Tenefüs

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan didemöztürk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:14
sekan arkadaş biz çıkınca çocuklara kim bakacak demiş.işte bizim sorunumuz bu.bizler bakıcı değiliz arkadaşlar.önce kendimiz bunu aşalım.ek ders verilebilinir ama hiç bişey bir 10 dk lık tenefüsün yerini tutmaz bence.en azından beslenme zamanında bir 15 dakika mola insani hakkımızdır.bu verilmeli.daha doğrusu alınmalıdr.haksız mıyım?

ben anaokulu müdürüyüm sizler bu mesleği seçerken tenefüsünüz olmadığını bilimiyormuydunuz eger bu işe sadece para az diye bakıyorsanız yazık ediyorsunuz bu arda sınıfta çocukları yalnız bırakmak vicdanınıza el veriliyorsa size şunu söyleyim 20 dak sizinde izinli oldugunuz zaman var ama bunu sınıfta olacak herhangi bir kazayı kabulettiğinizi bilin ve sadece para için çalışmayın çocuklarınız için üzülürüm bu taktirde oluyorsa

ben anaokulu müdürüyüm sizler bu mesleği seçerken tenefüsünüz olmadığını bilimiyormuydunuz eger bu işe sadece para az diye bakıyorsanız yazık ediyorsunuz bu arda sınıfta çocukları yalnız bırakmak vicdanınıza el veriliyorsa size şunu söyleyim 20 dak sizinde izinli oldugunuz zaman var ama bunu sınıfta olacak herhangi bir kazayı kabulettiğinizi bilin ve sadece para için çalışmayın çocuklarınız için üzülürüm bu taktirde oluyorsa
gerÇekten tam bİ mÜdÜr gİbİ konuŞmuŞsunuz...bu mesleĞİ kİmse hobİ nİyetİne yapmiyor dİkkatİnİzİ Çekmek İstİyorum.bİzde Şartlarimiz İyİ olsun İstİyoruz.Çocuk bakicisi kİmlİĞİnden bİr kademe terfİ edelİm.ÖĞretmenİz her tÜrlÜ İŞİ yaptik soba yaktik ,sinif temİzledİk,hali ,cam sİldİk daha neler neler ...eĞİtİm yaparken bana kİmse bunlari yapacaĞimi sÖylememİŞtİ.bİr okul mÜdÜrÜ olarak destek Çikmaniz gerekİrdİ.eĞİtİm Şart ....yardimcida Şart....

Birşeyin öyle olması iyi olduğunu göstermez ki.
" Siz bu işe girerken tenefüs olmadığınız bilmiyor muydunuz" sağlıklı bir yaklaşım değil bence.
Burada birşeyleri iyileştirmeye çalışıyoruz.
Olur taraflarına bakmaya çalışıyoruz.
Benim sınıfım sobalı, hem de 12 metrekare, içinde de 19 çocuğum var.
Vicdanımın bana söylediği şu;
Onlara güvenmen gerekir.
Zaten Sosyal-Duygusal Alan Hedeflerimizden Amaç 3- Kazanım 2 de "Yetişkin denetiminin olmadığı durumlarda da gerektiği gibi davranır." değil midir?
Her insanın nefes almaya ihtiyacı vardır.
Eğitim faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için bu şarttır.

haklısınız arkadaşlar

tenefüs ve yardımcı şart

Çok güzel söylemişsiniz arkadaşlar,tabiki tenefüs olmadığını biliyorduk işte bu olmayan hakkımızı istiyoruz biz öğrencileri yanlız başına bırakıp çıkalım demiyoruz ki lütfen rica ederim biraz mantıklı olunuz.Ne parası ne pulu ya sadece biraz dinlenme istiyoruz konuyu başka taraflara çekmeyelim.Siz bir müdür olarak öğretmenlerin arkasında olmanız gerekirken klasik yönetici davranışı olarak köstek oluyorsunuz işte bu yüzden ilerleyemiyor bu ülke....

eeeee bu kadar konuşmadan sonra kimse birşey yapmayacakmı hadi el ele verip birşeyler yapalım

yapalım bir şey ne yapalım?
bir çoğumuz ücretli çalışıyor? Bizi ciddiye almazlar gibime geliyor çünkü sırada bekleyen ve bizim yerimize çalışmak isteyen çooooook kadrosuz usta öğretici var.
İş kadrolularda bitiyor...emeğinize kuvvet hadi başlayın gaaari bir yerden.

etkinliklerde verimli olabilmemiz için teneffüse ihtiyaç var. çocuklar bazen öyle bunaltıyor ki ...nefes almak için bazen (çay almaya o da 5 -10 dak oluyor) öğrt odasına çıkıyorum.

hem bizim için hemde çocuklar için iyi oluyor çünü çocuklar derslerden bazen sıkılıolar bende onları bazen havanın güzel olduğu günlerde dışarıya çıkarıyorum.herkez için iyi oluyor .

arkadaşlar hiç kimse 300 dk sınıfta ders işleyemez. işlenen ders verimli olmaz bir kere .evt arkadaşlarımzdan birinin dediği gibi izim amaç ve kazanımlarımızdan biri yetişkin denetiminin olmadığı durumlarda da gerektiği gibi davranmaları.peki soryorm biz tüm ders boyunca hiç ara vermedikçe onlar nasıl yetişkinin olmadığı durumda gerektiği gibi davransın.biz sınıfta olduğumuz sürece çocuğa yönlendirmeler yapacağız istesekte istemesekte.ben ce her anasınıfı öğretmenine ara verme hakkının tanınması gerekir... burada sadece öğretmenlerden değil müdürlerden de destek gelmeli diye düşünüyorumm....

ben anaokulunda calısıyorum sızın 300 dakıka dıye hesapladıgınız bız de cok daha fazla... bazen ıkı dakıka da olsa sınıftan cıkmak ıstıyorum yardımcılar oldugu ıcın bırını cagırıyorum fakat kesınlıkle cozum degıl...

Ben şunun mantığını hiç anlamamaşımdır neden hep "başkası ne yapıyor aynısını yapalım" a bakıyoruz? Yani avrupa ya da dünyada öyle bir uygulama yoksa ülkemizde olmayacak diye bir kaide mi var? Neden yaratıcı olamıyoruz? Yoksa okulöncesi eğitime yeterince önem veremedik mi?

Dünyada uygulanan uygulamalar çok mu doğru? Hem neden bir okulöncesi eğitimcisi genel müdür olmaz? Neden ağzı olan konuşur? Üst makamdan birileri sınıfa gelince niye hep azarlama, bir şeylere kulp bulma pozisyonunda olur? Bizler şarj edilip sınıfa atılan robotlar mıyız? Niye okulöncesi eğitim kurumları bir para kasası olarak kullanılır? Sırf parası için niye dönemin ortasında öğrenci alınır?

Niye okulda girişte ve çıkışta görünen hayalet oyuncu rolündeyiz? Diğer öğretmenler derse girene kadar nerdeyse bir 15 dk geçer ama bize gelince neden tenefüs yok? Hem okulöncesi öğretmenleri neden hep çocukları kime bırakacağız diye düşünür? Niye habire sınıf açılıp içine öğretmen ve öğrenciden başka bişey konmaz?

Niye herkes bu konudan yakınır,ama çözüm bulmak için çabalamaz?

Bu işin prosödürü neyse yapalım arkadaşlar böyle bir yerlere varamayız. Çok soru sordum belki. Ben soru sormayı çocuklardan öğrendim. Onlar gibide sorumum cevaplarını öğrenene kadar soracağım. Aslında sorulacak daha çoooooooookkkkkk...

Haydi birileri bişey söylesin nasıl olacak yapalım artık????????????

öğretmen arkadaşlarım size katılıyorum.bu hafta ben bu konuyla ilgili sorun yaşadım.müdürüm çağırdı gittim diye.velim gelmiş bana kafa tutuyor.sizin yönetmeliği inceledim,siz sınıftan çıkamazsınız.sizi şikayet edeceğim diye.çok sinir oldum.görevimi yapmasam tamam.rezillik yani.6 yıllık öğretmenim.ilk defa karşılaşıyorum.bu teneffüs olayına.vb... kesinlikle çözüm bulunmalı.

bende katılıyorum sizlere her şeyi koşarak mı yapacağız bizde acıkıyoruz bizim de lavabo ihtiyacımız var biz de diğer öğretmenlerle iletişime girmek istiyoruz kimseyi tanımıyorum yaa ne yapılmalı

Katılıyorum, bu branşta adalette yok bazıları çok rahat bazılarının hali içler acısı, mola veren veriyo ablası stajeri olan, sınıfı donanımı iyi olan yaşıyo, ya bunların birine bile sahip olamayanlar...idare ve öğretmenin becerisiyle de farklı uygulamalar olabiliyor. Resmi veya değil herkes bi düzen tutturmuş bizim meslekte en önemli şey fiziksel ortam ve araç-gerç, ikincisi de öğrenci sayısı. Bu sorunlarınız yoksa herşeyi yaparsınız hele bi de yardımcınız olursa, mutlu ve gelişime açık bir eğitim ortamını yakalamışsınız demektir.

teneffüs konusunda size katılıyorum.bu durumu iki açıdan da değerlendirmek gerek.1.si şu: öğretmen olarak bizlerin de, adı üstünde teneffüse yani nefes almaya ve de ki bence çok önemli diğer öğretmen arkadaşlala bir araya gelebilmeye ihtiyacımız var.sınıftan hiç çıkmadığımız için okulun genel yapısından uzak kalıyoruz çünkü.2.si de şu: anasınıfı öğrencileri ne hikmetse bir yaz tatili sonra yani 1. sınıfta yalnız başına teneffüse çıkabiliyor yani yeterince büyüdüklerine karar veriliyor. bu düzene alışabilmeleri ve özgüven gelişimi adına en azından 2. dönem bir kez teneffüs verilmeli diye düşünüyorum. öf çok yazmışım arkadaşlar.okurken sıkılmazsınız umarım. bana kalsa ben daha çook konuşurum..

arkadaşlar bu konuda yapacağınız her adımda yanındayım. inşallah bazı şeyleri değiştirebiliriz. ayrıca bu konuyu açan arkadaşımı tebrik ediyorum

sağolun arkadaşlar bu hepimizin isteği ve genel sorunu inşallah büyüklerimiz bizi de düşünür de isteğimizi yaparlar.Bu konuyu açalı 2 yıl oldu ama umudumu yitirmedim....

bence en önemli sorunlarımızdan biride bu. okuldaki diğer öğretmenlerle iletişimimiz sınırlı kalıyor.bizimde dinlenmeye, öteki meslektaşlarımızla etkileşimde bulunmaya ihtiyacımız var

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

24 Yıldır Sizlerle

24 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri