Okulöncesi öğretmenin alımını fazla olmasını istiyorsan destekkkkkkk

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dara21
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:17
Arkadaşlar ortam iyice bulandı farkındaysanız.Bu durumdan zararlı çıkmamamız için hedef genişletmeyi uygun buluyorum.Benim gibi düşünen öğretmen arkadaşlarım için; egemen@egemenbagis.com Fax:0312 424 1613 Tel:0312 419 7409 Tel.çıkan bayan sadece dinliyor ve sanırım not alıyor,en azından derdimizden haberleri olsun dimi.

ben adresı buldum bugun tv ye gırıdıgınızde yazarlar bölumunden cıkıyor zaten adresı ben 50 ye yakın attım aynı baslıklı kopyalıcam bı sn ye

KONU YERINE : OKULÖNCESİ EĞİTİM 2010 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE KANUNU TASARISI....LÜTFEN DİKKAT‏.................

ACIKLAMA YERINE :
2010 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE KANUNU TASARISI

Öncelikle okul öncesi eğitimle başlamak istiyorum. Okul öncesi eğitim, kişiliğin gelişiminde en önemli dönemi oluşturmakta ve 1960'lı yıllarda Türkiye'de bunun farkına varılmış olmasına rağmen, gerçekten bu konuda yıllarca Türkiye’de bir ilerleme sağlanamamıştır.
Eğitimin ilk ve en önemli basamağı olan bu alanda 2002 yılında yüzde 11 olan okullaşma oranı, 2008-2009 öğretim yılında yüzde 33'e, şu anda uyguladığımız otuz iki pilot ildeki beş yaş grubunun tamamının eğitim görmeleri amacıyla yapılan uygulamayla bu oranın çok daha yükseldiğini söyleyebilirim. Otuz iki ilimizde okullaşma oranı yüzde 100'e, ülke genelinde de yüzde 40'a çıkmaktadır.
Okul öncesi eğitimde sağlanan her gelişme aynı zamanda kız çocuklarının okullaşmasına, eğitimde daha uzun süre kalmalarına ve kızlarımızın meslek sahibi olacak okullar ve üniversitelere devamlarına çok önemli katkısı olacaktır.
Bu kapsamda okul öncesi öğretmen ihtiyacımızı karşılamak üzere 2009 yılında 15 bin 536 sözleşmeli öğretmen alındı.
Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak için 7 bin 80 öğretmenimizin daha görevlendirilmesi düşünülmektedir.
İhtiyaca göre gezici (mobil) anasınıfları kurulmuş, ayrıca tüm ilçelere birer bağımsız anaokulu açılması da hedeflenmektedir.

BİZ OKULÖNCESİ ÖĞRETMEN ADAYLARI OLARAK MEB BU TASARLANAN BÜTÇE KANUNUN ARKASINDA DURMASINI İSTİYORUZ. ŞU ANDA "ÇOCUKLAR GÜLSÜN DİYE, 7 ÇOK GEÇ, 81 ANASINIFI VE 5 YAŞIN ZORUNLU EĞİTİME GEÇMESİ" GİBİ KAMPANYA VE PROJELER VAR. OKULÖNCESİNDE EYLÜL AYINDA ZORUNLU EĞİTİME GEÇECEK PİLOT İLLER Yozgat, Denizli, Ayfonkarahisar, Şanlıurfa, Sakarya, Kocaeli, Hatay, Elazığ, Sivas, Erzincan, Mersin, Balıkesir, Niğde, Tokat, Antalya, Bitlis, Aydın, Malatya, Muş, Aksaray, Osmaniye, Manisa, Siirt, Bingöl ve Çorum’DUR. 2010 YILI KPSS SONUÇLARINA GÖRE 2308 KADROLU ATAMA YAPACAKTIR. OKULÖNCESİ EĞİTİMDE KONUŞULAN BU KADAR KAMPANYA, PROJE VE PİLOT İLLERE SADECE 2308 KİŞİLİK OKULÖNCESİ ÖĞRETMENE Mİ İHTİYAÇ VAR? TAKDİRİ SİZE BIRAKIYORUM.
SAYIN MEB OKULÖNCESİNİ YAYGINLAŞTIRMAK İÇİN ; BİZ ATANAMAYAN OKULÖNCESİ EĞİTİMİ MEZUNLARI ALMAK YERİNE ÜCRETLİ, LİSANS MEZUNU OLMAYAN ALAN BİLGİSİ OLMAYAN KİŞİLERİ AZ ÜCRETLE ÇALIŞTIRMAYI DÜŞÜNMEKTEDİR. AÇIK ÇOK FAZLA OLMASINA RAGMEN NEDEN ÜCRETLİ GÖREVLENDIRME SECTIKLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA YAPILMASINI RİCA EDİYORUM...EYLÜL ATAMASINDA 7000 ATAMA KONTENJANI YAPILMASI İÇİN DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUZ..

TEŞEKKÜRLER...

Surekli ayni konu yazisini gÖrunce dikkat ceker

tüm yazdığınız adresler 2 şer 2 şer gönderdim.ama e devlet bu konuyla biz ilgilenmiyoruz diye e mail atoyor habire...haberiniz olsun...

fece boook tan cumhurbaşkanımıza da e mail attım .verdiğiniz adresten sizde atın...

hadi ama daha neler yapabiliriz...herkes nereye gitti.

OkulÖncesİ eĞİtİmİ 57 İlde zorunlu oluyor. Sayin bakan: ÖĞretmen aÇiĞi fazla , okulÖncesİ eĞİtİmİ ÖĞretmenlerİn mezunlarin hepsİnİ alabİlecek durumdayiz demesİne raĞmen kadrolu atamada Çok az kontenjan aÇilmiŞtir. EylÜl atamasinda bÜtÇede gÖrÜŞÜlen 7080 atama kontenjani İstİyoruz.

Ücretlİ baŞvurusu yapmayacaĞiz. Sayin bakanimiz sÖzÜnde dursun. OkulÖncesİ eĞİtİmİ ÖĞretmenlerİn bÜtÜn mezunlarini atasin.

Mİllİ eĞİtİm mÜdÜrlÜklerİ farkli branjlardan Ücretlİ baŞvuru aliyor. Resİm ÖĞretmenİ anasinifi ÖĞrencİlerİnİn eĞİtİmİ ve ÖĞretİmden ne anlar ? Sayin bakanimiza soruyoruz. AÇiĞi bu Şekİlde kapatacaklarina 8000 lİsans mezunu atanmayi beklİyoruz.

OkulÖncesİ eĞİtİmİ 57 İlde zorunlu oluyor. Sayin bakan: ÖĞretmen aÇiĞi fazla , okulÖncesİ eĞİtİmİ ÖĞretmenlerİn mezunlarin hepsİnİ alabİlecek durumdayiz demesİne raĞmen kadrolu atamada Çok az kontenjan aÇilmiŞtir. EylÜl atamasinda bÜtÇede gÖrÜŞÜlen 7080 atama kontenjani İstİyoruz.

Ücretlİ baŞvurusu yapmayacaĞiz. Sayin bakanimiz sÖzÜnde dursun. OkulÖncesİ eĞİtİmİ ÖĞretmenlerİn bÜtÜn mezunlarini atasin.

Mİllİ eĞİtİm mÜdÜrlÜklerİ farkli branjlardan Ücretlİ baŞvuru aliyor. Resİm ÖĞretmenİ anasinifi ÖĞrencİlerİnİn eĞİtİmİ ve ÖĞretİmden ne anlar ? Sayin bakanimiza soruyoruz. AÇiĞi bu Şekİlde kapatacaklarina 8000 lİsans mezunu atanmayi beklİyoruz.

AB NİN OKULÖNCESİ EĞİTİMİNE HİBE ETTİĞİ PARANIN SADECE OKULÖNCESİ EĞİTİM İÇİN KULLANILDIĞINI UMUYORUZ. SAYIN BAKANA BU HİBE İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPMASINI İSTİYORUZ

2011 de 55 bin atama yapılacakmış ..bende emaiil atanlardanım ..artık yeter atanmak istiyorum dersaneye gitmek istemiyorum..inanın bıktım ders çalışmaktan......

O 55 bİne İnanmayin İnsanlarin İlgİlerİnİ farkli yÖne Çekmek İÇİn bİr yem sadece. Meb e gÜven olmaz bugÜn 55 der yarin 25 der. Herkes hakkini arasin

arkadaşlar mrb destek vermediğimi düşünmeyin proğrama kadar diğer adreslere mail atıyorum sizde boş brakmayın diğer adresler 55 bin inanmayın bu sene 40 bin atayacağım dedi kadrolu 30 bin o da sözleşmeliler kadroya geçiyor eylülde ise 10 bin sözleşmeli diyorlar nerde kaldı 40 bin

mailto:bilgiedinme@meb.gov.tr
http://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/...tionEntry.aspx
http://www.akim.akparti.org.tr:8080/...svuruGiris.jsp
mailto:personel@meb.gov.tr
mtemel@meb.gov.tr.
cdemirtas@meb.gov.tr
salihcelik@meb.gov.tr
recepisik@meb.gov.tr
asarslan@meb.gov.tr
rkaya@meb.gov.tr
Sadettin SABAZ OKULÖNCESİ EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI MÜSTEŞAR.
ssabaz@meb.gov.tr
mub@meb.gov.tr BUDA MÜSTEŞARLIK BÜROSUNUN.
BUYRUN ARKADŞLAR.
ARKADAŞLAR BU ADRESLERE YOĞUNLAŞIN ÇOK DAĞILDIK BU ŞEKİLDE DAĞILIRSAK BİRLK SAĞLANMAZ HERKES AYRI YERLERE MAİL ATMASIN
AYRICA EĞİTİM SEN E DEVLET EGEMEN BAĞIŞ.................. BAŞBAKANLIK AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİNE .............................orayada mail atın
::::::::::::::::::::::::::::BAŞBAKANLIK AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::​

ArkadaŞlar 02123558500 numarayi aradim haber merkezİne yÖnlendİrdİler benİ bende 57 İl zorunlu olduĞunu meb bÜtÇesİnde 7080 kontenjan ayirdiĞini neden okulÖncesİ ÖĞretmenİ az sayi da alindiĞini sÖyledİm adam not aldi ve soracaklarini sÖyledİ İlgİlenİyorlar
hadİ arkadaŞlar arayalim

Hadİ arkadalar herkes arasin verdİĞİm telefonu

açıklamalarda okul öğretmeni açığı bulunduğunu ve üniversitelerden mezun olan öğretmen sayısının açığı kapatmaya yetmediğini belirtmişlerdir. Bu açıklamalardan bazıları şunlardır: 1- MEB yetkilileri bu yıl yaptıkları açıklamalarda önümüzdeki 5 yılda Okul Öncesi Mezunları atama sorunu yaşamayacaklarını belirtmişlerdi. 2- Okul Öncesi Genel Müdürü Remzi İnanlı Haziran 2010 da TRT de yayınlanan "Gelecek Eğitimle Gelecek" programında okulöncesindeki öğretmen açığını kapatmak için sınıf öğretmenlerine kurs verildiğini ayrıca 2 yıllık yüksekokul (okul öncesi) mezunları için YÖK''le anlaşma sağlandığını, bu kişilere 2 yıllık lisans tamamlama eğitimi verilerek açığın kapatılmaya çalışılacağını söyledi. 3-Ağustos 2010 da STV haber kanalına konuk olan Bakan Nimet Çubukçu Okul Öncesi Öğretmenliği alanında açığın fazla olduğunu bu açığı kapatmak için yeni açılan üniversitelerden Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü açmalarını istediklerini söyledi. Tüm bu açıklamalar Ağustos 2010 atamasındaki 2658 öğretmen ataması ile tezatlık oluşturmaktadır. Amaç ücretli öğretmenlerle sorunu çözmek midir? Özellikle 2 yıllık mezunlara lisans tamamlama imkanının tanınması ve sınıf öğretmenlerine seminer verilmesi dikkat çekicidir. Bu uygulamalar üniversitelerin okul öncesi öğretmeni yetiştiren mevcut bölümlerin vereceği mezunların yeterli sayıda olmadığı ve ihtiyacı karşılayamayacağı endişesiyle yapılmaktadır. Eğer mevcut mezunlar yeterli sayıda değilse bu yıl mezun olanların neden yarısı kadar alım yapıldı? 4-BU KADAR ÇOK ÇARE ARANIRKEN NEDEN AZ SAYIDA ATAMA YAPILIYOR VE NEDEN YILLARDIR BU MESLEKTE ÜCRETLİ OLARAK ÇALIŞAN EMEK VERMİŞ, TECRÜBE KAZANMIŞ ÖĞRETMENLERİMİZ OLAN 40 YAŞ MAĞDURLARI HALA GÖRMEMEZLİKTEN GELİNİYOR. Bizce MEB yetkililerinin açıklamaları ile Okul Öncesi Öğretmenlerine ayrılan kontenjan arasında çelişki vardır. Yapılan açıklamalara göre tüm mezunların bu yıl atanması gerekirdi. bizler Okul Öncesi Mezunları olarak yetkililerde bir açıklama bekliyoruz. SAYGILARIMIZLA Okul Öncesi Öğrt. Mezunları
ARKADAŞLAR BU YAZIYIDA KULLANABİLİRİZ GÖNDERİLEN YAZILARDAN ALDIM

arkadaşlar turan bey 0212555 85 89 arayın bugün tv ye nimet hanıma soru soracakmış...spiker aradım sorularımı aldı.yardım edecek hemen verdiğim numarayı arayın ..hemen açıyor..bağlanmadan direk kendisiyle konuşma imkanı bulunuyor.hadi arayın....aradım....

tüm okulönceciler programınızı izleyeceğiz dedim... sorularımızı sorun dedim...okulöncesi neden verilen sözler tutulmuyor dedim...tüm okulöncesi öğretmenleri adına arıyorum dedim....bize sözleşmeli alımda kaç kontenjan verilecek bu ülkenin bize bizimde bu ülke öğrencilerine ihtiyacımız var dedim....

Turan bey 0212555 85 89 arayin hadİ zaman daraliyor..........................

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri