Yılsonu etkinliklerinde çocuklar kullanılıyor demek bence yanlış bir ifade..bazı arkadaşlarımızın dediği gibi çocukların gerçekten özgüvenlerini geliştirici bir etkinlik,7 yıl önce veya 8 bir kasabaya yeni gitmiştim iki grup vardı sonradan geldiğim için sabahçı ve en sorunlu olduklarını düşündükleri öğrencileri ayırmışlardı,iki grup arasında dağlar kadar fark vardı,hiç konuşmayan çocuk sahneye çıkıp tekerleme söylemişti,farklı engelleri olan çocuklar klipler,dans gruplarında rol aldılar ve bu etkinlikten sonra inanılmaz gelişmeler gösterdiler...hocalarımıza kalsa;birçok şeyin çocukların düzeyine uygun olmadığını ve psikolojilerinin olumsuz etkilendiğini söylüyorlar,acaba kaç kez bunu denemişler..kitaplarda yazan herşey doğru olmuyor yada deneyim yazılanla eşleşmiyor...elbette ki,hazır bulunuşluk düzeyi vs.önemli ama her çocuğa istediği ve yapabileceği etkinlikler verilirse çok faydalı olduğunu düşünüyorum..eee velinin de çocuğunun neler yapabildiğini görmeye,ve en önemlisi okulöncesi eğitimin bilincinde olmayan veli adaylarına da bir sunum niteliği taşıyor..bence olmalı,sadece bu yıl yapmadım başka nedenlerden dolayı ki,seneyi eksik kapatmış sayıyorum kendimi...