gönülden başarılar arkadaşım
öncelikle şunu unutmayın genceciksiniz, pırıl pırılsınız, taze bilgilerle dolusunuz
korkacağınız şey ilk gün tecrübesizliği değil sizin taze bilgilerinizi kabullenmek istemeyecek ve sürekli tecrübenin her şeyden önce geldiğini savunan deneyimli(?)öğretmenler olacaktır
kendinize, bilginize güvenin
[/quote
zeynep arkadaşımıza katılıyorum.bana kalırsa gergin olmayın,heyecan mutlaka yaşanacaktır ama bunu kontrol etmeye çalışırsanız kendinizi daha güvende hissedersiniz.rahat ve doğal olursanız hem çocuklar hemde velileriniz size daha kolay adapte olur.unutmayın ki ilk intiba çok önemli.zerrinin söledikleri çok doğru velilerinize karşı tutumunuz ne sert ne yumuşak olmalı.ilk gün nasıl başlıyorsa genelde o şekilde devam ediyor çünkü.neler yapma konusuna gelince;o gün önemli olan öğrencilerinizi ortama hazırlamak,huzurlu olmalarını ve kendilerini güvende hissetmelerini sağlamaktır.bizler onların ilk öğretmenleriyiz ve bizleri gözlemleyerek bunu anlamlandıracaklar.mümkün olduğunca serbest ve oyun ağırlıklı çalışmalar yapılmalı diye düşünüyorum...evlerine kendi başına başarabildiğini gördüğü bir çalışmayı alarak gitmesi onun açısından ilk ve en önemli adımdır.materyaller kullanarak proje çalışmaları oluşturulabilir.en azından grup olmanın,yaşıtlarıyla olmanın,ve ordaki çocuklar içinde durumun farklı olmadığını anlamalarını sağlamış olursunuz.evlerine yüzlerini boyayarak gitmelerini sağlayabilirsiniz.boyamadan önce fikirlerini almanız ona değer verdiğinizi anlamasını sağlar....yada saksılara çocuk sayısı kadar mevsim çiçeği dikerek onlara bitki hakkında kısa bilgi verdikten sonra her birine bir öğrencinizin adını vererek ,saksılarınızdan uygun biryerde bahçe oluşturabilirsiniz...EN ÖNEMLİSi ÖĞRENCİNİZ ANNESİNDEN YADA BABASINDAN AYRILMAK İSTEMEZ İSE VELİNİZİ KESİNLLİKLE SINIFA ALMAYIN..eğer bunu yaparsanız hem çocuğun adaptasyon dönemi uzar,hemde diğer çocuklar açısından sıkıntı yaşamanıza sebep olur.çocuk ile uygun bir dille hem siz konuşun hemde ailesinden konuşmalarını isteyin.ama aileye çocuklarına karşı dürüst olmaları gerektiği hatırlatın.(bazı aileler çocugunu sınıfına sokmak için yalan söyleme yolunu tercih eder ama bunun en büyük sonucu ise:GEÇİCİ BİR ÇÖZÜM OLMA NİTELİĞİ TAŞIMASI VE SORUNUN DEVAM ETMESİDİR..şimdilik gece olması itibariyle bunları yazdım.aklıma geldikçe ekleme yaparım.umarım faydam dokunmuştur...