Sormak İstedikleriniz

bir arkadaşımdan duyduğuma göre artık okul önceside teftiş olmayacakmış. müfettişlerin bizi denetlemeyeceği doğru mu? bir bilgisi olan var mı? forma yeni üyeyim umarım bir hata yapmamışımdır.saygılarımla .

merhaba hocam yeni atandım bir ilköğretim okulu bünyesinde okul öncesi öğretmeniyim bir şey kafamı karıştırdı yönetmelikte de aradım tam olarak bulamadım.okul öncesinde kılık kıyafet konusunda serbestlik var mı?(yani daha rahat spor ayakkabı, eşofman tarzı kıyafetler giyebiliyor muyuz?)

10 Kasım Atatürk'ü Anma törenleri'de çocuklar şiir okuduğunda vb. etkinlikler sonrasında alkış yapılabilir mi?

ben bir köy okulunda kadrosuz ustaöğretici olarak çalışıyorum ve giriş saatim 9:00 çıkış 14:00
normalde 9:00 13:00 olması gerekmiyormu?l müdürüm müdür yetkili öğretmen ve ilk yılı hiç bir bilgisi yok
lütfen yardım edermisiniz?

ilköğretim okulunda okulöncesi eğitim öğretmeni olarak çalışıyorum busene ildışı tayin istiyeceğim
sorum şu olacak uygulama okullarına tayin isteyebilirmiyim ? (zihinsel engelliler için)
teşekür ederim

Merhaba hocam ben bir soru arz etmiştim ama sanırım yanlışyere yazdığım için bir süre cevap alamadım şuandada göremiyorum. hocam ben anaokulunda çalışıyorum okulumuzun bazı nedenlerden bütçesi uygun olmadığı için yardımcı eleman alınamadı biz yatak sermek, vb. işleri yapıyoruz. Bunları zaten rahatsızlık duymadan yapıyorum fakat benim canımı sıkan velilerin yapmak zorundasınız, çarşaf sermek vb.sizin göreviniz demesi ben görevimiz olup, olmadığını öğrenmek istiyorum. hocam beni en kısa zmanda aydınlatırsanız menmunluk duyarım. Şimdiden teşekkürler.

Merhaba Hocam Bİ Soru Sorcam Bu Sene Okul Öncesİ Kurumlarinda GÖzlem Formu Doldurulucak Mi?geÇen Yil Yoktu Ama Bu Yil Bİdaha YapilcakmiŞ Dİye SÖyledİler Yardimci Olursaniz Cok Sevİnİrİm

hocam kadrosuz usta öğreticilerin kesinlikle rapor alma gibi bir haklarının olmadığını duydum. hastalandıkları zaman ne yapacaklar? bilgilendirirseniz sevinirim.

Merhaba benim de iki sorum olacak.
1- Biz iki sınıfız.Aynı saatler içinde çalıştığım arkadaşım bir saat süt izni kullanıyor. Bu bir saat süresince onun öğrencilerindende ben mi sorumluyum? İki sınıfı birden mi idare etmem gerekiyor?

2- İki sınıftan birinin öğretmeni raporlu olduğu zaman, o öğretmenin öğrencileri diğer öğretmenin sınıfında mı eğitim görür yoksa velilere haber verilerek o gün çocukların gelmemesi sağlanır? Eğer ,iki sınıfın birden ders görmesi gerekiyorsa bir sınıfta 30 öğrenci olması sakıncalı değil mi?

Merhaba ben çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü meslek yüksek okulu mezunuyum.Duyduğuma göre 2008 yılında 2 yıllık mezunlara açıköğretimden tamamlama hakkı verilecekmiş. Böyle bişey gerçekten var mı?Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.

merhaba elifer bende sorduğun bu konuda bilgi almak istiyorum eger detaylı bir bilgi alırsan banada dönersen cok ama cok sevinirim simideden tesekkürler bekliyorum.

merhaba elifer bende sorduğun bu konuda bilgi almak istiyorum eger detaylı bir bilgi alırsan banada dönersen cok ama cok sevinirim simideden tesekkürler bekliyorum.
Bu konuda bilgim olduğunda sana dönerim canım ben teşekkür edrerim .

Merhaba Hocam;
Ben üni birinci sınıf öğrencisiyim. Bir konuda yardımcı olmanızı istiyorum. "okul öncesi kurumlarında teftişten kaynaklanan sorunlar" bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılarımla
Fatma

merhaba ben anaokulu müdürü olmak istiyorum ama ne yapmam gerektiğini hangi sınavlara girmem gerektiğini bilmiyorum sadece öğretmen olarak kalmak istemiyorum sadece kadrolu olanlar mı müdür olabiliyorlar sorularımı yanıtlarsanız sevinirim.Teşekkür ederim.

Merhabalar
Ben m.e.b. e bağlı bir anaokulunda çalışıyorum,üniversite mezunuyum,meslekteki ilk yılım.En ufak şeylerden sicilimle ilgili şantajlar duyuyorum. Okul müdürümün öğretmenlik sicilim için hakları nelerdir,kafasına göre sicilimi karalayabilir mi? Paylaşırsanız çok sevinirim.

Merhaba,

Ben AÖF işletme mezunuyum 10 yıldır, özel bir şirkette işletme direktörü asistanı olarak çalışıyorum. Bende yaklaşık 1 yıldır çocuk yuvası açmak gibi bir fikir oluştu ev her geçen gün bunu daha çok istiyorum.
Ancak Kız meslek lisesi mezunu değilim, hiç bir şekilde sorumlu müdür olabilecek seviyede bu işin eğitimini (AÖF v.s.) almamın mümkün olamayacağını öğrendim ve çok üzüldüm. Özel eğitimler alarak en azından yönetici olarak bu işi yapabilir miyim.
Uyun niteliklerde (uygun okullardan, uygun bölümlerden mezun) 1 sorumlu müdür ve yeterince eğitimli öğretmen çalıştırıp, kendimin işletme müdürü olarak görev yapacağı bir çocuk yuvası açabilir miyim. Bunun yasal zemini var mı..

Ayrıca Sosyal hizmetlere bağlı olan kreş ve çocuk yuvaları ile Milli Eğitime bağlı olan anaokulları arasında ne fark var. Çünkü, bildiğim kadarıyla sosyal hizmetlere bağlı yuvalarda da 5-6 yaş grubu çocuk kabulü yapılabiliyor. Ama anaokulu niteliğinde eğitim zorunluluğu yok sanırım..
Ben daha küç yaş grupları için (2-5 yaş) bir çocuk yuvası açmak istiyorum. Yukarıda bahsettiğim durum nedeni ile daha avantajlı olur muyum.

Lütfen açamayacağımı söylemeyin, çok istiyorum en azından kurucusu ve yöneticisi olmak ve iyi eğitmenler, öğretmenler çalıştırarak katkı sağlamak istiyorum.

Bu konudaki değerlendirmenizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım.

Teşekkürler.

sayın hocam ben 1 yıldır kadrolu çalışıyorum şubatta stajerliğim kalkıyor.acaba hemen başka illere tayin isteme hakkım oluyormu

Benim eşim MEB'e bağlı bir ilk öğretim okulunda usta öğretici olarak görev yapmaktadır, lakin sınıf okuld değil, halk eğitim merkezindedir. Okul müdürünün sürekli sorunlar çıkarması, densiz davranışları, sonrasında halk eğitim merkezi müdürününde sorunlar çıkarması canımıza tak etti, bu tür sorunlar yüzünden işi bırakacağız.İlçe Milieğitim Müdürü ilede 4-5 kez görüşmemize rağmen, şikayetlerimizi dile getirmemize rağmen herhangi bir çözüm bulamamıştır. daha doğrusu bu bahsettiğim müdürlerin 3'de bir biri ile sorunlular, zaten birbirlerine sorunlar çıkarmak için anasınıfını ve öğretmenini kullanıyorlar. Eşim Açık Öğretim Fakültesi Okul Öncesi Öğrt. 4. sınıf öğrencisi.Bu sene yapılacak olan Kpss'ye hazırlanıyor.Kpss'yi kazanması durumunda bu İşi bırakmamız olayı bize herhangi bir sorun doğurur mu? Umarım kendimi ifade etmişimdir. Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim

merhaba hocam ben usta öğretici olarak calışıyorum biz sevk alınca ek ders kesiliyomu bu konuda beni bilgilendirirsenz sevinirim şimdiden tessekkürler

Sayın hocam;Ben Diyarabakır milli eğitimine bağlı bir ana okulunda 3 yıldır tam gün usta öğretici olarak görev yapıyorum.Okula sabah girişte biraz geç kaldım diye karne günü okul müdürü benim hakkımda tutanak yazdı sizce bu durumun bana ne gibi bir zararı dokuna bilir.İlgilendiğiniz için şimdiden teşekürederim.Saygılarımla.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri