perşembe günü yapılan seminere katıldım ve şok oldum artık eski günlerden bişey kalmamış ortada müfettişin ilk sorusu şu oldu en çok hangi alanının hedefleri en çok diye (bilişsel alan)neyse artık etkinlikler bilişsel alana yönelik olacakmış çocukları hergün dışarıya çıkaracakmışız bu bir yürüyüşte olabilirmiş artık kapı önünde veliye bilgi verilmeyecekmiş hergün faliyet yapılması zorunlu değilmiş zaten bir güne yetmiyoki planlar,planları çıktı alabilirmişiz ama değerlendirme bölümünü elle dolduralacakmışız,herkesin masasında klavuz kitabı bulunacakmış biz dedik her öğretmene düşmüyo bunu ilçeye belirticez ama fotokopiyle çoğaltın dedi şimdilik ,ortak bir pona oluşturun dedi çocukların ağızlarından söylenmiş sözleri yapılan etkinlikler asın dedi sizler anasınıfı öğretmenleri değil okulöncesi öğretmenisiniz kendinize bakıcı muamelesi yaptırmayın sizler uzmansınız bunuda veliyle ayak üstü çocuğu değerlendirmeyi bırakın toplantılarda anlatın dedi öz bakım becerilerine planlarımızda görüldüğü gibi az yer verilmiş ama görüyorum kiyok boyamadır yok kesme çalışmaların çok yapıldığını görüyorum onlarıda yapacaksınız ama hergün değil,birde 2 günde bir 3günde bir veli gelecek sınıfına dedi ama bu resmi bir şekilde olsun her velinin yapabileceği yetenekler öğrenilecek ve sınıfıa davet edilecekmiş şimdilik aklıma gelenler bunlar kolay gelsin....