Öğretmenlerin Öğrencilerden Şikayetleri - Öğrenci Problemleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fazilettt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:05
çok teşekkürler arkadaslar sizlerde desteğinizi esırgemediniz benden.sevgili anezelka benım avatarda 2 maymun var ya ben ondan üç maymunları oynamıyorum:)ben tepkımı ancak böyle dile getrdım bakalım işsiz de kalsam elbet bır yol bulunur.arkadaşlar birşey itiraf edeyim bu Türkiye şartlarında ben kpss bıle gırmedim ya bu iş ya da bu iş.bırgün ben de kendımı ispatlar öğrencilerime faydalı olurum elbet....kolay gelsın sevgıler herkese

buket83' Alıntı:
çok teşekkürler arkadaslar sizlerde desteğinizi esırgemediniz benden.sevgili anezelka benım avatarda 2 maymun var ya ben ondan üç maymunları oynamıyorum:)ben tepkımı ancak böyle dile getrdım bakalım işsiz de kalsam elbet bır yol bulunur.arkadaşlar birşey itiraf edeyim bu Türkiye şartlarında ben kpss bıle gırmedim ya bu iş ya da bu iş.bırgün ben de kendımı ispatlar öğrencilerime faydalı olurum elbet....kolay gelsın sevgıler herkese

:1::1::1:Seni Tebrik Ediyorum Buket...

3 .sınıf öğrencisiyim.hocamız sınıfta yaşanan problem örnekleri ve nasıl çözüldüğünü istemişti. bu problemi alabilirim.ama yalnız çözdünüz mü? bunu öğrenmek isterim.ona göre hazırlıycam.tşkler:9

evet çok zorr bi durum.sınıf yönetimi dersi için bu pboblemi ele alıcam . tşkler

arkadaşlr.tşk ederim.bu problemi öğretmenimiz çözdümü? öğrenmke isterim.gereklide.

etkinliklerden zevk aldıkları için daha rahat yapmaya başladım.
Bahar geldiği için şu aralar devam sorunu yaşıyorum:(Bi de sınıftaki küfürlere engel olamadım:(:(güzel konuşanları ödüllendirsem de....çocuklar kuralları işlerine geldiklerinde uyguluyor gelmediğinde uygulamak istemiyor ve zorluk çıkarıyorlar:(

teşekkür ederim:)yardımlarınız için.

arkadaşım birkaç tane alçak ve sağlam tabure sorunu çözer..bu kadar büyütmeyelim bence...

Evet canım ben de 4-5 yaş grubuyla çalışıyorum ilgi süreleri çok kısa.Hemen sıkılıyorlar.İlgilerini canlı tutmak için sürekli farklı ve ilgi çekici etkinlikler yapmaya çalışıyorum.Hareketleri etkinliklerde ve drama çalışmalarında ilgi süresi uzuyor.

nurpetek' Alıntı:
bütün öğrencilerin içinde mesela ayşe :sen bugün çok akıllı durdun herşeyi çok güzel yaptın.....gibi sözler söyleyerek elinin üstüne gülen bir surat çizebilirsin.bakalım başka kim gülen surat alabilecek bugün diye devam edebilirsin.tabi buradada hepsinin duyacağı dikkat çekilecek bir ses tonuda önemli.ailelerin düşünceleri değişmez belki çocuklar değişir gibi geliyor bana
AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR.
aynen dediğin gibi bu yöntem çok etkili oluyor.
olumlu dvranışı pekiştirmiş oluyoruz bu şekilde. ayrıca duvara bi zarf
astım olumlu davranış gösteren çocuğa bir yıldız hazırlayıp ismini yazıp
bu zarfa atıyorum buda oldukça etkili oluyor.

bende fırçalatamıyorum hijyen sorunu bende de var ne kadar okul idaresiyle görüştüysek te olmadı sadece ilkokulun kızlar tuvaleti anasınıfına ayrıldı ama temizlenmiyor sınıftan çıkıp lavaboya gidene kadar kargaşada fırçalar düşüyor yada lavaboların üstüne bırakılıyor vs.baktım olmadı beni dinleyen yok vazgeçtim ama diğer anasınıfı ögretmeni fırçalattığı için benim birkaç veli yüzüme değil de arkamdan fırçalatmıyor diye laf ediyorlarmış.ben çocuklarının sağlığı için ğraşıyorum hanımefendiler de benimle

bende üç tane saldırgan çocuk var birisi kesinlikle hiperaktif ama nedense anne kabul etmiyor başlangıçta kabul eder gibiydi sonra ne olduysa caydı çocuk çok şımartılmış ama acayip te dayak yiyorhatta birgün annesi çocuğun yüzünü morartmış ben bu çocuğa ödül verdim olmadı yardımcım yaparak sorumluluk verdim sadece sınıf kuralına uymayanları dövmeye başladı mecburen yardımcılıktan çıkardım çünkü daha zararlı olacaktı evde dayakla çözüm arandığı için oda bu yolu deniyor konuşuyorum ama hep arkadaşlarını suçluyor arkadaşları yanlışlıkla dokunsa bile o bana vurdular onlar beni dövemez ben onları döverim diyor ceza veriyorum masaların altında dolanıyorkafasına sandalye alıyor diğer çocukları da kendisine benzetti

hocam yani çözülmedi diyorsunuz?çözülmesi imkansızmı..başka yollar var mı? ödevimde belirtcemde yaRDIMcı olursanız sevinirim:)tşkler

slmlar hayır ımkansız değil arkadasım çocukta davranış sorunu halıne gelmış yanı
ben özel eğitimde çalışıyorum bu çocuğun kaynaştırmada çözülmesı ımkansız ama aıle ve çocuğun bıreysel olarak özel eğitimde olması gerek benım böyle çok çocuğum vardı aılede tabıkı ama şimdi düzeldı allah sabır versın ama bu sorunun çözülme yerı anaokulu değil öğretmen bırebır ılgılenemezkı vaktı yok

Senin yaptığın çalışmalar ne olursa olsun bunu aile desteklemez yahut tam tersi davranmaya ısrarla devam ederse bir çaresi olmuyor, sınıfındaki kavgayı kesemiyorsun, belki kesersin öğrenci öğretmenden korkuyorsa çocuklarla konuşarak anlaşmaya çalışan bir öğretmensen çocuk unutabiliyor nasıl davranması gerektiğini evde gördüğü gibi kendini ifade şekline geçiyor.
Birde gözlemlediğim saldırganlık ve arkadaşa durduk yere vurmanın sebebi çocuğun içindeki aşırı enerji, hiperaktif olmayan ama çok hareketli çocuklar var yerinde duramayıp sağa sola çarpan bu kendini firenleyememesinden kaynaklanıyor bu öğrencilerime etkinlik öncesi sorumluluk veriyorum yada bahçede bi kaç tur atıyoruz işe yarıyor.

öncelikle geçmiş olsun hocam eğer çok sorunlu ve uyumsuz bir çocuksa okula gelmeyebilir bu çok büyük bir sorumluluk ve siz bunu bence üstlenmek zorunda değilsiniz çünkü sizin aklınız ve gözünüz hep ondayken diğer çocuklarada konsantre olamazsınız

Bir çocuğum daha aynı şeyi yaptı ama o aşırı ilgi bekleyen ve istediği her şeyi elde edebileceğini,yapabileceğini düşünen bir çocuk..Sebepsiz yere devamlı problemler çıkartıyor,inatlaşıyor.Bugün de beni tehdit etti,Oyunda yakalanan karşı tarafın takımına geçiyor.Birisi onu yakalayınca kıyamet kopuyor,vuruyor yakalayana,yakalayan çocuklar bu sefer küsüyor oyundan çıkıyor,açıkladım olmadı,kendisi yakaladığında dedim sizin tarafa geçmesin o da o zaman,o zaman da kıyamet kopuyor.Neyse en sonunda kavga başladı,çocuklar kızdılar ona,ben de dedim oynamak istiyorsan oyunumuzun kuralı böyle,istemiyorsan arkadaşlarını izleyebilirsin..O zaman ben de dışarı çıkarım,giderim yola dedi.Ben de delirdim tabi.Bu konuda ne kadar hassas olduğumu biliyor ya beni tehdit ediyor:) Dedim ki tamam sen bilirsin,istersen çık ama babanla anneni de aramak zorundayım o zaman,onlarda bunu duyunca korkarlar bir daha seni okula göndermeyebilirler.İstiyorsan git dedim.(Çok şükür gitmedi:) ) Daha önce de bana dondurma al diye tutturdu.Olmaz dedim,açıkladım.Sonra sebepsiz yere daha önce kaçan o diğer çocuğa vurdu,o da felaket bir çocuk,hemen hınçlanıyor,elinde kalcak.Gidiyo yine uğraşıyor,vuruyor,yine öbürünün elinden zor alıyorum...En son çıktı gitti okuldan,sınıftakileri bırakmak istemiyorum diye kuzeni var biraz büyük onu yolladım getir diye,geri geldi kaçıyo gelmiyor diye..Ben gittim mecburen.Baktım peşinden gidince daha çok banane diyor kaçıyor.Ben de taktik uygulyayım dedim.Tamam dedim sen git madem gitmek istiyorsun,ben de sınıfıma gidiyorum,anneni arayayım da haberi olsun kaybolma dedim,Çocuklarım beni bekliyorlar,gitmek zorundayım,görüşürüz dedim el salladım,gülümseyerek.Hiç bakmadım arkama kısa bir süre baktım arkadan geliyor yavaş yavaş..Arkamı dönünce oturdu olduğu yerde ağlıyor.Hala daha banane bana dondurma al diyor.İnanılmaz zorlanmama rağmen istikrarımı bozmadım ve ne yaptım ettim almadım,unutturdum.Bazen çok zorlanıyorum gerçekten de.Şimdiki çocuklar çok zor bunu anladım.Bir velim anlatıyor 3buçuk yaşında kızı var.Arabayla gidiyoruz,baba ez şunları,parçala,üstüne sür diye direksiyona uzanıyor diyor.Televizyon,çocukların her istediğini elde etmesi,doyumsuz olmaları.....onları zor mutlu olan,hırçın,saldırgan,inatçı çocuklar haline getiriyor.Oyuncak alıyorum onlara özenerek,aldığım gün parçalanıyor.Eskiden çocuklar bir bez bebekle senelerini geçirirdi,anneleri uğraşıp onlara bir şeyler dikerek,bir şeyleri monte ederek oyuncak yapardı ama onlar da kıymet bilirdi.Şimdi çocuklarında,anne babalarında,öğretmenlerin de işi gerçekten çok zor.Allah hepimize sabır ve kolaylıklar versin arkadaşlar..

arkadaşlar,ben de bir diş hekimiyim. çocuklar öğretmenlerini model görürler. dolayısıyle okulda bunu yapmamak kayıptır. ancak şartlar önemli,hijyenik şarlarda yapılmayan fırçalama faydadan çok zarara getirecektir. küçük yaşlarda kazanılamayan bu önemli alışkanlık malesefe büyük oranda ileride de kazanılamamaktadır. ilerisi yaşlarda,diş fırçalamama alışkanlığına bağlı yapılacak diş tedavileri masrafı emin olun o lavaboların boylarını enginleştirmek ve daha hijyenik hale getirlmiesi için harcanacak mevladan daha az olacaktır. eğer okul idaresi size yardımcı olmuyorsa bu masrafı velilerden talep etmeniz olacakır. ancak kesinlikle okulda fırçalama alışkanlığını yok saymayın. çok önemli bu çocuklar için

:474cu: canım herzaman seni anlayacak biri var. bunu unutma. bundan sonra yanında olacagım unutma bunu:36_7_8:

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri