Usta ÖĞretİcİlerle İlgİlİ haberlerde son durum... Artik tek Çati altinda toplaniyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Nihal EROĞLU
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 8:29
ya arkadaşlar bıde söyle duşunun eğitim-sen sadece usta öğretıcilere bağımsız sınıf verilmeyecek diyo yani işten çıkartılma yok bence en fazla usta öğretıcı olarak çalışanların başına fakulte mezunu bir öğretmen atarlar ve problem kalmaz kımsede issiz kalamz yanlışmıyım. yanı bağımsız değilde başımızda fakulte mezunu biriyle çalışmaya devam ederiz en fazla:)

ben bu konuyla ilgili şube mud. bilgi aldım çalışmakta olan herkes çalışacak kımsenin görevine son verilmiyor sadece usta öğreticinin "öğretmen görev,yetki ve sorumluluklarını" allamamasından bahsediliyor.içiniz rahat olsun usta öğretici olarak bağımsız sınıflarımızda çalışmaya devam.
HAK alınarak HAK verilemez.

Arkadaşım usta öğreticinin öğretmen görev, yetki ve sorumluluklarını alamamasının ne demek olduğunu anlayarak yazmamışsın sanırım. Usta öğretici olarak bağımsız sınıflarımızdaya çalışmaya devam diyorsun:))) Zaten biz lisans mezunları usta öğretici olalımda hakkınızı alalım diye bir şey istemiyoruz:)))

USTA ÖĞRETİCİLERİN DURUMU NE OLACAK?
15 Nisan 2009 / 17:54
FAKÜLTE MEZUNU OLMAYAN USTA ÖĞRETİCİLERİN DURUMU NE OLACAK?
Kız meslek liselerinin çocuk gelişimi, çocuk gelişimi ve eğitimi ile çocuk gelişimi ve bakımı bölümlerinden mezun olup, Bakanlıkça düzenlenecek en az 60 saatlik eğitim programında başarılı olanları başka bir değişle orta öğretim kurumlarından mezun olanlara öğretmen görev yetki ve sorumluluğu çerçevesinde bağımsız sınıf verilemeyeceği yönündeki Danıştay 2. Dairesinin 16 Şubat 2009 tarihli kararından sonra Milli Eğitim Bakanlığının eğitim öğretim yılı ortasında yaklaşık 10 bin civarındaki usta öğreticinin işine son verip vermeyeceği, son vermeyecekse nasıl bir ara çözüm bulacağı merak konusuydu.

Yargı kararının bakanlığa tebliğinden itibaren yaklaşık 1 ay geçti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından illere Müsteşar imzalı bir yazı göndererilerek lise mezunu usta öğreticilerin bir yönetici veya öğretmen sorumluluğunda sınıflarda göreve devam etmeleri istendi.

Yargı kararı gereği yaklaşık 200 bin çocuğun öğretmensiz kalması gibi bir durumla karşı karşıya kalan Bakanlığın, Danıştay'ın usta öğreticilerin bağımsız olarak sınıfta görev yapamayacağı yönündeki kararına da uygun olarak, uygulayabileceği başka da bir yol olmadığını düşünüyoruz.

Bu uygulamalar son yıllarda büyük bir ilerleme kaydeden Okul Öncesi Eğitimi alanındaki gelişmelere nasıl yansır zaman gösterecektir

ilgililere duyrulur hayırlısı olsun ...

eğitim sen e tebrikler ...sonunda ya bu habere çok sevindim :D lise mezunu çoluk çocuk zihniyetiyle görev yapmaya çalışan kendini öğretmen zanneden öğretmenciklerden kurtuluyoruz bence başlarında lisans mezunu bulunması en mantıklıı

arkadaşlar bizim eskişehir danışmanı meb şube müdürüne sormuş aöf öğrencilerini kapsamıyor bu karar seneye görev alabileceksiniz.... forumda açıklama mevcut bakabilirsinizzzz.....(eportfolyo forum)

Arkadaşlar usta öğreticilerin görev alma durumunu anladım. Fakat adı geçmediği yada rastlayamadığım için soruyorum: MEB'e bağlı bir kurumda ADAYLIĞI KALKMIŞ usta öğreticilerin ataması yapılabiliyor mu? Adaylık kalkınca öğretmen statüsünde oluyor mu?

eğitim sen e tebrikler ...sonunda ya bu habere çok sevindim :D lise mezunu çoluk çocuk zihniyetiyle görev yapmaya çalışan kendini öğretmen zanneden öğretmenciklerden kurtuluyoruz bence başlarında lisans mezunu bulunması en mantıklıı
bu zihniyet ile yetiştireceğiniz çocukların adına üzülüyorum.

gelinde çalıştığımız ortamlarda,velilere,çocuklara,müdüre,müfettişlere sorun bakalım nasıl çalışıyoruz biz.Bu nasıl bir zihniyet anlamadım?

arkadaşlar düşünsenize kadrolunun yanında usta öğreticinin çalışıtğını verirler mi hiç?yok öyle bir uygulama 1 sınıfta 2 yetkili,hem anlaşamazlar hem de devletin bütçesi bunu kaldırmaz.ben köy okulunda çalışıyorum hiç bir kadrolu gidipte o okullarda çalışmaz bence..hepsi merkez ister yarın birgün...haksız mıyım?

haklısın arkadaş

Türkiyenin çeşitli illerinden lisans mezunları olarak dava açtık..siteye ulaşmadığım için geç bir bilgilendirme olacak sanırım...

dava sonuçlanana kadar bize destek olmak isteyen lisans mezunu arkadaşların aşağıdaki metni yazan adreslere mektup,fax ya da mail yoluyla ulaştırmalarını rica ediyorum..sevgiler..

Gönderen : Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği Mezunu Öğretmen Adayları

Alıcı : Sayın T.C Milli Eğitim Bakanımız Nimet ÇUBUKÇU ve

Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürümüz Remzi İNANLI’ya iletilmek üzere

- OKUL ÖNCESİ EĞİTİM YAŞAMIN TEMELİDİR ÖZENİ İSE ŞARTTIR -

Nasıl ki bir kader mahkumu özgürlüğe kavuşacağı günü yıllarca bekliyorsa, bizlerde kadrolu öğretmen olarak atanıp, okullarda minik öğrencilerimizle buluşacağımız günü aynı özlem, umut ve heyecanla bekliyoruz.

2004 senesinden beri Kadrosuz Usta Öğretici Görevlendirilmesinin yasal mevzuata aykırı, eğitim ilkeleriyle çelişen yönleriyle, biz fakülte mezunları açısından olumsuzluklarını Milli Eğitim Bakanlığındaki Muhataplarına bir çok kez yazmış, konuyu çeşitli iletişim araçlarıyla da anlatmışken aylarca hep üzülmeye devam ettik. Ta ki Danıştay İkinci Dairesinin içimizdeki umutları yeşertmesine kadar. ( Esas No: 2009/377 )

Karar içeriğinde: “öğretmen olmayan kişilere öğretmenlik görev ve sorumluluğu verilemeyeceği gibi öğretmen olarak görevlendirilme koşullarını taşımayan kişilerin bağımsız sınıflarda öğretmenlik görevi yapması da yasal olarak mümkün değildir. Usta öğreticilerin, öğretmen görev ve sorumluluğu içinde bağımsız sınıf verilerek değil, ancak bir öğretmen yanında ve onun gözetiminde sınıflarda görevlendirilebilecekleri açıktır” denilmiştir. Bu ifadeyi Milli Eğitim Temel Kanunu ve Talim Terbiye Kurulu Uygulamaları ekseninde değerlendirdiğimizde: Kadrosuz Usta Öğreticiler görev yapacağı sınıfa atanmış sadece bir okul öncesi öğretmeni yanında ve onunla birlikte çalışabilirler.

Açıklanan nedenlerle: Danıştay İkinci Dairesinin Kadrosuz Usta Öğreticilerle ilgili 16.02.2009 - Esas: 2009/377 Kararına istinaden, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğünün İl Valiliklerine 15.4.2009 tarihinde göndermiş olduğu 1145 sayılı Kadrosuz Usta Öğreticiler konulu genel yazısında belirtili: “kadrosuz usta öğretici olarak görev yapan ve yüksek öğrenim mezunu olmayan usta öğreticilerin, yönetici ve/veya kadrolu/sözleşmeli bir öğretmen nezaretinde kadrosuz usta öğretici olarak görevlerine devam etmelerine” ifadesinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle yurdun çeşitli İllerinde davalar açmış bulunmaktayız.

İleride ekmeğini yiyeceğimiz, yarınlarımızın teminatı T.C Milli Eğitim Bakanlığına karşı böyle davaların açılması bizi de mutlu etmemiştir. Fakat mevzuata aykırı işlem tesis edildiği sürece Yüce Yaratanın kullarına tanıdığı haktan ve T.C Anayasasın da vatandaşlarına verdiği demokratik hak arama hürriyetinden güç alınarak bu şekilde davalar açılmaya devam edilecektir.

Deniliyor ki: “Yüksek öğrenim mezunu olmayan Kadrosuz Usta Öğreticilerin birçoğu taşrada istihdam ediliyor. Biz ücra yerdeki köy – kasaba okullarındaki anasınıf öğretmen açığını ancak böyle kapatabiliyoruz.” Şimdi o idareye sormak gerek, 21. yüzyılda kalkınmış ülkemizde hangi köy - kasabamızda yol, su, elektirik, telefon yok? Hepsinde var. Hatta bir dizüstü bilgisayar ile Ağrı Dağının zirvesinde bile 3G teknolojisi ile mobil internete bağlanılabilinir. Bu beldelere en uzak havalimanın da araçla ortalama 2(iki) saat olduğu hesaplandığında tüm Türkiye 1(bir) saatte avuçlarımızın içinde. Üstelik şuan doğu ve güneydoğunun sayısız köy - kasabalarında yüksekokul mezunu doktor, hemşire, subay, astsubay ve sınıf öğretmenlerimiz canla başla çalıştığı düşünüldüğünde; biz Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği Mezunları olarak, bayrağımızın dalgalandığı her okulda, Şehit Kanlarının aktığı her toprakta seve seve görev almaya hazırız. Yeter ki bizlere bu imkan sunulsun. Bu imkanın da yetkili idarece bizlere verileceğinden yana ümidimiz tamdır.

2009-2010 Eğitim Öğrenim Sezonunda 30(otuz) ilde okul öncesi eğitiminin zorunlu olacağı kesinleştiğinden, 100 binden fazla okul öncesi öğrencisini ve usta öğreticilik görevlendirilmesinden dolayı atanamayan 30 bin dolayında okul öncesi öğretmen adayını da göz önünde bulundurarak; Sayın Bakanımız Nimet ÇUBUKÇU Hanımefendi ile Genel Müdürümüz Remzi İNANLI Beyefendiden işsizlik ve kadro problemlerimize kalıcı çözümler üretmelerini talep ve arz etmekteyiz. Mayıs 2009

Ad Soyad

İmza

Sevgili Arkadaşlar bu metni okul öncesi mezunları ile paylaşın. Herkes MEB’e özellikle mektup ve faks ile yollasın.

Nimet ÇUBUKÇU Faks: 0312 419 57 72 Adres: T.C Milli Eğitim Bakanlığı - Bakanlıklar / ANKARA

Remzi İNANLI Faks: 0312 418 05 59 Adr: T.C MEB Okul Öncesi Genel MD. Merkez Bina 2. Kat A-Blok Bakanlıklar / ANKARA

nimet.cubukcu(et)meb.gov.tr ve ooegm(et)meb.gov.tr mail adresleri olup tüm okul öncecileri hak aramaya davet ediyoruz.

bugüne kadar hep lise mezunlarını savunmuştum ama bugün kendini bilmez lise mezunu bir usta öğreticinin karaktersiz kişiliği gelişmemiş tavrını gördüm şahit oldum butarz insanlara çocuk emanet edilmesini doğru bulmuyorum.
sen gel aç tv yi sınıfta dizilerini izle çocuklara oyuncakla gün geçir sonrada ben biliyorum meslekte bilmem kaçıncı yılım yokya bukadar kolaymı öğretmenlik bence haketmeyen insanlar var herkes üstüne alınmasın kimseye cevap hakkı doğmasın bana cevap yazmaları için buraya yorum yazmıyorum.

arkadaşlar usta öğreticilik yapanlara bişey sorucam bu yıl sigortanız nasıl yattı bir arkadaşım tam 30 gün yattığını söyledi bu doğrumu benim tam yatmamış 1 ayda 15-16 gün yatmış. Bilgisi olan acil cevap yazarsa çok sevinicem.

ArkadaŞim artik 30 gÜn Üzerİnden yatiriliyor.sennkİnİ yanliŞ yatirmiŞlar..

usta öğreticiyim ve sigortam tam yatıyo

Arkadaşlar şimdi ön lisans mezunları usta öğreticilik yapabileceklermi? Danıştayın kararında lise mezunları çalışamayacak ama ön lisans mezunları usta öğretici olarak çalışabilecek diye bir şey yazmıyor. Bu milli eğitimin yorumu olabilirmi sizce? benim aklım karıştı. O karara göre lisans mezunu olanların dışında kimsenin çalışamaması gerekmiyormu?

arkadaşlar şimdi ön lisans mezunları usta öğreticilik yapabileceklermi? Danıştayın kararında lise mezunları çalışamayacak ama ön lisans mezunları usta öğretici olarak çalışabilecek diye bir şey yazmıyor. Bu milli eğitimin yorumu olabilirmi sizce? Benim aklım karıştı. O karara göre lisans mezunu olanların dışında kimsenin çalışamaması gerekmiyormu?
keŞke bÖyle bİrŞey olsa??????arkadaŞim.

arkadaşlar usta öğreticilik yapanlara bişey sorucam bu yıl sigortanız nasıl yattı bir arkadaşım tam 30 gün yattığını söyledi bu doğrumu benim tam yatmamış 1 ayda 15-16 gün yatmış. Bilgisi olan acil cevap yazarsa çok sevinicem.
arkadaŞim sİgorta sİcİl kaydindan dÖkÜmÜne bak eylÜl ayindan İtİbaren benİm otuz gÜn yatmiŞ sİgortam.sadece ocakta 24 gÜn yatirilmiŞ.

8 bİn bİz den atanacakmiŞ!!! Puanlar dÜŞer o zaman deĞİl mİ???????????

nerden duydunuz?o zaman 60 a falan düşer:36_11_12:

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri