Yıl sonu ve 23 Nisan için tüm gösteri fikirleri - rondlar ve oyunlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aysun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:06
CANIM BENDE DAĞLAR ARDINDA BİR ORMAN VARMIŞ ŞARKISINI DRAMA YAPTIRACAĞIM,YİNE SEVİLİN YAPTIRACAĞI TOMBUL KRAL...DRAMA MÜZİĞİNİ KIZLARI KELEBEK ERKEKLERİDE KELEBEK AVCILARI ŞEKLİNDE ROLLENDİREREK OYUN YAPTIM.BİRDE KÜÇÜK KIZ ŞARKISINI SÖYLETECEĞİM BİR KIZ ÖĞRENCİM KÜÇÜK KIZ DİĞERLERİ ÖBÜR ÇOCUKLARI OYNAYACAK.BENDEN BU KADAR ARKADAŞIM İNŞALLAH İŞİNE YARAR.

esmaögretmen' Alıntı:
GEÇEN SENE BİZ YAZMIŞTIK.OKUL ÖNCESİ GELECEĞİN GÜVENCESİ,7 ÇOK GEÇ,GELECEK ELİMİZDE,YARINIMIZ İÇİN ELELE GİBİ.ŞİMDİLİK BUNLAR KLASİK AMA ETKİLİ BENCE.İNŞALLAH İŞİNE YARAR

yardımın için teşekkürler :474cu:

"Küçük hanımlar, küçük beyler!
Sizler hepiniz geleceğin bir gülü,
yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız!
Memleketi asıl aydınlığa boğacak
sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim,
kıymetli olduğunuzu düşünerek
ona göre çalışınız. Sizlerden
çok şeyler bekliyoruz."
Mustafa Kemal

--arkadaşım ben geçen yıl "keloğlan "şarkısını canlandırttım bir çocuk keloğlan olup şarkıyı söylüyor kostümde olunca süper oldu
--yeşil ördek halk oyununu oynattırdım çok kolay öğreniyorlar figürleri çok basit aldım 1 haftada öğrendiler
--bir öğrencim aşık veyselin uzun ince bir yoldayım parçasına bağlama eşliğinde play back yaptı bir kısmındada kendisi söyledi.şapka bıyık şalvar derken oldukça güzel bir gösteri oldu
--yine "bir mumdur" parçasıyla halay oynatabilirsin
--"şu gala daşlı gala"isimli parçayla bir kız bir erkek öğrenci oynadılar oldukça kolay ve hoş bir oyun oluyor
--çocuklara uygun birer dörtlük şeklinde maniler bulmuştum kızlı erkekli karşılıklı söylediler sözleri çocuklara uygun olduğu için çok keyifle söylediler
--"mahsun kırmızıgül'ün sarı sarı isimli şarkısıyla bir kız bir erkek klip canlandırdı

kolay gelsin arkadaşlar

merhaba arkadaşlar bende anneler günündeateşböceği ve folklor gösterisi hazırladım.
ilginç olsun diye oyuncak davul, su kabağı, teflerle ritm şov yaptık çocuklar ritmik parçaları canlandırdılar..4 mum dramasını gerçekleştirdik.Arka fondada projeksiyonla 4 mumun dramasını yansıttık. Birde çocukların her birinin tek tek resimlerini çekip ,ayrıca etkinlikleredki resimlerinide ekleyip uygun şarkılarla birleştirerek bir cd hazırladım ve bunu da gösteri aralarında yansıtarak veliler izlettirdim.Bunları yıl sonu etkinliklerinde de
kullanabilirsiniz.hepinize kolay gelsin.Birde kartondan kepler hazırlayıp diplamalarınıda dağıtabilirsiniz.Umarım bu yazdıklarım işinize yarar.Kolay gelsin........

Türkçe dil etkinliklerine skeç ekledim.İşinize yarayabilir.Bir bakın.

Bunlar da benim, fikir olur belki sizlerede;
Yıl sonu gösterisi için hazırladığım oyunlar:
- Meslekler oyunu, ilk önce vatan marşı eşliğinde bayraklı gösteri sonra her çocuk kendi mesleğini tanıtacak, en sonunda da çok çalışkan olmalıyız şarkısını söyleyecekler.
- Kül kedisi ve perilerle lirik dans gösterisi.
- Canı yok mu:? piyesi ( drama etkinliklerinde paylaşmıştım )
- Damat oyunu ( folklor )
- Delisin şarkısında dans
- Dale don dalede kızlar ve erkekler defilesi
- Forumdan faydalandığım şişman kral ve tüyden hafif prensesler ile canlandırma.
- Yıl içerisinde yapılan etkinlikler ve çocukların resimleri ( slayt gösterisi )
- Koro
Kolay gelsin :):)

beyaz kelebek adlı oyunu oynatmıştım geçen yıl. burda verildi mi bilmiyorum
ama yazayım sözlerini. kız erkek yarım ay oluyorlar . önce kızlar sözleri söyleyerek adans ediyo. sonra erkekler.
benim adım beyaz kelebek > dağılıp oynuyorlar
eğleniriz biz dans ederek > iki kişi kolkola girip dönüyor
daldan adala hoplayarak < hopluyorlar
papatyalar toplayara> eğiip toplama hareketi yapıyorlar
rumba rumba şak şak şak >eşinin önüne gidip bel kıvırıyolar
seni seçtim seni seçtim. > eşini seçiyor.

sen sonunda eşler yanyana geliyor .
buna kelebek kostümü dikmiştim. gösteri kıtyafetlerimiz adlı konum da vardı örneği
şu an yanınmda değil ama sağır duymaz uydurur diye bir kukla oyunu vardı onu iki çocuk oynamıştı. çok komikti ve çok beğenilmişti.
aklıma gelenleer bunlar. yine yazarım.

birde köylü kızı oynunu oynamıştık. kızlar a kıyafet diktirmiştik

köylü kızı çamaşır yıkar leğende dökülmüş döne döne ağlar
'' '' elma soyar elinide kesmiş '' ''
'' '' dikiş diker eline de batmış '' ''
'' '' köyüne gider köyüde yanmış '' ''
kızlar yangın var yangın var diye bağırır
erkekler nerede nerede der
kızlar (ankara ) der bulunduğun yerin ismi
sonra kolkola girip dönerek dans ederler
yangın var yangın var ben yanıyorum yetişin a adostlar tutuşuyorum

Arkadaşlar "çalışkan arı rondu" nun nasıl oynandığını bilen var mı? bilen varsa çok acil yazabilirse sevinirim. Teşekkürler.

arkadaşlar ben asker rondu veya oyunu istiyorum sene sonu için.yardımcı olursanız sevinirim.

arkadaşım bildiğim küçük asker ve küçük ayşe var..onu oynatabilirsin çok sevimli oluyorr..

selam arkadaşım emret komutanım dizi müziğini kullanıyor işe yarayabilir

teşekkür ederim arkadaşlar.

çok sağolun canımcıklarım!

ben ilköğretimde çalıştığım için tek başıma bir çok etkinlik çıkarıyorum.. tiyatro, skeç gibi çalışmalar yapmıyorum çünkü insanlar sıklıyor ve sesler her zaman net duyulmuyor. step ve cimnastik gösterileri rontlar slaytlar hazırlıyorum. geç olacak ama eylülde gösteri cdlerimi yollayabilirim ancak süre olarak uzun yüklenebilir mi bilmiyorum.

teşekkürler eminecim!

Sevgili üyeler;23 nisanda çocuklara gösteri yaptırılmaması ile ilgili resmi belge aradım ama bulamadım.Olanların göndermesini rica ediyorum.Şimdiden teşekkürler....Yeni eğitim-öğretim yılı tm arkadaşlara hayırlı olsun....

Arkadaşlar çok erken biliyorum ama bu sene 23 nisanda ne yaptıracağımı birtürlü belirleyemedim fikirleriniziz öğrenmeke beni çok mutlu edecek şimdiden teşekkürler

ben aynanın ceylan parçasıyla kafkas oyunu oynatmayı düşünüyorum.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri