Okulun ilk günleri ne yapıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gulsah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:15
ya benim de 25 öğrencim var ayrıca 1 tane özel eğitimli çocuğum var..çocuklara zarar veriyor...valla napcamı şaşırdım:( allah hepimize sabır versin...:(

Arkadaşlar benim bildiğim sınıflar en fazla 25 kişi olmalı.Daha fazlasında yeni bir sınıf açılmalı.
Ağlayan çocuklarınıza da 13 yıllık meslek hayatımdan naçizane önerilerim;ağlayan çocukla konuşarak kimsenin okulda kalmadığını, annesinin mutlaka gelip alacağını ve hatta ağlamazsa annesinin daha erken geleceğini söyleyin.annenin de ilk günler her zamankinden biraz erken gelmesini isteyin.bu süre hergün biraz daha uzasın.Ayrıca aile de evde çocukla konuşarak okula  mutlaka gideceğini söyleyip evde okulla ilgili olumlu konuşarak çocuğu hazırlamasını isteyebilirsiniz.daha girişken olan çocukları arkadaşlarıyla konuşmaları için yönlendirebilirsiniz.Çocuk hala ağlıyorsa gözünüzün önünden ayırmadan ama ilgilendiğinizi de belli etmeden serbest bırakın.diğer çocuklarla yaptığınız tüm etkinlikleri ballandıra ballandıra yüksek sesle anlatarak ilgisini çekmeye çalışın ama katılma kararını ilk günler kendisine bırakın.konuşmanız kesin ve kararlı olsun.Sınıfta yardımcı anne yada stajyer öğrenci varsa ondanda yardım isteyebilirsiniz.Ama kesinlikle annelerin söylediklerine kulak asmayın.sınıfa anneleri almayın.
Özürlü çocuk içinde öncelikle özel eğitime gitmiyorsa rehberlik servisine yönlendirerek özel eğitim desteğini alın.eğer özel eğitime gidiyorsa oradaki öğretmeni ve aile ile birlikte nasıl bir uygulama yapılacağına ortak karar verin.Benim de geçen yıl öyle bir öğrencim vardı.ilk başlarda çok zorlandım ama sonra ondaki olumlu değişiklikleri görünce çok mutlu oldum ve gururlandım.Umarım bir faydam dokunmuştur.Allah hepinize sabır ve kolaylıklar versin.

benim 3 çocuğum vardı sınıfa alışamayan ilkgün...birini ilk gün alıştırmayı başardım...diğer ikisinin iki güne daha ihtiyacı varmış...ancak perşemde günü alışabildiler...size tavsiyem kesinlikle velileri içeri almamanız yoksa diğer çocuklarda annelerini isteyebiliyolar...
mümkünse çocukla önce bir süre ilgilenin ilginç olan oyuncaklarla beraber oynayın...ondan yardımlar isteyin...diğerleriyle beraber oynaması için onu teşvik edin...onu etkinliker için özendirin dikkatini çekmeye çalışın...benimkiler böyle alıştılar arkadaşlar..umarım sizlerde başarırsınız..:)

arkadaşlar kesinlikle çıldırmak yok.Soğukkanlılığınızı koruyun.Çeşitli yöntemleri deneyin denemekten korkmeyın.Sınıfıma veli aldım.Bİr veya iki saat sınıf içinde durmalarına izin veriyorum.Daha sonra çocuklara seçenek sunuyorum bizimlemi kalmak istersin yoksa annenlemi gitmek istersin diye.Tabiki de annelerini seçiyorlar.Ertesi gün Yine belli bir süre sonra ya anne dışarıda bekliyor ya da çocuğu alıp gidiyor.Genelde en fazla 1 hafta sürer şu anda 25 kişi huzurlu bir şekilde sınıfımızdayız.Yeni olan arkadaşlar belki velilerin yanında sıkılabilir rahat hareket edemeye bilirler oda zamanla yok oluyor.Sınıfa veli sokmamanın doğru olduğunu düşünmüyorum.Aksine sorumlulukları bol yükleyin velinin üstüne.Her yılın başında birçok olumsuzluk yaşadığımızı bir süre sonra da unutacağımızı unutmayın.

arkadaşlar anasınıfında 25 ten fazlası yasak.sakın almayın.benim 32 oldu ama müdüre söyledim,ikinci bir sınıf lazım diye.bi tane usta öğretici verdiler.yeni sınıf açıldı.ben 25 e bile razı değilim ki...........
ağlayanlara gelince mutlaka oluyoooo...
valla bazıları var ki artık benim onların haline ağlayasım geliyoooooo....

bugün göreve başladım.33 öğrencim var.okul sabah 8.30 akşam 3.00 yani tam gün.yıllık plan günlük plan sınıf defteri herşey hala kullanılmak zorunda.bunlar değişmedi mi akadaşlar?üstelik sınıfım çok küçük :( ne söylesem dinletemedim müdüre..ne yapıcam ben bilmiyorum..ha bu arada bi yayıneinin kitaplarını da kullanmam gerekiyormuş..bu uygulamada bildiğim kadarıyla kalktı ama..

canım ya allah kolaylık versin...hangi ildesin?benim durumum da parlak değil ama şükretmek lazım...

edirnenin uzunköprü ilçesindeyim üstelik batıdayım yaa:( geçen yıl urfada görev yaptım bin kat iyiydiler.doğruyu anlatınca dinleyip kabul ediyorlardı,buradakiler tabiri caizse nuh diyor peygamber demiyor..

katılıyorum canım sana doğu çoğu yerden iyi...sabır gerekiyo umarım herşey yoluna girer...

merhaba. ben bu sene yeni atandım ve şarkı ve oyun çok bilmiyorum. derste elim ayağıma dolaşıyor. bazen acaba bu işi yapamıyacak mıyım diye düşünüyorum. herkes yenisin hep böle olur diyor ama benim morelim çok bozuluyor. elimde de henüz bir plan yok. okulca beraber hazırlayacağız ama daha kimse hazırlamadı. onlar deneyimli oldukları için çok plana ihtiyaçları olmuyor. benim acilen oyun şarkı öğrenmem ve planımı hazırlamam lazım. önerileriniz varsa buraya yazabilirsiniz. teşekkürler

oyun ,şarkı vs niye bilmiyorsun sizin eğitim durumunuz neki? neyse evt ilk günler böyle oluyor. tecrübeli olsalar bile her sene yeni öğrenciler olduğu için insanda bir tedirginlik oluyor. fazla telaş yapma zamanla her şey yoluna girecektir. istersen netteki planlara bakıp bişeyler öğrenebilirsin

okurken ilk günü görmek için bi anaokula gitmiştim, öğretmen üniv mezunu olarak okula atanmıştı. ağlayan, velilerden ayrılmayan çocuklar vardı, birini ben oyuncaklarla kandırdım gönderdik anneyi :)
bi süre sonra zorla çocukları annelerinden ayırarak anneleri göndermişti!!!
ben bu duruma çok şaşırmıştım, çok da üzüldüm:( çocuklar kenarda ağlayıp durdular, sonra halka oyunlarına katılmaya başladılar bida da ağlamadılar...

nasıl şarkı oyun bilmiyorsun arkadaşım, sen üniversite mezunu değilmisin, tabi birazda kendini geliştirmene bakıyor ama ilk tecrübeler herzaman böyle olur. panik yaparsın, bişey yapamıyacak, öğretemeyecek gibi olursun ama kendine güven üstesinden gelirsin... şarkı ve oyunlarıda bu sitenin içinden bulabilirsin istediğin kadar var....kolay gelsinn

siteyi iyice bir dolaş çıkınca süper bilgilere sahip olacaksın ve yarın kendinden emin bi şekilde sınıfına giriceksin

Milli Eğitim bakanı gelse 26. ögrenciyi sınıfa sokamaz.
yapacagın tek şey yönetmeliktem ilgili maddeye dayanarak 25 ögrenciden fazlasını sınıfına kabul edemeyecegini eger edersen de bunun sana idarece yazılı olarak teblig edilmesini dilekçende belirt.
Bakalım hangi idareci yönetmeliği tepelemeyi göze alabiliyor.
Ya bunlar bizim branşı bilmiyolar bide ahkam kesiyolar. onlar bizi sınıfçı falan zannediyo. Yok öyle hemen yönetmelik diye dilleniyolar al sana yönetmelik. Hakkını sonuna kadar ara vazgeçme..
Hakkını ara .

Arkadaım 33 kişi bir sınıfta olması zaten hatalar zincirinin başını çekiyor.Neden bir sınıf daha açılmıyorki? benim 17 öğrencim var müdür bey dediki bi 5 kişi dahakayıt alırsak bi sınıf daha açarız dedi.Ankarada bu dediğim olay.Birde siz sayın öğretmenlerimden bir yardım ricam olacak sınıfımda uyumsuz 4 tane çocuk var.Onlar diğerlerinide etkiliyor ve tüm sınıf sanki şımarık gibi oluyor.Örneğin bugun tevafuk bu 4 tane yaramaz öğrencim gelmedi inanın o kadar huzurluydu ki sınıfım:) bu konuda bana tavsiyeniz varmı? teşekkürler...

ya musti valla aynı sorun ben de var ...2 çocuk var onlar gelmeyince süper huzurlu oluyo sınıf...:Dnapcaz yaa???

Ya acaba diyorum sorun bendemi.Çünkü göreve yeni başladığım için acemilikten çok güleryüzlü oldum herhalde o yüzden çocuklar ne yaparsak yapalım öğretmenimiz kızmaz düşüncesine mi girdiler acaba diyorum.Gerçi en son dayanamadım biraz bağırdım sonrada pişman oldum.Onları üzdüm diye.Bu konuda ne yapabiliriztavsiyesi olan varmı arkadaşlar?

arkadaşlar merak etmeyin bende de vaaar.. ben onlara sorumluluk vermeye çalışıyorum bakıyorum çok yaramazlık yapıyorlar hemen bir görev veriyorum ya da diyorum ki hadi çocuklar çiçek olun göreyim bakalım sessiz duranların şunu yapmasına izin vereceğim gibi

ben de deniyorum canım şeker falan götürüyorum...bi süre dinliyolar beni ama sonra....:D

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri