Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

3-4 Yaşa Uygun Etkinlikleri Burada Toplayabilir Miyiz?

Tepki Skoru
0
özürdılerım ıkıncı sayfada cvpı oldugunu görmeden atmıstım msjı...

Tepki Skoru
0
bu bölüme yazmayalı uzun zaman olmuş anlaşılan şöyle bir okudum da yazılanları.
artık ben makas vermeye başladım bu günden itibaren. ilk kesme çalışmalarını bugün yaptılar ve gayetde başarılı oldular:)ev şekli çizdim küçük küçük onları kesip renkli fon kartonunun üzerine yapıştırdılar hep beraber bir mahalle yapmış olduk. bende aralara araba ağaç falan çizdim tam bir mahalleye benzedi bayıldılar. akşamüstü eve giderken öğretmenim yarın kesme yapacakmıyız diye tek tek sordular:)bundan sonra yavaş yavaş devam ederiz artık.
herkese kolay gelsin...

Tepki Skoru
0
[size=x-large]Taşındı...

Lütfen Bundan Sonra Etkinliklerinizi İlgili Foruma Yazınız...[/size]

Tepki Skoru
0
bende 4 yaş gurubu öğretmeniyim makas veriyorum ve etkinlikleri çok güzel kesiyorlar daire üçgen kare yide kesiyorlar kesinlikle kas gelişimlerinde etkili olduğunu düşünüyorum 20 üzeri çocuğum var 2 3 ü hariç hepside kesebiliyor...

Tepki Skoru
0
4 yaşa ne yaptıracağımı şaşırıyorum bende ne makas ne kalem tutabiliyorlar artı kağıt ve pastel boya verdiğimde sadece karalıyorlar ve 4 yaşa sadece 3 gün girdim ve bütün sene ben devam edecekmişim köy okulundaydım ve şimdi anaokuluna görevlendirme geçtm 4 yaşa verdiler bir yandan çok tatlı çocuklar ama ben zorlanıyorum

Tepki Skoru
0
Benim bu sene ilk eğitim yılım. 3 yaşta göreve başladım.
*Hergün mutlaka oyun hamurlarıyla oynamalarına fırsat veriyorum.
*Gazeteleri verip diledikleri gibi yırtmalarını,
*Okul, çanta, kalem gibi A4e çizili büyük resimlerin içini elişi kağıtlarını yırtıp yapıştırmalarını istiyorum.
*Henüz makasa geçmedik. kopartıp, yırtıp, elleriyle şekil verebilecekleri materyaller sunuyorum.

Tepki Skoru
0
kesmede makas tutmayı öğrenmede bence gazete kullanmalıyız hem onları atabilirizde yada kestiğimiz gazeteleri saklayıp bi doğum günü partisinde konfeti olarak kullanabiliriz kolay gelsin

Tepki Skoru
0
bak arkadasım onlarla yarım daıre seklınde otur arada bır onlerıne kagıt yada gazete koy ve serbest olarak kesmelerını ıste sonradan sonraya artık bı cızgı belırlersın ve oyle kesmelerını ıstersın yanı sen yavas yavas serbest olarak kesmeyle basla ok

edu

Tepki Skoru
0
ben de 4 yaş grubu ile çalışıyorum ve dikkat süreleri oldukça az, en çok zorlandığım nokta bu..

Tepki Skoru
0
arkadşlar bende dört yaştaym en son arkadşımzn dediği gibi onlar içn en iisi hamur parmak boya tamamen küçk kaslarını çalıştırmalıyız :) ben kasımdan itibaren makas wermeye başladım we bu onlarn çok hoşuna gidiyo ama çok yoruluyolar yorlduklarındada dinlenmelerini istiyorum we eğer makas wericekseniz daire şekli gibi basit şekillerden başlayın yada wern ellerine rasgele kessinler :) we birlikte etkinlk yapmayı proje yapmayı çok sewiyolarr :) bide onlarla çocuk olun sizde bayılıyolarrr :)

Tepki Skoru
0
ya msjları görüyorumda bi türlü etkinliklere ulaşamıyorum yardım ederseniz sevinirm:D

Tepki Skoru
0
çok acil eski çağlarda ulaşım ve şimdiki çağlarda ulaşım ile ilgili 3-4 yaşa uygun sanat etkinliği örneği gönderebilirmisiniz

Tepki Skoru
0
6 yaşı mezun ettikten sonra 3 yaş aldım ve dönem ortasında basit şekillerde kesme vermeye başladım, çocuklar çok seviyorlar bence verilebilirveöğrencilerimden birinin makas tutması geçen sene bile çok iyiydi. girintili çıkıntılı resimleri bile çok iyi kesebiliyordu. kesmesi güzel olanlar daha tam olarak başaramayanlara yardım ediyor. böylece yardımlaşmayıda öğreniyorlar. bu sene 19 öğrencim var ve çoğunun kesmesi çok gzl.

Tepki Skoru
0
SLM ARKADAŞLAR!BENİM DE 4 YAŞ GRUBUYLA İLK SENEM VE ÇOK ZORLANIYORUM ÇÜNKÜ İLGİ SÜRELERİ ÇOK AZ VE MAKAS KULLANAMIYOLAR KÜT UÇLU MAKASLARIMIZ VAR ONLARI VERİYORUM SIK SIK AMA MAKASTAN ÇOK ELLERİYLE KESMEYE ÇALIŞIYORLAR VE FAALİYET ÇOK UZUYOR.HAKİKATEN ONLARA UYGUN ÇAILIŞMALAR BULMAK İÇİN ÇABA SARFEDİYORUM VE ELİMDEN GELENİ YAPIYORUM BERABER YARDIMLAŞARAK BİŞEYLER YAPSAK DİYORUM SİZ NE DERSİNİZ?BEN MİNİK YILDIZLAR PLANINI KULLANIYORUM VE ÇOK AĞIR BİR PLAN.MESELA 23 NİSANDA NE YAPTIRCAĞMI BİLEMİYORUM FİKRİ OLAN VAR MI ?CEVAPLARINIZ BEKLİYORUM...

Selam bende 3-4 yaş öğretmeniyim.. İlk başlarda bende zorlandım ama zamanlarının büyük bir kısmı oyunla ve drama ile geçiyor. sanat etkinliğinde de kendini çok zorlamaya gerek yok. ayrıntıları olmayan basit etkinlikler yapabilirsin. ve makas kullanmalarına gelince hepsini yere oturttur ellerine kocaman gazete parçaları ver ve onları kesmelerini sağla. rastgele kessinler. kestikleri gazete parçalarını da çöp poşetine doldurup kafası ve gövdesi olan şişman bir bebek yapabilirsin. Çok ama çok seviniyorlar. bazende top yapıyoruz ve sınıfta oynuyoruz.

23 nisana gelince hadisenin dümtek tek parçasını kullanabilirsin kızları sıraya koy.. kaç kız öğrencin varsa ona göre kareografilerini ayarlayıp ellerine birer rafyadan pon pon verip müziğe göre ritmik hareketler yaptırabilirsin. Ama kolay hareketler olsun. cezanın fark var şarkısını da bir çocuğa yapırabilirsin erkek çocuğunun biri elinde mikrofon şarkıyı söylermiş gibi yaparken diğerleri dans grubu olarak arkada dans ederler.

Üzüntülü ve sevinçli dramalar da çok hoşlarına gidiyor.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar ben bundan 2 yıl önce 4 yaş öğretmeniydim.Onların minik ellerini güçlenidrmek ve çalıştırmak için hergün hamur oynatır gazete parçalattırdım.Daha sonra gazeteleri makas kullanarak 2 hafta falan kestiler .hatta sıkılmasınlar diye kestikleri bütün kağıtları masanın üzerinden onların başlarına doğru atardım...çok eğlenirdik.Daha sonra daire kesmeye başladılar sadece daire....eve de ödev olarak çizip gönderiyordum.Düzgünce çizgiyi takip ederek kesenlerinkini gülen bebe yapıp yakalarına asıyordum.(ama büyük daireler) sonra iyice alıştılar daire kesmeye......derken gittikçe ebatlarını küçülttüm dairelerin.Böylece 2 dönem tamamen kesme ve katlama yapabildiler.Onları senne başında ağlayarak aldım(yani almak istemedim:))fakat ayrılırkende ben yine 4 yaş istiyorum diye ağlamıştım....hakikaten çok farklı onlarla çalışmka....hayal dünyaları çoooook geniş...onlara anlattığınız herşey çok çabuk davranışa dönüşebiliyor emin olun.....sizler yeterki mesleğinizi ve çocuklarınızı çoooooooook sevin...kolay gelsin.

Tepki Skoru
0
bende süreklı parmak boyası we baskı yaptırıyrm ama bundan da sıkılırlarsa neler yaptırabılırım bılmıyrm.falıyetlerde cok pasifler sadece yapıştrma yapıyolar bende etkınlıklerı ona gore ayarlıyorum ama cok zorlanıyrm sıtede kuçuk yas grubuna uygun etkınlıkler aradm ama bulamadm yardmlarınızı beklıyorum ...

Tepki Skoru
0
bnde 3 4 yaş grubunda staj görüyrm bnm çocuklarım kesmeyi ok rahat yapabiliyr ve daha çok oyun oynamak istiyolar etkinlik yaparkn kalkıp gidebiliyr

Tepki Skoru
0
bende bu yıl 3 yaş sınıfındayım.bütün bir yıl boyunca faaliyetlerımı cocuklarımın gelişimini bildiğim için kendim tasarladım..yapabilirlik seviyelerini göz önunde bulundurarak..doğal olarak ılk baslarda küçük kas gelişimi tam oturmadığından özellikle makas çalısmalarında hamur kullandım..oyun hamurlarını kesmelerını ıstedım.böylelikle önce acma kapamayı kavradılar.daha sonra gazete ve dergileri kesmeye başladık..şimdi yavas yavas sınırlı kesmeye gecıyoruz.etkınlıklerımde yırtma yapıstırma-katlama-yuvarlama-boyama-şekil tamamlama-soyutlama gibi teknıklerı kullandım.

Tepki Skoru
0
Merhaba arkadaşlar rica etsem 4yaş için kullandığınız planları paylaşırmısınız örnek olarak?

Tepki Skoru
0
ArkadaŞlar yaptirdiginiz 4 yaŞ falİyetlerİnİ paylaŞirmisiniz lÜffen Çok acİl yarin İlk deneyİmİm olacak .herŞeyİ unuttum sankİ yardim edİnnnnnnnnnnnnn

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle