Okulun ilk günleri ne yapıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gulsah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:15
merhaba arkadaşlar adım Aslı 22 yaşındayım 2004 de liseden mezun oldum 3 senedir kendi mesleğimle ilgili işler yapamadım her başvurumda daha deneme süreci yaptırmadan tecrübeli birini istediklerini söylediler. Bugün bir anaokuluna görüşmeye gittim çok sağolsun sorumlu kişi 1 haftalık deneme süresi verdi 5 ocakta başlıycam inşallah sizden isteğim aradan baya zaman geçince ve olumsuz yanıtlar verilince kendime olan güvenimi biraz kaybettim şuan bile neler yapıcam ne yapsam diye düşünüyorum sizin gibi değerli tecrübeli hocalarımın ve arkadaşlarımın desteğine ve yardımlarına ihtiyacım var ilk gün nasıl davranıp neler yapmam gerekir bana yardımcı olurmusunuz bu konuda heyecanımı yenmem lazım şimdiden tşkederim:) umarım konuyu yanlış yere açmamışımdır.

Haklısınız aslında hem mutluyum hem heyecanlı:)))) çünkü gerçekten çok özledim mesleğimi =)çok tşkederim yorumunuz için;)

tşkederim hocam:)

merabalar sevgili arkadaşlarım,hocalarım,şubat eş durumu özrü ile gebzeye geldim,dolayısıyla benden önceki öğretmenlerine ve ortamlarına alışmış olan çocuklar var karşımda,geçenlerde benim orda oldumu bilmeyen velilerin diğer öğretmeni istediklerini ve endişelerini duydum,tabikide bu durumun benle alakası yok dönem arası böle şeyler yapılırsa olacağı budur,hiç istmezdim diğer öğretmenide işinden etmek tabiii..velilerle kısabi konuşma yapıp oluşabilecek pproblemlerde birlikte çözüm bulabileceğimizi ve sorun olmayacağını anlattım..ama şimdi ben korkmaya başladım...sizce ilk günlerde neler yapmalıyım,bu gibi sorunlarla ve durumlarla karşılaşan arkadaşlarımdan tavsiye bekliyorum..teşekkürler..

merhaba ben de seninle aynı durumdayım.tatile girmeden 1 hafta önce il içinde başka bir okula tayinimin çıktıgını öğrendim.üstelik geçen yıl istedigim sıra tayinim ve yıl ortasında çıkması beni şoke etti,dah sonra da velilerimi tabi.bende ikinci dönem yeni okulumda başlıyacagım ve çok endişeliyim 7 senelik öğretmenim ama yinede deneyimli olmak yetmiyor galiba,yinede her zamanki gibi sıcakkanlı,güleryüzlü olmak işe yarayacak gibi önmeli olan çocukların sana ısınması gerisi kolay.hayırlı ugurlu olsun arkdasım umarım herşey yolunda gider.

yaaa bnde arkadaşlar=(...Belde'den ile görevlendirildimmm....
kendim istedim..her gün ilden ilçeye,ilçeden,beldeye gittimm.1.5 saate gittiim.1,5saat geldim.
çok zor bir dönem geçirdm.
şimdi yeni okul inş. bnm için daha hayırlı olur..
tatlı yüz ve tatli dil herşeyi çözüor fakat..
çocuklardan çok velilerle nasıl iletişim kurucam..?
toplantıda neler konuşabilirm???
bilgileirnizi,düşüncelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olucam arkadaşlar..
sevgiler..:36_3_12:

ah tabiki veliler! en zoru onlar degilmi. Çocuklarla iletişim daha kolay tabi.kendimize güvenirsek ve bu güveni karşımızdakine hissettirirsek,ayagımızın yere saglam bastıgını veliler görürse ve onlara endişelerini gideren konuşmalar yaparsak bir parca olsun hem biz hem onlar rahat olur.tabi benim daha farklı bir durumum var sizden arkadaşlar hamileyim ve 6 hafta daha çalışabilecegim daha sonra dogum izni,yani anlayacagınız benim durum daha vahim gel de bunu velilere anlat ne anlatacaksam artıkkk:)))

arkadaşlar bende endişelerinize katılıyorum umarım herşey herkes için güzel olur sorunsuz bi dönem geçiririz hayırlısı olsunn:)

başka önerisi olan yok mu arkadaşlaaaaaR????ssaassrrre

Geçen sene ikinci dönem başka bir okula görevlendirildim.Çocuklar için zor bir durum oluyor tam öğretmene alıştım derken başka bir öğretmene alışmak zorunda kalıyorlar.Bazen diğer öğretmenleriyle karşılaştırıyorlar.Bu durumu çocuklarla konuşmak gerekiyor.Ayrıca diğer öğretmenden çocuklar ve velilerle ilgili bilgi almak da faydalı olabilir.

ben calısmaya bu sene basladım. kurayla sınıfları belırledık cunku ıkı yenı ogretmen atanmıstık. bana 4 yas grubu geldı, stajlarımı hep ana sınıflarında yaptım hıc 4 yası gormedım.(su anda ıyı kı 4 yas gelmıs dıyorum) ılk gun geldıler tabı en klasık sahne aglayanlar annemı ısterım dıye avaz avaz bagıranlar. velılerın ne yapacak dıye suphelı ve guvensız bakısları... tek cocuk agladıgında okul muduru bana bıraktı ama bu sayı cogaldıgında yardımcı personelden bırkac kısı sınıfa gırıp bana yardımcı oldular. bu da ısımı cok kolaylastırdı. bır hafta boyunca cocuklar parca parca geldıklerı ıcın boyle devam ettı. su anda cok mutlu bır sınıfız:)
velılere karsı kendıme guvendıgımı bu ısı en ıyı sekılde yapacagımdan emın oldugumu gosterdım. zorlanmadım dıyemem. ama okul mudurumuz her anımda yanımızdaydı. ılk hafta sınıflara gırıp oyunlar oynattı.sarkılar soylettı. bu surecı onun sayesınde kolayca atlattık.
sunu da ıtıraf edeyım ılk ay cok agladım, ısı bırakmayı da dusundum sımdı sadece guluyorum bunlara:) herkese basarılar dılıyorum.

kendini sakın germe zaten öğrencilerini görünce rahatlıcaksın onların sıcaklığı senide sarıcak ilk gün okulunun ögrencilerini tanımaya çalış zaten öğrencilerinin özelliklerini onların ilgi alnlarını öğrenmeden onların seviyesin inemezsin çocuklara bağıran çağıran bir yetişkin gibi davranma yeri gelicek sende onlar gibi çocuk olucaksın onlarla oynıcak onların arasına devamlı karışacaksın çocuklarla iç içe olursan onları daha çabuk çözer ve sorunlarına haylazlıklarına çözüm bulursun çocuklar üzerinde oterit kurmaya gelince yanlış davranışlarını farketmelerini ve okulun kurallarını devamlı hatırlatarak farketmelerini sağlamalısın ve iyi davranışları üzerinde odaklaşarak iyi davranışlarını küçük şeylerle ödüllenlendirirsen zamanla yanlış davranışlarından vazgeçiceksin çocukların hepsinin biribirinden farklı olduğunu ve farklı istekleri oldugunu unutma sana başarılar dilerim aramıza hoş geldin

Merhaba ben 10 yıl önce göreve başladığım gün sınıfa bir girdi hepsi ayakta ve bağırıyorlar bir de engelli öğrenci var önce oturmalarını söyledim çok da aldırmadılsr o gün çok zorlandım eve gittim oturup ağladı ve allahım ben bu işi yapamam dedim .eşim alışırsın sabret dedi gerçekten de günler geçtikçe nelerden hoşlanıyorlar nelerle sakinleşiyorlar onlara nasıl yaklaşmalıyım öğrendim. Şimdi işimi çok severek ve başarılı bir şekilde sürdürüyorum.
okulun ilk açıldığı gün kademeli olarak zamanı okul idaresine de söyleyerk ayarlıyoruz yani ilk gün iki saat 2. gün ikibuçuk saat hergün yarım saat artırarak gidiyoruz bu uygulama hem çocukların sıkılmamasın hem de gelen malzemeleri yerleştirmek için iyi oluyor zaten henüz malzemeleri olmadığı için fazla bir şey yapılamıyor ben yanlız ilk gün velileri yarım saat içeri alıyorum sonra koridora alıyorum önce kendimi çocuklara tanıtıyorum çocuklar kendini tanıtıyor sonra çocukları parmaklarına yüz şekli çizip baş parmağım tekerlemesini söylüyorum bir halka oyunu oynuyoruz giderken de küçük bir hediye (balon Şekilli şeker, toka, minicik bir araba veya çıkartma) veriyorum ve hepsini öperek yarın yeni ve daha güzel şeyler öğreneceğiz sizleri buraya bekliyorum diyorum. En büyük problem ağlayan kendini yere atan çocuklar onlara yaklaşmakta ısrar etmiyorum ailesinin sakinleştirip sınıfa koymasını öneriyorum daha sonraki günlerde basit boyama oyun hikaye şarkı yapıyoruz ilk haftalarda biraz kuralları es geçiyoruz yeri ve zamanı geldilçe kuralları veriyorum

Sevgİlİ arkadaŞlarim
sanirim aradiĞiniz cevaplari ben sİzlere tam vereceĞİm ÇÜnkÜ tam olarak İstedİĞİnİz cevabi alamadiĞinizi ve rahatlayamadiĞinizi dÜŞÜnÜyorum.
İlk gÜn Çocuklar anne babalariyala ya da sadece anne, ya da anne ve yaninda mutlaka bİrİyle sinifa gelİyorlar. Buna tavİz vermek durumundayiz İlk etapta ÇÜnkÜ onlar da merak İÇİnde. Ben 5 koca ve ayri sinifi bulunan gÜzel bİr anasinifinda ÖĞretmenİm. ŞÖyle yapiyoruz;
İlk olarak sinifta bazi hazirliklar yapiyorum kİ Şunlar ; deĞİŞİk Çİzgİ karakterlerden mevcut kİ mutlaka gÜndemİ takİp edİyorum mesela ben 10 moda Şİmdİ, ve bİr Çok sevİlen Çİzgİ karakterlerİnİn bÜyÜk hatli boyama sayfalarini hazirliyorum. Kizlara barbİe, prenses vb. Fotokopİler hazirliyorum. Ve bİr sayi boyama sayfasi 0 ve 1. ÇÜnkÜ sayilari bİlen var mi gİbİ bİr muhabbet aÇtiĞinda bİlmek ve gÖstermek hoŞarina gİdİyor ve etkİlenİyorlar.
Balon ŞİŞİrİyorum, etİket hazir tutuyorum, kirmizi tahta kalemİ kİ bu onlarin el Üstlerİne yildiz yapmak İÇİn kullaniyorum İlk gÜn hedİyesİ - baŞarisi , ya da yildiz kartlar. , gÜzel mÜzİk cd sİ . Boya kalemlerİ.
Sinifa gelenİ almak yerİne , diŞ kapida bİrİkİyorlar zaten erkenden ayni anda almak İŞİnİzİ kolaylaŞtirir. Gelenİ alirsaniz daha heyecan yaparsiniz. Toplu alin. GeÇ gelenler mecbur sonradan gelİr. Toplu aldiĞinizda zaten İlk etapta rahat ve uyumlu olan Çocuk ve annelerle kisa bİr taniŞip annesİnİ bİr yere oturtun, rahat olanlarla fazla vakİt harcamayin hizli ve İlgİlİ olmaniz gerekİyor 1 kİŞİyİ bİle es geÇİrmeyİn sÖylenmelerİ rahatsiz eder. Daha sonrada aĞlayanlara dÖnÜn İlgİleneİn tek tek . Ben mutlaka Önce aĞlayanlara dokunurum dokunun sarilin elİnİ tutun sinifi gezdİrİn etİketlerİm burada devreye gİrİyor onlara adlarini sorarak etİkete yazip dolap seÇmelerİnde yardimci oluyor ve yapiŞtirtiyorum. Sonra onlari bİr araya getİrİp taniŞtirtmaya ÇaliŞin. Annelerİde Çikarmayin birakin kenardan gÖzlemlesİnler. TaniŞinca seslİ bİr sesle annelere kapi aĞzinda durmalarini bİzlerİ oradan İzlemelerİnİ sÖylÜyorum. Masaya oturuyoruz ve boyamam yapalim mi anneler İÇİn deyİp bİŞeyler yapiyoruz. İstemeyen Çikar olumlu karŞilayin ve yaninda durarak destek olun. Sen bana yardim et o halde dİyerek boya daĞittirabİlİrsİnİz.
Onlar bu İŞlerle uĞraŞirken mutlaka sohbet edİn onlarla teke tek sorun kİmİn İÇİn boyuyorsun annen mİ baban mi vb. Hatta kaĞida yazin. GÜn sonunda da eve gÖnderİn annelere dÖnerek sorun olmayan Çocuklarin annelerİnİ diŞ kapiya Çikarin artik. Orada beklesİnler aĞlayanlarin kİ kalsin. Onu kademelİ olarak Çikaracaksiniz.
Sonra si kendİlİĞnden gelİr arkadaŞlar balonlarla dans ettİrİn , bol bol ziplatin, halkali oyunlar oynayin, kuralli oyunlara geÇmeyİn ÇÜnkÜ erken talİmat dİnlemezler o endİŞeyle, el ele oyunlar onlari rahatlatiyor İnanin. Bİ de sİz de ellerİne tutunca deĞmeyİn keyİflerİne. Mutlu olduklarini hİssettİĞİnİzde sira yapin hadİ tren olalaim falan dİye . Ziplaya ziplaya vede sen ne uygun gÖrÜrsen sinifi gezdİr kÖŞelerde dur bakin burasi Şu kÖŞe burada Şunu yapariz İŞİmİzİ bİtİrİnce de ne yapariz toplariz gİbİ karŞilikli konuŞmalarla sinifi tanitin. Hazirmisiniz Şİmdİ anasinifini gezİcez.dİyerek sinif diŞini gezdİrİn.
Sinifta onlari tebrİk ederek Öperek alkiŞlatin balon verİn yildiz Çİzİn yildiz takin vb. Hangİsİ uyarsa boyamalarini ellerİne vererek merakli annelerİ de İÇerİ aliyor onlara da alkiŞlatarak teŞekkÜr edİyorum . Onlarada İhtİyaÇ lİstemİ vererek en kisa zaman da İstİyorum, erken birakiyoruz ÇÜnkÜ bu aliŞtirma dÖnemİ sikmadan kirmadan rahat aliŞalim dİyerek İyİ gÜnler dİlİyor gÖnderİyorum. Zaten gerİsİnİ Çocuklar getİrİyor gelİyor ÖpÜyor vb.
AĞlayan Çocuklar sorun olacaktir arkadaŞlar mutlaka. Etrafinda sadece 1 kİŞİ biraktirin ya anne ya baba. Çok yapiŞmiyorsa sorun yok ama aĞlatmamaya ÇaliŞin ÇÜnkÜ Ötekİler Çok etkİlenİr sİze mal eder mİnk kalpler. Onlara da Şunu yapiyorum ; bİre bİr İlgİ, dokunuŞ anne sinifta duruyorsa 10 dk sonra anlaŞiyorum onunla anne Şİmdİ kapida otursun, 10 dk daha sonra İŞte anne artik bİraz daha gÖzÜkmeyen bİr yerde otursun neresİ uygunsa okulunda artik. Arada anneme bakicam derler baktir rahatlasin. Sorunlu Çocuk annelrİ 3 yada 4 gÜn bu Şekİllerde alinabİlr. (ama sorun olmayan mutlaka diŞarida duracak.) tabİ anneler de Çocukla evde ben sadece bu kadar gelebİlİrİm benİm İŞİm evde ... Senİnde okula gelmek gİbİ kesİn konuŞsun. Bakiyorum kİ Çocuk bunu kullaniyor hep onu İstİcek artik ben de dİĞerlerİ de aliŞmiŞ olduĞu İÇİn ve annelerİ de artik gelmedİĞİ İÇİn , onunda annesİnİn diŞarida beklemesİ gerektİĞİnİ kesİn dİlle sÖylÜyorum.
İnanin aĞlayan aĞliyor evet ama 5 dk sonra sinifin en yaramazi oluverİyor.
Şİmdİlİk bu kadar baŞka sorunuz olursa cevaplamaya ÇailŞirim umarim bunlar rahatlatir, iŞik olur. Ama heyecan hep olacaktir olmazsa zaten yapamazsiniz bu İŞİ.

merhaba meslektaşım.Öncelikle çocukların okula ve sınıfa alıştırma süreci var.Sakın pes etme ağlayanlar,kusanlar,kaçmaya çalışanlarvs. hepsiyle karşılaştım sabırlı olup onları kısaca kandırmalısın oyuncaklarla ,boyalarla,oyunlarla...Bundan sonrasında okulda öğrendiklerini pratiğe dökeceksin.O da senin yeteneğin olmalı kolay gelsin

öncelikle sınıfa güler yüzle girin ve kendinizi tanıtın
daha önceden hazırladığınız figürlü (kalp, çiçek v.b) kartları, çocukları yanınıza çağırarak isimlerini yazıp yakalarına takın.
çocuklara birgün boyunca okulda neler yapacakları hakkında bilgi verin
sınıfın bölümlerini tanıtın
ufak tefek kurallar koymaya da başlayabilirsiniz
ilk gün için ufak bir hediye de verebilirsiniz örn: çikolata...
serbest zamanı biraz uzun tutabilirsiniz
daha sonra serbest resim yapabilirler
okulun ilk günü ile ilgili bir hikaye okuyabilirsiniz...
ben bunları yapmıştım...

kısmet olur da atanırsam bu yıl , ilk görev yerime , ne yapacağımı bilmiyorum. çok ama çok stres olurum sanırım ilk zamanlar. ama az çok ne yapacağımı öğrendim burda yazdıklarınızdan. çok ama çok teşekkür ederim hepinize

herkese merhabalar. nasipse bu yıl ben de atanıcam ve çok heyecanlıyım şimdiden. fakat ne yapacağımı bilmiyorum açıkcası. özellikle günlük ve yıllık planları hazırlıormuyuz?günlük planları ilk günden mi başlıyoruz? bilgilendirirseniz çok sevinirim.

çocuklara karşı güler yüzlü ve samimi olursan her şey kendiliğinden yoluna girer. unutmaki çocuklarında senın gibi ilk günleri şimdiden kolay gelsin

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri