Öğretmenlerin Öğrencilerden Şikayetleri - Öğrenci Problemleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fazilettt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:05
MERHABA ARKADAŞLAR benim bir öğrencim var çocuk sürekli
önlüğünün kollarını,yakalığını kısacası kıyafetlerini ağzından çıkartmıyor.herhalde alışkanlık haline getirmiş sürekli ağzına götürüyor.Ailesiyle irtibata henüz geçemedim bana yardımcı olabilirmisiniz ne yapmam gerekir .[/font][/color][/size]

arkadaşlar bu konuda başka fikirleriolan avrsa yardım edebilir mi?

arkadaşlar bu problemi çözüm yollarından farklı birdüşüncesiooaln varmı? ödevim için kullanıcam yardımcı olursanız sevinirim

BENİMDE BİR ÖĞRENCİM BURNUNU SÜREKLİ KOLLARINA SİLİYORDU.HİÇ BİR YÖNTEM FAYDA ETMEDİ.SONRA BEN KOLLARINA PEÇETE BAĞLADIM.HER GÜN OKULA GELİNCE BAĞLIYORDUM.RAHATSIZ OLDU.BİRAZ BİRAZ BIRAKTI.SONRA ANNESİ TİFTİKLİ İPTEN KOLLUK ÖRMÜŞ.10 CM KADAR BİLEKLERİNE TAKMIŞ.BU DAHA ETKİLİ OLDU ÇÜNKÜ TİFTİK ONU KAŞINDIRDI.KOL VE YAKALARINA SİZ DE DENEYEBİLİRSİNİZ.AĞZINA ALINCA TİFTİK ONU RAHATSIZ EDECEKTİR.

ben bılgı ve egıtım semınerıne katılmıstım yurt dısından gelen bır konusmacı okul zamanı ıcersınde dıs fırcalamanın kesınlıkle dogru olmadıgın soylyor yapılan ıs sadece vakıt kaybı oldugunu belırtmıstı onların vakıtlerını calıyoruz demıstı dıs fırcalama konusunda aılelrden destek alınabılnır ogrt. bunla ılgılı eve hıkayelr resımler yollayrk okulda anltrk ancak yardımcı olacagını solemıstı bızde sımdı fırcalama sıstemmızı kaldırdık bence haklıymıs da ıngılterede de bole uygulanıyomus

bu konu tum egıtımcıelrın kafasını karsıtıran canını sıkan bır durum ben soyle yapmıstım ve cokda etkılı omustum bırıncılık alamadıkları ıcın aglayan cocuklara oyunun nedne oynanadıgı acıklamalı ve obur oyunda gene aynı harketlere devam ederlerse kesınlıkle bole olacaktır onnalrı oyunun ıcıne almayın dıer oynyn cocuklarada eger sızde oyun sonunda kazanamadıgınız ıcın uzulcek aglyck arkadasınızı tebrık etmıyceksınız sızde bu sekılde oyuna katılamayacak onları sadece ızlemek durumunda kalacaksınız dıe acıklamalsıınız ama ogun ıcersınde hemen suclarını anlarlarsa sakın oyuna almayın bırgun boyunca oynan oyuna katılmalırını deıl ızlemelerını soyleyın dıer gun geldıgınde once onlarla konusun oyunu kazanamayınca arkadasınızı tebrık mı edeceksınız yoksa uzulup agalmya devam edıp seyırcı olark mı ızlıyecksın dıe sorunnn

sene sonu geldi benim öğrencimde hala çok fazla bir değişiklik yok.O kadar çok şey denedim ki...Her anlamda çok zor bir çocuk ama.Kendisi yenildiğinde oyuna katılmıyor zaten.Diğer oyunlarda da aynı.Kendisini yakalayan veya yenen çocuğu dövüyor.Sonra da oynamıyor.Oynasa da benim konuşmalarımla oyuna devam ediyor.Oynamadığında başını belaya sokabilecek davranışlarda bulunduğu için oynaması taraftarı oluyorum.Oyunda yenildiği için okuldan kaçmaya kalkıyor...gibi.Bazen oyuna başlamadan önce söz verdirtiyorum,yenilirsek üzülmek,kızmak yok diye.Kendi kendini yiyor ama bazen bir parça işe yarıyor.En azından Hasan bana söz vermiştin,eğer yalan söylüyorsan yıldızlarından birini silmem gerekecek gibi yaptırımlarla bazen başa çıkabiliyorum.İnanılmaz hırslı bir çocuk.Her şeyi o yapacak,ilk o olacak,tek isim olacak...Verdiğim psikolojik savaşlar bazen çok yorucu oluyor gerçekten de...

tşk ederim fikirleriniz için:)

İlginiz için de ben teşekkür ederim:)

Dönem başında bir öğrencimde yaşadım.Oyunların başında gülmek eğlenmek için oynadığımızı söylüyorum..Ağlayan öğrencimi diğer çocukların çok ilgisini çekmeden oyuna kaldığı yerden devam ettirip hırsının geçene kadar kenarda ağlamasına izin verdim sonra diğer çıkanlar yanına gelince sakinleşti ..Bir kaç oyundan sonra diğerleri gibi olmasada çıkıyor yanınca...Sandalye kapmaca da iki kişi kalınca devam ettirmeyip hırslanmadan ikisini birinci yapıyorum...

Arkadaşlar,
4 ve 5 yaş çocuğunun yenilgiyi kabul etmemesi son derece normal ve yaşının gereğidir. Her çocuk bunu yaşar. Yalnız her çocuğun gelişimi aynı olmadığı için, bu süreçten çıkışı gecikebilir. Telkin ve örneklemelerle çocuğa yardımcı olunabilir

Burada öğretmenimizin yapacağı tek şey, çocukların aileleriyle konuşmak, onların da yardımcı olmalarını sağlamaktır. 4, 5, 6 yaşın birlikte olması saçmalıktır. 4 ve 5 yaşın ahlak düzeyiyle 6 yaşın ahlak düzeyi aynı değildir, öğrenme hızları ve biçimleri de aynı değildir.

Milli Eğitimi tebrik etmekten başka yapacak birşey yok

arkadaşım geçen sene bi kız çocuğu vardı kaybettimi yerlere atıyodu birde bi ağlıyoduki okulu katıyodu birbirine bir iki kere konuştum olmadı en son birgün yine yenildi ağlıyo ama nasıl bende hiç ilgilenmedim. diğer çocuklara ağlamadıkları için tesekkür ettim ve onlarla oyun oynadım. bir yandandA diğerini gözlemliyorum çaktırmadan bize bakıyor. bakınca hemen ağlıyor. hiç ilgilenmedim diğerleriyle oynuyoruz. bizimki yanıma geldi. bendeeeeeeeeeee diye bağırdı.bağırırsan seni oynatmam tekrar düzgün söyle dedim. bende oynamak istiyorum dedi. bende ama sen hep ağlıyorsun kurallara uymuyor ve beni üzüyorsun dedim. ağlamıycam dedi. bismillah dedim başladık oynamaya yenildi. sandalye kapmacada tam yaygartayı basacaktıki hemen ben aaaaaaaaaaaa çocuklar arzu ağlamıyor artık haydi alkış yapalım dedim yanına gittim öptüm tesekkür ettim. gün sonundada yakasına ağlamadığını belirttiğim yıldızı taktım. hiç ağlamadı sonra

Bende de 5 yaşında bir kız çocuğu var..Bazen bu tepkiyi veriyor..Bence yaş çok etkili..Sonuçta diğer arkadaşlarından küçük ve yapı gereği de buna müsait bi çocuk..Oyunda kaybettiği zaman hemen kenara geçip somurtup ağlıyo. Benim yöntemim genelde görmezden gelmedir. Tabi önce oyunla ilgili açıklama yaparım. Oyunu eğlenmek için oynadığımızı kazanmakta kaybetmekte olabileceğini anlatırım. Şeyma ' ya da aynen bunları yapıyorum ,kenara çekilince yüzüne bakmamaya çalışıyorum. zaten 1-2 dk sonra düzeliyor. Oyun tekrar başlayınca sorun yok..başta tepkileri daha fazlaydı gün geçtikçe azalmaya başladı.

Benim öğrencilerimde öyle yenilgiyi kabullenememe ya da yenen arkadaşını tebrik etmeme gibi bir sorunum yok. Bilen arkadaşlar var benim sınıf mevcudum 33 kişi, o yüzden bu oyun meselesi sene başında eyvah nasıl oyun oynayacağız diye tedirgin olmuştum. Her gün oyunlar oynayacağız demiştim kazananlar kaybedenler olacak demiştim, birbirimizi tebrik edeceğiz demiştim, arkadaşımızın mutluluğuna bizim de sevinmemiz gerekir çünkü biz hepimiz birbirimizi çok seviyoruz ve oyunlarımızı beraber eğlenelim diye oynuyoruz, kazanıp kazanmamamız çokta önemli değil demiştim ve böylece sene boyu etkili oldu. Tebrik etme şeklimiz de alkışlamak. Benim çocuklarım da oyun seçiyorlar, 5 - 6 öğrencim var sevmedikleri oyun olunca hemen kenara çekilip otururlar. Müdahale etmiyorum pek onlara, bir bakıyorum ki sıradaki oyuna katılıvermiş. Bir de mevcuttan dolayı ebe sorunu yaşıyorum doğal olarak, hangi birini seçeyim. Öğretmenin ben olayım, ben hiç olmadım ama, sıra gelmiyor ki çocuğa bir türlü mümkün değil, öyle durumlarda da oyuna göre çocuğu tatmin edecek bir cevap veriyorum. Mesela poz verilen bir oyundur diyelim. Ebe olmak istiyor çocuk fakat arkadaşı onu bir türlü seçmiyor. Ama Alperen senin nasıl poz vereceğini ben ve arkadaşların çok merak ediyoruz diyorum. Oyuna göre cevaplar da değişiyor işte, fakat benim sıkıntım kalabalıktan tabii asıl. Uzun uzun yazdım arkadaşlar fikir olur sizlerede diye :)

Değişik fikirler,yöntemler ortaya çıkıyor.Ayrı ayrı hepinize çok teşekkür ederim paylaşımlarınız için.

buöğrencilerin yaşları değiştiği için ve bireysel farklılıklarda olduğundan bu tip sorunlarla karşıılaşmak kaçınılmaz oluyor.peki arkadaşlar oyun sırasında çocuk sinirlenerek sandalyeye tekme atarak veya kazanan arkadaşı olmasada yanındaki arkadaşına oyundan çıkarken vurarak geçen çocuklara nasıl davranmalıyız.böyle davranışlar tekrarlanınca bende geriliyorum herzaman sakinliğimi koruyamayabiliyorum

Zimira böyle durumlar da oluyor çok, hem öğretmen hem çocuklar zor durumda kalıyor. Kendi yaşadığım tecrübeyle anlatayım size. Geçen sene öyle dediği dedik hep ben hep ben diyen bir kız çocuğum vardı, çok saldırgandı, arkadaşlarına, bana ve anneye de vuruyordu. Benim yaptığım öncelikle diğer çocuklarla konuşmak, ondan etkilenmemelerini sağlamak oldu, e sihirli değneğim yok ki çocuğu birden değiştireyim :) Aleyna sizin arkadaşınız, onu seviyoruz, sadece doğruyu ve yanlışı henüz ayırt edemediği için böyle davranıyor size derdim, onun gibi davranmamalıyız karşılık vermemeliyiz derdim, ne demek istediğimi algılamışlardı çocuklar Aleyna ya bağlı olarak bir sorun yaşamamıştım, onu öyle kabul etmişlerdi. Aleynaya gelince olumsuz davranışlarını hep görmemezlikten geldim, aynı şeyi aileyle de konuştum , ne zaman ki güzel davranışlarını gördüm bana karşı arkadaşlarına karşı, hemen onu onore ettim ve övdüm. Aileyle böyle hareket ettik. Oyunlarda ve diğer etkinliklerde Aleyna daha sakin arkadaşlarına zarar vermeden hareket etti, olumsuz davranışları oldukça azalmıştı. Bu arada çocukla da hep konuşurdum ama tamam öğretmenim dese de tekrarlıyordu o davranışları, o yüzden olumlu yönlerini ön plana çıkarmam daha etkili olmuştu. Evde de bazı durumlarda çok taviz verilen bir çocuktu, onları kısıtladık kontrollü verdik. Birde sınıfta ne zaman ki saldırganlaşacak anlıyordum fırsat vermeden görev sorumluluk veriyordum çocuğa...

arkadaşım 33 öğrenci ne kadar çok yöneltmelik gereği 25 den fazlasını almayabilirdin.müdür baskı mı yaptı sayı bence çok.sınıf büyüklüğü,oyuncakları düşününce karmaşa olmuyor mu.sınıflar küçücük biz 23 kişiyiz ve anca yetiyoruz...zor bir dönem geçmiş olsa gerek çok yorulmuşundur

benim lavaboların durumuda vahim ben velilerle konuşup bir çizelge hazırladım firçaladıkları gün için işaret koyup her hafta kontrol ettim böylece velilere bile alışkanlık kazandırdım bir dene istersen ama kontrolleri unutma başarılar

su2' Alıntı:
arkadaşım 33 öğrenci ne kadar çok yöneltmelik gereği  25 den fazlasını almayabilirdin.müdür baskı mı yaptı sayı bence çok.sınıf büyüklüğü,oyuncakları düşününce karmaşa olmuyor mu.sınıflar küçücük biz 23 kişiyiz ve anca yetiyoruz...zor bir dönem geçmiş olsa gerek çok yorulmuşundur

Evet arkadaşım zor bir dönem geçirdim, hele de şu anda yardımcım da yok. 33 öğrenciyle tek başınayım, full geliyorlar zaten. Hatta bugün baktım sakinliğimi koruyamaz olmuşum, yorulmuşum da bazen taşıyamıyorum. Serbes zaman bazen seçtikleri oyunlara göre sakin, bazen de gürültülü oluyor sınıf çok, oyuncak eksiğimiz vardı da teğmin etmiştik. Bütün sene kalabalıktan dolayı sınıf kurallarını iyi verdim, herkes görevini işini biliyor, herşey yerli yerinde oluyor, çok güzel düzenliyorlar. Sanat etkinliğinde şu anda zorlanıyorum, önceden hazırlayamıyorum her zaman, oturuyoruz ve masa masa hazırlayıp veriyorum, bekletiyorum yani çocukları. Yardımcım varken serbest zamanda çabucak yapardık. Yukarıda dediğim gibi oyunlarda da zorluk çekiyorum. Koşmalı yarışmalı oyunlara fazla yer veremiyorum, ebe sorunu falan... sayı konusu idare kaynaklı oldu, kayıtlar geri alınamadı, bir daha böyle bir sayıyla çalışmayacağımı biliyorlar ama bu sene idare ettim yani...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri