Okulun ilk günleri ne yapıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gulsah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:15
17 sinde başlayacağım ben, okul taşındı sınıflar hazır değil maalesef, kavuşamadım yeni öğrencilerime:(
Herkese yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar dilerim hayırlı olsun:)

selam arkadaşlar hepimize yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun,benim 19 kayıt var ama 12 tane geldi,biri konuşma problemli ve oldukça agresif bir öğrenci diğeri ellerimi tırmaladı durdu,sakinleşene kadar onu sıkıca tutp bekledim anlattım okulda neler yapacağımızı oda tam 2 saat sandalyede oturdu oynamadı hiç konuşmadı,işte böyle 2 tane harici herşey güzeldi,hepimize kolay gelsin

12 öğrencili ile yeni bir döneme merhaba demenin heyecanı ile başladım bu sabah işime. hiç bu kadar güzel geçeceğini düşünmemiştim. hiçbir sorun çıkmadı bırakın ağlamayı oyunlar bile oynadık birlikte. ençok da burdan aldığım gazeteden top etkinliğinde uzunca bir bekleyişten sonra bir erkek çocuğunun nasıl yaparlarsa top oluru bilmesi beni ilerisi için çook sevindirdi. herkese mutluluk sağlık ve başarıyla geçmesini temenni ettiğim dönemler

ben toplantı yaptım :)))
ama çocuklarımı gördüm özlemişim yaaaaa bu heyecanı

benimde yorucu geçti iki öğrencim çıkışa kadar ağladı.bir hafta böyle geçer

benimde güzel geçti ağlayan olmadı bir kişi dışında onuda fazla tutmadım zaten ççocuklara hoşgeldiniz diyerek şeker ve kolonya ikram ettim çok tatlılar ya özellikle kızlar umduğum gibi zor geçmedi yani herkezin yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun arkadaşlar bu arada 20 çocuk var ve hepside geldi

Yarın okullar açılacak olmasına rağmen halen daha sınıfım boyanmadı halıları serilmedi ve temizlenmedi.Siz olsanız böyle bir durumda ne yapardınız?Anasınıfına çok fazla değer verdiklerini söylüyorlar da sadece söylüyorlar .Bu bizim için yapılan hazırllıktan belli.

Sevgili hosaf,malesef bizi bizden başka anlayan yok ya da sayıları ne yazıkki çok az.Ama tabiki sorunlarımız dövünmeklede çözülmüyor.Bence en kısa zamanda yapacağın bir toplantı ile velilerinden yardım iste.Bu işler ne yazıkki öğretmenin özverisi ve velilerin yardımları ile çözümleniyor.Kolay gelsin ,başarılar.

emin ol bir çoğumuz da aynı sorun var bu hafta erken başladık ama bir çok şey eksikti...
malzemelerin siparişini verdim gelmedi, köşeleri oluşturamadık..
sorunlarını velilerle paylaşmak en doğrusu yardımcı olsunlar sana

benimde durumum aynı yarın okul baslıyor ama sadece boyalı bir sınıfa sahibim umarım müdürüm bana destek olur yoksa köyde velilerden de yardım alabilcegimi sanmıyorum dergi alırlar mı okul raaaahat fotokopi kullandırır mı yarın ne olacak hiç bilmiyorum zaten usta öğretcilik yapıcam kadrosuzum yeterince moralim bozuk birde bunlar bozuyo insanda heves bırakmıyorlar allah herkese yardım etsin

inan bana hemen hemen aynı derde sahibiz bu yıl ilk görev yerim bugün de ilk günüm köy okulunda hiç bişey yok kötüsü müdürde dahil herkes benden bekliyor herşeyi ne yapacağımı şaşırdım kusum

arkadaşlar bu sene benim ilk senem çocuklar sınıfta durmak istemiyolar.herşeyi yapıyorum ama özellikle bir kaç tanesi annesinden ayrılmak bile istemiyor.Köy şartları zaten zorluyor.Birde onları alıştırmaya çalışmak daha zor.Deneyimli arkadaşlarımın alıştırma konusunda önerilerini bekliyorum.:)

ben elimden geldiğince çocuklara sıcak davranıyorum. onlarla beraber oyunlar oynuyoruz arasıra ebe ben oluyorum.
bunlar ilk günlerde normal. zamanla alışıyorlar. aradan 1 ay geçtşyse ve hala her geldiğinde ve gün boyu ağlıyorsa o zaman okula hazır değildir.(benim öyle bir öğencim olmuştu geçen yıl.dörtbuçuk yaşındaydı.)

sağol canım bende sıcak davranıyorum anneleri varken iyide giderken başlıyorlar.Sanırım bu durumdada sınıfta tutmaya çalışmak doğru olmaz değilmi

arkadaşlar bende yeni başlayacağım ve hiç deneyimim yok ilk günlerde neler yapılır ağlayan çocuklara nasıl davranmalıyız yardımcı olursanız sevinirim.

merhaba bende de 32 coçuk var ilk günü velileri sınıfa aldım hem velilerle hem çocuklarla tanıştık velilerin sorularını cevapladım çocuklarla oyunlar oynadık çocuklara sınıfı tuvaletlerini sonraki gün hiç veli almadım gösterdim sınıftaki oyuncaklarla oynadılar 2 saat sonra gönderdim.sonraki gün hiç veli almadım birlikte film seyretik müzikli oyunlar oynadı ve tabi sonunda hepsi kazandılar ve ödül aldılar(balon) bu günde bolan almak için gülerek geldiler ama bazen ağlayanlar oluyor onları bazen ikna ediyorum bazende görmüyorum.bana sesini duyurmak için daha çok bağırıyor ama sınıfca çığlık atma oyunu ile onu bastırıp devam ettim..

valla ben bu gün sınıfta dursun diye bayağı uğraştım ama farketmedi. o yine beni dinlemeden ağlamaya devam etti.
benim en çok çocuk okuldan soğuyacak diye korkuyorum. anneside illa gelsin istiyor. çocuğu çok zorluyor. bakalım nolcak bilmiyorum. bu gün de böle geçti. onla ilgilenmekten diğerlerine ilgi gösteremiyorum bi dışarı bi içeri.böyle işte

arkadaşlar anneler yanınızdayken tel.no.alın.eğer çocuk anne gittikten sonra ağlıyorsa" hadi gel anneni arayalım bakalım saat kaçta gelecekmiş" gibi konuşarak annesini arayabilirsiniz yani en azından biraz rahatlayacaktır.sonra sürekli aaa bak "1 saatimiz kalmış,10dk kalmış annenin gelmesine"gibi sözlerle çocuğu tatmin edebilirsiniz..eğer hala ağlıyorsa" tamam o zaman anneyi arayalım senin ağladığını duysun üzülsün ve bu saatte gelmekten vazgeçsin"diyerek konuşursanız eminim susup ilgisini başka şeylere verecektir.SABIR ARKADAŞLAR,İLK ZAMANLAR BÖYLE DURUMLARIN OLMASI ÇOK NORMAL..BEN 7 YILDIR HER YIL KARŞILAŞIYORUM,İLK ZAMANLAR AĞLAYAN ÇOCUKLAR Bİ SÜRE SONRA OKULDAN GİTMEK İSTEMİYOR

bence de ilk zamnlar çok normal . ben böle çocuklar olduğu zamn bi süre anneleriyle durmalarına izin veriyorum. ya da onlara gerekli açıklamaları yapp onların üzerine pek düşmeden sınıfta kalmalarınaı sağlıyorum

Canım yazılanları okudum katılıyorum farklı olarak gelmek istemeyen çocuğa ev ziyaretinde bulunabilirisin buda etkili olacaktır ve çocuk gitmek istiyorum deyince ben genelde ona birde şunu diyorum" hadi gel sen bugün ikinci öğretmen ol hadi bana yardımcı ol " diyorum basit sorumluluklar veriyorum ve başarısı sonunda ona yıldız takıyorum bunları da deneyebilirisn

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri