Usta Öğretici Ücretleri?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan seraziz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:14
BN DAHA ALMADIM AMA 600 ALCAM.HE BU ARADA ÇALIŞMADIĞINIZ GÜNLERİ KESİYORLAR SADECE DERSE GRDİĞİNİZ KADAR BAYRAM TATİLİ KAR TATİLİ FALAN......ALAMAYACAGIZCAZ BÖYLE ZMANLARDA O YÜZDEN ÇALIŞTIĞINIZ GÜN SAYISINI İYİ HESAP EDİN....UMARIM ÇOK YATİL OLMAZ.....

benim 13-14 günlük yattı 320 kusur falan aldım. benim 8 saat üzerinden ama. tam maaş 600 ü geçer işallah yani geçmesi lazımmmmmmmm

günlük 6 saatten haftalık30 ve aylık 120 saat çalışan bir usta öğretici 553 ytl maaş alıyor.

bence rakamlar pek de anormal değil. çünkü devletin KPSS kazananlardan az miktarda almasının , kadrolu ve özellikle usta öğreticileri bol miktarda almasının tek bir nedeni var o da çalışanlara daha az maaş vermek...

aldıkları maaşı beğenmeyenler çalışmaya başlarken bunu bilmiyorlar mıydı?

Biliyordukta,devlet bizim mecburiyetimizi kullanıyor.Ücretliyi kabul etmeyip evde mi oturalım..Hatta yeri geliyor kadrolu öğretmenden daha fazla emek harcıyor ücretli öğretmen..Bir kadrolu öğretmenin okulda daha fazla sözü geçiyor,ücretlininse bütün yük üzerinde,mecburiyeti varmış gibi davranılıyor.Bunların dışında ben bilgilerim tazeyken,en hareketli olabileceğim,en sabırlı olabileceğim ve de en yararlı olabileceğim dönemimde öğretmenlik yapmazsam ne zaman yapacağım..Mecburen kabul ediyoruz,söylenmek de hakkımız olsun.Başka türlü rahatlayamıyoruz.Bu sistem karşısında bizi tek rahatlatan şey rahatsızlığımızı gündeme getirip söylediğimiz bir kaç söz..Bu durumda olmayan bazı arkadaşlar anlayamayabiliyorlar..Onlara da kızmıyorum,bazen insan yaşamadan anlamıyor...Allah herkese iyi şeyler yaşatsın..

bende Adana'da usta öğreticilik yapıyorum ve hala maaşımı alamadım ayın 14'ünde ders ücretimiz kesildi ama malesef hala maaşımız bankaya yatmadı.Boşuna yoruluyoruz buralarda arkadaşlar kimse çalışmazsa devlet mecbur kadro açacak bizler kadroları kapatıyoruz böyle ben istifa edecem yorulduğuma değmiyor onun yerine evde oturup kpss ye hazırlanıp kadrolu atanmaya çalışacam

Arkadaşlar 463.ytl aldım. bugun yatırılmış bankaya,ancak okulun anlaşmalı olduğu banka aşağı-yukarı 2 gün parayı bankada tutuyor(ismini vermeyeyim ama özel bir banka,maaşlarımızı 2 gün tutarak kazanç sağlıyorlar,maaşlardaki gecikmlerde bu durumlardan kaynaklanıyor)...sadece 6 ekim de kesinti oldu.. 20 eylül-15 ekim arası maaşım=463 ytl .herkese kolay gelsin....

dramaqueen' Alıntı:
Biliyordukta,devlet bizim mecburiyetimizi kullanıyor.Ücretliyi kabul etmeyip evde mi oturalım..Hatta yeri geliyor kadrolu öğretmenden daha fazla emek harcıyor ücretli öğretmen..Bir kadrolu öğretmenin okulda daha fazla sözü geçiyor,ücretlininse bütün yük üzerinde,mecburiyeti varmış gibi davranılıyor.Bunların dışında ben bilgilerim tazeyken,en hareketli olabileceğim,en sabırlı olabileceğim ve de en yararlı olabileceğim dönemimde öğretmenlik yapmazsam ne zaman yapacağım..Mecburen kabul ediyoruz,söylenmek de hakkımız olsun.Başka türlü rahatlayamıyoruz.Bu sistem karşısında bizi tek rahatlatan şey rahatsızlığımızı gündeme getirip söylediğimiz bir kaç söz..Bu durumda olmayan bazı arkadaşlar anlayamayabiliyorlar..Onlara da kızmıyorum,bazen insan yaşamadan anlamıyor...Allah herkese iyi şeyler yaşatsın..

Arkadaşım kadrolu öğretmenin daha fazla sözünün geçtiği konusuna fazla katılmıyorum. Bence öğretmenden de kaynaklanıyor biraz.
Ben okul müdürüne konuşmalarımız esnasında aldığı aidatı sınıfımdan başka bir yere harcayamayacağını söyledim. Haklarımı daima savunuyorum.Yanlışsa yanlışsınız müdür bey diyorum. Ne olABİLİR ki?
en fazla ben bu kadrosuz usta öğreticiden memenun değilim alın der mebe işten çıkarılırım o kadar.
Yanımda bi de temizlikçi var. 5 yıldır burada çalışıyorum bu zamana kadar bu sınıfa bu kadar oyuncak alınmamıştı dedi. Diğer öğretmenlerde istemiş ama aldırmamış.

Bence müdüre bazı konular hakkında yeterince bilginiz olduğunu hissettirin. Anasınıfından aldığı aidatı başka yere harcarsa (diğer sınıflar dahil) soruşturma geçirir.

hee bu arada 12 günlük 324 falan aldım.

selda arkadaşım ben de sana katılıyorum halimize şükretmemiz lazım daha mezun bile değiliz

21 ,09/15,10 ARSI 460 ALDIM. ÜÇ GÜN YOKTUM .

ben kasım ayı için ek ders 600ytl aldım günlüğümüz yani her il için farklı sanırım bizim burda ankara ilçesi günlük 27.25ytl hesapladık bizlerdede aynı sorun var maliyeden kaynaklanan sorun yüzünden maaslarımızı gec alıyoruz

umarım en kısa zamanda alırsın arkadasımm

valla benimde gittikçe artıyo noluyo anlamadım.gerçi iki hafta geç başlamıştım eksikti ama.ilk maaşım 408 ytl.idi ikincisi 500e çıktı.şimdi son maaşımda 600 oldu:D:Dsaat ücreti sanırım değişiyo illere göre ...ortalama olarak 4.90 falan heralde...

İllere göre değişeceğini sanmıyorum arkadaşım.
Ben bu ay (Aralık 15 te) aldığım maaş 595 ytl

denisse arkadasım parasını almana cok sevindim güle güle harca diyecem ama bitmiştir simdiye kadar ben maası alıyorum eve gelene kadar yarıya iniyor )))))

ben de eksiksiz çalıştım amaa 585 yatmış deniz yaa, geçen ayda benim sizden azdıı,sizde 15ytl muhasebeci kesintisi yok sanırım ...

Mutemetlik parası alıyorlar. Bende bu ay 600YTL aldım. Biz mutamatlik parasını elden veriyoruz. Bizden 5YTL alıyorlar. Maaşımızı yatırdıkları ve sigortamız ödendiği için okul kesiyor bu parayı ve her okulda da bu ücret değişiyor.:(

Ne güzel işte Denisse'ciğim. Kesilmesin daha iyi işte. Şişşşştttt kimseye çaktırma...:D:D:D

Ben tam gün çalışıyorum.Geçen ay 726 ytl aydım
8 den 5 e kadar çalışıyorum ve en fazla 750 ytl alıyorum malesef çok acı bişey ama çok şükür 200 ytl yle ev geçindiren insanlar bile var
Yine de durumumuza şükretmeyi bilelim sevgili arkadaşlar!!!!

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri