Sınıf öğretmenleride yetmez açığı kapamaya

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan akozan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:34
arkadaşlar ben şunu merak ediyorum bilgisi olan varsa cvp versin kasım şubat her neyse bu atamalar okulöncesi mezunlarına sıfıra kadar alım oluptamı sınıf mezunlarını atayacaklar boş görünen yerlere

ben görüşümü bildireyim yani diyorki seminer sonunda sınıf ögretmenleri ücretli ögretmelik yapabilecek... aklıma gelen ilk su oluyor demekki ihtiyacı okul öncesi mezunlarıda karsılayamıyor ki alınıyor veya bu seminer veriliyor... zorunlu egitim kapsamında sınıf sayısıda yetersiz alınan ögretmen sayısı da ... sınıf ögretmenleri için böyle birşey yapılması dogru degil ...herkes kendi alanında degerlendirilsin kaldıki sınıf ögretmenleri de kendi branslarında ücretli ögretmenlik yapmakta... önce okul öncesi mezunlarını almalı ondan sonra fotmüller aranmalı vs...ücretli ögretmenlikte KPSS puanı veya KPSS girme sartı yokki... o yüzden okul öncesinde kpss e girmemiş ve hala okumakta olan cok sayıda arkadas var... önce biz mezunları alsınlar sözlesmeli kadrolu vs... sonra seminer felan ne yapıyorlarsa yapsınlar ....

arkadaslar hepimizi almasalar bile puanlar düşer diye umut ediyrm.çünkü herkesi alacak da ucretlı nasıl yapılacak.devlet işini bilir :D

arkadaşım düşerde nekadar düşer hani diyolar ya kalite düşmesin 46da kalır o düşünceden yola çıkarak söylüyom mesela kimse özellikle okulöncesi mezunları ücretli çalışmıyo bu sene devlette siz gelmezseniz bizde sınıfçılara veririz der gibi iş yapıyor gibi geliyor bana

arkadaşlar ben şunu merak ediyorum bilgisi olan varsa cvp versin kasım şubat her neyse bu atamalar okulöncesi mezunlarına sıfıra kadar alım oluptamı sınıf mezunlarını atayacaklar boş görünen yerlere

Ben de bu konuda çoğu kişinin aksi düşünüyorum... Sınıf öğretmenlerine okulöncesi öğretmenliği sertifikası vermelerinin nedeni, mezun sayısı yetersiz olduğu için değil de (ayrıca mezun sayısının yetersiz olduğunu da pek sanmıyorum) kadrolu ya da sözleşmeli okulöncesi öğretmenliği alımını azaltacakları için olabilir. Örneğin; kasımda okulöncesinden 1000 kişi alırlar, geri kalan boşluklara sertifikalı sınıf öğretmenlerini ücretli olarak yerleştirirler. Sonra şubatta bir 1000 kişi daha alırlar, ücretlilerin çoğu yine kalır yerlerinde... Yani arkadaşlar demek istediğim şudur ki; ne kadar az paraya mal edeceklerse bu işi onu yapmaya çalışıyor olabilirler. 1 sözleşmeli ya da 1 kadrolu öğretmen yerine 2 ücretli öğretmen çalıştırırarak kar etmiş olacaklar... Biraz karamsar bir düşünce oldu ama benim görüşüm bu... kimsenin moralini bozmak değil amacım.. Herşey herkesin gönlünce olur inşallah..

Ben de bu konuda çoğu kişinin aksi düşünüyorum... Sınıf öğretmenlerine okulöncesi öğretmenliği sertifikası vermelerinin nedeni, mezun sayısı yetersiz olduğu için değil de (ayrıca mezun sayısının yetersiz olduğunu da pek sanmıyorum) kadrolu ya da sözleşmeli okulöncesi öğretmenliği alımını azaltacakları için olabilir. Örneğin; kasımda okulöncesinden 1000 kişi alırlar, geri kalan boşluklara sertifikalı sınıf öğretmenlerini ücretli olarak yerleştirirler. Sonra şubatta bir 1000 kişi daha alırlar, ücretlilerin çoğu yine kalır yerlerinde... Yani arkadaşlar demek istediğim şudur ki; ne kadar az paraya mal edeceklerse bu işi onu yapmaya çalışıyor olabilirler. 1 sözleşmeli ya da 1 kadrolu öğretmen yerine 2 ücretli öğretmen çalıştırırarak kar etmiş olacaklar... Biraz karamsar bir düşünce oldu ama benim görüşüm bu... kimsenin moralini bozmak değil amacım.. Herşey herkesin gönlünce olur inşallah..
9yıldır kar yaptı devlet bizden aslında bende öyle düşünmüştüm kimsenin moralini bozmak istemek deilde kendi moralimde bozuluyor

9yıldır kar yaptı devlet bizden aslında bende öyle düşünmüştüm kimsenin moralini bozmak istemek deilde kendi moralimde bozuluyor

Aynen benim de moralim bozuluyor ama biraz gerçekçi bakmaya çalılıyorum olaya... İstediğim, ummuduğum şeyi değil de, olabilecek şeyi düşünüyorum kötü de olsa :( Ve şunu da demeden geçemeyeceğim inşallah benim düşündüğüm gibi birşey olmaz da diğer arkadaşların dediği gibi mezun sayısı yetersiz olduğu için yapılıyor olsun böyle birşey.

Aynen benim de moralim bozuluyor ama biraz gerçekçi bakmaya çalılıyorum olaya... İstediğim, ummuduğum şeyi değil de, olabilecek şeyi düşünüyorum kötü de olsa :( Ve şunu da demeden geçemeyeceğim inşallah benim düşündüğüm gibi birşey olmaz da diğer arkadaşların dediği gibi mezun sayısı yetersiz olduğu için yapılıyor olsun böyle birşey.
herkes bana iyi düşün iyi olsun hep der benim devlete güvenim kalmadı sağı solu belli olmuyor insanın aklına hep kötü şeyler geliyor tabi sizin dediğiniz gibi olaya hep gerçekçi gözüyle bakıyorum inşallah iyi olurda herkes mutlu olur

offf başlamayın yine arkadaşlar karamsar olmaya ewet benimde gerçekci olmam gerekirse kasım+şubatta çoğumuz atanacağız

arkadaşım düşerde nekadar düşer hani diyolar ya kalite düşmesin 46da kalır o düşünceden yola çıkarak söylüyom mesela kimse özellikle okulöncesi mezunları ücretli çalışmıyo bu sene devlette siz gelmezseniz bizde sınıfçılara veririz der gibi iş yapıyor gibi geliyor bana
başka branştan kişiler atanınca kalite yükselecekmi? çocuk bir şarkı ögrenmek isteyince hangi sanatçıdan ögretir allahbilir yada bir soru sorunca ona bilimsel olarakmı açıklayacak çok merak ediyorum yapamzlarki benim duyumlarım çok zorlanıyorlarmış.

bizim yerimize ücretli olarak atadıkları sınıfçının bir gününü anlatayım sizlere boyama yaptırıyorum, serbest oynatıyorum,beslenme saati,biraz şarkı lay lay zaman bitti zaten yarın görüşürüz çocuklar buları duyduğumda kahroldum arkadaşlar yazık değilmi o çocuklara yaa.

ne bekliyordun ki arkadaşım yaaa.... 60 saatlik eğitimle proje çalışmaları, üç boyutlu sanat ekinlikleri, klasik müzik eşliğinde etkinlikler yapacaklarını mı sanıyordun..... bu sonuçlar bence kimseyi şaşırtmamalı...............!!

bence bir süre sonra bilinçli anne babalar umarım bu olaya tepkilerini gösterirler.bakacaklar çocuk okula gidiyor 1 ay sonrasıyla 4 ay sonrası arasında fark yok.aslında bu zaman dilimi bile çok fazla 1 haftada kendilerini belli edecekler.bu duruma çok tepki olacaktır.

ne bekliyordun ki arkadaşım yaaa.... 60 saatlik eğitimle proje çalışmaları, üç boyutlu sanat ekinlikleri, klasik müzik eşliğinde etkinlikler yapacaklarını mı sanıyordun..... bu sonuçlar bence kimseyi şaşırtmamalı...............!!

Okulöncesi eğitimde sadece sanat etkinlikleri yok sen sanki yalnzca sanat etkinlikleri varmış gibi bir yorum yapmışsın.. Sınıfçıların yaptıklarının doğru olduğu gibi bir izlenim seziliyor yorumunda... Yani onlar öyle algılayabilirler..

Okulöncesi eğitimde sadece sanat etkinlikleri yok sen sanki yalnzca sanat etkinlikleri varmış gibi bir yorum yapmışsın.. Sınıfçıların yaptıklarının doğru olduğu gibi bir izlenim seziliyor yorumunda... Yani onlar öyle algılayabilirler..

ne alakası var arkadaşım ya!!! hiç öyle bir izlenim vermesin ve sende bence konuyu saptırma....
ben sınıf öğrt. lerinin o.ö.öğrt. olarak atanmasına zaten karşıyım....
açıklayarak anlatayım sana;
biz bu işin 7 yıl eğitimini aldık ve sınıf öğrt. sadece 60 saatlik bir eğitim aldılar.............. yani arkadaşım bizim gibi ayrıntıyı ve gelişim destekleyen etkinlikleri bilemeyebilirler................
ayrıca çocuklara verilebilecek eğitimler arasında sadece sanat etkinlikleri varmış gibi bir yorum yapmadım..... bütün etkinlikleri yazacak değilim oraya.... istersen günlük planda neler yapılıyor onlarıda yazayım........ kim nasıl algılamak isterse algılasın............. zaten stresimiz tavan yapmış durumda!!!

bu ara sitede sorun var ama ben carsamba yada persembe siteye birşey yazdım bunu ist.pendik ilçe mem.sube müdürü söyledi bizzat toplantı yapılmıs ve sayılarla ilgili degerlendirme yapılmıs suan için konusulan rakam 5binmiş...sube müdürü bunu söyledi...ama biz bakanlıktan bir haber bekliyoruz 5bin olmasında 3bin-4bin olsun vs... o yüzden en güzeli bakalıgı beklemek...ben olmayacagına dair birşey duymadım ama atamanın olacagına dair okul öncesine kontenjan ayrılacagına dair duydum kadrolu degil sözlesmeli alım yanii...sözlesmeli arkadasları elbette kadroya alsınlar...ama bizler daha atanamadık sözlesmeli bile olamadık o yüzden önce CAN sonra CANAN diyorum :( kusura bakmayin lütfen... umarım birgün herkes kadrolu olur....
çok güzel şeyler yzmışsın arkadaşım inşallah 5 bin olurda ben ve benim durumdaki arkadaşlarımda gider giderim

ırmak arkadaşım 5000 olunca biz nasıl gideriz o kadar düşük puanla bizim puana göre 5000 az

benimde 38.268 5 bin olursa bana sıra gelirmi acep

hey arkadaşlar herkese müjdeeee babam sağlık sorunları yüzünden ankaraya gitti gitmişken bakanlığada uğramışordaki şube müdürleri kasım ayında atama var telaş etmeyin demişler okul öncesi öğretmenleride atamak için maliyeden istekte bulunduklarını söylemişler kasım başı gibi bize bilgi vereceklermiş
duyduk duymadık demeyin

ya arkadaşlar lütfen bana kızmayın ama 38 ne bilim altı puan alanlar atamayı gerçekten bekliyorlarmı ben bile bütten dolayı tercih etmedim ve puanımda 65 dersaneye gidiyom umut edip beklemektense neden ders çalışmıyorsunuz hüsrana uğramamak için

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri