Sİzce TeneffÜs Olmali Mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan unvergonca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:30
eveeeeeeeeeeeeeeeeet tenefüs.izin.istirahat.adı her neyse,sadece 10 dak.bile olsa yeter.hiçmi kimsenin insafı yok.biz insan değilmiyiz.veliler hergün allah kolaylık versin deyip bırakıp gidiyorlar.onlar bile herşeyin farkında ama yöneticilerin hiçbişeyden haberi yok.artık yeteeeeeeeeeer.

Olmalı bencede ama bu konuda sizin gibi iyimser değilim.Zira genel müdürümüz bir seminerde dünyanın hiçbiryerinde tenefüs yokki türkiyede olsun demişti.Neyse ne yapalım mecburen idare edecez.

bence bu konuda mutlaka birşeyler yapmalıyız. Benim en sıkıntı duyduğum konu bu. Benim de çocuklarımın da 5 dakika da olsa bir molaya çok ihtiyacımız var. Ayrıca neden bazı okulların süresi 4 saat bazılarının 5 bu çok büyük bir haksızlık bence. 5 saat çok fazla, tenefüs işi zor biliyorum ama hiç değilse bu konuda bir düzenleme yapılsın

kesinlikle katılıyorum,benim 25 tane öğrencim var,5dak.'yı bırakın 1saniye bile dışarı çıkamıyorum.Allah kolaylık versin hepimize!!!

Eğer yanında yardımcısı varsa öğretmen en azından ihtiyaçlarını gidermek ve nefes almak için tenefüs kullanmalı,bizde insanız değil mi?Kimse kimseyi 5 saat bi yere kapatamaz,her insanın belli başlı ihtiyaçları var yani.

teneffüs istiyoruz tamamen katılıyorum. yardımcımız yok sınıfta tek başımızayız. zorunlu ihtiyaç molası ! vermek için bile ne sıkıntılar çekiyoruz aşçımız vardı reyhan teyzemiz nolur reyhan teyze kapıdan göz kulak olda bi lavaboya gideyim derdim. onun işin varsa karşı sınıfın kapısını çalıp 2 dk kapıdan bakıverde bi lavaboya gideyim derdim. ne mecburiyetim var diğer öğretmeninde dersini bölmeye gerçi aramızda bunu dert etmiyoduk ama üzülüyodm yinede.SONUÇTA tutmaktan ( çok afedersiniz) böbrek hastası oldum ki çay içmekmiş dinlenmekmiş zavalla reyhan teyze durmadan bana çay getirirdi yarım saatt sonra çayı koyduğu yrden alıp geri götürürdü içmek ne mümkün.. hee bide müdürlerde tuhaf ne dedikleri belli değil. aman çocuklar yanlız kalmasın!! bide hiç gözükmüyorsunuz sınıftasınız dimii!!!! diyolar nefes alamıyoruzki sınıftan çıkalım diyorum bende . hee bide diğer branş öğetmenleri var efendim neden teneffüslerde yanlarına gitmiyomuşuz havalıymışız, yabaniymişiz...sayayımmı daha. keyfimizdenmi
bizde isteriz diğer öğretmen arkadaşlarımızla kaynaşmayı.zil çaldığında rahat rahat salına salına öğretmenler odasında sohbet edip dinlenmeyi. zorunlu ihtiyaç molası bile veremiyoruz. of of

gerçeketn öle bu demekki her okulda yaklaşık aynı diğer branş öğretmenleri hep neden böle düşünürler bziizmkilerde aynı düşüncede havalı vs.halbuki aynı meslekteniz aşağı yukarı anlamaları gerekio ama yok aynı sıkıntı bendede var.

bizim teneffüsümüzüzn olmadığını bile bilmiyorlar. her öğretmenler toplantısında laf sokmaya kalkıyorlar. ama cvplarını alıyorlar. bi keresinden bağırdım artık biz gelemiyoruz lavaboya bile gidemiyoruz ozaman çok merak ediyosanız bizi 2 çay alın siz gelin !! iyi dememişmiyim :))

ÖĞretmenİn Yaninda Yardimci Varsa Kesİnlİkle Çikmali.zaten YÖnetmelİkte ÖĞretmen Çikamaz Dİye BİrŞey Yok.Çikin ArkadaŞlar 5-10 Dakİka Bİr Nefes Almak Bİzİmde Hakkimiz.

gerçektende dinlenmeye ihtiyacımız oluyor..
çocukları bahçeye çıkarbiliyor veya serbest bırakabiliyoruz
ya bizler??? gerçi benim yardımcım oluyor her sene mola ihtiyacımı karşılayabilşiyorum
ama benim giblerin sayısı gerçekten az
öğretmen dinlennmeli ki verici olsun

bencede teneffüs olmalı

biraz nefes alacak zaman bile yeter ilk yılım benim öğrenciler taşımalı olarak geliyorlar yemekhanede bile onların yanında yemek yiyorum çay içmeye bile vakit yok sürekli gelip sınıfa ne zaman girecegiz diye soruyorlar bunaldım

ya benim anlamadığım tamam biz sürekli gözlemliyoruz,yanlarındayız.ama bu çocuklar bir sene sonra ilkokula başlıyorlar sürekli tenefüse çıkıyorlar.o zaman bu çocuklara bişey olmuyor da anasınıfında mı oluyor.gerçekten bu konuda çok üstümüze geliniyor.bizim de insan olduğumuz unutulmasın lütfen......

ya benim anlamadığım tamam biz sürekli gözlemliyoruz,yanlarındayız.ama bu çocuklar bir sene sonra ilkokula başlıyorlar sürekli tenefüse çıkıyorlar.o zaman bu çocuklara bişey olmuyor da anasınıfında mı oluyor.gerçekten bu konuda çok üstümüze geliniyor.bizim de insan olduğumuz unutulmasın lütfen......

ben sze katılıorm. çocuklar okulda olmadıkları zaman sabahtan akşama dışarda oyun oynuyorlar. ayrıca 1 yıl sonra 1. sınıfa gittiklerinde tenefüse çıkıyorlar ne yani çok mu büyümüş oluyorlar. yada anasınıfı öğrencileri çok mu küçükler? tenefüs biizmde hakkımız. 5 saat 1 sınıfta kalmak çok zor yaa. zaman çok fazla. hem tenfüsmüz yok hemde ders saatimiz 50 dk.

arkadaşım öyle düşünme çünkü okul öncesi yeni tanınan bir kurum...insanlar yeni olaylara alışma aşamasını illaki eleştiriyle geçirecekler ben velileri bilinçlendirmek için onlara her hafta çocuk gelişimine; okul öncesinin faydalarını yazıp göndereceğimi söyledim örneklerle açıklıcağım...İnşallah rabbimin izniyle bu branşı tanıtıcağız.

Benim de en çok bu ders saati hesaplamasına canım sıkılıyor.
Bizim okulun ilköğretim bölümünde dersler 40 dk+15 dk tenefüs şeklinde,buna rağmen ders saatlerimizin toplamda 50 dakikadan hesaplanması çok adaletsizce.

dediğiniz gibi bizim de ihtiyacımız dinlenmeye bir çay içmeye aslında çocuklar bile sıkılıyor içerde öğretmenim diğer sınıflar dışarda bizde çıkalım dediklerine defalarca şahit oldum ihtiyaç molasına onlarında hakkı var ihtiyaç için izin alıyorlar biri aldığı zaman diğeri toparla toparlayabilirsen dikkatlerini bende kendimce çözüm buldum zaten sabahları çocuklar bişeyler atıştırıp geliyor kahvaltı saatini 10:00 yaptım yani 20 dakikalık tenefüs saatinde anneri geldiginde kahvaltıyı hazırlıyorlar duayı yaptırıp çıkıyordum başka çözüm bulamadım ne yapabilirdim .

şunuda ekleyeyim çocuklarında en azından 10 dakika kadar tenefüsleri oluyordu ihtiyaçlarınıda hallediyorlardı o zaman içerisinde bidahada izin isteyen olmuyor dersimde bölünmüyordu tabi benim müdürüm anlayışlı insan bu arada :)

şunuda ekleyeyim çocuklarında en azından 10 dakika kadar tenefüsleri oluyordu ihtiyaçlarınıda hallediyorlardı o zaman içerisinde bidahada izin isteyen olmuyor dersimde bölünmüyordu tabi benim müdürüm anlayışlı insan bu arada :)
arkadaşlar ben bunlara katılmıyorum.okulöncesi çocukların tam merkalıı olduğu zamanalr.araştırmayı seviyorlar.deneyerek yaparaka yaşayarak öğreniyorlar.öyle zaman oluyorki biz sınıfta iki dakika arkamızdönükken bile bir çocuk bişey yapabiliyor.benim sınıfımda yazı tahtası vardı kalemle yazılan üzerine mıknatıslı resimleri yapışrabileceğim şekilde metal bir levha.birinci dönem karne günü cuma günü ben bir öğrencinin gelişim raporunu veriyorum.eğildim çocuğu öpecem arkamda pat diye birses ne olduğunu anlayamadım.bir baktım metal levha yerde,üstelik kenarındaki plastik çerçeve çatladı ayrıldı.ve önündede ikitane öğrenci yani biraz daha yakın olsalar çocuklar altında kalacak.heran herşey olabiliyor.ayrıca çocukları normalde tuvalete gönderdiğimde eğer teneffüs saatine denk geliyorsa mutlaka büyük öğrenciler ya sıkıştırıyor,ya dövüyorlar.birde,bizde oyun saati var oyun saatini istediğinizgibi kullanıp nefes alabilirsiniz. hava güzelolduğu zaman kovalar kürekler çocuklarla beraber toprağın çamurun içindeyiz.ve çok mutlu oluyorlar.bu bahesetttiğim okul ilköğretim bünyesinde anaokulu falandeğil.ayrıca anaokullarının sistemini ben beğenmiyorum.asıl oralarda çocuklar rahat olamıyor.yapılmış oyun odalarında plasttik kaydıraklar v.s.çocuklar tepelere tırmanıyoralr.

arkadaşlar ben tenefüs olamamasını anladımda 50 dk dan 40 dk kaya indirilmemesinin gerekçesini anlamadım. bakanlığın sendikaya verdiği cevap ta bu açık değil.
aslında birleşip danıştaya başvurulabilir
önceden 40 dk ka idi bu değiştirildi ve yük arttı adletsizlik ortaya çıktı vs denilerek

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri