Okulöncesi öğretmeni kız meslekte çalışabilir mi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan necla
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:06
Arkadaşlar ben 2 yıl önce atandım.Benim atandığım dönemde nokta tayini yoktu ve okullarımız kura yolu ile belli oldu.Ben Çoc.Gel.Ve O.Ö.E.Öğret.Blmü mezunuyum.Şu anda anasınıfında çalışıyorum.Kurada Okul öncesi mezunu bir arkadaş kız meslek lisesini çekti ve şu an 2 yıldır kız meslekte çalışıyor.stajer öğretmenken aldığımız kurslarda da bunu gördük hatta bu konuyu konuştuk müfettişler olamaz öyle birşey yanlışlık yapılmış herhalde dediler.Bazı yerlerde böyle yanlış uygulamalar oluyor.İleride yanlış atananların akıbeti ne olur bilemem ama şu anda da o zamanda da yönetmeliğe göre böyle.Şimdi sen demişsin iki bölüm arasında fark yok.Bence öyle büyük fark varki...

artık her bölüm her yerde çalışabiliyor. ilsis kaydınızda da okul önc./çocuk gelişimi diye geçiyor. lisede derslere girebilirsin.ama ben lisede derse giren biri olarak tavsiye etmem. branşım anaokulu öğrt.

selcukaydin' Alıntı:
Arkadaşlar.Lütfen bazı arkadaşlar yorumlarına dikkat etsinler.Öyle kesin ifadeler kullanılıyor ki hayretle okuyorum.
Okul Öncesi Öğretmenliğini bitiren biri kpss tercih listesinde kız meslek lisesini işaretleyemiyor artık.Bazı arkadaşlarımızın tercihlerini beraber yaptık.Bunu bizzat yaşadım gördüm.Lütfen okuyun ve iyi araştırın.
Bir daha işaretliyor filan gibi kesin ifadelerle kimseyi yanlış yönlendirmeyin lütfen.Sadece bilgisi ve sorusu olanlar yazarsa daha iyi olur.

Bir daha yukarıdaki yazımı hatırlatmamda fayda var sanırım.

kötü oldu be selçuk bende lisede çalışmayı isterdi
hayallerimi yıktın

Neden çoğunluk lisede çalışmak istiyor?Ya da anasınıfı ya da anaokulunda çalışmak istemiyor mu?Sadece merak ettim.

ben 2005 yılında atandım ve kız meslek lisesinde çalışıyorum. okulöncesi mezunuyum. ve kararnamemde okulöncesi/çocuk gelişimi diye geçiyor. ama ek dersler konusunda problem yaşadım 18 saat karşılığı çalışıyorum ve 30 saat üstü alamıyorum. ancak diğer okullardan aldığım ücret yönetmeliğinde kararnamesinde okulöncesi/çocuk gelişimi diye geçen öğretmenler kız meslek lisesindeki tüm haklar yararlanır diye bir ibare vardı. altını çizip müdüre götürdüm ama net bi yanıt alamadım. ayrıca müfettişlere de sordum onlar da tam olarak bilgi sahibi değiller. kız meslek liselerine bir karmaşa var yani hem atamada hem de atandıktan sonra ki uygulamalarda

Önce atanmış olabilirsiniz.O hak sizden geri alınır mı bilemem ama
2006 dan sonra okul öncesi öğretmenliği mezunları liseleri tercih yapamıyor.

bu konu ile ilgili bu sene okullara bir yazı geldi. biraz karışık bir mesele ama genel olarak ,mezun olunan bölüm birinci derecede önemli... ancak eğer okulda çoc.gel.kadrosu açığı varsa ve senin okul öncesi mezunu olman önemli değil... ama şöyle de bir durum var ki senin bir gibi bir kaç öğretmen varsa -hizmet puanına- göre müdürün görevlendirmek zorunda... yani böyle bir durumda lisede çalışmak yeni atama bir öğretmen için biraz zor......

Bir kez daha yazıyorum :( Kpss tercihi yaparken "okul öncesi öğretmenliği" mezunları liseleri tercih yapamıyor.Sistem kabul etmiyor.

Arkadaşım en son yayınlanan yönetmelikte gerekli açıklamalar yapılmış.Çocuk gelişimi mezunları hepsinde, okul önc ise kız meslek lisesisi bile olsa uygulama anaokullarında görev yapabilir denilmektedir.İliçi tayin isteme kılavuzundada aynı açıklama belirtilmiştir.

Anasınıfı öğretmenliği çok güzel bir meslek ama velisi ile uğraşması çok zor birde küçük yaş çocuğu insanı çok yoruyor yaş ilerledikçe bu meslek insanı yıpratıyor.Bende anaokulu öğretmenliği mezunuyum kml geçebiliyormuyum bilgisi olan varmı?

benim kadrolu bir ark (çocuk gelişimi ve öğretmenliği mezunu ) 15 yıldan beri ana sınıfı öğretmenliği yapıyor yani o bölüm mezunu bile kolay kolay kız meslekte görev alamıyor.

arkadaşlar daha önce okul öncesi öğretmenliği mezunu da olsanız kız meslekte çalışabiliyrdunuz.ben geçen 2006 da atandım.tercih yaparken kız meslek liselerini tercih edemedim.yazı vardı orda tercih formunda oraları tercih edemeyeceğimize dair.trouble arkadaşım sizin dediğiniz eskidendi yani

mezuniyet belgenizde veya atama kararnamenizde çocuk gelişimi öğretmeni de yazıyor ise kız meslekte branş olarak çalışabiliyorsunuz sadece okul öncesi eğitim öğretmeni yazıyor ise olmuyor arkadaşım bu sene tayin istedi o nedenle biliyorum ilçe milli eğt bu bilgiyi verdi

Diplomanızda '' Çocuk gelişimi ve Okul öncesi eğitim öğretmenliği '' yazıyorda bu iki branş için de donanımlı olduğunu gösterir ve geçiş yapmak içingerekli yasal hakka sahipsiniz. ancak sadeve okul öncesi yapanlar geçiş yapamıyor. Çünkü ölçme, ,istatislik,çocuk gelişi için uygulama stajı ( liselerde) gibi temel alan dersleriniz bulunmuyor. bu uygulama ile marama üni. de 2001 den önce mezun olanların bu hakkı mevcuttur.

Öncelikle merhaba ben 2003 okul öncesi öğretmenliği mezunuyum kararnamemde okul öncesi /çocuk gelişimi öğretmenliği yazıyor ve ilk atamam kız meslek lisesine yapıldı bildiğim kadarıyla eğer çocuk gelişimi ibaresi kararnamenizde varsa kız meslek liselerinede atanıyorsunuz.

arkadaşlar merhaba.
acilen yardımınıza ihtiyacım var.benim bulunduğum ilçede kız meslek lisesi ve birde ana okulu var.tayin istemek itiyorum ama hangisi daha avantajlı bilmiyorum.çalışma koşulları ve ortamı hangisinin daha iyi bilen varsa lütfen yazsın.şubata kadar karar vermem lazım çok karışığım.

geçiçi görevlendirmeyel olursunuz oda meslek derslerine değil uygulama sınıflarına

Sayın necla; TTK nın 119 sayılı kararında "Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Öğretmen Olarak Atanacakların Atamalarına Esas Olan Alanlar İle Mezun Oldukları Yüksek Öğretim Programları Ve Aylık Karşılığı Okutacakları Derslere İlişkin Çizelge " de belirtilen alanlardan mezun olanlar karşılığında gösterilen branşlara öğretmen olarak atanabilir. Buradan çizelgeye ulaşabilirsiniz

arkadaşlar ben de meslek lisesine geçiş yapmak istiyorum..fakat ben de okulöncesi mezunuyum..kesin ve net bilgiyi milli eğitimden alamıyorum zira çalışanlar okulöncesi bölümünden bihaber. bulunduğum ilçenin meslek lisesine mi gitmek gerek bilgi almak için ne yapmalıyım ..yukarıdaki cevapları okudum fakat ben hala ne yapmam gerektiği konusunda kesin bir kanıya ulaşamadım.. bu konu için ilk gitmem gereken kurum neresi.. ayrıca ben şuan çalıştığım ile yeni geldim. benim durumumda olup da meslek lisesine geçiş yapan arkadaşlar varsa beni bilgilendirebilir mi ?

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri