Program kitabı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mayn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:36
ya kımse yazmıyor galıba bı sınıf defterlerını arkadaslarr

ya ben programmı bilgisayarıma aktaramıyorum biri bana yardımcı olabilir mi ? kaydedemiyorum:(

Okulda 2 sınıf ve 2 öğretmeniz fakat 1 kitap geldi.Bu kitaplar her öğretmenemi yoksa her okula bir tane mi bilen var mı acaba?

lily' Alıntı:
Okulda 2 sınıf ve 2 öğretmeniz fakat 1 kitap geldi.Bu kitaplar her öğretmenemi yoksa her okula bir tane mi bilen var mı acaba?
biz okulda 4 öğretmeniz hepimizede ayrı ayrı hem proğram hemde klavuz kitaplar geldi...bazı arkadaşlarıma sorduğumda kimine klavuz kiminede proğram kitabı gelmemiş...nasıl iştir anlamadım...

Cevabın için teşekkür ederim.Hemen müdürüme söyleyip yeni kitap isteyeceğim çünkü o da bilmiyordu nasıl olduğunu.Tekrar teşekkürler.

bizede geldi ama kadrolu öğretmene diğer 4 arkadaş usta öğretici olarak çalışıyoruz bize biraz zor gönderirler gibime geliyo perşembe günü seminere gideceeğim bakalım neler anlatacaklar yeni müfredat hakkında okul açılalı ne kadar oldu daha yeni yapıyorlar sizleride bilgilandirirm herkese kolay gelsin..

arkadaşlar yeni program aslında göründüğü kadar açık değil yada bana öyle geldi. program kitabı ve öğremen klavuz kitabı okuloncesi genel müdürlüğünün sayfasında var. mebin sayfasındanda oraya girebilirsiniz. beste senin sölediklerinden hiç bişey anlamadım.
benim kafama takılan biçok nokta var kimsede tam anlamıyla bilgi vermiyor. özellikle değerlendirme bölümünde çocuklar için yapılabilecek bir çok değerlendirmeden bahsetmiş. fakat bunlardan hangilerinin mutlaka yapılması gerektiğini sölememiş. verdiği ve yapın dediği sadece gelişim kontrol listesi. birde gelişim özellikleri takip edilmelidir bunun için size 36 72 ay arası dönemi kapsayan gelişm özellikleri verildi. bunları kontrol listesi olarak kullanın demiş. oda ayrı bi konu. diğerleri öğretmeninmi insiyatifinde yoksa yaplmak zorundamı. anektot kaydı hedefe bağlı gözlem rastgele gözlem.. sınıf içi davranışlar için bi liste vermiş siz çoğaltın demiş.. ve en önemlisi geçen yıllarda yıllık planda alınan aylık hedefleri çocukların kazanıp kazanmadığını değerlendirmek için listeler hazırlıyooduk bu listeler yapılacakmı...geçenlerde bi seminer vardı fakat bu konudan hiç bahsedilemdi. bi konu daha var. oda harf öğretimi ile ilgili yapılması gerekenler neler. bir yayın evinden yeni programa uygun bir kitap aldık harfler veriliyor. yeni amaçlarda da seslere ilişkin ifadeler var. yani harfler öğretilecek ama nasıl ne şekilde yazım konusunda da tereddütlerim var.konu ile ilgili yetkili ağızlardan bilgisi olan varmıı.

arkadaşlar biz de 2 öğretmen ve bir usta öğreticiyiz prıogram kitabı ve klavuz kitap 1 tane geldi başka da göndermiyorlarmış millieğitim öyle demiş neyse fotokopiyle falan idare edicez. anlamadığım nokta şu kılavuz kitaptaki etkinlik örneklerini nasıl yapıcaz ya da illa ki uygulamak zorundamıyız 4-5 farklı arkadaşa sordum onların da hiç fikri yok bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkürler.

perşembe günü yapılan seminere katıldım ve şok oldum artık eski günlerden bişey kalmamış ortada müfettişin ilk sorusu şu oldu en çok hangi alanının hedefleri en çok diye (bilişsel alan)neyse artık etkinlikler bilişsel alana yönelik olacakmış çocukları hergün dışarıya çıkaracakmışız bu bir yürüyüşte olabilirmiş artık kapı önünde veliye bilgi verilmeyecekmiş hergün faliyet yapılması zorunlu değilmiş zaten bir güne yetmiyoki planlar,planları çıktı alabilirmişiz ama değerlendirme bölümünü elle dolduralacakmışız,herkesin masasında klavuz kitabı bulunacakmış biz dedik her öğretmene düşmüyo bunu ilçeye belirticez ama fotokopiyle çoğaltın dedi şimdilik ,ortak bir pona oluşturun dedi çocukların ağızlarından söylenmiş sözleri yapılan etkinlikler asın dedi sizler anasınıfı öğretmenleri değil okulöncesi öğretmenisiniz kendinize bakıcı muamelesi yaptırmayın sizler uzmansınız bunuda veliyle ayak üstü çocuğu değerlendirmeyi bırakın toplantılarda anlatın dedi öz bakım becerilerine planlarımızda görüldüğü gibi az yer verilmiş ama görüyorum kiyok boyamadır yok kesme çalışmaların çok yapıldığını görüyorum onlarıda yapacaksınız ama hergün değil,birde 2 günde bir 3günde bir veli gelecek sınıfına dedi ama bu resmi bir şekilde olsun her velinin yapabileceği yetenekler öğrenilecek ve sınıfıa davet edilecekmiş şimdilik aklıma gelenler bunlar kolay gelsin....

pardon arkadaşlar özbakım değil psiko motor alan olacaktı kaptırmışım kendimi yazarken kusura bakmayın........

bizim okulda 6 tane anasınıfı öğretmeni var.sadece bir tane klavuz kitap geldi.herkes de nasıl olacak?onu da müdire hanım aldı.bana da internetten indirmek düştü.

arkadaşlar sınıf defteri tutulmuyo artık onun yerine planı uyguladıktan sonra en alta çocuk açısından öğretmen açısından ve program açısından değerlendirme yapılacak

ben sınıf defteri tutmuyorum.haftalık devam çizelgesi tutuyorum

sayıları elle yazdırmayalım mı kesin mi?

bize söylenen o arkadaşım ama program kitabın da sayıları kopya eder yazıyo bizim müfettişte bir sorun var biz yazdırmıyoruz nesnelerle çalışıyoruz sayıları tanımak amaçlı...

ben sene başından beri defter tutuyorum fakat arkadaşlardan duyduğum kadarıyla tutmak zorunda değilmişiz yeni öğrendim.bu konuda kesin bilgisi olan varsa bana bilgi verirse sevinirim.açıkcası defter yazmak zor geliyo zaten plan yapıyoruz deftere ne gerek var.

yönetmeliğe göre sınıf defteri tutma zorunluluğu yok

teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için

okulöncesi kurumlarda sınıf defteri tutulmuyor ama ilköğretimlerde çalışanlar için ekderslerinin günleri belli olsun diye kullanılıyor ama doğru değil

arkadaşlar ben bu yeni program kitabını hiç bir yerden indiremedm olmuyo kaç sefer denedim bilgisayrımı indiriyorum dosya dönüştrmesi diyo tamam diyorum ama sayılar falan abuk subuk şeyler çkıyo yardım ederseniz çok sevinirim bilgisayarımda bulunması işime çok yarıycakihtiyaçım çok var şimdiden teşekkürler...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

24 Yıldır Sizlerle

24 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri