Önlisanlılar HAKKINDA "REMZİ İNANLI" İLE RÖPORTAJ :)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan burcudeu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 3:23
neden Aöf mezunları bu kadar gocunuyor anlamadım.Onlarda örgün okumadan sadece sınavlara girerek lisans diploması alıyorlar peki onlara Örgün lisans mezunları sizin lisans diploması almanız haksızlık diyorlar mı? ve dedikleri için aöf okuyanlar okullarını bırakıyorlar mı? bizlerden ne istiyorsunuz anlamıyorum.Tek marifetiniz öss de aldığınız puan ki bizlerde hiç düşük puanlar almadık... Bizler de önlisansımızı hakkımızla okuduk ,okuyoruz.. bırakın bizimle uğraşmayı...Herkes kendi işine baksın... UNUTMAYIN BİZLERDE SİZLER GİBİ BU MESLEĞİN EĞİTİMİNİ ALIYORUZ... SİZLERDEN HİÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇ FARKIMIZ YOK...bukadar da ukala olmayın...Bu laflarınızı 60 saatlik eğitimle veya birkaç seminerle Okul öncesi öğretmenlik yapanlara sarf edin...Yeter artık bu tavrınız bizim hakkımızı aramamıza engel olmayacak unutmayın!!!
ukala kelimesini aynen iade ediyoruz laflarına sözlerine dikkat et.burası kaliteli ve saygın bir sitedir.ayrıca geleceğin öğretmenleri ile öğretmenlik yapan arkadaşların brleştiği bir site...4 yıllık kazanmadım diye aöf arkadaşlarıma laf söylemeye hakkın yok.lütfen site yöneticileri bu sözleri dikkate alın.forumda uygunsuz kelime kullanan arkadaşlar var...gereğinin yapılmasını saygılarımla arz.

resmen bedavaya üniversite okumak istiolar!!
hem 2yıllıa direkt geç bi de ordan 2yıllıkda bedava oku üstüne de lisans diplaoması ohhh ne ala memleket!

sen kesin düz lise yada anadolu çıkışlıısndır.. siz kültür dersleri görürken biz meslek dersleri gördüğümüzden kültür dersleri yerlerde.. haa seni tabikii suçlamıyorumm.. kesinlikle yanlış anlama ama istersen biraz empati yap haa?? ne dersin sen bizim durumumuzda olsan sende istemezmisin ?? üniversiteye basladığında hikaye kartını biliomuydn ? bilmiodun sonradan öğrendin ama biz lisans okusaydık emin olki en ilgi çekeni en güzelini yapar koyardık önüne... belki sen bölümünü mecburiyetten seçtin.. ( belki isteyerek bilemicem..) ama biz en azından ben bölümümü bilerek , isteeyerek, sewdiğimden meslek lisesine gttim. Çünkü küçüklükten berii hayalim anaokul öğretmeni olmak. neyse merkezde kon. doldğundan ilçede okudum hattaa... yoksa bende çoğunuzun olduğu gibi düz liseye gider evinde heemen yanında müdür babamın arkı ohhhhhhh benden iisi olmazdı eminim.. haaaaaa o beni ilgilendirmz öss sonucuna bakarım dıosan 2007de girdm 321 puan aldım kaldım ne kadar üzücü biliyomusun o puanı Bi MESLEK LİSELİ olarak alıpta YERLEŞEMEMEK.. ki ben myo ya girdiğmde 17 yaşındaydm mezun oldugmda 18 neyse ya. direk geçilmiyo arkadaşımm okul puanına bakıp alıolar senii öle her isteyen giremio benm mzn oldğm okuldan bi ben wrdım dusun!! ama biraz empati yap sen nasıl olsa görmüşsündür lisans mezunusun ya

bizde dgs ye girmeden açıköğretimden devam etmek istiyoruz.zaten çabamız bu yüzdennnn:)

sen kesin düz lise yada anadolu çıkışlıısndır.. siz kültür dersleri görürken biz meslek dersleri gördüğümüzden kültür dersleri yerlerde.. haa seni tabikii suçlamıyorumm.. kesinlikle yanlış anlama ama istersen biraz empati yap haa?? ne dersin sen bizim durumumuzda olsan sende istemezmisin ?? üniversiteye basladığında hikaye kartını biliomuydn ? bilmiodun sonradan öğrendin ama biz lisans okusaydık emin olki en ilgi çekeni en güzelini yapar koyardık önüne... belki sen bölümünü mecburiyetten seçtin.. ( belki isteyerek bilemicem..) ama biz en azından ben bölümümü bilerek , isteeyerek, sewdiğimden meslek lisesine gttim. Çünkü küçüklükten berii hayalim anaokul öğretmeni olmak. neyse merkezde kon. doldğundan ilçede okudum hattaa... yoksa bende çoğunuzun olduğu gibi düz liseye gider evinde heemen yanında müdür babamın arkı ohhhhhhh benden iisi olmazdı eminim.. haaaaaa o beni ilgilendirmz öss sonucuna bakarım dıosan 2007de girdm 321 puan aldım kaldım ne kadar üzücü biliyomusun o puanı Bi MESLEK LİSELİ olarak alıpta YERLEŞEMEMEK.. ki ben myo ya girdiğmde 17 yaşındaydm mezun oldugmda 18 neyse ya. direk geçilmiyo arkadaşımm okul puanına bakıp alıolar senii öle her isteyen giremio benm mzn oldğm okuldan bi ben wrdım dusun!! ama biraz empati yap sen nasıl olsa görmüşsündür lisans mezunusun ya

hahahhaah güldürmein beniii :)))
ben de anadolu meslek mezunuyun ki ztn aöfye meslek lisesi ç.g mezunu olmaynalr alınmıo!!!
ben de bu sne öss ye grdim ve meslek liseli halimle(!)326 aldım ve 2puanla ktü ve samsun kaçrdım!!!!
ha 2 yıllıa ben ztn geçiodum ki ztn anadolu kız meslek çıkışlıydım..benim sınıf arkadaşlarımdan yarısından çou-hatta benden düüşük olan diploma notlular-girdi..ben tercih etmedim 2yıllık!!
ltfen bilip bilmeden atp tutmayın!!

ne kadar boş ve saçma konuşmalar bunlar!
2 yıllık mezunum 2 senelikte öğretmenim
bunun öncesinde özelde de 6 ay çalıştım üstelik özel eğitim ve rehabilitasyonda
diplomam şimdiye kadar hiçte sorun yaratmadı bana
türkiyede bukadar öğretmen açığı oldukça 2 yıllık 4 yıllık farketmez hepimizi alacaklar
şuan 10 yıllık öğretmenlerde 2 yıllıklardan mezun
napalım? ozaman onlarda sizin önünüzü açsınlar saygı değer hocalarım

isteyen istediğini söylesin bu mesleği isteyerek severek yapan tüm 2 yıllıklar adına konuşuyorum
öss de öyle veya böyle 4 yıllığa yerleşemeyen arkadaşlarla birlikte bize bu hak verilecek
çalış gir dgs le yerleş diyenler olacaktır mutlaka
kontenjan sayısını yükseltsinler emin olun 2 yıllıklardan çalışanların hepsi hakkıyla yerleşirler
aöf de de sınav konulsun biz hayır demiyoruz
bu mesleğe gönül koyduk ve lisans diplomasını alana kadar elimizden gelen her türlü çabayı sarfedeceğiz
2 yıllık okuyup gerçekten bu mesleği bilinçle severek gönülden yapan insanlar var içimizde

ayrıca 2 yıllıklardan derse bile girmeyen staja gitmeyenler oluyodu diyen arkadaş için söylüyorum
2 yıllık 4 yıllık farketmiyor bu tip insanlar her zaman her yerde olmuştur
2 yıllık okuyanlar bunu yapıyor diye zan altında bırakamazsınız kimseyi

ztn bazıları dışında dedim ii okuyun ltfen öle yorum yapın..

ne kadar boş ve saçma konuşmalar bunlar!
2 yıllık mezunum 2 senelikte öğretmenim
bunun öncesinde özelde de 6 ay çalıştım üstelik özel eğitim ve rehabilitasyonda
diplomam şimdiye kadar hiçte sorun yaratmadı bana
türkiyede bukadar öğretmen açığı oldukça 2 yıllık 4 yıllık farketmez hepimizi alacaklar
şuan 10 yıllık öğretmenlerde 2 yıllıklardan mezun
napalım? ozaman onlarda sizin önünüzü açsınlar saygı değer hocalarım

isteyen istediğini söylesin bu mesleği isteyerek severek yapan tüm 2 yıllıklar adına konuşuyorum
öss de öyle veya böyle 4 yıllığa yerleşemeyen arkadaşlarla birlikte bize bu hak verilecek
çalış gir dgs le yerleş diyenler olacaktır mutlaka
kontenjan sayısını yükseltsinler emin olun 2 yıllıklardan çalışanların hepsi hakkıyla yerleşirler
aöf de de sınav konulsun biz hayır demiyoruz
bu mesleğe gönül koyduk ve lisans diplomasını alana kadar elimizden gelen her türlü çabayı sarfedeceğiz
2 yıllık okuyup gerçekten bu mesleği bilinçle severek gönülden yapan insanlar var içimizde

ayrıca 2 yıllıklardan derse bile girmeyen staja gitmeyenler oluyodu diyen arkadaş için söylüyorum
2 yıllık 4 yıllık farketmiyor bu tip insanlar her zaman her yerde olmuştur
2 yıllık okuyanlar bunu yapıyor diye zan altında bırakamazsınız kimseyi

kesinlikle katılıyorum!önemli olan bu işi hakkıyla yapabilmek.sanki her 4 yıllık mezun olan bu işi en iyi şekilde yapabiliyor mu?onların da örneklerini gördük.keşke siz de önce yazdıklarınızı okusanız da sonra yorum yapsanız.dünden beri saçma bir tartışma kadınlar hamamına döndü forum resmen!desteğinizi isterdik değerli eğitimci arkadaşlar.bizimle tek yürek olmanızı dilerdik sizin yaptığınız işe biz de gönül verdik diye.4 yıllık fakültelerde egolarınızı da eğitebilseydiniz keşke.inşallah forum yetkilileri artık bu konuyu kapatır.çok gereksiz ve saçma tartışmalar.hepinize saygılar..

hahahhaah güldürmein beniii :)))
ben de anadolu meslek mezunuyun ki ztn aöfye meslek lisesi ç.g mezunu olmaynalr alınmıo!!!
ben de bu sne öss ye grdim ve meslek liseli halimle(!)326 aldım ve 2puanla ktü ve samsun kaçrdım!!!!
ha 2 yıllıa ben ztn geçiodum ki ztn anadolu kız meslek çıkışlıydım..benim sınıf arkadaşlarımdan yarısından çou-hatta benden düüşük olan diploma notlular-girdi..ben tercih etmedim 2yıllık!!
ltfen bilip bilmeden atp tutmayın!!

gül o zaman arkadaşım yaa!! pff atıp tutanda yok zaten

bizde dgs ye girmeden açıköğretimden devam etmek istiyoruz.zaten çabamız bu yüzdennnn:)
KooperatifçilikBilgisayar Programcılığı.Makine, Resim ve Konstrüksiyon.AşçılıkKimya Teknolojisi.Organik Tarım.Deri TeknolojisiTekstil Teknolojisi.Muhasebe ve Vergi Uygulamaları.Otomotiv Teknolojisi.İşletme Yönetimi.Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği.Bahçe Tarımı.Ayakkabı Tasarım ve Üretimi..Seracılık.Makine, Resim ve Konstrüksiyon .Elektronik Teknolojisi .Anestezi.Tıbbi ve Aromatik Bitkiler.İnşaat Teknolojisi.Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri..Mimari Restorasyon bunlar 2 yıllık msy okullarının bazı bölümleri bunları okyan arkadaşların sizden ne eksiği var ...ozamn onlarında kendi bölümlerine girmeye hakkı var.sizleri aldıklarında onlarıda almak zorundalar...mesela kümes hayvanları yetiştiriciğinde okuyan arkadaşım veteriner okumak istiyecektir. ben olacağını sanmıyorum olsa bile 2 yıllık okuyan başka bölümdeki arkadaşlar buna izin vereceklerini sanmıyorum.kesin bir ayaklanma çıkar. yada ösym kurumu basit bir kurum değil sanırım önlemini alır.

soyle bır durum var kı acık ogretım okuyan arkadaslar sadece sınava gırerek okul bıtırıyorlar kalkmıs bırde hak dıyorlar anlamıyorum bedevadan okuyan varsa o da onlar dogru deılmı

KooperatifçilikBilgisayar Programcılığı.Makine, Resim ve Konstrüksiyon.AşçılıkKimya Teknolojisi.Organik Tarım.Deri TeknolojisiTekstil Teknolojisi.Muhasebe ve Vergi Uygulamaları.Otomotiv Teknolojisi.İşletme Yönetimi.Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği.Bahçe Tarımı.Ayakkabı Tasarım ve Üretimi..Seracılık.Makine, Resim ve Konstrüksiyon .Elektronik Teknolojisi .Anestezi.Tıbbi ve Aromatik Bitkiler.İnşaat Teknolojisi.Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri..Mimari Restorasyon bunlar 2 yıllık msy okullarının bazı bölümleri bunları okyan arkadaşların sizden ne eksiği var ...ozamn onlarında kendi bölümlerine girmeye hakkı var.sizleri aldıklarında onlarıda almak zorundalar...mesela kümes hayvanları yetiştiriciğinde okuyan arkadaşım veteriner okumak istiyecektir. ben olacağını sanmıyorum olsa bile 2 yıllık okuyan başka bölümdeki arkadaşlar buna izin vereceklerini sanmıyorum.kesin bir ayaklanma çıkar. yada ösym kurumu basit bir kurum değil sanırım önlemini alır.

ztn 2 yıllık bölümlerin bir çoğunda aöf iktisat veya işletme fakültelerinden tamamlama şansı veriliyor
ama bizim bölümde dahil olmak üzere bazı bölümlerin lisans tamamlama gibi bi durumu söz konusu değil
madem bazılarına bu şans veriliyor
ozaman çözüm ortada ya 2 yıllıklar kalkacak eğitim fakültesi adı altında açılacak bölümler
yada myo ların aöf le tamamlama şansı tüm bölümleri kapsayacak

ztn 2 yıllık bölümlerin bir çoğunda aöf iktisat veya işletme fakültelerinden tamamlama şansı veriliyor
ama bizim bölümde dahil olmak üzere bazı bölümlerin lisans tamamlama gibi bi durumu söz konusu değil
madem bazılarına bu şans veriliyor
ozaman çözüm ortada ya 2 yıllıklar kalkacak eğitim fakültesi adı altında açılacak bölümler
yada myo ların aöf le tamamlama şansı tüm bölümleri kapsayacak
iyide bana niye anlatıyosun.ben ösym başkanı değilimki.git onlara anlat.ayrıca ben size bişey sormadımki bana yazıyorsun.derdini başkalarına anlat.benim yazdıklarımı alıntı yaparak yazıyosun...zor bu işler zorrrr

Siz bizim lisans tamamlama isteğimizin ve bu hakkımızın haksızlık olduğunu söylerken bu hakaret olmuyorda benim ukalalık yapmayın demem mi hakeret oluyor anlamadım...Evet bu site tüm okul öncesi öğretmenlerini ve öğretmen adaylarını bir arada seviyeli tutan bir site ama seviyeyi bozan ben değilim. siz bizim hakkımızın haksızlık olduğunu söyleyerek bunu yapıyorsunuz zaten... Anlıyorum belki kızıyorsunuzdurda bu sayfaya neden bunu yazıyorsunuz onu anlamıyorum..Farkındaysanız bu sayfa ve birkaç sayfa önlsanslılara lisanas tamamlama ile ilgili duyuru sayfası...bizler burda güzel haberleri paylaşmaya çalışıyoruz peki sizler ne yapıyorsunuz bizim adaletsiz oluğumuzu , haksızlık yaptığımızı ve inş. böyle bir uygulama olmaz diyerek bizim umutlarımızı ,hayallermizi kırmaktan başka!!!

Evet bu seviyeli sitede LÜTFEN söylediklerimize dikkat edelim birbirimizi kırmayalım sizlerde bizim umutlarımızı kırmayın! Ve böyle yazılar yazmayın...

soyle bır durum var kı acık ogretım okuyan arkadaslar sadece sınava gırerek okul bıtırıyorlar kalkmıs bırde hak dıyorlar anlamıyorum bedevadan okuyan varsa o da onlar dogru deılmı

hhoopp deedddikk!!
o sınavları vermek kolay mı sanıosun sen!!
ayrıca biz öle sadce final ve vize haftalarında çalışmıoruz derslerimize(istisnalar olabilir)!!!
biz eşşk gibi hergün çalışıoruz o kitaplar verildii günden itibaren hem de bazılarımız evli,çocuklu,çalışıo oldukları halde!!
hocalar 1-2 puan eksik kaldıında tamamlamıo notlaarımızı da!!
biz öğrenerek girioruz o sınavlara ayrıca ezberle de olmuo o kitaplar kafa patlatıoruz saatlerce!!

bence bu konu çok fazla uzadı herkes kafasına göre birşey söylüyor.insanların moralini bozup,motivasyonlarını düşürmeye kimsenin hakkı yok arkadaşlar.!lütfen yetişkin birer eğitimci olarak bitirin bu tartışmayı!unutmayın ki bizler genç kuşakların yetişmesine yardımcı oluyoruz.ister iki yıllık olalım ister 4 yıllık fark etmez.önemli olan bu işi istemek,sabır göstermek.kolay bir iş değil çünkü yaptığımız.birbirimize destek olmak varken hala çelme takmaya çalışıyoruz.bence çok yazık..en kutsal meslek olan öğretmenliğe yakışmayacak tavırlar bunlar.lütfen şöyle bir silkinip kendimize gelelim.bence bu kadar kafi!site yetkililerine sesleniyorum.lütfen bu tartışmayı durdurun.kendi haline biteceği yok,kimsenin olgun davranıp susmaya niyeti yok.bu iş biraz daha uzarsa daha çirkin noktalara varacak.böyle bir paylaşım sitesine yakışmıyor arkadaşlar.sukunetimizi koruyalım.ilginize teşekkür ederim..saygılar..

nereye yazacağımı ve ne yazacağımızı sizden öğrenecek değiliz istediğimiz yere yazarız.buraya yazı yazıpda boşuna vakit kaybetmektense ders çalışında girin.

bu acık ogretımde okuyanlara ne oluyor anlamıyorum gecıs hakkı verılecek ıste goreceksınız hemde bu bızım en buyuk hakkımız :D

ne hakkından bahsedıosun ya hakmış!!
emek verılen bısey hak olur sızın emek dedıgınız sey orda burda toplanıp bedavadan bıyerlere yerlesmeye calısmakmı !
kusura bakmayın ama ben ve bı cok arkadasım 'hak'kın tanımını boyle bılmıyoruz !
sizde sorgulasanız çok iyi olur !!

ayrıca burada kimse koğuş ağası değil.hitaplarınızla racon ksmeye çalışmayın!herkes çalışarak bir yerlere geldi yan gelip yatana hiçbir şey yok bu zamanda.emeğe saygı!lütfn arkadaşlar!

iyide bana niye anlatıyosun.ben ösym başkanı değilimki.git onlara anlat.ayrıca ben size bişey sormadımki bana yazıyorsun.derdini başkalarına anlat.benim yazdıklarımı alıntı yaparak yazıyosun...zor bu işler zorrrr

sınır ve sabrımı son derece zorlayarak yazıyorum
laflarınıza hitabınıza dikkat edin

ders ne zaman çalışacağımızı ne yapacağımızı sana soracak değilim
okulöncesi öğretmenlerine yakışmayacak tutumlar bunlar

umarım birgün sizlerde bizlerin yerinde olur öğretmenlik yapar
stajerlik değil "öğretmenlik" yapar gün içerisinde aslında bu durumu ne kadar hakkettiğimizi anlarsınız

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri