Veliler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan asuman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:18
atandığım köydeki veliler çocuklarını okula göndermek istemiyorlar masraflı ve beslenmeden dolayı yarın etkili bir konusma yapmam gerek fıkırlerınıze ıhtıyacım var arkadaslar neler soylemem gerek velilerin okul öncesı egıtımın önemini anlamaları için

arkadaşlar merhaba bugün yine berbat bi gün geçirdim .dün 3 saat süren bir toplantı yaptım geceler boyu net başında sunu aradım iletişim oöe in önemi ve sınıf problemleri ile ..veliler hoşlarına gitmeyen şeyleri benimle paylaşmak yerine direkt idaereye gidiyor..hemde bunu bugun yapan bir öğretmen ..tarifi zor duygular içindeyim..konu beslenme ,toplu halde yapılan beslenmede çocuklar mide bulantısı çektiklerini söyler oldu .kendi annesinin yaptığını istiyor çocuklar haliyle..yemeleri hazırlığı uzun sürdüğü için etkinliklefde yarım kalıor.aileler plastik çatalın kaşığın hesabını yapıyor..stajerlerin yemesine takıyor bireysel olsun diolar kendi çözümleri ile uzlaşamadan toplantıya katılmayan veli hemen idareye gidip benim eşim çalışıorhergün hazırlayamas dior..hak iddaa ediyor..gerisini siz düşünün kendimi paralıyorum resmen aynı şey sene başında kitap seti için yaşandı ..sanki bana alıolar kendi çocuğunun eğitimini bu akdar savsaklayan insanlarla nasıl başa çıkayım ..biz çocuklardan önce velilerimi eğitsek acaba..çocuktur alttan alınır ama koca koca adamlar insanı çileden çıkarıyor..haftaya bir toplantı yapıp hisssettiklerimi açıklasammı acaba diye düşündüm bunu yapan adamlar dinlermi hiç?zor arkadaşlar işimis ççok zor allh bol sabır versin ..allhtan çabalarımı gören beni anlayan veliler var hocam nolur boşverin siz onları biz sizden çok memnunus sakın ononları duymayın diyenler oldu beni kurtaranda bu sözler oldu ..tecrübe dedikleri çok acı bir meyve ..kütfen düşüncelerinizi paylaşın benimle işimi seviorum ama angarya işler ve kişiler beni bezdirdi bir ay önce beynimi yiyen istifa fikri yeniden alevlendi:(

hiç üzülmeyim bende aynı sorunları yaşadım geçen haftaya kadar bi veli toplantısı yaptım ,önce okul müdürüm ile görüştüm saolsun o bana çok destek oldu ,toplantıya katıldı ve okul genel kurallarını ve velilerin ve öğretmenin görevlerini söyledi, mantıksız isteklerle veilerin beni bunaltmamalarını ve geçmiş yıllarda yaşadıkları olayları anlattı yani bana çok söz bırakmadı bende ardından neler yaptığımızı nedenleri ile anlattım, kahvaltı konusunda takıntıları vardı bende, onlara açık büfe olsun o zaman bende sevinirim dedim ... ve kesin ve sert cümleler kurdum ,kitaplarda da sıkıntı olmuştu onuda anlattımaldığınız eğitimin kalitesini çocuğunuz 1. sınıfa başlarken daha iyi anlayacaksınız dedim... müdürümde benim için sizin değil çocuklarınızın memnunuiyeti önemli dedi ondan sorun hiç bir daha bana gelip sorun ileten olmadı, gerçi ondan sonraa bazı velilerim bana birkaç gün günaydın demediler ama sorun değil benim için ben onların değil çocuklarının öğretmeniyim...
bence sende böyle düşünmelisin

yarın veli toplantım var ve napıcam inanın bilmiyorum

teşekkürler gül arkadaşım ama sizin arkanızda müdür varmış benim öle bi şansım yokki tek kalıyorum ve her derde bne koşuyorum.bende işin kolyaını buldıum alana vericem eğitimi almayanla işim olmayacak zorla mileeltin beynine giremem.:)sitede pover point sunularını kullannın serra bayındır arkadaşım işi çok kolaylaştırıyor:)
bol şans

önceki iki yılımda böle sorunlarla karşılaştım kah kafaya taktım kah takmadım velilerinde suyuna gitmeye çalışarak kendi bildiğimi doğru olan neyse onu yapmaya çalıştım ve güzel deneyimler oldu. şimdide bunun meyvelerini topluyorum kitap konusunda hiç sorun yaşamdım yemek konusundada haftada 3 gün veliler getiriyo bir veli 28 çocuğa hazırlıyo kalablaık olduğu için 2 ayda bir sıra geliyor.sorun olmadı yani okul idareside bu insanlar biz belli bir ücret alıyoruz hizmetin en kalitelisini vermeliyiz diyo ordanda tam destek çocuk sayım çok fazla 18 erkek 10 kız ama güzel çalışıyorum okulda kan ter içinde kalıyorum ama güzel çalışıyorum.verimli olduğuma inanıyorum(stajer arıyorum o ayrı :) dava zaten ) bir kaç veli var sorun çıkaran pek dinlemiyorum sorun dersem işime çok karışmaya çalışıyorlar dinlemediğim için karışamıyorlar yanlarına fazla zorunlu olmadıkça yaklaşmıyorum :)) en iiside bu beyin sağlığı açısından bırakın slm vermesinler çocuğunu ii eğitiyomuyuz ona bakalaım heee anne baba eğitimide önemli babalarla yapılması gereken ödevler veriyorum. ailelere yazu gönderiyorum beyaz zarfın içine koyup üstüne karı-koca velinin adını yazıyorum özellikle size bu demek için ve toplantılarımdada mutlaka sölüyorum akşam eşinizle çay içerken birinizden birisi biyeriniz eksilmez okuyuverin. birazda muzurumdur. notunuzu kırarım, okula almam ceza hatta sopayla kovalarım bunlar okuncak die espirileşiyoruzda. samimiyete inanıyorum.ama bazı veliler tarafından suyu çıkartılmadıkça mesafeli:)

hee bide bi arkadaşımız direk müdüre gidiyorlar demiş arkadaşım toplantını yap deki müdür bilmez sınıftaki çocuğun durumunu bir sorun varsa ilk önce bana gel halletmeye çalışalım eğerki halledilemiyorsa ondan sonra müdüre gidersin. ki okullar açıldığından beri ir velim müdür yanına gitmiş değil sorun var çocukta yada velinin okulla ilgili bi problemimi var halletmeye çalışıyoruz elimizden geldiğince başımızın üstünde, ama ıcık vıcık şeyleride müdüre gider sölerlerse huzursuzluk çıkar, yazık gerçekten toplantı yapın bunu böle dile getirin

arkadaşlar velileri sorun olarak görmeyi bırakalım bence onlar da eğitmemiz gereken bireyler olarak görürsek eğer daha pozitif ve verimli oluruz öğrencilerimize karşı . çokca sabırlar diliyorum

haklısınız arkadaşlar velilerin bazıları okulu bakım yeri olarak görüyor sizin çabalarınızı takdir etmiyorlar bence kendilerini eleştirmeliler okuldan önce 6 yılda çocuğuna veremediği temizlik görgü vs... davranışları öğretmen 1 yıldan az sürede kazandırdı demeliler. ben velilerin bu nankör yönünü bildiğim için çocuk merkezli çocuğu memnun etmek için eğitim veririm velilerle okul dışında asla görüşmem ve mesafeliyimdir. onlarada ilk toplantımda ben sizin evinize karışmıyorum sizde benim sınıfıma karışamazsınız diyerek ilk günden mesafemi koyarım ukalalıklarıyla başımı ağrıtmalarına izin vermem mesafeli olurum mesafe koymayınca insanlar haddini bilmiyor.

eğitimsiz insanla iletişim zor gerçekten allah sabır versin hepimize siz anlatsanızda kapasiteleri yetersiz olunca anlamıyorlar bazı veliler öyle işte basitler

http://www.7renkakademi.net/dosya/dosyalar/297e242f8a947f3e2f24f2d565434441.doc BU YAZIYI VELİLERE GÖNDERMELİYİZ.

Okulöncesi Eğitimin Önemi ve Gerekliliği
Okulöncesi eğitim, insan gelişiminin en hızlı ve en duyarlı dönemini oluşturur. Yaşamın ilk yıllarında alınan eğitimin ve geçirilen deneyimlerin, ileri yaşlardaki öğrenme yeteneği ve gelecekteki başarı üzerinde de önemli etkileri vardır. Okulöncesi dönem alarak adlandırılan 0- 6 yaş dönemi, çocuğun öğrenmesinin en yoğun olduğu, temel alışkanlıklarının, zihinsel yeteneklerinin en hızlı geliştiği ve biçimlendiği dönemdir.
İnsan yaşamında böylesine önemli bir yeri olan bu yılların en iyi biçimde değerlendirilmesi, nitelikli bir okulöncesi eğitimle gerçekleşebilir. Bu nedenle, okulöncesi eğitimin niteliğini artırmak, en etkili biçimde düzenlemek ve tüm yaş grubuna hizmet edecek biçimde yaygınlaştırmak çok önemlidir.
Okulöncesi eğitim, özellikle, 20. yüzyılın son çeyreğinde hemen her ülkede giderek daha fazla önem kazanmıştır. Pek çok ülkede değişik okulöncesi eğitim modelleri denenmiş, ulusal ve uluslararası kuruluşların desteği ile çeşitli projeler gerçekleştirilmiştir. Ülkemiz ve diğer ülkeler dikkate alındığında, okulöncesi eğitim her geçen gün daha da yaygınlaşmaktadır.

Bu sene bizim velileri özenle seçmişler hepsi birbirinden sorunlu aslında sorun yok sürekli sorun varmış gibi yapıyorlar.En ufak şeyleri idareye gidip anlatıyorlar.Artık cidden sıktılar.Bu sene şansıma herhalde...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri