Öğretmenlerin Öğrencilerden Şikayetleri - Öğrenci Problemleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fazilettt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:05
Arkadaşlar zaten sorunlarımız eğer aileden kaynaklanıyorsa işimiz bir kat daha zorlanabiliyor.Bu yüzden sene başından öğretmen olarak bizler aile ile sıkı bir diyalog kurmalı çeşitli yollar ile aile tanıma yoluna gitmeliyiz.Yoksa gerçekten işimiz çok zor olur.Arkadaşlar bu durumlarda aileleri bilinçlendirmeliyiz çiğdoş aile o tür bir öğretim tekniğine giderken çocuğuna ne kadar zarar verdiğinin farkına varamıyor..Eğer çocuk birde erkekse işte tamam.." baba aman ne olacak erkek adam söyleyecek tabii... "diye savunmaya geçebiliyor.İş burda bize düşüyor.Aileleri kırmadan kurnazlıkla akılcı yollarla çözüm yollarını aramalayız... Canım Dilan arkadaşımın yorumuda gayet akıllıca...

sagollun arkadaslar bunları yapıcam:)))))

YELLOW' Alıntı:
Arkadaşlar zaten sorunlarımız eğer aileden kaynaklanıyorsa işimiz bir kat daha zorlanabiliyor.Bu yüzden sene başından öğretmen olarak bizler aile ile sıkı bir diyalog kurmalı çeşitli yollar ile aile tanıma yoluna gitmeliyiz.Yoksa gerçekten işimiz çok zor olur.Arkadaşlar bu durumlarda aileleri bilinçlendirmeliyiz çiğdoş aile o tür bir öğretim tekniğine giderken çocuğuna ne kadar zarar verdiğinin farkına varamıyor..Eğer çocuk birde erkekse işte tamam.." baba aman ne olacak erkek adam söyleyecek tabii... "diye savunmaya geçebiliyor.İş burda bize düşüyor.Aileleri kırmadan kurnazlıkla akılcı yollarla çözüm yollarını aramalayız... Canım Dilan arkadaşımın yorumuda gayet akıllıca...

Biz aynı yolun yolcusuyuz senle yellow :) seçtiğimiz yolda birbirimize rastlamak,yalnız olmadığımızın farkına varmak çok güzel bi duygu... :) :)

sınıfımda biribriyle anlaşamayan iki öğrencim var biri kız diğeri erkek.
kız olanı gelişim olarak daha küçük ve arkadaşınsürekli dokunup şakalar yapyor erkek öğrencimde ona vuruyor kız öğrencimde bundan zevk alıyor sırf vurması için erkek öğrencimin yanından hiçi ayrılmıyor doğrmu yapıyorum bilmiyorum ama onları ayrı oturtmaya çalışıyorum ama kız öğrencim boş bulduğu anda yine başlıyor konuşmayı denedim konuşurken cok güzel dinliyor tamam diyor ama sonuç yine aynı
napabilirim bana yardım ederseniz çok sevinirim

Ailesi ve çocuğa karşı olan tutumları hakkında bir bilgin var mı? Bir de bu çocuk sadece o erkek öğrencin için mi bu davranışı gösteriyor yoksa genel anlamda hep bu şekildemi davranıyor?

dilan' Alıntı:
Ailesi ve çocuğa karşı olan tutumları hakkında bir bilgin var mı? Bir de bu çocuk sadece o erkek öğrencin için mi bu davranışı gösteriyor yoksa genel anlamda hep bu şekildemi davranıyor?

evet sadece onun için diğerleriyle pek bi sorunu yok
erkek öğrencimde biraz saldırgan zaten
ne yapacağımı sasırdım
bide ben özel bi ana okulunda çalışıyorum daha tecrübesizim

Canım ailesi ile ilgili bilgiler olmadan da sana ne söylesem yanlış olur şimdi.Seni yanlış yönlendirmek istemem! Bence sen ilk etapta çocuğun ağzından aileyi tanı ( evde anne ve babanın sana nasıl davranmasını isterdin? İyi anne baba sence nasıl olunur? gibi sorularla )sonra aile ile ilgili bilgiler edinmeye çalış ve nedenlerinin neler olabileceğini saptayarak çözüm yolu bulalım beraber olmazmı? Bizi de gelişmelerden haberdar edersen sevinirim :)

hepınız sagolun:)

bugün kızın annesine sordum evde nasıl diyee anne evde normal evde pek öyle şeyler yapmıyormuş bu kızın annesi babası ayrılmış ondan bişeyler olabilirmi acaba
ben yarın o zaman bi konuşayım onunla
ve doğrunun yanlışın ne demek olduğunu bilmiyo daha bunu dikkat çekmek içinde yapıyo olabilirmi

Boşanmış aile olması bunda büyük etken olabilir duygucum!Bir de babaya uzaksa çocuk annenin tutumundan kaynaklı bazı şeyleri dışa vuramıyor olabilir okulda belki kendisine en yakın bahsettiğin çocuğu görmüştür ve onun ilgisini çekmeye çalışarak (bu şiddet olsa bile) bazı şeyleri dışa vuruyordur. Tabi bütün bunların yanı sıra sevgisini ilgisini karşısındakine nasıl göstereceğini henüz bilmiyor da olabilir. Bence o bahsettiğin şiddet gösteren çocuğa eğiliminin olduğunu hissettiğin anda,birlikte yapabilecekleri bir etkinlik olsun,beraber oynayabilecekleri bir oyun olsun,işbirliği yapıp senin rehberliğinde,ilgisini ve sevgisini farklı yollarla da gösterebileceğini farkettirmelisin bence bu çocuğa. Bunu bi dene bence bir süre,bir yandanda çocuğun ailesi ile ilgili fikirlerini al. Eğer bu yöntem olumlu sonuç vermezse babayı da işin içine katarak ailece bu soruna bi çözüm bulmayı deneyin diyorum ben...

çok teşekkür ederim dilan hocam yarın senin dediğini uygulamaya başlayacağım
birde annesiyle konuşayım babası hakkında inşallah işe yarar çok saol

Rica ederim canım kolay gelsin :) :) umarım olumlu bi sonuç alırsın.
SEVGİLER :)

bugün annesi gelmedi konuşamadım
ya bu kız nasıl anlamadım bugün sınıfta o erkek öğrenci gelmedem çok normaldi iyiydi o geldi kız anında değişti
birde ben staj yaparken 5 6 yaşla ilgilendim sürekli ama bu sınıfım 4 yaş ve bu çoçuklar herşeyden cok cabuk sıkılıyorlar bu normailmi hocam

Canım yaşlarına göre dikkat süreleri de azaldığı için herşeyden çabuk sıkılmaları normal ama birde etkinliklerini ilgi çekici bir şekilde sunman çok önemli tabi! Duyarlı öğretmenim benim :) Ne kadar güzel öğrencilerin için birşeyler yapmaya çalışman,seni yürekten kutluyorum. :) :)

teşekkür ederim öğretmenim elimden geleni yapıyorum ama olmuyor bitürlü
bugün sabrın önemini birkez daha anladım
inasllah bu konuyu sizlerin yardımıyla çözeriz
iyikide bulmuşum sizleri yoksa kendim halledezdim bu konuyu

Duygucuğum öncelikle dilan arkadaşımın çözüm yolları gayet mantıklı...Saldırganlık yani dayak çocuklarda görülen normal bir tepki biçimidir onlara göre,Arkadaşına saldırır rahatsız eder tükürür,ısırır,eşyalarını fırlatır,tekmeler v.s.zarar verdiğinin farkında değildir çocuk..Tabi buna bir çok etken vardır başta Anne -Baba tutumları katı cezalar,yetersiz sevgi seninkiler boşanımş aile olduğu için bu etken bir durum..T.V,Geleneksel kültürde dayağın onaylanması (parkta bir çocuğu dövdüğünde babanın aferin demesi gibi...)
Anne -baba ayrı olduğu için çocuk ebeveynlerinden sevgi yoksunluğu çekiyor böyle davranmasının altında beni farket ben varım yatıyor olabilir...
Anne -Baba mümkün olduğunca çocukla sık sık paylaşımları olmalı,Ben dilini kullansınlar sende öğrencine ben dilini kullan (böyle davrandığın için çok üzüldüm..)toleranslı olma kararlı ol..sinirliyken onunla tartışma sakinleşmesini bekle...Sınıfta sormluluklar ver çocuk başarma duygusunu yaşasın..
Dayak attığı zaman arkadaşını kaybedebileceğinden bahset..bu arada bu davranışını yok etmek için sporla ilgilenebilir,resim yapabilir.yumruklanabilen kil çuvalları, v.s...
Umarım yardımcı olurum arkadaşım...Aşacağın bir gerçek ...Başarılar..
Bu arada İzzet hocam haklı tavsiye ettiği kitap bu konu için tam isabet......

teşekkür ederim hocam dedikleriniz uyguluyorum. bugün annesiyle konuştum babasıyla o bebekken ayrılmışlar arada babasıyla görüşüyormuş
dilan hocamın dediği gibi o kavga eden arkadaşıyla ikisinin yapması gereken sorumluluklar veriyorum en küçük yaptığı güzel davranışlara dikatini çekiyorum ne güzel söyledin.. aferin sana vs. gibi
yellow hocam dediğiniz gibi beni farket ben varım sevgi istiyorum diyor... :)

Sınıfım 5 yaş grubu ve oldukça gelişim farkı var ögrencilerim arasında.Bu konuda denemelerimde başarısız oldum.Duygusal problemlerle nasıl baş edebilirim.??

:36_13_3: Arkadaşlar tırnak yeme problemi olan bir öğrencim var.Onunla zaman zaman konuşuyorum anlatıyorum zararlı birşey yaptığını.Acı oje gibi çözümleri denemiş ailesi ama sonuç alamamışlar.Acaba farklı yöntemler deneyenler benimle paylaşabilirmi deneyimlerini.Teşekkürleer.

sınıfa yeni bi öğrencimiz geldi geleli 1 hafta falan geçti ama hala alışamadı. ilk geldiğinde iş yerinin sahibi onunla çok ilglenmişti şimdi o öğrencim sınıftan çıkıp sürekli onun yanına gidiyor iş yeri sahibi sınıfa gönderincede annem istiyorum diye ağlamaya başlıyor napıcamı bilmiyorum bu seferde onu gören çocuklarda sınıftan çıkmak istiyor yardım edermisinizz

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri