- Tepki Skoru
- 47
Yorum yazabilir veya ankete katılabilirsiniz.
ne hakkı ne hukuku olur mu arkadaşım.tabi ki bütçe de var işin içinde , birçok şey var. ama biz bi haklarımızı savunalım bakalım,kimse mecbur olmasın çalışmaya hep birlikte hareket edelim,tüm usta öğreticiler çalışmayı bırakalım bakalım devlet nasıl el atmıyor işe görelim... ama kaç kişinin buna cesareti var?o ayrı meseleNe hakkı ne hukuku.. Düpe düz maliye bütçe vermediği için atama yapılmıyor. Gereken önemin verilmemesi konusundada şunu söyleyebilirim; sınıf öğretmenliğinden sonra en çok atama yapılan alanlardan biriyiz. (Din kültürünü geçiyorum) Şimdi derseniz niye sınıf öğretmenleri fazla biz az! Şunu söylerim; okuma-yazma eğitimi okul öncesi eğitimden daha önce gelir. Yani hiç atama yapılmasa düşüncem bu yönde olur.
ne hakkı ne hukuku olur mu arkadaşım.tabi ki bütçe de var işin içinde , birçok şey var. ama biz bi haklarımızı savunalım bakalım,kimse mecbur olmasın çalışmaya hep birlikte hareket edelim,tüm usta öğreticiler çalışmayı bırakalım bakalım devlet nasıl el atmıyor işe görelim... ama kaç kişinin buna cesareti var?o ayrı mesele
kadroyu reddetmene katılmıyorum ama herkesin kpss derdine düşmüş,deyişine katılıyorum.demişsin ki devlet herkesi atayamayacağına göre herkes sözleşmeli olsun,işini iyi yapsın.(öğretmenlik gibi kutsal bir mesleği seçen insan bu mesleği laf olsun diye seçmemiştir ve mutlaka işini çok çok iyi yapıyordur!)devlet neden herkesi atayamıyo bunu düşündün mü?şu an kaç bin insan açıkta ve devlet hala birçok üniversitede bu bölümleri açık tutuyor.ve her sene milyonlarca insanı mezun vermeye devam ediyor,işsizliğe mahkum ediyor!bence bir an önce üniversitelerde(büyük bir bölümünde)bazı bölümlerin kapatılması gerek.çünkü insanlar şuan işsiz dolaşıyor ve herkes böyle gelmiş böyle gider düşüncesiyle hiç bişey yapmıyor!...Okul öncesi mezunuyum. Özelde çalışıyorum. Ve kadroyu red eddiyorum. Kalite için herkes sözleşmeli olmalı diyenlerdenim. Kadro kalkınca herkesin susup sadece işini iyi yapacağına inanlardanım. Çünkü sırf bu şekilde bir ayrım sebebi ile herkes kpss derdine düşmüş. Ama herkes sözleşmeli olsa hiç bunlar yaşanır mı? Devlet herkesi atayamayacağına göre o zaman? O zaman yapılması gereken herkes sözleşmeli statüye geçirilmeli ve maaş iyileştirilmesi yapılmalı.
kadroyu reddetmene katılmıyorum ama herkesin kpss derdine düşmüş,deyişine katılıyorum.demişsin ki devlet herkesi atayamayacağına göre herkes sözleşmeli olsun,işini iyi yapsın.(öğretmenlik gibi kutsal bir mesleği seçen insan bu mesleği laf olsun diye seçmemiştir ve mutlaka işini çok çok iyi yapıyordur!)devlet neden herkesi atayamıyo bunu düşündün mü?şu an kaç bin insan açıkta ve devlet hala birçok üniversitede bu bölümleri açık tutuyor.ve her sene milyonlarca insanı mezun vermeye devam ediyor,işsizliğe mahkum ediyor!bence bir an önce üniversitelerde(büyük bir bölümünde)bazı bölümlerin kapatılması gerek.çünkü insanlar şuan işsiz dolaşıyor ve herkes böyle gelmiş böyle gider düşüncesiyle hiç bişey yapmıyor!...
anlamadığım bir nokta yok teşekkür ederim...dediğiniz doğru işin özü bu temele inmek gerek.zaten benim dediğim de tek başına bu sebep değil.önceden de belirtmiştim birçok sebep var ve sizin de söylediğiniz gibi hepsi birbiriyle ilişkili sebepler...ve şuan çok uykum geldi temele inemeyeceğim maalesefiyi gecelerişini iyi yapan kişi ya da kişiler kadrosuzkende işlerini iyi yapabilirler. Öğretmenlik gibi bir mesleği laf olsun diye seçen, en azından günü kurtarırım mantığı ile hareket edip özelliklede bizim braşta seçen çok sayıda kişi var. Yani öğretmenlik sadece felsefesi yapıldığında kutsal. Hayat koşulları ve bakış açısı göz önüne alındığında söyledikleriniz malesef havada kalıyor.Devlet neden mi herkesi atayamıyor? Devlet bütçe ayırmıyor. Ayıramıyor! Kaçırılan vergiler, ödenmeyen ya ea kaçak kullanılan bir çok tüketim ürünü yüzünden her yıl ciddi açıdan ülke olarak ekonomik kayıplara sahip oluyoruz. Üniversiteler niye bölümlerini kapasınlar? Para kazanıyorlar. Üniversiteleri kapayınca ortalıkta deli pervane koşturan öss diye kendini parçalayan gençleri dindirebilecek miyiz? Hayır. Yine aynı yığılma. Hatta okuyamazlarsa bunalıma girmiş bir sürü genç. Bölüm kapamakla bişey olmaz. Bana kalırsada mantıklı olarak kapanmalı derim ama o zaman nüfus dağılımını ve şehirleşmeyi düşünürsek herkes çiftliğinde ot tarla sürsün diyemeyiz. Herkes bu devirde padişah olmak isteyecek. Bilmiyorum verdiğim ince mesajı açık anlatabiliyor muyum? Söylemeye çalıştığım çok alakasız gözküken bir çok konunun birbiriyle olan ilişkileri. Böyle gelmiş böyle gider zihniyeti değil bu! Bunları yapmak için neredeyse devrim yapmak lazım.Temele indğimizde işin özü bu. Anlamadığınız bir nokta olursa belirtirseniz sevinirim. Çünkü çok fazla karışık yazmış olabilirim.