Sınıfımızda yaptğımız yemek duası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bashkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:21
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@bashkan
merhaba arkadaşlar, okul öncesi eğitim kurumlarında yapılan yemek duasının çocukların gelişim dzeylerine uygunluğu onulu yüksek lisans tezi hazırlıyorm.... farklı yemek duası metinlerine ihtiyacım var...sınıfınızda yaptırdığınız duaları burada benimle paylaşırsanız ( okul ve şehir adı belirterek) çok mutlu olurum. tezime katkı sağlayacağınzı umuyor ve şimdiden teşekkür ediyorum

yemegimi yemeden el açtım allahım sana,akıl sıhhat dogruluk iyi huylar ver bana , yemezsem büyüyemem okuluma gidemem, çabuk çabuk yiyelim okulumuza gidelim ,bizi koruyan allaha her zaman dua edelim amin.bu dua ögle yemeklerinde okunuyor ve bence çok güzel ve çocuklarada uygun. ben istanbulda ögretmenlik yaparken okutuyordum.Özel bir kolejin anaoklundada okuttum,zihinsel engelli çocuklarda ögretmenlik yaparkende okuttum..umarım yardımcı olmuşumdur...

bende aynı duayı kullanıyorum. sonuna da bismillahirrahmanirrahim dedrtiyorum . hem kolay ezberliyorlar hemde onların analayabileceği bir dua..

birde kahvaltılarda şu duayı kullanırdım
yedigimiz can olsun içtigimiz kan olsun
bu güzel kahvaltı hepimize afiyet olsun.....amin bunu ikindi kahvaltısında diger uzun olanıda ögle yemeklerinde okuturdum...

arkadaşım birde şu dua var

yediklerimiz şifa olsun
soframız bereketle dolsun
vucudumuz saglıklı olsun
allahım verdigin nimetler için
sana şükürler olsun
hepimize afyet olsun ...amin buda okulöncesi çocuklara uygun bence....

Bismillahrrahmanirrahim.
süt içerim lıkır lıkır
meyva yerim kıtır kıtır
yemek seçmem ben asla her yemek yaralıdır
Yemeğimi yemeden el açtım Allah'ım sana
Akıl sıhhat doğruluk iyi huylar ver bana yemezsem büyüyemem
Okuluma gidip gelemem
Çabuk çabuk yiyelim
Okulumuza gidip gelelim.
Bu güzel yiyecekleri verenlere her zaman dua edelim. Amin. Benim çocuklarım bu duayı çok seviyorlar.

arkadaşlar harika dualar geliyor
çok teşekür ederim.....tanıdığınız meslektaşlarınızdan da farklı duakullannlar varsa onları da paylaşırsanız çok sevinirim..

sabah ve aparatifteki duamız
bu güzel kahvaltı hepimize afiyet olsun....bismillahirahmanirrahim

ögle yemegindeki duamız
Yemeğimi yemeden el açtım Allah'ım sana
Akıl saglık doğruluk iyi huylar ver bana yemezsem büyüyemem
Okuluma gidip gelemem
Çabuk çabuk yiyelim
Okulumuza gidip gelelim.
Bize yemek veren Allaha her zaman şüküredelim.... bismillahirahmanirrahim

"Allahım verdiğin bu nimetleri sevginle yiyelim, aldığımız gücü ve kuvveti örnek insan olmak için harcıyalım, teşekkür ederiz Allahım, seni çok seviyoruz Allahım amin bismillahirahmanirahim.."

bende izmir menemende öğretmenlik yapıorum..duamızı çocuklar çok severek söylüyolar..

dökmeden konuşmadan güzel güzel yiyelim
yediğimiz kan olsun,içtiğimiz can olsun
annem babam saolsun
hepimize afiyet olsun.. amin..

birde kahvaltılarda şu duayı kullanırdım
bu güzel kahvaltı hepimize afiyet olsun.....amin bunu ikindi kahvaltısında diger uzun olanıda ögle yemeklerinde okuturdum...

bu duayla ilgili bi anım var anlatmadan geçmek istemedim.
öğlen yemeği öncesi bu duayı yaptık çocuklarla. çocukları gözlemlerken bi öğrancinin içeceğini içmediğini farkettim. içeceğinin tadına bakmıyacaksın dedim. bana öğretmenim ben onu içmiyeceğim dedi. nedenini sorduğumda içtiğimiz kan olsun diyosunuz ben kan içmem. dedi.ssaassrrre
bu cevap karşısında şaşırdım. bunun tam olarak ne anlama geldiğini anlatmaya çalışsamda içeceğini içmedi.

o yaşlarda bildiğiniz gibi bazı kavramların gelişmemesi böyle yanlış anlamalara sebebiyet verebiliyor.

dikkat çekmek istediğim bi konuda çocukla iletişime geçip sebebini sormadan onu zorlamayı tercih eden bi öğretmen olsaydım çocukta yaratacağım psikolojik travmayı düşünemiyorum. öğretmenimiz bize kan içirtiyor diye düşünebilirdi.:77wu[1]:

neyse öğretmen ve öğretmen olacak arkadaşlarım.
paylaşmak istedim...

öğlen yemeği öncesi bu duayı yaptık çocuklarla. çocukları gözlemlerken bi öğrancinin içeceğini içmediğini farkettim. içeceğinin tadına bakmıyacaksın dedim. bana öğretmenim ben onu içmiyeceğim dedi. nedenini sorduğumda içtiğimiz kan olsun diyosunuz ben kan içmem. dedi.ssaassrrre
bu cevap karşısında şaşırdım. bunun tam olarak ne anlama geldiğini anlatmaya çalışsamda içeceğini içmedi.

o yaşlarda bildiğiniz gibi bazı kavramların gelişmemesi böyle yanlış anlamalara sebebiyet verebiliyor.

dikkat çekmek istediğim bi konuda çocukla iletişime geçip sebebini sormadan onu zorlamayı tercih eden bi öğretmen olsaydım çocukta yaratacağım psikolojik travmayı düşünemiyorum. öğretmenimiz bize kan içirtiyor diye düşünebilirdi.:77wu[1]:

paylaşmak istedim...

teşekkürler paylaşım için
güzel bir anı :):)

ayyy çok güzelllll....

paylaşmak istedim...

Bende çocuklara bu duayı okuturdum ve acaba biri kalkıp anlattığın anıdaki gibi bir tepki verir mi, verirse ne cevap veririm diye düşünürdüm :) ama olmadı öyle birşey ve açıkçası sizin öğrenciye verdiğiniz cevabı çok merak ettim şimdi :)

Artsın eksilmesin, taşsın dökülmesin,
Hepimize yarasın,afiyet olsun........

Umarım işine yarar....

Bu güzel kahvaltımızı (yemeğimizi)
Neşe içinde yiyelim
Yediğimiz can olsun
İçtiğimiz bal olsun (kan demek istemiyorum)
Hepimize yarasın
Afiyet olsun

neşeyle yiyelim..bu güzel yemekleri...iştahımız bol olsun..yediğimiz kan olsun...hepimize yarasın afiyet olsun...

yemeğimi yemeden
el açtım allahım sana
akıl,sağlık,doğruluk,
iyi huylar ver bana.
yemezsem büyüyemem,
okuluma gidemem.
çabuk çabuk yiyelim,
okulumuza gidelim
bizi yaratan allaha,
her zaman dua edelim

bismillahirrahmanirrahim
yemeğimi yemeden
el açtım Allahım sana akıl sağlık doğruluk iyi huylar ver bana
yemezsem büyüyemem okuluma gidemem
güzel güzel yiyelim okulumuza gidelim
bizi koruyan Allahımıza her zaman dua edelim.Amin.Afiyet olsun diyorum ve başlıyorlar.kolay gelsin.

Hazır mısınız?
yemeğimi yemeden
el açtım allahım sana
akıl sağlık doğruluk
iyi huylar ver bana
yemezsem büyüyemem
okuluma gidemem
güzel güzel yiyelim
okulumuza gidelim
bizi yaratan allaha herzaman dua edelim
yediğimiz kan olsun
içtiğimiz can olsun
bu güzel kahvaltı hepimize afiyet olsun...
amin.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri