Veliler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan asuman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:18
bıktım artık bu bakıcı tanımlamalarından meslekten soğuduk bu ne böyle

arkadşlar bide panoya bakıp bakıp bunlarımı yaptınız başka bişey! yapmadınızmı diyen velilerimizde var. sadece panodakilerle sınırlı sanıyolarlar ve çoğu veli girişte serbest zaman etkinliğini ve çıkış saatindeki serbest oyunu görünce çocuklara hiçbirşey yaptırmadığımızı sanıyolar ve çocukların yaptıkları bazı şeyleri( dersti sayıyı yazmaydı ödevfi vb) görünce hayretle bakıyolar. enteresan davranışlar sergileyebiliyolar. EĞİTİM ŞART. ANNE BABA EĞİTİMİ ŞART,tüm öğretmen arkadaşlarıma sevgiler...

terbiyesizlik yani başka bir şey değil.Bu gibi davranışlar o insanın seviyesini gösterir takma kafana

kardan adam yaptırmak için bütün çocuklardan pamuk istemiştim.ertesi gün veli sınıfa geldi oğluna"hani oğlum bakim pamuktan ne yaptınız,bana göster"dedi.1 gün sonra da kalan pamukları geri istedi.ben de ona belki utanır diye hiç açılmamış 1 paket pamuk verdim.ama....

zaten bize çocuk bakıcısı olarak bakıyorlar.

daha önce de çocuğunun üzerine ayran dökülmüştü.annesi yine"ayran senin üzerine nasıl dökülür.kim döktü"vs.çok duyarlı bir velim.............:))))

arkadaşım keşke göndermeseydin pamugu,başka bir etkinlik yaptırırken yeniden kullanacagım deseydiniz...ah bu veliler kendilerini dünyanın en akıllı insanları sanıyorlar bizide enayi(pardon bu kelime yi kullanmak istemezdim ama gerçekten öyle)

arkadaslar bu durumun cok rahatsız oldugunun bende farkındayım herkes aynı seyı yasıyor ama soyle bişi de var bızler meslegımızın onemını kendımız blıyoruz ya oncelık bu onemlı daha sonra bu onemı herkese yavas yavas asılayacagız bırden bu durumun degısmesını bekleyemeyız bızım meslegımız sabır işi bır gun gelecek hakettıgmız yere gelecegız buna emın olun

mesleğimi çok seviyorum ama veliler bezdiriyo çoğu zaman... toplantı bile yapmak gelmio içimden....

:) geçen gün de benim bi velim geldi, o da sizinki gibi çok duyarlı; şöyle ki : "ekrem evde de burda yaptığınız şeylerin benzerlerini yapmak istiyo ama el işi kağıdımız yok evde, o yüzden yapamıyo.dönem başında getirdiklerimizi geri verseniz de evde oyalansa...?" güler misin , ağlar mısın! ben güldüm arkadaşlar ama oldukça manidar bir gülüştü :) mesajı aldığından eminim...

Arkadaşlar ben hem okul öncesi öğretmeniyim hem de veliyim ( çocuğum başka bir sınıfta ). Anne olunca haliyle o gün sınıfta neler öğrendiğini merak ediyorsunnuz ve çocuğunuza soruyorsunuz bu olması gereken diye diye düşünüyorum. Ama öğretmene gelipte "hocam bugün neler yapacaksınız, yarın neler yapacaksınız " diye müfettiş gibi soru soranlar yok mu insanı çıldırtıyor. Ben kendimce bir çözüm buldum. Tüm veliye sınıf içine girmeyi yasakladım ve çocuğunu kapıdan almasını söyledim. Faydası da oldu.

içeri girmeme kuralına uyuluyorsa ne mutlu ben hala beceremedım..
en sonunda bır velının kalbını kıracagım o olacak

malesef degısmıyor heryerde aynı anaokulu öğretmenı dadı dadı

arkadaşlar anasınıf öğretmenlerinin kaderi her işlerine veliler olumlu olumsuz yorum yapıyorlar hiç bizi anlamıyorlar. çok saçma arkadaşlara katılıyorum eline kalem kağıt verip kafiyeli bir şiir yazıp çocuğunuza öğretin daha çok sevinirim deseydiniz.

evet arkadaşım çocuk bakıcısı olarak görülmek banada dokunuyor al biz avutamıyoruz sen avut çok kızıyorum bazı veliler hala anasınıfının öneminin ve gerekliliğinin farkında değil çalışan annelerin bile düşüncesi biz yanında yokken çocuğumuz avutulsun bazı okumuş insanlar bile mecburiyetten çocukların bırakıldıkları yer olarak görüyor anasınıfını. anasınıfının zorunlu olmasını dört gözle bekliyorum

arkadaşlar anasınıf öğretmenlerinin kaderi her işlerine veliler olumlu olumsuz yorum yapıyorlar hiç bizi anlamıyorlar. çok saçma arkadaşlara katılıyorum eline kalem kağıt verip kafiyeli bir şiir yazıp çocuğunuza öğretin daha çok sevinirim deseydiniz.

ecitah çok haklısın arkadaşım.Neden bizim milletimiz bilmediği herşeye burnunu sokar ve sana ne yapması gerektiğini söyler?ssaassrrre

arkadaşlar sitenizin yeni bir üyesiyim.başıma gelen trajikomik bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum.tam öğretmenler günü öncesi yaşadım bu olayı ve buna bağlı olarak çok kötü bir öğretmenler günü geçirdim.birgün müdürüm sınıfa gelerek dün sınıfta ne yaşandı diye sordu.bende şaşırarak hiçbirşey olmadığını anlattım.çünkü gerçekten birşey olmamıştı.sonra d...nin annesi ve babaannesi odamda;seni şikayete gelmişler diyerek beni sınıftan çıkardı.beni çocuğun ağzına biber sürdüğüm ithamıyla şikayete gelmişler.bunu duyunca şok oldum ve onlarla görüşmek istediğimi söyledim.müdürüm öğrencimin evde ağzının kabardığını;ailesi sorunca öğretmenim biber sürdü dediğini anlattı.sonra öğrencimi yanına alarak ona olayı sordu.öğrencim önce annesinin ağzına biber sürdüğünü sonrada servisteki bir arkadaşının ona vurduğunu anlattı.yani sürekli farklı şeyler ileri sürdü.daha sonra aileyle görüşmeye çalıştım.görüşmeye çalıştım çünkü o kadar şok olmuştum ki böylesi bir nedenle şikayet edilebileceğim hiç aklıma gelmezdi ve kendimi savunamadım bile.müdürüm öğrencimin verdiği tutarsız cevapları onlara aktardı.bunu duyunca ve beni görünce kem küm ettiler.sizi üzdük diyerek okuldan ayrıldılar.doğru düzgün bir özür bile dilemediler.gerçekten çok üzüldüm.öğretmenler arkadaşlarım ve diğer çalışanlar bana destek oldular ama bu durumu atlatmam zaman aldı.öğrencime kızmıyorum hatta ona sormadım bile niye böyle dedin diye.çünkü çocuklar bazen doğruyu söylemeyebilir belkide üzerlerindeki soru baskısını azaltmak için.ama aileye hala kızgınım.çünkü 6 yaşındaki bir çocuğun sözüne inanıp böylesi komik bir iddiayla şikayete gelebildikleri için.işin komik tarafı biber ağza nasıl sürülür bunu bile bilmem.hatta acı bile yemem:)

Gerçekten üzücü bir oılay yaşamışsınız hocam,geçmiş olsun.Ama hayatta hep böyle insanlarla karşılaşacagız ne yazıkki,üzücü olan tarafı öyle insanlar var ki nekadar okul okumuş olsalar,yüksek mevki sahibi olsalar bile sacma sapan davranabiliyorlar.Bu olay umarım yaşadıgınız son tatsız olay olur.

nehir hocam bu sene öğretmenlikte 8.yılım.acı-tatlı çokşey yaşadım.artık başıma ne gelse yada ne duysam şaşırmam diyordum.ama büyük konuşmamak gerekiyormuş bunu anladım.ve dediğiniz gibi bu aileden böylesi komik bir şikayet beklemezdim.çünkü karşımda üniversite mezunu ve bilinçli bir anne olduğunu düşünüyordum.ama yalnızca üniversite mezunu bir anne varmış demek ki.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri