Okulun ilk günleri ne yapıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gulsah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:15
arkadaşlar biiyorsunuzki ilk gün ağlamalar, sızlanmalar oluyor, ben bu durumu en aza indirmek ilk gün heyecanını biraz olsun dindirmek için etkili olabilecek neler yapabilirim. Bu konuda fikri olanlar paylaşırsa sevinirim. örneğin yaka kartı, ya da gülen yüz gibi değişik semboller... örneği olan varsa gönderirise sevinirim

boyama sayfalarında çocuklar için ödüller başlığı altında yaka kartı olarak kullanabileceğin şeyler var onlardan yararlanabilirsin o yakakartlarını süsletebilirsin sonrada bir ip yardımıyla boyunlarına veya bileklerine takabilirsin isteyenin ismini yazabilirsin varsa resmini yapıştırabilirsin kolay gelsin :0)...........

meraba sevgili öğretmen arkadaşlarım...ben mesleğinin ikinci yılına girecek genç bi öğretmenim..geçen yıl bir köy okulunda görev yapıyordum ve öğrencilerim normaldede okul bahçesinde oynayan çocuklar olduğundan sınıfta pek problem yaşamadım...ama stajerlik hayatımda da karşılaştığım okulun ilk günlerinde yaşanan alışma sorunlarını merkeze geçtiğimde yaşamaktan çok korkuyorum..ve ne yapabileceğimle ilgili pek bi fikrim yok...bu yüzden ben ve bütün yeni atanan arkadaşlarım adına tecrübeli öğretmenlerimizle çocukları okula alıştırma konusunda fikir alışverişinde bulunmak ve önerilerinizi uygulamak istediğimizi söylemek istiyorum...şimdiden teşekkürler...

bende çocuklarımın parmaklarına pilot kalemimle yüzler çizmiştim parmak kukla gibi kendi parmağımada çizmiştim okulda kendilerini nasıl hisettiklerini sormuştum (aslında kuklalar sormuştu) ve birbirlerine sormalarını istemiştim çok güzel oluyo hem öğretmenleriyle hemde arkadşlarıyla kaynaşıyorlar alışıyolar bu arada hangi çocuğun okul hakkında ne düşündüğünü anlıyosun ona göre hareket ediyorsun

teşekkür ederim arkadaşlar ilginiz için

arkadsım ben de
2. yılıma giriyom merkezdeki öğrencilerin seviyesi daha iyi ama bu sana daha donanımlı olmanı gerktirmekte.o bakımdan yapacağın etkinlikler falan daha ilginç olmak zorunda.ee bi de her veli bir müfettiş gibidir ona göre. allah yardımcın olsun.

ben geçen sene başında herkezin sandalyesine balon bağlamıştım daha sonra emel hocamın da dediği gibi yaka kartları hazırkadım ve simlerini yazdım
sınıfımda küçük bir yazı tahtası vardı onun kenarlarına yumiyumlardan yapıştırdım ve şimsi tahtaya gelen ismini söylesin ve şekerini alsın bizde onu alkışlıyalım ve onon anne veya basını dışarı gönderelim dedim ve hiç kimse hayır demedi böylelikle anne ve baba sını dışarıya çıkartmış oluyoruz ..

hemen ardın dan çok hoş bir şarkı olan yavru ördek şarkısını söylüyorum ..
daha sonra yine sınıfın belirli köşelerine koymuş olduğum şişirmedeen önce içine tekerleme yazdığım balonları patlatıp hep birliktr o tekerlemeği söylüyorum...

çocoklara yarın sizlere başka süprizlerim var diyorum ve daha önceden yaptığım fon kartonundan renkli taçları ertesi gün onlara takıyorum serbest oyunlarla uyum haftası çok rahat bir şekilde geçiyoror...

meslek hayatınızda başarılar diliyorum.gerçi zamnla insan zorlukların üstesinden geliyo.deneyimli oluyo ama yöneticimizin verdiği bilgilerde hoş.umarım yararlı olmuştur.

teşekkürler bilgilendirme ve öneriler için

harika öneriler çok teşekkür ederim. Bunlar çok işime yarayacak. Başka bir okula atandım, onun için çok heyecanlıyım 5. senemi çalışacağım bu sene çok farklı olsun istiyorum marım öyle olur.Tekrar teşekkür ederim önerileriniz için

emel hocam herşeyi anlatmış....
sizede mesleki hayatınızda başarılar dilerim .)

önerileriniz için gerçekten çok teşekkür ederim...bana ve gerçekten bu sorunu yaşayan veya yaşayacak...yaşama korkusu olan arkadaşlara yardımcı olduğunuz için tekrar teşekkürler..

buyıl ikinci gsenem ve ben daha beter korkuyorum...köy okulundan merkeze geçmek benim için zor olacak ...geçen yıl hiç böyle şeyler yapmamıştım sadece oyunlar oynayarak alışmıştı çocuklarım zaten okul için can atıyolrdı..hiç ağlamadılar..bu yıl çok korkuyorum...ben ve benim durumumda olan arkadaşlar....Allah yardımcımız olsun...

Sorunla karşılaştığında arkadaşım bunun üstesinden otomatikmen geliosun hiç şüpen olmasın kendi kendine çareler ve çözüm yolları bulucaksındır merak etme

Arkadaşlar merabalar;
ben bu yıl kpss den 75 aldım,atanamadım,diğer atamalara kadar usta öğreticilik yapacağım nasipse...
Sizden istediğimiz bu yıl benim ilk yılım,yeni mezunum çünkü üniversiteden...yardımcı olursanız bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.ilk gün heyecanı,neler yapacağımı,birde usta öğreticinin okuldaki durumu hakkında bilgi verirseniz sevinirim..
şimdiden teşekkür ederim hepinize.......

hoşgeldin mesleğimize meslekdaşım tabiki elimizden geldiğince yardım ederiz için rahat olsun heyecanla bazen daha iyi şeler bile yapabilirsin...

teşekkür ederim hoşbulduk...inşallah elime yüzüme bulaştırmam:)
ilk hafta düzenli bir plan uygulamayacakmıyız?..sadece uyum mu olcak?..

arkadaşlar bende hocam gibi yeni mezunlardanım bende mersin mut a atandım inanın ne yapcağımı hiç bilmiyom tabi üni de stajlardan kaytarırsan böle olur dimi:)

valla katılıyorum sana alier,stajlardan kaçmanın sonu:)

ya ole ama kendime de fazla kızmıyom açıkcası ilk başta çok isteye isteye gelmedim ama 2. sınıftan sonra başka oldu herşey belkide beni bölüme bağlayan çocuklar oldu oldum olası çocukları çok sevmişimdir bide bi kaç staj ortamınıda gördükçe sevmeye başladım tabi erkek olduğum için beni gülerek karşılayan çok oldu ama hepsine de ağizlarının payını verdim bundan sonrada böle yapmaya devam etcem hocam şu anda bu mesleği seviyorum ve hakkını vererkte yapcam işallah

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri