!...

Tepki Skoru
0
kadroyu reddetmene katılmıyorum ama herkesin kpss derdine düşmüş,deyişine katılıyorum.demişsin ki devlet herkesi atayamayacağına göre herkes sözleşmeli olsun,işini iyi yapsın.(öğretmenlik gibi kutsal bir mesleği seçen insan bu mesleği laf olsun diye seçmemiştir ve mutlaka işini çok çok iyi yapıyordur!)devlet neden herkesi atayamıyo bunu düşündün mü?şu an kaç bin insan açıkta ve devlet hala birçok üniversitede bu bölümleri açık tutuyor.ve her sene milyonlarca insanı mezun vermeye devam ediyor,işsizliğe mahkum ediyor!bence bir an önce üniversitelerde(büyük bir bölümünde)bazı bölümlerin kapatılması gerek.çünkü insanlar şuan işsiz dolaşıyor ve herkes böyle gelmiş böyle gider düşüncesiyle hiç bişey yapmıyor!...

işini iyi yapan kişi ya da kişiler kadrosuzkende işlerini iyi yapabilirler. Öğretmenlik gibi bir mesleği laf olsun diye seçen, en azından günü kurtarırım mantığı ile hareket edip özelliklede bizim braşta seçen çok sayıda kişi var. Yani öğretmenlik sadece felsefesi yapıldığında kutsal. Hayat koşulları ve bakış açısı göz önüne alındığında söyledikleriniz malesef havada kalıyor.Devlet neden mi herkesi atayamıyor? Devlet bütçe ayırmıyor. Ayıramıyor! Kaçırılan vergiler, ödenmeyen ya ea kaçak kullanılan bir çok tüketim ürünü yüzünden her yıl ciddi açıdan ülke olarak ekonomik kayıplara sahip oluyoruz. Üniversiteler niye bölümlerini kapasınlar? Para kazanıyorlar. Üniversiteleri kapayınca ortalıkta deli pervane koşturan öss diye kendini parçalayan gençleri dindirebilecek miyiz? Hayır. Yine aynı yığılma. Hatta okuyamazlarsa bunalıma girmiş bir sürü genç. Bölüm kapamakla bişey olmaz. Bana kalırsada mantıklı olarak kapanmalı derim ama o zaman nüfus dağılımını ve şehirleşmeyi düşünürsek herkes çiftliğinde ot tarla sürsün diyemeyiz. Herkes bu devirde padişah olmak isteyecek. Bilmiyorum verdiğim ince mesajı açık anlatabiliyor muyum? Söylemeye çalıştığım çok alakasız gözküken bir çok konunun birbiriyle olan ilişkileri. Böyle gelmiş böyle gider zihniyeti değil bu! Bunları yapmak için neredeyse devrim yapmak lazım.Temele indğimizde işin özü bu. Anlamadığınız bir nokta olursa belirtirseniz sevinirim. Çünkü çok fazla karışık yazmış olabilirim.

Tepki Skoru
0
işini iyi yapan kişi ya da kişiler kadrosuzkende işlerini iyi yapabilirler. Öğretmenlik gibi bir mesleği laf olsun diye seçen, en azından günü kurtarırım mantığı ile hareket edip özelliklede bizim braşta seçen çok sayıda kişi var. Yani öğretmenlik sadece felsefesi yapıldığında kutsal. Hayat koşulları ve bakış açısı göz önüne alındığında söyledikleriniz malesef havada kalıyor.Devlet neden mi herkesi atayamıyor? Devlet bütçe ayırmıyor. Ayıramıyor! Kaçırılan vergiler, ödenmeyen ya ea kaçak kullanılan bir çok tüketim ürünü yüzünden her yıl ciddi açıdan ülke olarak ekonomik kayıplara sahip oluyoruz. Üniversiteler niye bölümlerini kapasınlar? Para kazanıyorlar. Üniversiteleri kapayınca ortalıkta deli pervane koşturan öss diye kendini parçalayan gençleri dindirebilecek miyiz? Hayır. Yine aynı yığılma. Hatta okuyamazlarsa bunalıma girmiş bir sürü genç. Bölüm kapamakla bişey olmaz. Bana kalırsada mantıklı olarak kapanmalı derim ama o zaman nüfus dağılımını ve şehirleşmeyi düşünürsek herkes çiftliğinde ot tarla sürsün diyemeyiz. Herkes bu devirde padişah olmak isteyecek. Bilmiyorum verdiğim ince mesajı açık anlatabiliyor muyum? Söylemeye çalıştığım çok alakasız gözküken bir çok konunun birbiriyle olan ilişkileri. Böyle gelmiş böyle gider zihniyeti değil bu! Bunları yapmak için neredeyse devrim yapmak lazım.Temele indğimizde işin özü bu. Anlamadığınız bir nokta olursa belirtirseniz sevinirim. Çünkü çok fazla karışık yazmış olabilirim.
anlamadığım bir nokta yok teşekkür ederim...dediğiniz doğru işin özü bu temele inmek gerek.zaten benim dediğim de tek başına bu sebep değil.önceden de belirtmiştim birçok sebep var ve sizin de söylediğiniz gibi hepsi birbiriyle ilişkili sebepler...ve şuan çok uykum geldi temele inemeyeceğim maalesef:)iyi geceler
sevgiler...

Tepki Skoru
0
tamamen bütçe kaynaklı ve de bazı öğretmenlerimizin bi türlü emekli olmak istemeyişleri...50 küsür yaşında bi okulöncesi öğretmeninin ne verimi olabilirki!!!!

Tepki Skoru
0
emekli öğretmenleri çağırma düşünceleri bana çok saçma geliyor bizler usta öğretici sıfatıyla ucuza çalıştırılırken bir sürü açıkta bekleyenler varken neden emekliler zaten emekli olmuş yaş geçmiş o insanlardan nasıl bi beklentileri olabilir anlamıyorum bizlere bi el uzatsınlar artık üniversite 2 sınıf öğrencisiyim 3 yıldır usta öğretici olarak çalışıyorum bu gidişle mezun olsamda uzun yıllar usta öğretici olarak çalışacağım gibi görünüyor Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Tepki Skoru
0
aslında hükümet ekonomik olacam diye biz gençlerin psikolojisiyle oynuyor ben 3yıldır sınava giriyorum ve taban puanı hep gectim atamada ise sınırda kaldım eger lise mezunu usta öğretici almasa, benim çoktan sıram gelmişti
aslında hükümet maliyenin verdiği bütçeyi nitelikli eğitim için kullanmıyor yeterki az parayla çok kişi çalışsın böylece idealist olmamız gereken yaşlarda direk ekonomist davranıyoruz sonra da vay efendim şu kadar okul actık ama kime ne fayda
bence sadece kendi branşım için değil maliyede ve hükümetde öğretmenliğe değer vermiyorrrrrrrr

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle