Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Atanmak elİnİzde destek verİn atanin yarin Çok geÇ olacak

Tepki Skoru
0
Kesinlikle size katılıyorum Öğretmenim.Teker teker haklarımız alınıyo,yetmiyo yerimize başka branşlar görevlendiriliyo,başta herkese ihtiyaç var açık çok denmişti şimdi 4te 1imiz atanma şansını yakalabildi.Aynen katılıyorum.

Tepki Skoru
0
goglede e devlet yazın iletişim bölümüne mail gönderin hadi arkadaşlar

Tepki Skoru
0
arkadaşlar benim mailin son hali bu oldu bir bakarmısınız yanlış bişey varmı???
MEB MECLİS TUTANAĞINDA 7080 DİYORDU FAKAT BİZLER MEZUN OKUL ÖNCESİ EĞİTİMCİLER OLARAK KALİTELİ EĞİTİM İÇİN OKULÖNCESİ EĞİTİM TEMEL EĞİTİMSE VE ZORUNLU OLUYORSA AÇIK ÇOK OLACAK BİLİYORUZ VE BU AÇIĞIN ANCAK HEPİMİZİN ATANMASIYLA KAPANACAĞINA İNANIYORUZ.10BİN ATAMA İSTİYORUZ.
GEÇENYIL BİZLRE EYLÜL 25TE 10 BİN ATAMA YAPILDI DİYE 45 LERLE ÖĞRETMENMİ OLUNURMUŞ DEDİLER BİRSÜRÜ ELEŞTİRİLER OLDU BUYIL MEB AYNI ELEŞTİRİLERİ ALMAMAK İÇİN BİZİM KONTENJANIMIZI KISITLI TUTUYOR.ŞİMDİ SORMAKGEREK BU İNSANLARA GEÇENYIL REHBERLİK BRANŞINDA KADROLU/SÖZLEŞMELİ TABAN PUAN21 BELİRLENDİ OKULÖNCESİ ATAMALARINA VERYANSIN EDEN İNSANALR NEDEN BU TABAN PUANA HİÇ BİŞEY DEMEDİLER?AYRICA BUYIL ZİHİNSEL ENGELLİLER ÖĞRETMENLİĞİNDE TABAN 0 YANİ TABAN YOK.BUNA NEDEN SES ÇIKARILMIYORDA İNSANLAR OKULÖNCESİEĞİTİM BRANŞINA YÜKLENİYORLAR.
GERÇKTEN KALİTELİ BİR OKULÖNCESİEĞİTİM İSTİYORLARSA OKUL ÖNCESİ YANİ ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ TEMEL EĞİTİM İSE MAİLİN SON KISMINA YAZDIĞIM SEBEPLERDEN ÖTÜRÜ ATANAMAYAN BİZLERE BİR ŞANS İÇİN DESTEKLERİNİZ BEKLİYORUZ...(ÖZELLİKLE MAİLİN SON KISMINI KIRMIZI RENKLERLE YAZILMIŞ KISIMLARI OKUMANIZI ÖNEMLE RİCA EDİYORUM))))))))))))))))................

ÇOKKKKK ÖNEMLİİİİİİİİİİİ
KPSS DE KOPYA SIKANDALI KONUSU YÜZÜNDEN BİZİM ATANMA İSTEİĞİMİZİN ÇABALARIMIZIN ÖRTBAS EDİLMESİNİ İSTEMİYORUZ....

okul öncesi eğitim öğretmenleri olarak desteklerinizi bekliyoruz.

2010 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE KANUNU TASARISIÖncelikle okul öncesi eğitimle başlamak istiyorum. Okul öncesi eğitim, kişiliğin gelişiminde en önemli dönemi oluşturmakta ve 1960'lı yıllarda Türkiye'de bunun farkına varılmış olmasına rağmen, gerçekten bu konuda yıllarca Türkiye’de bir ilerleme sağlanamamıştır.
Eğitimin ilk ve en önemli basamağı olan bu alanda 2002 yılında yüzde 11 olan okullaşma oranı, 2008-2009 öğretim yılında yüzde 33'e, şu anda uyguladığımız otuz iki pilot ildeki beş yaş grubunun tamamının eğitim görmeleri amacıyla yapılan uygulamayla bu oranın çok daha yükseldiğini söyleyebilirim. Otuz iki ilimizde okullaşma oranı yüzde 100'e, ülke genelinde de yüzde 40'a çıkmaktadır.

Okul öncesi eğitimde sağlanan her gelişme aynı zamanda kız çocuklarının okullaşmasına, eğitimde daha uzun süre kalmalarına ve kızlarımızın meslek sahibi olacak okullar ve üniversitelere devamlarına çok önemli katkısı olacaktır.

Bu kapsamda okul öncesi öğretmen ihtiyacımızı karşılamak üzere 2009 yılında 15 bin 536 sözleşmeli öğretmen alındı.

Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak için 7 bin 80 öğretmenimizin daha görevlendirilmesi düşünülmektedir.

İhtiyaca göre gezici (mobil) anasınıfları kurulmuş, ayrıca tüm ilçelere birer bağımsız anaokulu açılması da hedeflenmektedir.

BİZ OKULÖNCESİ ÖĞRETMEN ADAYLARI OLARAK MEB BU TASARLANAN BÜTÇE KANUNUN ARKASINDA DURMASINI İSTİYORUZ. ŞU ANDA "ÇOCUKLAR GÜLSÜN DİYE, 7 ÇOK GEÇ, 81 ANASINIFI VE 5 YAŞIN ZORUNLU EĞİTİME GEÇMESİ" GİBİ KAMPANYA VE PROJELER VAR. OKULÖNCESİNDE EYLÜL AYINDA ZORUNLU EĞİTİME GEÇECEK PİLOT İLLER Yozgat, Denizli, Ayfonkarahisar, Şanlıurfa, Sakarya, Kocaeli, Hatay, Elazığ, Sivas, Erzincan, Mersin, Balıkesir, Niğde, Tokat, Antalya, Bitlis, Aydın, Malatya, Muş, Aksaray, Osmaniye, Manisa, Siirt, Bingöl ve Çorum’DUR. 2010 YILI KPSS SONUÇLARINA GÖRE 2308 KADROLU ATAMA YAPACAKTIR. OKULÖNCESİ EĞİTİMDE KONUŞULAN BU KADAR KAMPANYA, PROJE VE PİLOT İLLERE SADECE 2308 KİŞİLİK OKULÖNCESİ ÖĞRETMENE Mİ İHTİYAÇ VAR? TAKDİRİ SİZE BIRAKIYORUM.
SAYIN ÇUBUKCU OKULÖNCESİNİ YAYGINLAŞTIRMAK İÇİN ; BİZ ATANAMAYAN OKULÖNCESİ EĞİTİMİ MEZUNLARI ALMAK YERİNE ÜCRETLİ, LİSANS MEZUNU OLMAYAN ALAN BİLGİSİ OLMAYAN KİŞİLERİ AZ ÜCRETLE ÇALIŞTIRMAYI DÜŞÜNMEKTEDİR. AÇIK ÇOK FAZLADIR. EYLÜL ATAMASINDA 7000 ATAMA KONTENJANI İSTİYORUZ. DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUZ

***************YILLARCA MEB E BAĞLI ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK YAPTIK KİMSE ÇALIŞMA ŞARTLARINI YAŞAMADAN BİLEMEZ.LÜTFEN ARTIK BİZLEREDE HAKETTİĞİMİZ DEĞER VERİLSİN.
YENİ MEZUN OLAN BİR ÖĞRETMEN ADAYININ MI TECRUBESİ DAHA FAZLADIR YOKSA YILARCA KADROSUZDA OLSA ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ İÇİNDE YETİŞMİŞ.TABİRİ CAİZSE MESLEĞİN İÇİN PİŞMİŞ BİRİNİN Mİ TECRUBESİ FAZLADIR?SİZLER EVLADINIZI YENİ MEZUN OLUP KPSSDEN YÜKSEK PUAN ALIP ATANAN KADROLU BİR ÖĞRETMENE Mİ EMANET EDERSİNİZ YOKSA SIRF ALT YAPISI YOK SAYISALI YOK DİYE KPSS DENEN SINAVDAN DÜŞÜK PUAN ALDIĞI İÇİN ATANAMAMIŞ AMA FİİLEN YILRCA 9 YIL 10 YIL BU İŞİN İÇİNDE GÖREV ALMIŞ BİR ÖĞRETMENEMİ EMANET EDERSİNİZ?LÜTFEN VİCDANINIZA DANIŞARAK CEVAPLAYINIZ.
BİZLER 3YIL 4YIL ÖNCE MEZUN OLMUŞUZ FAKAT YENİ MEZUN OLUP KPSS DEN YÜKSEK PUAN ADLIĞI İÇİN GELİP ÖNÜMÜZE GEÇEN BİRSÜRÜ İNSAN VAR.MADEM KALİTELİ EĞİTİM İSTİYORSUNUZ.BEN BU MESLEĞE 9YILIMI VERDİM 10 YIL ÇALIŞMIŞ OLAN ARKADAŞLRIM VAR LÜTFEN BİZLERE TEKRAR KPSSYE HAZIRLANMANIN SIKINTILARINI YAŞATTRMAYINIZ.BİZLER İŞİMİZİ SEVEREK YAPIYORKEN MESLEĞİMİZDEN SOĞUTMAYINIZ.MADEM ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK NEDEN YENİ MEZUNLAR ESKİ MEZUNLARIN ÖNÜNE GEÇİRİLİYOR? VE NEDEN BİZLER SÖZLEŞMELİ BİLE OLSA RAZIYKEN BU İSTEĞİMİZ GÖZ ARDI EDİLİYOR.KALİTELİ BİR OKULÖNCESİ EĞİTİM İÇİN DESTELKERİNİZİBEKLİYORUZ.....
SAYGILARIMIZLA..........

Tepki Skoru
0
mailto:bilgiedinme@meb.gov.tr
http://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/...tionEntry.aspx
http://www.akim.akparti.org.tr:8080/...svuruGiris.jsp
mailto:personel@meb.gov.tr
mtemel@meb.gov.tr.
cdemirtas@meb.gov.tr
salihcelik@meb.gov.tr
recepisik@meb.gov.tr
asarslan@meb.gov.tr
rkaya@meb.gov.tr
Sadettin SABAZ OKULÖNCESİ EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI MÜSTEŞAR.
ssabaz@meb.gov.tr
mub@meb.gov.tr BUDA MÜSTEŞARLIK BÜROSUNUN.
BUYRUN ARKADŞLAR.
ARKADAŞLAR BU ADRESLERE YOĞUNLAŞIN ÇOK DAĞILDIK BU ŞEKİLDE DAĞILIRSAK BİRLK SAĞLANMAZ HERKES AYRI YERLERE MAİL ATMASIN
AYRICA eğitim sen ve e devlet yazın orayada mail atın

Tepki Skoru
0
arkadaşalr maillere bu uyarı geliyor.
<cdemirtas@meb.gov.tr>: host 10.1.1.21[10.1.1.21] said: 550
cdemirtas@meb.gov.tr... No such user (in reply to RCPT TO command)

<personel@meb.gov.tr>: host 10.1.1.21[10.1.1.21] said: 550
personel@meb.gov.tr... No such user (in reply to RCPT TO command)

Tepki Skoru
0

mtemel@meb.gov.tr.
cdemirtas@meb.gov.tr
salihcelik@meb.gov.tr
recepisik@meb.gov.tr
asarslan@meb.gov.tr
rkaya@meb.gov.tr
ssabaz@meb.gov.tr
BUYRUN ARKADŞLAR.
ARKADAŞLAR BU ADRESLERE YOĞUNLAŞIN ÇOK DAĞILDIK BU ŞEKİLDE DAĞILIRSAK BİRLK SAĞLANMAZ HERKES AYRI YERLERE MAİL ATMASIN

Tepki Skoru
0
evet bu uyarı benim gönderdiğim bazı yerlerdende geldi. ayrıca binere hiç gönderemiyorum sürekli hata oluştu diyor. ama diğer bütün adreslere gönderdim.

Tepki Skoru
0
mtemel@meb.gov.tr.
cdemirtas@meb.gov.tr
salihcelik@meb.gov.tr
recepisik@meb.gov.tr
asarslan@meb.gov.tr
rkaya@meb.gov.tr
ssabaz@meb.gov.tr
BUYRUN ARKADŞLAR.

Tepki Skoru
0
bugün özel bir kurumla görüştüğüm iş teklifinin ardından soluğu MEB okul öncesi genel müdürlğünde aldım. İsmini vermek istemediğim bir şube müdürü ve yine Milli Eğitim Bakanlığı içinde çalışan bir daire başkanıyla aşağıdaki görüşmeyi aynen gerçekleştirdim bilginize..
- didem_c06: hocam bakın elimde CV ile iş bavuruları yapıyorum. çok zor durumda olan meslektaşlarım adına geldim. sizinle bir kaç şey götrüşmek istiyorum
- Yetkili: buyrun hocam
-didem_c06: hocam, sayın bakanımız sürekli TV de ve diğer basın yayın organlarında okul öncesi eğitimin yaygınlaştırışlması ve mezunların hepsine fazlasıyla ihtiyaççları olduğunu ve hepsini alabilecek durumda olduğunu beyan etmekte. ancak 60 taban puanla 2308 öğretmen alınıyor bu söylenenlerle çelişmiyor mu?
- Yetkili: bakın size şöyle söyleyim (dosyasına bakarak) şuanda 57 ilde zorunlu okul öncesi eğitime geçildiği için 20 eylülde göreve başlaması gereken 18.000 öğretmen açığımız var. bunu gerekli yerlere de bildirdik. ancak ne olur ne biter bilemeyiz. sayın bakan çıkıp 15.000 öğretmen alıyoruz da diyebilir hiç brşey de demeyebilir. ayrıca sözleşmeli öğremtenlerin göreve başlaması yani boşalan yerlere yeni öğretmenler alımıyla ilgili herhangi bir belirli tarih yok. MEMURLAR NETTEKİ BAYANIN YAZSISI ONA ULAŞMAYA ÇALIŞTIM MESAJ KABUL ETMİYORMUŞ DİYECEĞİM BU ARKADAŞLAR MUTLAKA ANKARADAKİ ARKADAŞLAR ŞUBE MÜDÜRLERİYLE KONUŞMALILAR

Tepki Skoru
0
onlarca mail attım.... mail kotam doldu:) hadi arkadaşlar.... sürekli mail atıp okul öncesine farkındalık oluşturalım.... 1 ay sonra sözleşmeli alım için tercih yapıyor olacağız.... taban puan olmasın herkes atansın inş.... alımın fazla olması için mücadeleye devamm.....

Tepki Skoru
0
bugün özel bir kurumla görüştüğüm iş teklifinin ardından soluğu MEB okul öncesi genel müdürlğünde aldım. İsmini vermek istemediğim bir şube müdürü ve yine Milli Eğitim Bakanlığı içinde çalışan bir daire başkanıyla aşağıdaki görüşmeyi aynen gerçekleştirdim bilginize..
- didem_c06: hocam bakın elimde CV ile iş bavuruları yapıyorum. çok zor durumda olan meslektaşlarım adına geldim. sizinle bir kaç şey götrüşmek istiyorum
- Yetkili: buyrun hocam
-didem_c06: hocam, sayın bakanımız sürekli TV de ve diğer basın yayın organlarında okul öncesi eğitimin yaygınlaştırışlması ve mezunların hepsine fazlasıyla ihtiyaççları olduğunu ve hepsini alabilecek durumda olduğunu beyan etmekte. ancak 60 taban puanla 2308 öğretmen alınıyor bu söylenenlerle çelişmiyor mu?
- Yetkili: bakın size şöyle söyleyim (dosyasına bakarak) şuanda 57 ilde zorunlu okul öncesi eğitime geçildiği için 20 eylülde göreve başlaması gereken 18.000 öğretmen açığımız var. bunu gerekli yerlere de bildirdik. ancak ne olur ne biter bilemeyiz. sayın bakan çıkıp 15.000 öğretmen alıyoruz da diyebilir hiç brşey de demeyebilir. ayrıca sözleşmeli öğremtenlerin göreve başlaması yani boşalan yerlere yeni öğretmenler alımıyla ilgili herhangi bir belirli tarih yok. MEMURLAR NETTEKİ BAYANIN YAZSISI ONA ULAŞMAYA ÇALIŞTIM MESAJ KABUL ETMİYORMUŞ DİYECEĞİM BU ARKADAŞLAR MUTLAKA ANKARADAKİ ARKADAŞLAR ŞUBE MÜDÜRLERİYLE KONUŞMALILAR
hocam filiz79 hocam ankaradaydı sanırım... ona ulaşsakta gidip konuşsa.... off... herşey bakanın ağzından çıkan kelimelere bağlı.... alsa bizden 7000-8000 kimse kalmaz... yeni mezunlarında atanma sıkıntısı yaşamaz....

Tepki Skoru
0
filiz hocam ben giderim ama yanımdabeş kişi falan olsun diyor biz o beş kişiyi burdan bulmamaız lazım

Tepki Skoru
0
günaydın arkadaşlar maillere devam

mtemel@meb.gov.tr.
cdemirtas@meb.gov.tr
salihcelik@meb.gov.tr
recepisik@meb.gov.tr
asarslan@meb.gov.tr
rkaya@meb.gov.tr
ssabaz@meb.gov.tr
BUYRUN ARKADŞLAR.

Tepki Skoru
0
ÖSYM'DEN ŞAKA GİBİ AÇIKLAMA

24 Ağustos 2010 Salı

ÖSYM Başkanı Yarımağan, KPSS iddiaları konusunda "Bu işin hesabını vereceğim. Sonra da görevi bırakacağım" ifadelerini kullandı
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, günlerdir kamuoyunu meşgul eden KPSS'ye yönelik iddialarla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. "Ellerindeki adaylarla ilgili tüm verileri incelediklerini ancak bir sonuca varamadıklarını" belirten Yarımağan, "Benim yapacaklarım burada bitiyor" dedi.

Yüksek puan alan adayların soru ve cevap kağıtlarını bizzat kendisi de inceleyen Yarımağan, 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'na ilişkin iddialarla ilgili olarak Anadolu Ajansı'nın sorularını yanıtlayarak, açıklamalarda bulundu.
İddialarla ilgili geçen hafta başlatılan araştırmalardan bir sonuç elde edilip edilmediği sorusu üzerine Yarımağan, ÖSYM olarak soruşturma yapma yetkilerinin bulunmadığını, araştırma yaptıklarını ifade etti.
Yarımağan, "Bu adayların ortak yanlarını araştırdık. Hiçbir ortak yanları yok. Her üniversiteden mezun var. Tabii bazı üniversitelerden mezun olanlar biraz daha çok, neden, çünkü oradaki eğitim fakülteleri daha kalabalık olduğu için. Örneğin Gazi Üniversitesi'nden, Erzurum Atatürk Üniversitesinden, Marmara Üniversitesinden çok. Ama Boğaziçi'nden de var, Hacettepe'den de var, Abant İzzet Baysal'dan da var. Her üniversiteden, her alandan var. Matematikçisi de Fizikçisi de var, Kimyacısı da Okul Öncesi Öğretmenliği, İlköğretim Öğretmenliği okuyan da var. Yani öğretmenlikle ilgili alanlardan da var, öğretmenlik dışındaki alanlardan mezun olanlar da var. Bu adaylar sınava nerede girmişler? En çok Ankara'da giren var. Sonra İstanbul'dan, İzmir'den var. 81 ilin 81'inde de var. Bu 350 kişi içinde de 3 bin 200 kişi içinde de. Bizdeki bilgileri açısından bu kişilerin ortak bir yanı yok. Tekrarlıyorum, bizdeki bilgileri açısından ortak yanları yok. Biz bütün bilgilerine sahip değiliz bu kişilerin" dedi.
Bu adayların hangi tür bilgilerine sahip oldukları sorusunu Yarımağan, "Hangi üniversiteden, hangi alandan mezunlar, kaç yılında mezun olmuşlar, hangi sınava nerede girmişler ve bazı sınavlardaki başarıları var. Bu bilgileri var ama örneğin bizde bu adayların üniversitedeki başarıları yok. Bu adaylar üniversitede başarılı mı değil mi, bu adaylar dershaneye gidiyor mu, gitmiyor mu, gidiyorsa hangi dershaneye gidiyor gibi bilgiler ile diğer bilgileri yok. Biz o bilgileri inceleme imkanına sahip değiliz" dedi.

Tepki Skoru
0
günaydın arkadaşlar maillere devam

mtemel@meb.gov.tr.
cdemirtas@meb.gov.tr
salihcelik@meb.gov.tr
recepisik@meb.gov.tr
asarslan@meb.gov.tr
rkaya@meb.gov.tr
ssabaz@meb.gov.tr
BUYRUN ARKADŞLAR.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.