Okulun ilk günleri ne yapıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gulsah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:15
Bende öncelikle Velilerle Kisa Bir Toplanti Yapiyorum çünki çocuklardan önce Onlar Güvenmeli.daha Sonra çocuklari Sinifa Aliyorum Onlari Tek Tek Yanima çağirip Adlarininyazili Olduğu Kartalri Onlara Takiyorum.daha Sonra Sinif Içinde Dolaşip Sinifi Kariştirmalarina Oyunoynamalarina Izin Veriyorum Bu Oarada Onlarala Ham Konuşup Hem Oynuyorum Kapi Açik Anneler Ve çocuklar Birbirleini Izliyo Ağlayan çocukta Annesi Ile Dişarda Seyrediyo Annesi Ile Girdiğinde Genllikle Diğier çocuklarda Anneleriniistiyo Ve Ağalmalr Başliyo Daha Sonra çeşitli Bahanelerle Sinifin Kağisini Kisa Sürli Kapatip Açiyorum .bu Arada Oyuncaklari Toplayip Oyunlar Oynuyoruz Yanliz Hareketli Oyunlar Daha Etkili Oluyor Ilk Günlerde Tam Saata Kada Tutumuyorum Daha Erkengidiyorlar.vedalaşirken Onlari Tektek öpüp Sinfta Bekleyeceğimi Söylüyorum Ve Ertesi Gün Fakli Etkinliklerle Karşiliyorum.

bütün fikirlere bayıldım bende şeker veriyorum ilk günlerde ve kesinlikle ağlayan çocuğun annesini sınıfa almıyorum kesinlikle işleri zorlaştırıyor

bende ilk gün süt dağıtmayı düşünüyorum...
ama sevmeyenler olabilir düşüncesiyle bide şeker yada çikolata olacak,
şekerini sütlerini içtikten sonra yemeleri için.
bütün fikirler için ayrıca teşekkürler... :)

ben bu sene üzerine gülen yüz çizilmiş,''hoşgeldin mert'' gibi yazılar yazılmış bir şey düşünüyoru.tabiki yakalarına da isimleri yazılmış çiçek veya kalpler takacağım.çocukların isimlerini öğrenmede kolaylık oluyor.bunu da yaklaşık bir kaç gün yakalarında kalmasını istiyorum

Bence çocuklardaki ilk gün kaygısının önemli nedenlerinden biri velilerde ki çocuğum ilk gün sorun çıkartırsa, alışamazsa, öğretmen yeterince ilgilenmezse, çocuğumu başına birşey gelirse kaygısı. Sonuçta anne baba tedirgin ise bu çocuğada yansıyor. O nedenle öncelikle anne baba okul öncesi eğitimin gerekliliğine inanamalı ve öğretmene güvenmeli. Çocuk okula başlamadan anne baba çocuk ile okul hakkında konuşarak çocuğu, büyüdüğü okula başlaması gerektiği annenin babanın okulda iken yanında olamaycağı, fakat okul bittiğinde onu mutlaka almaya geleceği okulda çok eğleneceği vs. hakkında konuşarak motive etmeli Okul başlamadan önce velilerle yapılacak bir toplantı da bu sorunu çözmede yardımcı olabilir

Merhaba arkadaşlar... Yazılan önerilrin hepsini okudum, gerçekten hoş paylaşımlar.. Benim bu yıl 7.yılım heyecanlıyım sadece her yıl olduğu gibi.. Merak ettiğim tek şey böcüklerim:) Acaba nasıl küçük beyinlerle karşılaşacağım... O an aklınıza nasıl fikirler geliyorsa öyle davranın derim. İlk gün ben öğrencilerim 2 saatten fazla tutmuyorum sınıfta .. Tanışıyoruz aileleri kapıda yada uygun bir yerde bekletiyorum daha sonra içerde vakit geçirdikten sonra hepsini öpüp ailelerine teslim ediyorum. Beninm çok tatlı bir yardımcım olduğu için işim biraz daha kolaylaşıyor tabiki. Ne tatlı ne çok sert konusuna katılıyorum ;) Taviz vermeyin derim ama iticide olmayın. Kurallarınız olduğunu hissetsinler. Herkese Başarılar.

Hoş geldin diyerek sınıfa alıyorum, yer göstererk oturmalarını istiyorum. Konuşma ve tanışma benim için çok önemli o yüzden masalara hiç bir şey koymam, dikkatleri dağılıyor. İsim kartlarını yakalarına takarım, kendimi de tanıtırım ve tanıştığımıza memnun oldum derim. Daha sonra sınıfa bakarız nerde ne var, en çok oyuncaklar ilgilerini çekiyor. Şimdi oyun oynayacağız derim, neyi nerden aldığımıza dikkatle bakalım çocuklar derim tekrar yerlerine koymamız lazım çünkü. Daha sonra masaları oyuncak v.b faaliyetlerle donatırız. İlk hafta çocukları ilk gün 2 saat, 2. gün 2 saat, 3. gün 3 saat tutarım böyle artarak devam eder. Tatlı bir otorite kumak , kuralların var olduğunu hissettirmek bencede çok önemli. Paylaşımlar için teşekkürler:)

merhaba arkadaslar ..
bende goreve yeni baslıyorum ve ne yapacagım konusunda ciddi tereddutlerim var ..sanki hiç birsey bilmiyorum gibi hissediyorum kendimi..
bu arada deneyimleriniz ve yeni fikirleriniz cok hos..

benn 2-3 yastayımmm zorluk cıkran yaslarr bızım okullar acıldıı malum ılk ıkı gun velılerleydık ama onlrın dıkkatlrını kaazanmk ıcınn bır kaba su vee sıvı sabun doldurdum her bırınee pıpett verdımm ufelmelerını ıstedımmm ufledıkcee bırsurur kocamn bolancuklr olustuu cok hoslndılr hepsı aglmyı bıkraıp geldıı dıer gundee tras kopuugunu masaya sıktımmm vee ustunee araba hayvan vss koydummm hadı ayak ızlerını cıkarlımm onlrıı kopuklerınn ıcınde kaybedelımm dedımm budaa cok ılgınlerını cektı

geçen sene benim öğrencilerim çok ağlamıştı. çikolata şeker hiç birşey istemiyorlardı. elleriyle itiyorlardı. ben o yüzden ilk gün ailelerinden ayırmayı düşünmüyorum. sınıfta onların yanında velilerle alınacaklar, kurallar gibi konuşmayı düşünüyorum.belkide bir iki oyun oynarız.

Ben geçen sene velileri soktum sınıfa,hatta bütün yıl boyunca isteyen veli istediği gibi girdi sınıfa...hiç problem çıkarmadım ama çocukların da gözü hiç velileri görmüyordu zaten..Hem de fiziksel koşulları çok kötü olan bir sınıfta..Bu biraz da şans işte..o zaman ki sınıfımın öğrencileri çok istekli ve bağımlı yetiştirilmemiş çocuklardı.Bir iki tanesi çok ağlamıştı...ben velisine dışarı çıkın dememiştim,veli gitmek istiyordu.Ben de dışarda camdan görülebilecek bir yere oturmasını istemiştim.çocuk her annem nerde diye endişelendiğinde bak söz verdiğimiz gibi orada diye onu göstermiştim,arada yanına gitmiştik,istersen annenin yanında dur,istersen sınıfımızda bizlerle oyun oyna,annen bugün seni hep orda bekleyecek demiştim.Güven sağlayınca çocuğun pencereye gidişleri de azalmaya başladı ve alıştı bir iki günde..Ama 10 çocuğum vardı o zaman:) Şİmdi ilk hafta 40 çocukla ne yapacağım ben,ücretli öğretmenimiz gelmedi daha ve hepsi birden gelecek..Sınıfımızda tadilat devam ediyor..İlk hafta kayıp olacak,düzenimiz bozulacak...40 çocukla neler yapabilirim hangi oyunları oynatsam acaba?Velileri ilk hafta mecburen yanlarında olacak,çünkü sınıfımız müsait değil ve okula yeni gelen 40 çocuğu bir arada tutmak çok zor..Kutu kutu pense,topla isim çalışması...başka neler yapılabilir acaba...?

ben sınıfı süsledim,yerleri balonlarla doldurdum,şeker aldım.velilerin içeri girmesine izin veriyorum.geçen yıl çok problem çıkaran olmamıştı,umarım bu yılda olmaz.2 saat kalırız sınıfta.çocuklar istedikleri oyuncakla oynuyorlar bir süre.daha sonra tanışma amaçlı oyun oynuyorum.

Ben geçen sene velileri soktum sınıfa,hatta bütün yıl boyunca isteyen veli istediği gibi girdi sınıfa...hiç problem çıkarmadım ama çocukların da gözü hiç velileri görmüyordu zaten..Hem de fiziksel koşulları çok kötü olan bir sınıfta..Bu biraz da şans işte..o zaman ki sınıfımın öğrencileri çok istekli ve bağımlı yetiştirilmemiş çocuklardı.Bir iki tanesi çok ağlamıştı...ben velisine dışarı çıkın dememiştim,veli gitmek istiyordu.Ben de dışarda camdan görülebilecek bir yere oturmasını istemiştim.çocuk her annem nerde diye endişelendiğinde bak söz verdiğimiz gibi orada diye onu göstermiştim,arada yanına gitmiştik,istersen annenin yanında dur,istersen sınıfımızda bizlerle oyun oyna,annen bugün seni hep orda bekleyecek demiştim.Güven sağlayınca çocuğun pencereye gidişleri de azalmaya başladı ve alıştı bir iki günde..Ama 10 çocuğum vardı o zaman:) Şİmdi ilk hafta 40 çocukla ne yapacağım ben,ücretli öğretmenimiz gelmedi daha ve hepsi birden gelecek..Sınıfımızda tadilat devam ediyor..İlk hafta kayıp olacak,düzenimiz bozulacak...40 çocukla neler yapabilirim hangi oyunları oynatsam acaba?Velileri ilk hafta mecburen yanlarında olacak,çünkü sınıfımız müsait değil ve okula yeni gelen 40 çocuğu bir arada tutmak çok zor..Kutu kutu pense,topla isim çalışması...başka neler yapılabilir acaba...?

Hocam nasıl yani velilerde mi öğrencilerle sınıfta duracaklar anlayamadım ben. Öyleyse daha daha zor olur işiniz. Bizim okulun da sizin gibi sınıflarımız hazır değil yeni binaya taşındık ve yetişmedi. Haklısınız düzen bozuk olunca zor olacak. Bende kalabalık öğrenci tecrübesi var çok şükür ama aynı zamanda fobi de oluştu gerçi ya:)Zorluk oluyor çünkü.
Mesela ilk gün az saat daha sonra arttırarak okulda kalabilirler. Çevreyi ve okulu gezdirebilirsiniz. Halka oyunlarına ilgi gösterirler top atarak isim söyleme, ilk öğrettiğim oyunlardan bazıları deve -cüce, benim bir bebeğim var sonunda birbirlerine sarıldıkları için kaynaşıyorlar, Bir gün okula giderken hep beraber sınıfın ortasında hareketleri ile. Senin adın nedir söyle bize şarkılı oyun. Halka yapılır ilk önce öğretmen halkanın ortasına gelir benim adım Cemile senin adın nedir söyle bize derken bir öğrenciyi işaret eder ve o öğrenci ortaya gelir böyle devam eder. Lideri takip et oyunu ya da ayna oyunu oynatılabilir.Çürük yumurta oyunu da ilk günler için zevkli oluyor. Aklıma gelenler hocam. Kolay gelsin:)

Cimi hocam çok sağolun yardımcı olduğunuz ve güzel fikirleriniz için...Yok sınıfa veliler girmeyecek ama biz de giremeyeceğiz belki de..Zten sınıf büyük değil bir de 40 çocuk mümkün değil sığmayız.Veliler de olursa konserve gibi oluruz heralde:) Dışarda oluruz büyük olasılıkla velilerde yakınlarımızda olurlar.Çünkü 40 çocuğun sorumluluğunu alamam ilk günlerde,hepsi ile aynı anda ilgilenmek mümkün değil.Sınıfta olsaydık olurdu ama,okul bahçesinde ilköğretimlerde var.Bu yüzden velilerde bizimle beraber olur diye düşündüm diğer öğretmen gelip,sınıflarımız bölünene kadar..

Haklısınız hocam zor olur, diğer öğretmen gelene kadar bir süre idare edeceksiniz demek:) Kolaylıklar dilerim:)

2. senem ama ilk günkü gibi heyecanlıydım...ilk deneyimim çok zor bi okulda oldu..25 çocuk+3 özel eğitimli çocuğum vardı...o günleri hayatım boyunca unutamam...bugün ise tam tersi 9 çocuğum vardı ama yine de heyecanlandım..şimdilik bi sorun yok gibi görünüyor,,2 çocuğun ablaları kaldı sınıfta aslında yaptığım doğru mu değil mi bilmiyorum ama çocukları tuvalete götürmek vb için birilerine ihtiyacım vardı çünkü bazı okullarda olduğu gibi yardımcım yok...yarından sonra onları da sınıfa almıcam tabiki o zamana kadar da alışmış olurlar...kayıt da artacak sanırım bakalım inşallah güzel bi dönem bizi bekliyordur..herkese başarılar dilerim:)

İlk gününüz nasıl geçti arkadaşlar?Benim güzeldi ama yine sınıf mevcudum çooook kalabalık.Hayırlısı, Hepimize yeni eğitim öğretim yılında başarılarrr.

benim ilk günüm fena değildi,kasabada çalıştığım için sadece iki öğrenci geldi bugün...biri de zaten geçen yılki örencimdi :)

evet hayırlı olsun arkadaşlar dönemi açtık.benimde 22 kayıt var.14 ü geldi.2 si ağladı hiç durmadılar.yarın tekrar gelecekler.yorucu geçti ama çok güzeldi.özlemişim öğrtemenliği.
en çok sevindiğim de kızlarım sayıca çok ve çok tatlılar.

beniim iyiydi. bayılıyorum ben çocuklara ya çok eğleniyorum onlarla.:)

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri