Sormak İstedikleriniz

sayın hocam ben aöf oölp 3 sınıf ögrencisiyim gecen sene yazın seminerde kayseri meb müdür ydr osman elmalı 2005 giriş aöf oölp ögrencilerin okul bittikten sonra ögretmen olamıyacagını çünkü meble anadolu üni arasındakı prokotokul bittigini söyledi bizleri korkuttu hocam bizler boşunamı okuyoruz niye 2005 yılında bu bölümü kapatmadılar hocam bizleri aydınlatırsanız çok sevinirim bide hocam kpss sınavında bizleri diger egitim mezunu okul öncesi adaylardan ayırıyorlarmış bizlere ayrı bı kodlama yapıyorlarmış hocam bu haksızlık degilmi bizlerde aynı dersi görüyoruz bizlerde aynı zorlu çekiyoruz tek suçumuz aöf okumakmı? ben bölümümden ve okulumdan çok memnunum yeterki ögretmen olabilelim

merhaba hocam 3yıl usta öğreticilik yaptım fakat 2 senedir yapmıyorum bu yıl görev almak istiyorum fakat sertifikaların iki yıl gecerliliği olduğu söyleniyor doğrumu ?Tekrar seminere gitmem gereklimi iki tane sertifikam var şimdiden ilğiniz için teşekkürler

merhaba bende 2 yıl yaptım acaba bu yıl yapabilirmıyım

merhaba hocam..ben 4 yıllık anasınıfı öğretmeniyim.8 aylık bir bebegim var.benim sorunum. süt iznimi kullanamayacagımı biliyorum.iki eğitim yapıyoruz çünkü.ancak ben sabahçı grubu almak istiyorum. bunu isteme hakkım varmı.süt izni süresince yani bebek 12 aylık olana kadar ikili eğitimde hangi dönemi isterse öğretmen seçebiliyormu...

sayın hocam yanıtınzı en kısa zamanda belkiyorum..saygılarımla..

Merhabalar soruma cevap verdiğiniz için şimdiden teşekkürler...
Benim kafamı karıştıran bu sigorta,usta öğreticilerin hafta sonları sigortaları kesiliyor mu?Kesiliyorsa babasının üzerine sigortalı görünmeye devam edebilir mi?Ya da okuldan vizite alıp direk hastaneye gidebilir mi karnemde hemen çıkar mı o da belli değil gerçekten aydınlanmaya ihtiyacım var çünkü rahatsızlığım var ve doktora gitmem lazım.Çok sağolun...

Merhaba ben Ufuk ARSLAN
Bir erkek okul öncesi eğitimi öğretmeni olarak geçen sene değişen kılık kıyafet yönetmeliği ile ilgili biz erkek öğretmenlerin neler giyebileceğimizin biraz daha açık olarak yazılmasını istiyorum lütfen.şimdiden teşekkür ederim.
saygılarımla.

İyi günler..Benim sorum dergiler acaba velilere dergi aldırmak yasak mı veya velilere ve bize mi kalmış bir durum bu.Alırsak denetimde sorun çıkar mı?
Çok teşekkürler...

iyi günler hocam ben okul öncesi öğretmenlğini okuyorum acaba biz kız meslek liselerinde çalısabiliyoruz mu bu zor mu biz müdür olmak istesek anaokulların dışında ortaöğretimlerde müdür olamayızmı cevap yazarsanız sevinirim bunları çok merak edıyorum kolay gelsin yardımlarınızdan dolayı tesekkur ederim

k.usta öğretici olarak görev yaptım.
ders ücretimizdenmutemet parası kesiliyor bu yasal mı ?
yasal değilse ne yapmalıyız?neden alındığına dair yapılan açıklama ise:
"siz k.usta öğreticisinz kadrolu değilsiniz mutemet sizin ders ücretinizi yapmak zorunda değil itiraz ederseniz ders ücretini dışarda bir muhasebeci tutarak yaptırmak zorundasız" denildi doğrumu?
teşekkürler.

Merhaba hocam, sorunumuz saatlerımız ve cocuk sayılarımız 2 sabahcı ve 2 oglencı olmak uzere 4 sınıfımız var ve sabahcılar 8.00 girp 12.15 cıkıyorlar ve suan 17 gorencılerı var bız oglencıler 12.45 girip 17.15 cıkıcakmısız saar farkının mudur beye sorunca oyle olacak dıyor esıt olması gerekımıyormu bu haksızlık degılde ne? ayrıca 30 cocugum var ve 2004 dogumlularda var o cocuklarda okulda calısan ogretmnelerın cocukları onlarıda ıdare edın dıyor ne yapmalıyım nereye basvurmalıyım ?Biz neden daha fazla calısıyoruz?
teşekkurler simge şen

Arkadaşlar bazı soruların cevabı geldi ama dergi işler v.s. derken başımı kaşıyacak vakit bulup ekleyemedim en kısa zamanda cevap gelen konuları ekleyeceğim.

merhaba hocam.sorum benim için çok önemli daha doğrusu vereceğiniz cevap.sınıf sayısı 25 i geçince nerelere gitmeliyiz.idareye dilekçe yazdım olumsuz cevap gelince milli eğitimemi gitmeliyim.milli eğitimde idareden tarafa olursa 30 öğrenci alacaksınız derse nereye gitmeliyim.teşekkür ederim

merhaba hocam, ben açıköğretim lisesi KML çocuk gelişimi bölümünden 2006'da mezun oldum.bir çok anaokluna iş başvurusunda bulundum ama deneyimim olmadığı için yardımcı öğretmen olarak almayı kabul ediyolar.benim için yardımcı öğretmen olmak sorun değil,ama temizlik işlerini de yaptırmak istiyorlar.bildiğim kadarıyla temizlik yardımcı öğretmenin görevi değildir. sizden ricam yardımcı öğretmenin görev tanımını yaparmısınız. bir de bu yıl usta öğreticilik seminerine katıldım ve sınavdan 80 puan aldım, sıralamada 126. sıradayım atanma şansım varmıdır? teşekkürler.

merhaba hocam uyguladığımız günlük planları kağıda yazma zorunluluğu varmı? sanal belleğe yada cd ye kaydederek saklayamazmıyız yani hepsini kağıt olarak saklamak zorundamıyız?teşekkürler

arkadaşlar cevaplara ulaşamıyorum.söylenen adres geçersizmiş.nerede acaba

Benim sorunum müdürümüzün fazla kayıt alması geçen yıl 28 öğrenci öğle,24 öğrenci sabah kayıt aldı.Aidat fazla gelsin diye yaptığını düşünüyorum.Sınıfımızın ayrı mutfağı yok ve tuvalet bulunmuyor diğer öğrencilerin tuvaletiyle birlikte gidiliyor.O kadar öğrenci sıkıntı oluşturuyor.21 öğrenciden sonrasını almama gibi bir hakkım var mı? yönetmelik 20,21 öğrenci gösteriyor.
Ayrıca sınıfa alınacak çoğu şeyde müdür sorun çıkarıyor izin vermiyor.Aidatlar başka yere harcanıyor.Bu sorunu nasıl çözebiliriz, sınıfa istediklerimizi aldırmak için müdürün keyfini beklemesek güzel olurdu.

okul kursu

--------------------------------------------------------------------------------

Soru 1-Bir okulda yetiştirme kursu açıldığı zaman kurs, daha çok öğrencisi olan,fakat öğretmenlikte henüz üç yılını dolduran öğretmene mi yoksa yirmi beş yıllık öğretmene mi verilir?Kurs yönetmeliğinde kıdemli ve tecrübeli öğretmene diyor,ama okul müdürü bunu tersini yaptığında yirmi beş yıllık öğretmene bir hak doğar mı?
Soru 2-Okul müdürü banka promosyonlarını vermediyse ne yapılabilir?Çözüm yalnızca hukuki yollardan mı aranır?

saygılar hocam,
usta öğreticilerin rapor alma hakları hakkın bilgi istiyorum. geçen yıl ben rapor aldım ve sorun yaşamadım ama bu yıl başka bir milli eğitim müdürlüğü bana kesinlikle rapor hakkım olmadığını rapor aldığımda sözleşmemin fes ediceklerini söylediler. doğum yapmak için bir kaç aylık rapor alma hakkımız yokmu?

eşim özel sektörde çalışıyor, atamam başka bir ile yapılırsa eş durumundan dönme şansım varmı? ne kadar sürede dönebilirim?

istanbulda yaşıyorum eşim özelde çalışyor. atamam ist. yapılırsa daha sonraki yıllarda zorunlu hizmet için başka bir yere tayinim çıkar mı? yanlış bilmiyorsam istanbul zaten zorunlu hizmet bölgesi. cevaplarınız için teşekkürler.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri