Sınıfımızda yaptğımız yemek duası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bashkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:21
neşe ile yiyelim
bu güzel yemeği (KAHVALTIDA İSEK KAHVALTIYI DİYORUZ)
yediğimiz bal olsun
içtiğimiz kan olsun
hepimize yarasın afiyet olsun

YEDİĞİMİZ BAL OLSUN İÇTİĞİMİZ KAN OLSUN ANNEM BABAM SAGOLSUN HEPİMİZE AFIYET OLSUN AMIN Afıyet olsun cocuklar derım sagol derler:36_3_12:

Sevgili arkadaşlar yazılanları okudum ellerinize sağlık ama şu içtiğimiz kan olsun sözü beni tedirgin etti ben bazen orjınalındeki kelimelerle oynuyorum çocuklara çok uygun bulmadım sadece paylaşmak istedim

Benim çocuklarım 2-2,5 yaşında,ben psikologla görüştüm,
yediğimiz can olsun
içtiğimiz kan olsun duasını onaylamıyor,ben de o yüzden kullanmıyorum.

yediklerimiz şifa olsun
soframız bereketle dolsun
vücudumuz sağlıklı olsun
hepimize afiyet olsun bunu kullanıyorum

bende sınıfımda ;artsın eksilmesin
taşsın dökülmesin
yediğimiz can olsun
içtiğimiz kan olsun
bu güzel kahvaltı
hepimize afiyet olsun duasını hergün başka öğrenciyi kaldırıp okutuyorum çocukların çok hoşuna gidiyor kalkmak için can atıyorlar

Benim duamda farklı bakın bakalım beğenecekmsinz?
Yemeğimi yemeden
el açtım allahım sana
akıl,sağlık,dogruluk
iyi huylar ver bana
yemzsem büyüyemem okuluma gidemem
iştahla yiyelim okulumuza gidelim
bizi yaratan allaha her zman dua edelim
afiyet olsunnnn

Allahım zatının sıfatının esmaının efalinin hudutsuzluğunca şükürler olsun.rabbim artsın eksilmesin taşın dökülmesin bu sofradakiler hiç yoksulluk görmesin.Allahım feyiz ver nur ver bereket ver....AMİN:)
ÇOK HOŞLARINA GİDİYO ÇOKTA TATLI SÖYLÜYORLAR:))

Yediğimiz can olsun
İçtiğimiz kan olsun
Bu güzel yemekler
Hepimize afiyet olsun
Yiyenler tatlı cadı
Yemeyenler çirkin olsun
Bismillahirahmanirrahim
Öğrencilerimin çok hoşuna gidiyor

kahvaltıda ilave olarak açılsın eller kapansın diller diyor benim çocuklarım. ardından da yediğimiz can olsun içtiğimiz kan olsun bu güzel kahvaltımız hepimize afiyet olsun. şeklinde okuyorlar
:474cu::474cu:

yediğimiz can olsun içtiğimiz kan olsun bu nefis yıyecekler hepimize afiyet olsun amın...bence oradakı kan cocuklara anlatılmalı.yedıklerımız ıctıklerımız mıdemıze gıdıyor daha sonra kana donusuyor daha saglıklı oluyoruz seklınde ,vucudumuzdakı mıkroplarla savasıyoruz bızı hasta edemıyorlar dıye anlatınca anlıyolar vben sakıncalı oldugunu dusunmuorum...ayrıca su anımı anlatayım.yemessem buyuyemem ....dıye baslayan yemek duasını mufettıs duymustu ve neden allahım dıyorsunuz tanrı kelımesını kullanın demıstı ıdeolojılerınız cocuklara yansıtmayın demıstı heran sızlerde bu durumla karsılşasabılrsnz arkadaslar tesekkurler

neşeyle yiyelim,güzel yemeğimizi.yediğimiz can olsun,içtiğimiz kan olsun.bu güzel yemeğimiz hepimize afiyet olsun.

Sevgili arkadaşlar yazılanları okudum ellerinize sağlık ama şu içtiğimiz kan olsun sözü beni tedirgin etti ben bazen orjınalındeki kelimelerle oynuyorum çocuklara çok uygun bulmadım sadece paylaşmak istedim

tedirgin olucak bişey yok bence..öğrettiğimiz bazı şarkılarda da mecaz ya da soyut anlamlı sözcükler gecio ben öncesinde çocuklara açıklamasını anlatıyorum sonradan bir sorunla karşılaşmıyorum..yediğimiz bazı seyler için de kan yapar yemeliyiz deriz..orda da içtiklerimiz kana dönüşsün bize yaralı olsun güç versin anlamında söylüyoruz deyince hiç sıkıntı olmuyor..

ohaaaa öyle dualar okuyorum ki resmen ağzım açık kalıyor. resmen kuran kurslarında öğretilen dualar gibi. eğer illaki arapça birşey verilecekse veya dini bişey öğretilecekse bırakın bunu aileler istediği yapsın. yok şükretmeyi mi öğretmek istiyorsunuz bırakın çocuk annesine babasına şükretsin.

"yediğimiz can olsun, içtiğimiz kan olsun, annem babam sağolsun, hepimize afiyet olsun." eğer sınıfta anne/babası olmayan bir çocuk varsa ozaman annem babam sağolsun kısmı kaldırılabilir...

Merhaba benim 9 senedir yaptırdığım yemek duası.Hem çocukların seviyesine çok uygun.

Yemeğimi yemeden
El açtım tanrım sana
Akıl,Sağlık ,Mutluluk ver bana
Verdiğin yemeklere şükürler olsun
Hepimize afiyet olsun

artsın eksilmesin taşsın dökülmesin kan olsun can olsun bu güzel kahvaltı hepimize afiyrt olsun

ohaaaa öyle dualar okuyorum ki resmen ağzım açık kalıyor. resmen kuran kurslarında öğretilen dualar gibi. eğer illaki arapça birşey verilecekse veya dini bişey öğretilecekse bırakın bunu aileler istediği yapsın. yok şükretmeyi mi öğretmek istiyorsunuz bırakın çocuk annesine babasına şükretsin.

"yediğimiz can olsun, içtiğimiz kan olsun, annem babam sağolsun, hepimize afiyet olsun." eğer sınıfta anne/babası olmayan bir çocuk varsa ozaman annem babam sağolsun kısmı kaldırılabilir...
saçma kuran lursuyla alaksı yok..şükrü tabii ki evinde öğrensin ama çocuğu dinsizleştirmeninde bi anlamı yok bırakın artık bu zihniyetii...

YemeĞİmİ yemeden el aÇtim allahim sana
akil sihhat doĞruluk gÜzel huylar ver bana
yemezsem bÜyÜyemem okuluma gİdemem
gÜzel gÜzel yİyelİm okulumuza gİdelİm
amİn bİsmİllahirrahmanİrrahİm

yedİ Ğİmİz can olsun
İÇtİĞİmİz kan olsun
bu gÜzel kahvalti hepİmİze afİyet olsun
bİsmİllahİrrahmanİrrahİm

umarim İŞİne yarar

belki haklı olabilirsin o kadar da arapçaya girilecek şeyler verilmemeli. bizler dini yönlendirmeler yapmıyoruz sınıfımızda her dinden öğrenci olabilir. ama şunu bilmelisin ki tepki ifaden çok yanlış.. ne o öyle ohaa falan. eğer bi hata varsa bırak bunu müdür görsün,müfettiş görsün. herkes kendi sınıfından sorumlu ve her yiğidin farklı bir yoğurt yiyişi vardır demişler. sen kendi çocuklarını hayata dimdik hazırla bırak diğerlerini aileleri düşünsün.. belki de onlar bu sistemden memnun ne biliyosun?

merhaba hocam ben samsun çarşamba değirmenbaşı i.o öğretmenlik yapıorum ve çocuklarıma şu dua yı okutuyorum: artsın eksilmesin taşsın dökülmesin hepimize yarasın afiyet olsun. sonunda da amin diyoruz.

Bizde şu duayı kullanıyoruz
Yediğimiz can olsun
İçtiğimiz kan olsun
hepimize yarasın
afiyet olsun.
Bismillah..

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri