Okulun ilk günleri ne yapıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gulsah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:15
valla arkadaşlar ben anneleri sınıfa bırakmıyorum,çocukta bir süre sonra susuyor ve etkinliklere katılıyor

ev ziyareti fikri hoş geldi ama sonra bize de bize de diye bir duruma dönüşür mü acaba?Ben de anneleri sınıfa almıyorum ve hergün bir kız bir erkek sınıf başkanı seçiyoruz yani listede sıra kimdeyse onlar oluyor.Bütün gün ağlayanlar bile ben ne zaman başkan olucam diye hevesleniyorlar.

ilk zamanlar ağlayan çocuk olur.kafanızı patlatana kadar ağlarlar.bu onların en büyük kozu.bırak ağlamasına izin ver.1 saat 2 saat ağlayan oluyo bende ama sonra kendiliğinden etkinliklere katılıyo...
ne dersin sürekli ağlayacak değil ya...ama bu aşamadan sonra ağlayarak bişi elde edemeyeceğini öğreniyo

sağolun fikirleriniz için arkadaşlar şuanda durumlar düzeldi gibi ama iki çocuk artık gelmiyor.Köy ortamında aileler bağırmaya dövmeye alıştırmış çocukları.içeri girmiyor diye bir veli çocuğunu nasıl dövdü görmeliydiniz o çocuk o günden sonra gelmedi çok üzüldüm ilk günler velinin sınıfta kalmasına izin verdim ama o da alışkanlık yapıyor çocukta

Offf uyum sorunu olan çocuklar ya anneye aşırı bağımlı yetişen,kendi başına hiçbişey yapmasına izin verilmemiş,özgüven duygusu kazanmamış çocuklar oluyor ya da anne babanın okulla ilgili tutumu.Benim de bir velim aynı şekilde çocuğu okulda kalmak istemediği için feci şekilde dövdü:(( elinden zor aldım sonuç:çocuk okula gelmiyor:((

arkadaşlar sınıfımda devamlı problem çıkartan iki senelik( ama okula geldiği günleri toplasam toplam 4 ay etmez galiba ) bir öğrencim vardı içimden hep şu olmasa sınıf ne kadar sakn olurdu diyordum ama bu benim bir görevim olduğu için herkese eğitimini olabildiğince vermeye çalışıyordum. bugün o öğrencim babası ile birlikte geldi ve babası "salih artık annesi ile birlikte kalacak" deyince bütün olumsuz düşüncelerim aklımdan geçti.. ne olursa olsun bir öğrencimden ayrılmak zor geldi bugün.. ve bugün anladım ne yaparsa yapsın bir öğretmen için öğrencinin ne olduğunu...

Gerçekten hocam ne olursa olsun alışıyoruz.İlginç olan bizler başkasının çocuğunu bu kadar alışırken bazı ailelerin duyarsız olmalarını anlayamıyorum.

fark biz öğretmeniz o olsa gerek.çocuklarla bütünleşiyoruz bir zaman sonra.ayrılmak zor geliyor

Bir köy ilköğretiminde çalışıyorum.Benim 20 öğrencim var ve bunlardan 5 tanesi beni çok zorluyor.Biri aşırı hareketli, yerinde duramıyor, sürekli oynamak istiyor ve masa faaliyetleri ile türkçe etkinliğinde diğerlerinin de dikkatini dağıtıyor.Sınıftan çıkıyor, kafasına ne eserse onu yapıyor.Okula gelmek istemediği için tü olumsuz davranışları sergiliyor.Üçü sürekli arkadaşlarına vuruyor.Hemde biryerleri şişecek ve kanayacak kadar sert.Günaydın demek yerine bile birbirlerine yumruk atıyorlar.Başka bir tanesi yine aynı.Her zaman diğerlerinin oyunlarını bozup, dikkat dağıtıyorlar.Kural tanımıyorlar. Arkadaşlar böyle bir konu daha önce açılmıştı biliyorum hatta cevapların bir çoğunu da okudum.Hemen hemen her yolu denedim.Olumlu özelliklerini vurguladım.En küçük davranışlarını bile övüp ödüllendirdim.Ben dili kullandım, sohbet ettim.Küçük cezalar verdim(ki cezayı bile önemsemiyorlar).Velilerle görüştüm onlara da öneriler sundum(Pek önemsemiyorlar sanırım).Sınıfta öncelikle onlara görevler verdim.Onlarla birlikte sevdikleri şeyleri yapmaya çalıştım.Aile yaşantısı ile ilgili olduğunu düşünüyorum.Çünkü çocuklar evde yaşadıkları herşeyi anlatıyorlar.Gerçekten çok zorlanıyorum.Bağırdığım zaman da üzülüyorum.Ne yapabilirim bana fikir verin.Çünkü diğer çocuklarımda benzer davranışları göstermeye başladılar.

hiç mi okuyan olmadı acaba

sevigli öğretmenim sizdeki bu azim oldukça nice sorunlu diyebileceğimiz öğrencilerle iletişim kurabilrsiniz. yazdıklarınızı olkudurm ve bende olsam aynı şeyleri yapardım diye düşündüm. ilk önce sizin çalıştığınız okulda tek anasınıfımı var. eğer iki taneyse bikaç öğrencinizi diğer sınıfın öğretmeniyle görüşerek bir müddet de olsa o sınıfa gönderebilirniz. bunu başından savmak amaçlı söylemiyorum. tüm yollları denemişsiniz anlattığınıaza göre belki sınıf değişikliği iyi gelebilir. birde okulunuzda yada okulunuzun yakınlarında rehberlik öğretmeniyle bi görüşseniz belki size bi yardımı dokunabilir.
sağlıklı günler diliyorum

Öncelikle yazdıkllarınız o kadar tanıdıki aynısını bende yaşadım.Benim çocuğum tutarsız aile davranışları yüzünden sizin birsürü olumsuz davranış sergi
liyordu(Vurmak küfretme sınıfı dağıtma tükürme ve en son altına kacırma bilerek ve isteyerek yapıyordu.)Uzman yardımı aldık. ve herşeyin başı kararlılık. kuralarınızda kararlı olun.ne olursa olsun taviz vermeyin. biliyorum çok zor .Ama inanın tek çözüm . Benim tam 3 ayımı aldı.Beni mahvetti. sınıftan cıkıp sinirden çok ağladım AMA SONUNDA BAŞARDIM ŞİMDİ ÇOK İYİ ANLAŞIYORUZ. BOL ŞANŞLAR

meraba öğretmenim sorununuzu çok iyi anlıyorum çünkü aynı durumu bu sene başında bende yaşadım.Saydığınız bütün olumsuz davranışlar bir öğrencimde vardı ve beni en çok endişelendiren de diğer öğrencilere zarar gelmesiydi. Biliyorsunuz ki velilerimiz bize güvenip ufacık çocuklarını emanet ediyorlar ve bu konuda da her anne baba hassastır.Bende olumsuz durum karşısında bahsettiğiniz bütün teknikleri denedim ama çözüm olmadı.Benm öğrencim okulu çok seviyordu fakat sınıfta çığtından çıkıyordu.Ben şöyle bir çözüm ürettim ve faydalı oldu.Öğrencime önce bu tür davranışlar sergilediği taktirde onu okula alamayacağımı çünkü okulun böyle davranışların sergilenmemesi gereken bir yer olduğunu söyledim.Arkadaşlarına zarar verdiğini ve buna izin veremeyeceğimi eğer bu davranışlara devam ederse kendisini okula alamayacağımı onu suçlar şekilde değil, benim görevim bu, bunu yapmak zorundayım tarzında konuşarak anlattım.Ailesiyle de anlaşmalı bir şeklde öğrenciye bu mesajı verdik.Öğrencim aynı davranışlarına devam ettikten sonra ben kararlı bir şekilde annesini çağırdım kendisini eve gönderdim.Bir hafta falan okula gelmedi.Tabi bu bi yöntem öğrenciyi gerçekten okuldan uzaklaştırmak amacıyla yapmadık.Öğrencim bir hafta sonra geldi özür diledi bir daha yapmayacağını söyledi.Bende yapmaması gerekenleri tekrar hatırlatarak kabul ettim.Şuan gerçekten uyumlu bir çocuk haline geldi.

Merhabalar. Bu olaylar hemen hemen hepimizin başına gelen olaylar. Ve tüm öğretmenlerimin yazdıklarına katılyıorum.
Biliyoruz ki bir davranış 6 ayda yerleşir çocuklarda.
Okul öncesi eğitimi almaya henüz başlamış çocuklarda şiddet eğilimlerini hemen öğrendiklerini gözlemliyoruz. Veliler şikayete geliyor "okulda kötü şeyler öğrenmeye başaldı"
halbuki çocukların eğitim hayatları (yanlış eğitim durumlarında/malesef) evde başlıyor. Ve belli bir birikimle okullara geliyor. Özellikle şiddet eğilimli durumları evde görerek, duyarak, bilhassa yaşayarak deneyim edeniyor. Bilinçaltına resmettiği bu gibi davranışları uygun ortamlarda (ki bu genelde okul öncesi eğitim kurumlarında oluyor) sunuyor.
Bu gibi davranışları okula gelmeden önce aile bireylerine göstermemiş ve okula geldiğinde birden ortaya çıkmış olabiliyor. Bu defa suçlanan malesef öğretmen oluyor. Fakat unuttukları "-Çocuklar anne babanın aynasıdır".
Biraz zorlansakta yapılması en etkili yol; aile ile konuşmak ve birlikte çözüm yolları üretmek. Eğer bu konuda daha fazla bilgi almak-vermek istiyorsak rehber öğretmenle birlikte yapmak. Aileyi iyi ve etkili bir şekilde bu işin içerisine katmak olayları daha kolay tölere etmeye fayda sağlayacaktır. Aslında tüm saldırganlık, şiddet, vs durumların başında çocukların ihtiyaçlarının zamanında karşılanmamasından ve onlarla iletişim kurarmaya çalışırken, iletişim hataları yapmaktan kaynaklanıyor. Ve öğretmenlerimin söyledikleri sizin yaptıklarınızıda yanında yaparak inşallah bu işten alnınızın akıyla sıyrılırsınız. Ümitsizliğe kapılmayın!
Biraz uzunca oldu Hakkınızı helal edin. Allah kolaylıklar versin

Arkadaşlar zaman ayırarak deneyim ve fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.Yeni okuyabildim.Gerçekten cevaplarınızı okuyunca biraz daha rahatladım.Çocuklarımın iki tanesi daha da kural tanımaz bir tutum sergilediler ve resmen ayaklanma çıkardılar.Bir hafta boyunca önceki yaptıklarımı tekrar uyguladım ama bir sonuç alamadım.Bu davranışları okulda sergileyemeyecekleri, eğer böyle devam ederse onları artık okula alamayacağımı söyledim.Bu arada ailelerle de iletişime geçtim.Baktım devam ediyorlar aileleri çağırdım ve bir hafta gelmemelerini(çocuklar bilmiyor) bu arada uzman bir çocuk psikoloğu bulup ondan yardım almayı önerdim.Aileler kabul etti ve bu hafta içinde bunu çözmeye çalışacağız tabi yine sürekli iletişim halinde olarak.pesimist05 arkadaşımın önerisini okuyunca doğru bir şey yapıyorum galiba diye düşündüm.Tekrar teşekkür ediyorum fikrinize, parmaklarınıza sağlık.....

bu tür durumlarda ailenin tutumu çok önemli. yani size göre sorun olan bir durum aile içinde normal karşılanabiliyo. sizi zorlayan 5 çocuğun varlığı da zor bir durum.. çocukların davranışlarının altında yatan problemleri araştırmaya yönelik çalışmanız belki çözüm getirir. siz bir şekilde sorunları sınıfınızda çözebilirsiniz ama temeldeki neden bulunup, çözümlenmedikçe bu tür problemler artarak da devam edebilir. uzman kişilerin mesela rehber öğretmen olabilir, desteğinin çözüm için önemli bi adım olacağını düşünüyorum. aileyi de işin içine katmanız ve sorumluluğu paylaşmanız işe yarayabilir..

Öneriniz için teşekkür ederim.Sınıfım ilköğretime bağlı ama aramızda 10 dk bi mesafe var.Ayrca okulda rehber öğretmen yok.Bu yüzden psikoloğu önerdim velilerime.Bunu deneyeceğim bakalım.

bazen velilerin önemsemediği/ farketmediği konulara öğretmenin çözüm getirmeye çalışması çok zor oluyo, başarılar dilerim..

arkadaşlar benimde davranış sorunu sergileyen bi öğrencim var ve inanınki psikolojim bozuldu. Ne yaptıysam olmadı hala sorunlar devam ediyo.Bende okula bi hafta falan getirilmemesini önerdim ama aile pek önemsemedi.Onlar çocuklarının akıldan bunları yaptığına inanıyo ve yardımcı olamadılar.Bütün sınıfın düzenini bozmuş durumda,antidepresan kullanmayı düşünüyorum o derece yani. Bazı günler okula gitmek istemiyorum acaba bugün ne olacak diye,anlayacagınız çaresizim.

ArkadaŞim Aİle İle Özel GÖrÜŞ.önce Çocuklarinin GÜzel YaptiĞi Şeylerİ Anlat Aİlenİn İstedİĞİ Şeylerİ SÖyle ÇocuĞunuz Çok Akilli Bu YÜzden Çabuk Sikiliyor HerŞeyden Ve Uyumsuz DavraniŞlar Sergİlİo Dee DİĞer Çocuklarinda Bu Olumsuz DavraniŞlari GÖstermeye BaŞladiĞini Her Yolu DenedİĞİnİ Belİrt.ama Bunlari Yapmadan Önce ÇocuĞu Uyar (daha Önce Bu Konuya Yazilan Mesajlari Oku)velİye SÖyle 1 Hafta ÇocuĞu Uyarici Olarak Okula AlmayacaĞini.Önce MÜdÜrÜne SÖyle Tabİ...gerÇekten Faydasi Oluyor.ben Yaptim 2 ÖĞrencİme Bİr Tanesİ Zaten Okula Gelmek İstemİyordu Tamamen Birakti Ama DİĞerİ 4. GÜn Geldİ SÖz Verdİ Şİmdİ Çok Uyumlu Tabİ Bazen Unutuyor SÖzÜnÜ Ama En KÜÇÜk DavraniŞini Bİle ÖdÜllendİrdİm Sirf Etkİlİ Olsun Dİye.dene Bence.ama Bende Senİn Durumundaydim Ve DİĞer Çocuklarada Verİmlİ Olamiyordum.Şİmdİ Bİraz Daha İyİ. Velİyİ İkna Etmek İÇİn Bunu Çocuklari İÇİn YaptiĞina İnandir.kolay Gelsİn Senİ Çok İyİ Anliyorum..

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri