Yıl sonu ve 23 Nisan için tüm gösteri fikirleri - rondlar ve oyunlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aysun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:06
syn hussel öğretmenim teşekkür edrim ....site içindeki konu başlıklarını incelemeye çalıştım fakat veriye ulaşamadım yada ben beceremedim
bu arada ben daha önce yaptıklarımı anlatayım diğer arkadaşlarıma belki yardımcı olabilirim ...keti garbinin esada mono müziği eşliğinde beden eğitimi öğretmenimizin rehberliğinde çocuklarla ritmik jimnastik gösterisi oluşturduk...çember,tam bacak açma, geri vucut gerip açma,takla,vb..hareketlerdi çocukalr çok zevk alarak çalıştılar ve uyguladılar en sonunda iki çocuk üst üste çıkarak bayrak açtılar..
geçen sene de dünya ülkelerinin kıyaftelerini aile katılım programı ile hazırladık dünya müzikleri ile sergiledik sonunda da tüm ülkelerden oluşançocuk sayısına göre kartlarla hazırladığım parça halindeki türk bayrağını oluşturduk(resim olarak onu kullanıyorum)
2 sene öncede( bu fikir müüdürmün izlediği bir anaokulunun mezuniyet gecesinden alıntıdır)zaman tüneli adında bebklikten yaşlılığa kadar hayat evrelerini müzik destekli uyguladık.ilgenenlere daha detaylı bilgide yazabilirim.
Bu senede yine çocukların çalışırken işkence olmadan zevk alcakları bir etkinlik palnlamak istiyorum ama henüz oluşturamadım siz meslaktaşlarımdan yardım bekliyorum

merhaba hocam bu yıl için bende karasızım baysaltayfun hocam çalışmanız çok farklı ayrıntılarını yazarsanız çok sevinirim.teşekkürler.

Rica ederim tabiki twety;ama hangisini soruyorsan onu detaylıca anlatayım...

baysaltayfun hocam etkinlikleriniz gerçekten çok hoş bende bende çocuklara eziyet olarak gelen etkinlik kalıplarının dışında birşeyler yaptırmak istiyorum.Bana bebeklikten yaşlılığa hayat evreleri etkinliğinizin detaylarını ya da varsa videosunu verirseniz sevinirim

static hocam;
bebeklik,ilk çocukluk(sanatçısını hatırlamıyorum ama pışpışla beni şarkısı kostümü ise,atlet ve sort sortun üzerine bebk bezi bağlayıp ağzına emzikönüne bebk önlüğü başıan bebk şapkası müzik eşliğinde emekleyerek sahneye çıkar popo sallayarak gezer ve sahnedençıkar),
okul çağı(turkcell cello pabucu yarım şarkısıelinde top ve lol,pop şeker sort ve tişörttopla oynayark sahneye çıkar seyirciye doğru şekeri yallar ve sahneden çıkar),
üniversite(onuncu yıl marşı kep ve cüppe ben kağıttan kep siyah kumaştan cüppe yaparak uucza getiridimelinede kırmıız kurdeleyle bağlanmış diploma sahneye çıkar kepini havay atar ve sahneden çıkar),
askerlik(o şimdi asker şarkısı ile asker forması ile sahnede asker yürüyüşüyle gezer),
meslek(seçtiğiniz mesleğe uygun gümcel bir şarkı),
evlilik(biizmkiis bir aşk hikayesi damat ve gelin olarak çıkar damat gül verir geline kısa bir dans ettikten sonra sahneden çıkar),
hamilelik(melek şarkısı ile hamilelik kıyafeti elinde dondurma elma ile sahneye çıkar hamile gibi gezinir ben karnına koyduğum yuvarlak yastığı kurdela ile bağladım),
yaşlılık evreleri(oğuz yılmazın komik bir şarkııs var ama adını hatırlyamadım dede rolü için cekt yelek giyer pamuktan sakal yaptım,gözüne gözlük eline baston nine için de köylü kadın rölünde elinde çorap ören nine birazda sahnede atışır gibi davranınca çok sevimli oluyorlar)...
Müzik destekli çok güzel oluyor o sene belediye başkanı teşekküre geldi çocuklara hediye dağıttı ve çocuklar çok sevindi...O sene ben bu müzikleri bulmuştum belkide siz daha değişik müzikler bularak renklendirebilirsiniz.Benim kaynak olarak aldığım daha kısa daha farklı müziklerdi ben üzerinde oynamalar yaparak böyle sergiledim ....Başarılar

teşekkur ederim hocam okurken düşündümde çok eğlenceli olur sanırım

baysaltayfun hocam tebrik ediyorum sizi çok güzel etkinlikler ortaya çıkarmışsınız.ve çalışmalar konusundaki fikrinizi destekliyorum.çocuklar sıkılmadan yapmalılar.

Teşekkür ederim...Aslında bu tarzda çocukları zorlayan belli günlerde sabit ve biirlerini memnun etmek için yapılan etkinliklere karşıyım hem bizler bundan dahada önemlisi çocuklarımıza işkence zaman kaybı olarak geri dönüyor bence...onları rahatlatan mutlu eden hayatlarında iyi anıların temellerinin atıldığı bu dönemde gerginlik başarısızlık hissi vb duygulara sayemizde maruz kalıyorlar...onun için çocukların yükünü hafifletecek maddi anlamdada ailere külfet olmayacak zaman açıısndanda benim fazla zamanımı çalmayacak etkinlikleri uygulamayı istiyorum...sitemiizn bu geniş yelpazesinde de birbirmize orjinal fikirler sunacağımıza eminim hepinize teşekkürler

Arkadaslar mantarlar ve kelebekler rondunu bilen varmı? bilen varsa yazsın lütfen.. tesekkürler..

merhaba baysaltayfun hocam ben müzik eşliğinde yapılan ritmik jimnastik hareketlerini kullanmayı düşünüyorum detaylarını yazarsanız çok memnun olurum teşekkürler.

cok tesekkür ederim..saolasın

merhaba baysaltayfun hocam ben müzik eşliğinde yapılan ritmik jimnastik hareketlerini kullanmayı düşünüyorum detaylarını yazarsanız çok memnun olurum teşekkürler.

cevap yazmıştım ama ulaşmamış yeni farkettim kusura bakma.....
Öncelikle beden eğitiminden anlayan birinden yardım alırsan çok ii olur.çünkü esnemek için kasları harekete geçirmek için bilinçli şekilde yapılması gerekiyor ve şimdiden esneme çalışmalarına başlamak gerekir.Biz haftada 3 gün olarak çallıştırmıştık çocukları....

Müzik keti Garbinin esada mono şarkısıydı,ikili sıra olarak elleri aşağı yukarı sallayıp havada çırparak sahneye çıkarlar,müzik eşliğinde sahneye yarım daire oluşturular.yere hareketlere uygun minder ve halıda serilir.önce geyik sıçrayışı ardından takla,çember atlayışı,geride ayakbaş temas,tam bacak açıp oturma(bazılarının terimsel adını unuttum kuusra bakma )amuda kalkma iki çocuk destekli yapar önce biri diğerinin ayağını tutar diğeri, en son iki çocuk yanyana başellrin arasında diz çöküp oturular.başka bir çocuk elinde türk bayrağı ile bu iki çocuğun sırtına dengede basarak çıkar...

bu arada hussel öğretmenim video sitessi tavsiyeniz çok saolun ben 23 nisan başlığı altında arıyordum hep teşekkürler...ulaşıp izledim
Bu arada soran arkadaşlar için videolar bölümünde zaman tünelinin farklı şekilde uygulanmışı varmış...izlemek isteyenlere,izleyipde geliştirerek uygulamak isteyenlere

merhaba hocam teşekkür ederim şimdiden çalışmalara başlıycam

Benim öğrencilerimde 3 yaşında kelebek rondunu veya Bedia Akartürkün Horozum adlı şarkıyı şöyle yapacağım Önce Bir horoz Arkasında tavuk arkasından bir yumurta kostümü giymiş çocuk arkadanda civciv kostümü giymiş çocuklar müziğe uygun oynayacaklar.üzel olacağını düşünüyorum denedim yapa biliyorlar kostümleride kendim kağıttan falan uyduracağım

arkadaşım bana o şarkıyı gönderirsen çok sevinicem benimkiler 3 yaş palyaço dansını düşünüyorum ama değişik bişey de olsun istiyorum 3 ya olduğu için alternatifte az bu bana güzel geldi şimdiden teşekkürler...

piljam defilesi yapabilrsin bide miki fare şarkısıyla (yerden bitme mum bacaklı miki.....)onayabilirler kartondan kuruk kulak falan yap

3 yaş için fred çakmaktaş müziği ve kıyafetleri, eşliğinde yre yuvarlanma gibi basit dans hareketleri yapabilirler.dene çok güzel oluyor....

banada defile en mantıklısı geldı onlarcok fazla bışi yapamazlar onlardan fazla bişi bklemekte anlamsız olur zaten kolay gelsınn:)))

arkadaşlar benim ilk senem ve 3-4 yaş grubundayım 15 çocuğum var ne yaptırabilirim fikirlerinizi bekliyorum yardımcı olursanız sevinirim

aynı yaş grubu bende de var ama daha ne yaptırmam konusunda fikir sahibi değilim

geçen sene 3 yaş grubunu öğretmeni izel in söylediği eller havaya biz elele gönül gönüle beraberiz adlı şarkısını çocukları bir kız bir erkek eşli yaparak ponponlarla yaptırmıştı çocukların yaş grubu küçük olduğu için fazla zorlamaya gerek yok

kolay gelsin

mesleklere uygun giysiler giydirip konuşturmştum ben.güsel oluo metinlerde kısa. kolay öğrenmşlerdi. eğer ihtiyaç varsa konuşmaları gönderrm. kolay gelsn

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri