Öğretmenlerin Öğrencilerden Şikayetleri - Öğrenci Problemleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fazilettt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:05
Ev ziyeretleri etkili olacaktır ama ailelerle konuşarak evde sevdikleri bazı etkinliklerden mahrum etsinler örneğin TVizlemelerine,market'e gitme,her isteğini gerçekleştirme v.s.
izin vermesinler o zaman mutsuz olacaktır.Aile ne yapalım okulda olsaydın kimbilir arkadaşlarınla ne güzel eğlenirdin değilmi ama neyse sen gitmek istemiyordun değil mi ? gibi çocuğu ailede özendirici çalışmalar yapmalı.Buarada sizde arkadaşları ile ev ziyareti yada telefonla arayarak onu çok özlediğinizi bütün arkadaşlarının onu sorduğunu söyleyebilirsiniz...Belki etkili olabilir ama şu gerçek iş biraz da ailede bitiyor....

Benim özel eğitimli bir çocuğum var ve o bazen zarar verebiliyor..Bundan etkilenen çocuklarım oluyor elbette..Ama bi çocuğum sonradan rahatsız olmaya başladı..Okula geldiği anda ağlıyor gitmek istiyorum diye.Ardından o özel eğitimli çocuğum gidiyor ve O da ağlamayı kesiyor. Yani sebep herşey olabilir. Canımızı sıkmamalıyız ama olmuyor işte,, benim de yapımda vardır herşeyi çok fazla takıyorum kafama:(
Bazı arkadaşların dediği gibi iş sadece bizde bitmiyor aile de çok önemli...

Ben de de temel reis'İ çok seven ve ona özenen bir çocuk var ama o çocuk kendini ifade etmekte zorlanan,konuşma güçlüğü yaşayan bir çocuk.Ben bu yüzden ona özendiğini düşünüyorum,kendini daha iyi ifade edebiliyor ve daha rahat hissediyor böylece.Üzerine varmıyorum kesinlikle.Bir de,arada selina oluyor kızlarımız.Bence uçan kahramanlar biraz tehlikeli.Çocuk ne kadar bilsede bunun mümkün olmayacağını kendini bu hayale kaptırabiliyor.(Kendimden biliyorum;ben 8yaşıma kadar balkondan atlamayı düşündüm,hep sanki uçup ayaklarımın üzerine düşecekmişim gibi geliyordu ve bu amaçla balkona da çok gittim,hem de 8.kattaydık.Geceleri rüyalarıma giriyordu,bir şey beni dürtüyordu sanki uç diye..Bu düşüncemi de kimseyle paylaşmıyordum,çok şükür ki atlamamışım:) )Kısacası bu hayalin karşısında gibi olmamak,onu engellememek,normal karşılamak ama denetimini belli etmeden elimizde tutmak gerekiyor..

Arkadaşlar okulumda tuvaletler çok vahim durumda lavobolar yüksek çocuklar çeşmeye yetişemiyor. ayrıca tuvaletler hiç hijyenik değil. şimdi ben bu çocuklara diş fırçalatsam doğru düzgün bir faydası olmuycak. bende istiyorum diş fırçalama alışkanlığı kazansınlar ama o çocuklar lavobolara dokunuyolar ve çok pis ordan aldıkları mikrop onları hasta etmeye yeterde artar bile. ee napım ben şimdi diş fırçalattırayım mı?

Lavaboyu tamir ettiremeyeceğinizi,idarenin bu konuda duyarsız kalacağınız,öğrenci velilerinin aldırış etmeyeceğini düşünüyorum.
Tüm lavabonun hijyenik ve uygun olması için 1.5-2 milyar lazım size.Bence diş fırçalama alışkanlığını kazandırın bunun için gerekirse öğrenci velileri ile görüşün.
Ayrıca lavaboların yüksekliği konusunda standartlar var.Uygun değilse buna milli eğitimin izin vermemesi lazım.
Kısaca bu alışkanlığı mutlaka kazandırın.Ama evde bu alışkanlığa devam etmiyorsa bu bir işe yaramaz.

aynen düşündüğünüz gibi selçuk bey. ben sınıfıma eşya bulamazken lavoboyu nasıl bize uygun hale getirte bilirim. selçuk bey burdaki veliler malaesefki çocuklarıyla ilgilenmiyor! adım gibi eminimki bu çocuklara diş fırçalatma alışkanlığı kazandırsam evde kesinlikle fırçalamıycaklar. ben velilerle görüşemiyorum ki gelmiyorlar:( ooooooffffff of.....

Çiğdoş benim böyle bir sorunum olmuştu ben bu sorunumu lavaboların olduğu bölüme kendim ahşaptan alçak ve geniş bir basamak çakarak çocukların boy seviyesine getirdim hiç düşmediler ne yapayım çocuklarım lavaboya ulaşmayınca kendimce böyle bir çözüm buldum.Etkili oldu fakat benim çabalarım sonucu bir kaç velim sağolsunlar daha sonra lavaboları çocukların boy seviyesine getirdi.Benim kide geçici bir çözüm olmuş oldu.Kesinlikle dişlerini fırçalat hatta ben benimkilerle birklikte fırçalıyorum en azından iyi bir model olmuş oluyorsun hoşlarına gidiyor...canını sıkma helledersin....

Lavaboların temizliğini 5 dakikada siz veya varsa yardımcınız yapabilir.Bu gibi durumda ben seve seve yaparım.Sonuçta çocukların sağlığı ile ilgili bir durum.
Yellow un dediği gibi bir basamak yapılabilir.Öğrenci velilerinden de mutlaka yardımcı olan çıkacaktır.

Ben göreve biraz geç başlamıştım başladığımda böyle bir düzen vardı. 1 ay falan devam etti . benim yardımcım temizlesede yeterince temiz olduğunu düşünmüyorum. Diş fırçasını oraya buraya sürtenler var. söylüYODUM AMA dikkat etmiyorlardı. bende diş fırçalama olayını kaldırdım. Dönem başından beeri haftalık davranış takip formu veriyorum. orada bu işleri yapıp yapmadıkları görüyorum. yapanlar ağaçlarına yıldız alıyor. velilerimin söylediklerine göre alışkanlık edinmişler.

ben de fırçalatamayanlar arasındayım malesef:(bizim lavabo çocukların boyuna uygun fakat bir tane tuvalet ve lavabomuz olduğu için çok zaman kaybediyoruz.ellerini yıkarken bile acayip zaman kaybı oluyo.yardımcımda olmadığı için hepsini tek tek yollamak zorundayım o yüzden baya zor oluyo.ama denisse in dediği gibi bir kart hazırlayıp her hafta kontrol edebilirsin;)başarılar canımcım:)

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. selçuk bey yardımcım malesefki yok ben sınıf temizliğini hakedemezken tuvaleti nasıl temizleyebilirim hizmetliler akşama kadar oturuyo. sadece sınıf süpürüyolar,en azından tuvaletler haftada bir kez olsun temizlenmeli. öğrencilerin velilerinin çoğunun yüzünü gören cennetlik.

arkadaşlar caliştığım yerde birkac çocuk var ve oyun saatinde oyun oynamak istemiyorlar.ilgilerini cekmeye calişıyorum ama oynamak istemiyorlar.diğer başka arkadaşlarda zorla oyuna katmaya çalışıyorlar bu konuda ben ne yapabilirim.hem çocuklar için ve diğğerleri için.ayrıca çocuklara bi zarar olurmu.bu konuda baya arastırma yaptım ama yaşayan bilir tabiri ile sizin yorumlarınızı bekliyorum. sevgiler.:36_13_3::36_13_3:

Hanedan canım arkadaşım öncelikle çocukların yaşlarını ve ilk okulöncesi deneyimleri mi öğrenebilirmiyim acaba?

yardımlarınız için teşekkürler

Teşekkürler çocukların oyuna katılmamalarının altında çok çeşitli sebepler vardır.Katılımları sadece oyun saatinde mi mesela kurallı oyunlardan hoşlanmıyor olabilirler.Biliyorsun ki 6 yaş grubu bir gruba katılmak ve dail olmak aynı zamanda liderlik özelliğinin baskın olduğu dönemdir.Fakat bir özelliği daha vardır ki tembel olabilirler yani bir işe yanaşmak istemezler işlerini başkaları yapsın isterler.Çocuklar gruba katılmıyor ise mükemmelliyetçi bir ailenin çocuğu olabilir ve çocuk ta yanlış yapmaktan korkabilir bunun sonucunda sosyal fobi doğabilir.Senin yapman gereken zorlamadan biraz gözlem yapman kendi doğal ortamlarında gözlem yap.Sınıfın da fazla kuralcu olma sorumlulklarını arttır fakat diğer öğrenciler bunu çakmasın sana ve arkadaşlarına yardım edebilirler.Drama etkinliklerini arttır her zaman etkili olacaktır....sana tavsiyem zorlamadan kendilerine bırak çocukları bir şekilde arkadaşlarına katılırlar senin üzerine gitmen belkide ters teper dikkat çekmek isteyen çocuklar ise asla yapma gözlemci olmanı tavsiye ederim....Doğru davranıcağına eminim...

evet benimde bikaç öğrencim vardı çok çekingenlerdi.ama ben çok üzerlerine gitmedim sadece oyuna katılmalarını söyledim.istemiyorum dediğinde nedenini sordum ve peki diyerek bıraktım.zamanla atıyolar zaten bunu üzerlerinden.ve bugün yaptıkları bişey çok hoşuma gitti.çekingen olan çocuğum dahil hepsi cuma günü okuduğum hikayeyi alıp,kendilerine bir rol seçtiler ve canlandırmaya başladılar:Dçok mutlu oldum:D:D

cok tesekkür ederim arkdaşlar ama benimkiler pek cekingen değiller onları bıraksam habire koşuyorlar dğerlerinde dikkati dağlıyo bazende kafayı yicek gibi oluyorum:) onlara yonelik yapıyım kossunlar diye yok onlar amacsız bişekilde kosuyorlar.of Allahım ne yapsam acaba yinede cok teskkur derim yellow ve özge arkadalar sağolun:( :( :( :(

arkadaşım bence sen sabah ilk olarak jimnastik falan yaptır.bunları önce bi ısındır.sonra bi koşsunlar şöyle:)sonra da biraz el-bacak hareketleri falan;)birlikte sabah sporu yapın:)yoruldukları için diğer etkinliklerde fazla hareketlilik olmuyo.hem sen rahat edersin,hem de çocukların enerjilerini boşaltmış olur;);)bi de sabahları ilk saatlerde havayı güzel bulduğun her fırsatta dışarı çıkarmanı tavsiye ederim.açık havada koşmaları da iyi olur...

özgehan arkadasim tesekkürler bunu bir deniyim sağol:)

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri