Bir köy ilköğretiminde çalışıyorum.Benim 20 öğrencim var ve bunlardan 5 tanesi beni çok zorluyor.Biri aşırı hareketli, yerinde duramıyor, sürekli oynamak istiyor ve masa faaliyetleri ile türkçe etkinliğinde diğerlerinin de dikkatini dağıtıyor.Sınıftan çıkıyor, kafasına ne eserse onu yapıyor.Okula gelmek istemediği için tü olumsuz davranışları sergiliyor.Üçü sürekli arkadaşlarına vuruyor.Hemde biryerleri şişecek ve kanayacak kadar sert.Günaydın demek yerine bile birbirlerine yumruk atıyorlar.Başka bir tanesi yine aynı.Her zaman diğerlerinin oyunlarını bozup, dikkat dağıtıyorlar.Kural tanımıyorlar. Arkadaşlar böyle bir konu daha önce açılmıştı biliyorum hatta cevapların bir çoğunu da okudum.Hemen hemen her yolu denedim.Olumlu özelliklerini vurguladım.En küçük davranışlarını bile övüp ödüllendirdim.Ben dili kullandım, sohbet ettim.Küçük cezalar verdim(ki cezayı bile önemsemiyorlar).Velilerle görüştüm onlara da öneriler sundum(Pek önemsemiyorlar sanırım).Sınıfta öncelikle onlara görevler verdim.Onlarla birlikte sevdikleri şeyleri yapmaya çalıştım.Aile yaşantısı ile ilgili olduğunu düşünüyorum.Çünkü çocuklar evde yaşadıkları herşeyi anlatıyorlar.Gerçekten çok zorlanıyorum.Bağırdığım zaman da üzülüyorum.Ne yapabilirim bana fikir verin.Çünkü diğer çocuklarımda benzer davranışları göstermeye başladılar.