Okulun ilk günleri ne yapıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gulsah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:15
yok eğerki sözlerinde durmazlarsa sürprizde yok bakalım ne olucak görücez..topla isim draması var onu oynadık isimlerini öğrensinler birbirlerinin diye...birde tombala oynadık...

benim de ilkgünüm fena değildi çocuklar okula çabuk alıştılar. ben velilerimi içeri almadım çünkü öyle daha zor alışacaklarını düşündüm gayette iyi adapte oldular arkadaşlarıyla çabuk kaynaştılar hatta birbirlerini daha önceden tanıyolarmı diye düşündüm ama velilere sordum tanımıyorlarmış. tek sorun hepsinin aşırı hareketli olmaları sınıfta zaptederken bi hayli zorlandım.:36_11_12:

Arkadaşlar okulun ilk günleri bizim en çok zorlandığımız günler diye düşünüyorum. bu başlık altında karşılaştığımız sorunları paylaşırsak çözümlerinde daha isabetli olacağımız kanısındayım. zira aramızda yıllardır bu mesleği yapmakta olan değerli öğretmenlerimiz var.
  Benim bugünlerde en çok zorlandığım konu çocukların küçük kas becerileri. sınıfımda 2-3 çocuk kalem ve makasa karşı o kadar yabancı ki sankı eline daha önce hiç almamış. benim 2. senem ama ama geçen seneki öğrencilerimde böyle bir sorun yoktu. 6 yaş olmasına rağmen bu sorunu yaşayan çocuklara karşı sabırlı olmanın ötesinde bu becerileri daha iyi nasıl kazandırabiliriz?
Tecrübeli arkadaşların tecrübesi ve tavsiyeleri benim için çok önem arzetmektedir. ummarım ilgilenirler.

arkadaslar bende işe basladım acık öğretım 2.sınıfa gectım ve bu yıl çok deneyım kazanmak ıstıyodum çok begendığım ve istedim bı okuldan bugun cagrıldım ve çok sevındım sızlerel paylasmak ıstedım herkes için hayırlısı olsun

arkadaşım bende dün başadım işe. çocukları tanımak adına daha esnek davranıyorum . 5yaş grubu sınıfım. hiç bir çocuk makas kalem tutmasını bilmiyor kas gelişimi yetersizyani gazeteyi aldım çocuklara verdim makaslarıda verdim makas tutmayı öğretmeye çalıştım nasıl kullnılır teker teker gösterdim ilk başlta çok sıkıldılar yapamıyolar die ama sonra yardımla kestikleri zaman gazetelri çok sevindiler ve isteklendiler sende dene istersen kalem tutmak içinde bol bol kuru boya kalemleriyle çalışma serbest resim veriyorum inş. yardımcı olabilmişimdir.

fikrim ne denli önemli bilemiyorum ama kolaydan zora aşama sırasını tercih ederseniz hem onlar hemde siz zorlanmazsınız.gazeteleri kesmeden önceki aşamada gazeteleri yırttırıp daha sonra bunlardan resim oluşturmalarını isteyebilirsiniz.en azından oluşturdukları resimler onlar için daha görsel ve daha doyurucu olur.daha sonra ise aybenizin de dediği gibi gazeteleri kestirebilirsiniz...bu süreçte de bol bol oyun hamuru ile oynamalarını sağlarsanız küçük kas gelişimleri hızlanır diye düşünüyorum.sizler yine biraz şanslısınız ben atandım ancak okul yeni açılıyor henüz sınıfım dahi yok.başka bir okulda görevime başlamak için hazırlanıyorum.anasınıfına talep çok ancak benim gibi atanan diğer arkadaş görevine başlamadı.bana ulaşan sayı 100 kişiden fazla kayıt yaptırmak isteyen aile olduğu.evime çok uzak bir yerde.bağlı olmadığım bir ilçe sultanbeylide bir okul.ilçe olarak sosyo-kültürel seviye çok düşük.ailelerin birçoğu okuma yazma dahi bilmiyor.maddi imkansızlıklar çok fazla.yeni okul açılana dek iki okul birlikte eğitim görecek.bazı sınıflarda sınıf mecvudu 80 bazılarında 70 şeklinde değişiyor.neyse sıralamaya devam etmeyeyim ,edersem bitmez.umarım en kısa zamanda sistem oturur ve güzel bir eğitim yılı geçiririz.sizlere de başarılar....

arkadaşlar ben ikinci günümde daha çok zorlandım. sınıf dışına çıkmak isteyenler oluyor. daha oyuncak, boya, kağıt eksiği de olduğu için ilgilerini çekemiyorum. oyun, drama, şarkı, hikaye yaptık ilk gün. iknci gün boya yaptılar. ama en önemli sorun şimdilik dinlememeleri. hiç durmuyorlar.ne yapsam olmuyor. ama acele ediyorum galiba.iki haftayı atlattıktan sonra düzene girer inşllh.
zaten bu iki günüm sınıfı düzene sokmakla geçmiş. önce ki öğretmen maşallah bütün herşeyi olduğu gibi bırakıp gitmiş daha doğrusu kaçmış galiba:)

arkadaşlar bugün 3.gün. iki öğrencim hala alışamadı annelerini görmeden duramıyorlar. biraz alışır gibi oluyorlar ilgilerini çkiyorum. sonra anneleri akılllarına gelince ağlamaya başlıyorlar. e haliyle her dakika ağlayan öğrenciyle ilgilenemiyoruz diğer öğrencileri bırakıp fazla da üztüne gitmek istemiyorum. ama bu sefer annesi ilgilenmediğimizi düşünüyor. ne yapmalıyım. tecrübesi olan varsa fikir verirse memnun olurum. teşekkürler....

benimde vardı bir tane annesi artık dayabamadı sinirlendi aldı götürdü.30kişinin içinde 2 tane hala ağlayan var hem 30 kişi ile baş et hem ağlayanlarla çok zorlanıyorum allah hepimize kolaylık versin bence anneleri sınıfa alma çocuk bir süre ağlar durur çok kötü olursa çıkarırsın dışarı

ya bu arada kısa yemek duası bilen varmı telefuzu kolay olsun yarına lazımda nereye açsam bu konuyu bilemedim yardım edermisiniz?

var cnm yediğimiz can olsun içtiğimiz kan olsun hepizi afiyet olsun arkadaslar bız hergun nöbetcı öğrencılere okuturduk sınıf tekrarlardı kısa ve öz :)

benimde 1 öğrencim var annesi sınıfta bekliyor. oyüzdende düzeni pek sağlayamıyorum.heralde alışacaktır. annesini bırrakmıyor.
buarada arkadaşım 30 kişilik sınıf bölmeleri gerek yani 2. bir anasınıfı açılması gerekiyor.

bende şunu öğretiyorum lisede bende bunu öğrenmiştim çünkü.

yemeğimi yemeden el açtım Allah'ım sana akıl sıhhat doğruluk iyi huylar ver bana yemezsem büyüyemem okuluma gidemem çabuk çabuk yiyelim okulumuza gidelim bizi yaratan Allah'a her zaman dua edelim.

[/quote]
EN ÖNEMLİSi ÖĞRENCİNİZ ANNESİNDEN YADA BABASINDAN AYRILMAK İSTEMEZ İSE VELİNİZİ KESİNLLİKLE SINIFA ALMAYIN..eğer bunu yaparsanız hem çocuğun adaptasyon dönemi uzar,hemde diğer çocuklar açısından sıkıntı yaşamanıza sebep olur.çocuk ile uygun bir dille hem siz konuşun hemde ailesinden  konuşmalarını isteyin.ama aileye çocuklarına karşı dürüst olmaları gerektiği hatırlatın.(bazı aileler çocugunu sınıfına sokmak için yalan söyleme yolunu tercih eder ama bunun en büyük sonucu ise:GEÇİCİ BİR ÇÖZÜM OLMA NİTELİĞİ TAŞIMASI VE SORUNUN DEVAM  ETMESİDİR..şimdilik gece olması itibariyle bunları yazdım.aklıma geldikçe ekleme yaparım.umarım faydam dokunmuştur...
[/quote]

benim öğrencimin annesi malesef onunla birlikte sınıfta çünkü çocuk onu bırakmıyor. kadın o oynamaya başladığında saklanıyor. ama çocuk kaçmaya başlıyor. ne olucak bilmem.geçen yılda vardı aynı şekilde alışmıştı ama

ARKADAŞLAR DİKKAT EDİN VALLA , ÇOCUĞU AĞLIYOR BİR KENARDA OTURUYOR DİYE SİZE KIZABİLRLER İLGİLENMİYOSUNZ DERLER. BANA OLDU ÇÜNKÜ. AMA AĞZINI PAYINI VERDİM.

Zerrincim öğrencini ve annesini sen tanıyorsun sonuçta.benim yaptığım yorum en genel duruma hitaben.yani eğer durumun müsaitse,aile bundan yararlanmıyorsa tabiki sorun yok.ama bazı aileler malesef çocuğun bu durumunu kullanma eğiliminde olabiliyorlar.en azından öğretmene ve ortama güvenene dek.sınıfının durumunu ve ortamı sen biliyorsun bu nedenle öğretmen sen olduğuna göre karar alıp verecek kişide sensin.e doğal olarak da bizler o ortamı ve öğrencini gözlemleyemediğimiz için fazla birşey söyleyemeyiz canım.kolay gelsin

arkadaslar kesınlıkle velılerı ıcerı almayın benım de alısamayan bı ogrencım var dıgerlerı de ertesı gun ben de annemı yanımda ıstıyorum demesın mı
ılk gun cok guzel uyum saglayan cocuklar hem de bunu dıyenler
anne yok.!! kesınlıkle
sonrakı zamanlarda alacagız zaen
aıle katılım ıcın ama
su an kesınlıkle derım ben

ben 30 kişi artı birde zihinsel engelli öğrenim var nasıl ilgileneceğim durumumu düşünün bugun çıldırdım ya bu kadar kişi verilirse ben nasıl verimli olurum

oooo,Arkadaşlar ne kadar kalabalık sınıflarınız var,o kadar öğrenciyle bir şeyler yapabilmek gerçekten çok zor.biri bir problem yaratsa bütün düzeni bozabilir,o kalabalıkta farkedene ya da müdahale edene kadar,tabiki de sınıfta düzen kalmaz..Sınıfların sayısı 25'den fazla olamaz deniyor ama...Allah sizlere kolaylık versin..Bence kesinlikle sınıfa veli sokmayın artık,diğer çocuklarda etkilenip annelerini istemeye başlayabilirler...Ağlayan ağlasın,veliyi rahatlatın ve gönderin,bir problemde arayacağınızı söyleyin..Çocuğun ilgisini çekecek mutlaka bir şeyler olmalı,bir yandan onları keşfedip alışana kadar onlarla oyalanmasını sağlayın..Diğer çocuklarla kaynaşırsa zaten çok çabuk alışır..En ufak bir ışık görürseniz alışmaya başladığına dair,sınıfça alkışlayın..

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri