Evet arkadaşım ne yazıkki bu işler bu şekilde yürüyor. Bizler lisans mezunu olsak bile; öğretmen sıfatımız olmuyor ne yazıkki... Bu sıfatı ancak kadrolu olabildiğimizde (Kadrolu öğretmen, sözleşmeli öğretmen.. gibi🙂) kullanıyorlar ve ona göre davranıyorlar. Hatta ücretli öğretmen sıfatı bile güzel usta öğreticiliğin yanında, çünkü sonunda öğretmen sıfatı var değilmi ama🙂 Kısacası arkadaşlar çok iyi çalışarak kpss yi kazanmak zorundayız, her geçen puanımız acımasızca yükseliyor ama olsun. Ancak o zaman lise mezunlarının bile 1 seminer sonucunda alabildikleri usta öğreticilik ünvanından kurtulabiliriz.ddsert şunu yazdı:çarpıklık olduğu ortada.ben lisans mezunuyum 2 yıldır yaz ayı dahil usta öğreticilik yaptım ama hala "öğretmenim" diyemiyorum üstelik ustaöğreticilik yaptığım kurumda dahi öğretmen sıfatım yok.sınıfa bu lazım diyemiyosun,şunları yapacağım diyemiyosum..."kadrolu "değilsin çünkü.sözleşmeli bile değilsin.o okulda diğer öğretmenlerin yaptığını ve belki daha fazlasını yapıyosun ama öğretmen değilsin ve ciddiye alınmıyosun.bu haksızlık değil de nedir arkadaşlar???
Arkadaşlar sistemin bozukluğu ve malesef biz böyle yaklaşarak nereye varabiliriz.Burada önemli olan 2 yada 4 yıllık değil bu mesleği benimseyip yapabilmek.Kırıcı olmaya gerek yok ve şuna karşıyım 4 yıllık 2 yıllıktan ,kadroluda usta öğreticiden iyi ,yada başarılı diyemeyiz.İnsan içinden geldikten sonra her şeyi yapabilir.Sonuçta bu bir düzen devlet açığı bizlerle kapatıyor bizde kpss'ye girip atanıncaya kadar bu düzene ayak uyduracağız ve inşallah bir gün kadrolu arkadaşlarımıza katılacağız.Ve herkes kendince haklı ,doğrudur bu yüzden eleştirilerimizi yaparken yıkıcı değil de yapıcı olalım.
Arkadaşlar çalışacak öğretmende çok,açık yerde ama herkes kendine yakın yerde çalışmak istiyor bu yüzden dengesizlik oluyor.Belirli yerlerde yığılma oluyor onlarda sıralama ile alıyorlar. Ben 2 yıldan beri 2arabayla gidip geliyorum ama okulum çok güzel kadrolu arkadaş çok iyi bu yüzden uzaklık sorun olmuyor.Ben bu arada aöf 4.sınıfa geçtim usta öğ.olarak çalışıyorum.