Özel Gün ve Haftalarla ve Gösterilerle İlgili;

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ilkser
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:15
bende yıl sonu programını veliye külfet getirmeden çocuklarada eziyet etmeden yapma taraftarıyım yıllar sonra çok hoş bir anı olacaktır

bu tür gösterilere ben de karşıyım.çocuklar özellikle sene sonunda sıcakta çalışmak istemiyorlar tekrar tekrar aynı şeyleri yapmak hiç de hoşlarına gitmiyor.veliler görmek istiyor ancak çocuklara zorla yaptırılan birşeyden çocuk zevk almayacak.o zaman da eziyetten başka birşey olmaz o çocuğa.bence böyle.

daha öncede başak bir başlık altında bu konu hakkında fikrimi yazmıştım...KESİNLİKLE KARŞIYIM....çocuklar gösterilere hazırlanırken tam bir işkence çekiyorlar biz onlara öğretceğiz diye hem kendimizi hem çocukları hırpalıyoruz yapmışken en iyisi olsun diye ...okul öncesi çocukları eğlendirici mekanızmalar değil ama maalesef bunu kimse anlamıyor...veliler ayrı dert zaten "emnsz" arkadaşımın bu konu hakkındaki söyleşisinede katılıyorum...eğitim etkinlikleri altında basit çaplarda etkinlikler düzenlenebilir oul çapında sınıf çapında sınıfat uygulanan dramalar rondlar vs gibi ama bu asla büyük organizasyonlara dönüşmemelidir bence...

ben 8 yıldır yıl sonu etkinliği yapıyorum.ne velime külfet olacak şekilde hazırlıyorum nede çocukları aylar öncesi bir yarış atı gibi aynı şeyleri yapmaya zorluyorum.bu seneki gösterime 10 gün gibi kısa bir sürede yazırlandım.ve çalışmalarımız sınıf içinde çok eğlenceli oldu çocuklar kendi fikirlerini ve yaratıcılıklarını ortaya koymalarını sağlayabildim.Hatta kendi kafamda tasarladığım bir öğretmen rondu hazırladım ki çocuklar müziği açtığımda hareketlerini kendileri bulup içinden seçmeler yaptık.büyük bir keyif oldu bu drama onlara.izleyenlerden de tam not aldık.bence yıl sonu etkinliğinde çocuklara öğreteceğimiz şeyi çocuğa nasıl vereceğimizi bilmek.Bağırıp kızarak o çocuğa hiç bir şey öğretemeyiz,yapacağı varsa da yapmaz.Böyle hazırlanırsak çocukları sahnede öğrendiklerini göstermelerinin özgüven açısından önemli olduğunu düşünüyorum.velilerimi de bu konuda bilgilendirdim.çocuğa uygun, milyonlarca harcama yapılmadığı sürece ben varım.Ama bunu gösteriş için,öğretmenin kendini ispat için yapmasına da son derece karşıyım.Sonuçta bu çocuklar 6 yaşında.

ilkser kesinlikle ben de seninle aynı kanaatteyim reklam iin başkalarını eğlend,rmek için çocuklar kullanlıyor meslaktaşlarımın dediği gibi heyecan ise toplumsal ailesel isteğin oluşturduğu bişey çocuk ister istemez o günü çok önemsiyor ve heyecanlanıyor elbette özgüven gelişimi topluluk önünde kendini ifade etme olayı iyi güzel de bir bakın allahaşkına ikinci dönem sırf bu gösteri için aylarca çalışmaya başlayanlar var ya madem öyle drama yapalım çocukları sınırlayacak bişey olsun arkadaş ben karşıyım gösterilere asla çocuklar gösteri amaçlı kulanılmamalı

Yılsonu etkinliklerinde çocuklar kullanılıyor demek bence yanlış bir ifade..bazı arkadaşlarımızın dediği gibi çocukların gerçekten özgüvenlerini geliştirici bir etkinlik,7 yıl önce veya 8 bir kasabaya yeni gitmiştim iki grup vardı sonradan geldiğim için sabahçı ve en sorunlu olduklarını düşündükleri öğrencileri ayırmışlardı,iki grup arasında dağlar kadar fark vardı,hiç konuşmayan çocuk sahneye çıkıp tekerleme söylemişti,farklı engelleri olan çocuklar klipler,dans gruplarında rol aldılar ve bu etkinlikten sonra inanılmaz gelişmeler gösterdiler...hocalarımıza kalsa;birçok şeyin çocukların düzeyine uygun olmadığını ve psikolojilerinin olumsuz etkilendiğini söylüyorlar,acaba kaç kez bunu denemişler..kitaplarda yazan herşey doğru olmuyor yada deneyim yazılanla eşleşmiyor...elbette ki,hazır bulunuşluk düzeyi vs.önemli ama her çocuğa istediği ve yapabileceği etkinlikler verilirse çok faydalı olduğunu düşünüyorum..eee velinin de çocuğunun neler yapabildiğini görmeye,ve en önemlisi okulöncesi eğitimin bilincinde olmayan veli adaylarına da bir sunum niteliği taşıyor..bence olmalı,sadece bu yıl yapmadım başka nedenlerden dolayı ki,seneyi eksik kapatmış sayıyorum kendimi...

benim çalıştığım okulda (ilköğretim) gelir getirici etkinlik olarak yapılıyordu. benim sınıfımda bir gösteriyle katıldı 3 yıl boyunca.

Arkadaşlar sizlere birşey danışmak istedim.23 Nisan da ve yılsonu alınan kıyafetlerle ilgili.Bu sene ilk yılımı tamamladım ama ne sorunlar çektim sormayın.23 Nisan da diğer sınıflarla birleşerek gösteri yaptık ve giysiler aynı olucaktı ama diğer iki sınıfta sorun olmadı fakat benim sınıf nerdeyse son gün kıyafetleri almıycaz diyceklerdi.yıl sonunda sınıflar ayrıldı sütten ağzı yanan biri olarak tüm velilere istediğim kıyafetleri yazdım verdim kendiniz alın dedim ama bu seferde her gün biri geldi şunu almasam bunu alsam diye.Şimdi seneye ne yapsam bilmiyorum siz bu işi nasıl hallediyosunuz bana bir yol gösterirseniz sevinirim.

bende göreve bu sene basladım hem 23 nısan ıcın gösteri düzenledim hem de yıl sonu etkinliği yaptım evet velıler ıcınde ayrı bı kulfet oluyor hem de öğretmen için cok zor oluyor ama cocukların bu sayede kendılerıne olan guvenlerının arttıgı kanısındayım bence zorunlu oldugu ıcın degılde kendı ıstedıgımız ıçın yapılması gerektıgını dusunuyorum.

arkadaşlar bakın lütfen bunları yapmayın saçmalık bunlar sadece seyredenlerin eğlendiği çocukların hiçmi hiç eğlenmediği ve son derece sıkıldıkları okuldan soğudukları şeyler bunlar yönetmelikte de bu tür kutlama vs. şeyler gösteri amacı taşımadan sadece sınıf içi etkinlikler olarak kutlanır der. Lütfen yapmayın böyle şeyler

yapılacak etkinlikleri eğlenceye dönüştürmek lazım sahnede çok güzel oluyorlar
çoğu kez 2. dönem müsamere hazırlıkları ile geçiyor malesef hal böyle olunca çocuklara da ağır yük biniyor... çok da doğru olmasa da yapıyoruz

çocuklar için yararından çok zararı var bence sadece velilerin mutlu olması yada okul müdürünün zorunlu tutması nedeni ile çocukları bu kadar gereksiz bi stres ve sınırlama içine katmayı çok sakıncalı buluyorum ve 2 yıldır hiç yıl sonu gösteri adı aldın bi etkinlik yapmıyorum

ben uyumlu bir veli grubuyla çalışıyorsam toplantıdaa karar alıyoruz ve kıyafeti diktiriyoruz.yada kiralayabiliyoruz.sene başında uyumsuz bir veli grubuna rastladığımı düşünüyorsam kıyafet yaptırmıyorum.kıyafetin çok gerekli olduğunu da düşünmüyorum.bir eşarp bir saç bandı vs her evde olan şeylerle değişik şeyler yapabiliyoruz.yada karton vs malzemelerden velilerimizle kostümler hazırlıyoruz.

tabi velilerin ekonomik durumlarını göz önünde bulundurmak şart.

Bu sene benımde ilk senemdi velilerden okula yakın olanlardan kafama uygun olanları tabi belirledım kıyafetleri hazır aldık..erkek ve kızlara normal gunde dee yani bayramdan sonrada rahatça gıyebılecekleri şekılde almaya dıkkat ettım çünkü velileri bu şekılde ikna etmek kolay oluyorr sonuçta sosyo ekonomık düzeyi çoğunun düşüktüü..modellerden hazırladıgımızz oyuna en uygun olanı ve sonradan giyilebilecek olanı seçtım bu olucak dedım fiyattada toplu bi alım olduğu için indirim yaptırmıştım böle hallettım ama velilere sormaya kalktım baştaa baktım her kafadan bi ses çıkıyoo biri fıyatına bakıyoo biri kalıtesine bakıyoo..baktım olmucak hem fıyatı uygun hemde kalıteli bi tane begendım bu olucak dedimm.YOKSA işin içinden çıkılmıyooo...

Sağolun arkadaşlar ben bu sene kasım da göreve başlayabildim ancak bu yüzden sene başı toplantım olmadı bu sene olucak inşallah peki bu 23 nisan,sergi,sene sonu gösterisini en başından konuşuyor musunuz?mesela 23 nisana katılıcaz sene sonunda sergi yapıcam gibi....bir de kıyafet olayında şu yapılabilir mi sizce örneğin;kızlardan kırmızı etek beyaz tişört erkeklerde şu şu diye herkes alsın sizce böyle bi uygulama olur mu?

Ayrıca tanıdığım pek terziydi falan da yok.bi de şöyle bir durum var kıyafeti beğenmiyorlar son güne kadar almıycam çocuğumu çıkarıcam oyundan gibi şeyler söylüyorlar tabi bunu boylar terziye verildikten nerdeyse dikimler bittikten sonra söylüyorlar

Ayrıca tanıdığım pek terziydi falan da yok.bi de şöyle bir durum var kıyafeti beğenmiyorlar son güne kadar almıycam çocuğumu çıkarıcam oyundan gibi şeyler söylüyorlar tabi bunu boylar terziye verildikten nerdeyse dikimler bittikten sonra söylüyorlar

ölee durumlarda tavrını kesin koy baştan.çocuk oyuncağı dgl bu kesin kararını vermiş olan velilerle çalışıcağını sölee.. ben öle yapmıştım utanma payıı herkess çalıştıı sanırımm yani ben öle anladı durumdan neysee :)Yoksa araada kalan sen olursunn..ya veliyle kötü olursun yada kıyafetleri aldığın kişiylee..oda kötü olurr tabii senın açından..

kesinlikle tavır çok önemli kararının kesin olduğunu uyulması gerektiği konusunda kesin konuşmalısın ben önceki senelerde yaşadım şimdi ise daha kararlı gidiorum tavsiyem onların kararını alırken senin verdiğin karar üzerinde ikna edici ve kararlı ol ki yapıcak çok fazla bişe olmasın bu konuda bilgisiz olduğu hissettirme yoksa sen onları değil onlar seni yönetebilir.

genelde hep böyle sorunlar cıkıyor nedense....

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri