Öğretmenlerin Öğrencilerden Şikayetleri - Öğrenci Problemleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fazilettt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:05
İzzet öğretmenim öncelikle çocuklarınızla öğrenci yerine arkaşımsınız benim hepinizi çok seviyorum deyin çocuklarınıza sonra dikkatlerini bir sesle çekin örneğin bir etkinliğe başlayacaksınız ve ses bir türlü bitmiyor o zaman bir müzik aleti örneğin bir marakasla dikkat çekin hepsi oan size bakacaktır işte size bir fırsat biraz ses tonu biraz kendinden emin tavırlarla anlatmak istediğinizi anlatın çocuklar sizin her marakasa yada hangi nesne ile dikkat çekiyorsanız o zaman susup size yöneleceklerdir...tabii bir çok yöntem vardır böyle daha niceleri..... yaratıcı bizleriz bu konuda ben fazla yoruldum ama tabi artık kendi belirlediğim püf noktalar la aştım bağırmak bana göre değil.....

içtenliğiniz ve samimiyetiniz için sağolun İZZET HOCAm!

İzzet öğretmenim çocuklarla önce makinenin böyle ses çıkarmasının gayet normal olduğunu konuşsanız eğer makine açmadan sınıf temizlemeniz mümkünse çocukların eline plastik bardaklar verin çocuklar yerdeki minik parçaları toplarlar aynı zamanda küçük kasları gelişmiş olur.Bu arada bir müzik açın ve müzik kapandığında kimin çok fazla topladığını görmek istiyorum diye söyleyin bakın basıl sınıf temizleniyormuş o zaman görün siz öğretmenim minik afacanlar pırıl pırıl yapar sınıfı ben devletteyken çok uyguladım bu tarz etkinlikleri banimde yardımcım yoktu çünkü....

Ben sinirli bir öğretmen olduğunuzu düşünmüyorum içinizden geçen duygular öyle söylüyor bence....
Şartlar öğretmenim şartlar zor olanlar çocuklar ve siz değil o yüzden siz sinirli değilsiniz bana göre......Ahhhhh neler yaşadım devletteyken.....Ama herşeye rağmen güzeldi...

slm arkadaşlar benim bi öğretmen arkadaşım suyun çocuktaki bütün negatif elektiriği aldığını söylüyo yani velilerine evde eğer çok sıkılırlarsa verin ellerine bi bebek bide leğen orda yıkasın bebeğini diyo:)çocuk hiçdeğilse rahatlıyo eğer bi yararı olursa size sevinirim:)

ARKADAŞLAR katılım ve yorumlarınız için teşekkürler .Ama konuyu farklı açıdan değerlendirdiniz.Çocukların SIKILMASININ çok doğal olduğundan BENDE yazımda bahsetmiştim.Benim araştırma yapmak ve gözlemlerinizden yaralanmak istediğim nokta bu çocukların kişilikleri ile ilgili.BİRDE SINIF İÇİNDE ÇOK AKTİF OLAN ÇOK ETKİNLİK VE DEĞİŞİKLİK YAPAN ÖĞRETMENLERLE İLGİLİ.çOCUKLAR dOYUMSUZ OLABİLİYOR VE ÇABUK TÜKETEBİLİYORLAR....Benim dikkatimi çeken noktayı ilk yazımda bahsettim.Sizlerin daha çok sıkılan çocuklarınız nasıl kişiliK özellikleri ...

Yoksa ben çocuklara bugün ben de çok sıkıldım ,bugün bende yorgunum diyorum.dİLE GETİRDİĞİNİZ NOKTALAR ÇOK DOĞRU KATILMAMAK MÜMKÜN DEĞİL.

Pardon arkadaşım sen sosyal bir fobi olan sıkılganlıktan bahsediyorsun yani çocuğun doyumsuz olması ve herşeyi çabuk tüketmesi diyorsun yani....Yanlış anlamıyorum değil mi?

İlk bölümde bahsettiğim nokta .Sıkılan çocukların kişilik özelliklerini arasında ortak yönler olduğu....Öğretmenin sınıf içinde hergün farklı bir etkinlik yapması bazen onları hergün oyun oynayan serbest kalan sınıftaki arkadaşlarından daha az heyecanlandırabiliyor gibi şeyler Bir kaç kez bahsettim ya şimdi aynı şeyleri tekrar tekrar toparlıyamıyorum...Mesela sıkılan çocuklarınızın oranına baktığınız da(1-2-3..yıldır)hangi kişilikler benzerlikler var mı..Mükemmelliyetçi çocuklar çoğunlukta karşılaştım ben.

Öğretmenim bu tür çocukların davranışının temeline baktığımızda aileden ve çevreden kaynaklandığını görürüz çünkü çocuk HAYIR kelimesini bilmiyordur ve herşey hiç reddedilmden ona sunulmuştur yani çocuk her istediği yerine geldiği için herşeyi çok çabuk tüketir.Bizim yapmaız gereken zamaında farkedip çocuğun bu davranışının marazi bir hal almasını engellemek.Bazı öğretmen arkadaşlarım çok etkinlik yaparsam çok etkin olurum düşüncesine sahip olur üzgünüm ama bu bazen geri teper çünkü çocuk sıkılır ve öğretmenin çabalarıda sonuçsuz kalmış olur.

çocukları ödüllendirmek onları etkinliklere motive etmenin en kolay yolu.ama ödül verirken sürekli pekiştireç olarak değil değişken aralıklı pekiştireçlerle vermek gerekir.ben sınıfımda bir elma ağacı yaptım ve sınımızın duvarına yapıştırdım.ağaçta her çocuğa ait bir elma var.bu elmaları etkinliğini bitiren,sorduğum sorulara doğru cevap veren ya da güzel bir davranışta bulunduysa davranışını vurgulayarak kızartıyorum(kırmızı pastel boya ile)en önce kimin elması kızarırsa ona hediye alacağımı söyledim.çok etkili oldu.tabi şu ana kadar kızaran elma yok.sene sonuna kadar bütün elmaları aynı anda kızartıp hepsine hediye alacağım.ama şimdilik onlar bundan çok memnun :)) tavsiye ederim arkadaşlar..

arkadaşlar bir sorunum var.bir erkek öğrencim 3 gündür okula gelmiyor.bugün annesiyle geldi ve okuldan sıkılmış okul lafını duyunca ağlamaya başlıyormuş.bende sebebini sordum.arkadaşları bazen onla alay ediyormuş.çünkü çok hassas bir çocuk herşeye ağlıyor.çocuklarda bazen dalga geçiyor.çocukları uyardım ama bazıları dinlemedi.ailesi budönem gelmesin ikincidönem başlasın dedi.bende daha kötü olacağını,eve alışıp,okula hiçgelmez dedim.siz pazartesiyine getirin dedim.ben şimdi ne yapmalıyım.çocuk gelmezse.onu nasıl ikna etmeliyim...

Kıyaslama yapmanın hiçbir derecede doğruluk payı olamaz örnek teşkil etsin diye,
davranışı pekiştirme adına yapılan söylemler bir nebze işimize yarayabilir ama buda en fazla bir kere söylenmelidir ve bak ayşe böyle böyle yapmış değil guruba yönelik olumlu eleştirilerden olmalıdır.
Kıyaslamanın sadece zararı olur.Bunu değil bir okul öncesi çocuğuna yetişkine bile yapılmamalıdır.

Çocukları birbiriyle kıyaslarsak dediklerinizin dışında çocuklar birbirlerine düşman olurlar. Bazen benim öğrencilerimden biri bu kıyaslamayı yapıyordu bir sefer uyardım bi daha yapmadı.
Sınıfımda ki iki öğrencim Ömer ve Mert öyle bir rekabet içindeler ki anlatamam. (okula gelmeden öncede tanışıyorlardı. Komşuymuşlar ve böylelermiş okula geldiklerinde de bu rekabet devam etti) bende onları yarışmalarda hiç eş yapmıyorum. eş olduklarında biri yenildiğinde diğeri ağlayacakmış gibi oluyor. Böyle işte :)

benim sınıfımda süper kahramanalara özenen bir çocuk var.oyunlarında süperman ve örümcek adam oluyo resimlerinde süperman ı ve örümcek adamı çiziyo sürekli olarak.başka şeyler çizmesini söylüyorum ama mutlaka bir köşeyede süperman i sıkıştırıyo.sizce ne yapmalıyım?çok üstüne gitmiyorum.ama bu kadarı normal mi diye de düşünüyorum..

benim sınıfımda da var.Özellikle örümcek adamı çok seviyorlar.Bu yıl çok abartılı tepkiler yok ama geçen yıl ki öğrencim ev de divanlardan karşılıklı atlıyormuş sınıf da oyunlar da resimlerde örümcek adam olmak istiyordu.Ben çok üzerine gitmeden çok hayal gücünüde zedelemeden onların filmlerde çeşitli yöntemlerle öyle atladıklarından bahsetmiştim.Annesi tehlikkeli şeyler yapmasından korkuyordu.Çocuklarda bu dönem dönem oluyo bir kahramana aşırı saplantı.Dediğine katılıyorum çok üzerine gitmemek davranışına katılıyorum...Ayrıca resim yaparken örümcek adamın evini arabasını yapalım kendini de yap beni de yapar mısın diyerek farklı resimlere yönlendirmiştim işe yaradığını resimlerinin çeşitlendiğini gördüm..O öğrencim de 3-4 hafta içinde yoğunluk azaldı..

bence öğretmen arkadaşı gereksiz eleştirdiğinizi düşünüyorum arkadaşım..Biz çocuklara bireysel davranmayı öğretiyoruz.. özgüvenli olmalarını sağlayıcı etkinlikler planlıyoruz.Çocuklara doğruları gösteriyoruz ama onlar bazen doğru olmadıklarını bilselerde kendilerini eğlendiren davranışlarda bulunabiliyorlar.Onlar konuşmakta serbestler eminim ki öğretmen arkadaşım çocuklar arası ilişkiye dikkat ediyordur.Diğer çocukların bir gülüşü birşeyleri yanlış yaptığında diğer çocukların belkide 10 sn lik konuşmaları BENİMLE DALGA GEÇİYORLAR HEM DE ÇOK dalga geçiyorlar demesine sebep olabilir .Çocuklar abartmayı ve bahaneyi şikayet ederek önemsenmeyi seviyorlar.Sonuç olarak sınıf da her çocuk tüm arkadaşlarını çokmsevmek zorunda değil.Bunu zorla başaramayız.Onlara dostca geçinmeyi öğretmeliyiz..Sıkılma hiç bir problem yokkende olabilir çok normal bizde sıkılıyoruz çünkü....

Ben genelde sıkılan çocukların mükkemmelliyetcilik duyguları özgüvenleri fazla olan çok önemsenmek isteyen bireysel ilgi isteyen çocuklarda gözlemlediğimi bu köşede dile getirmiştim...

Önerilerim arkadaşım aile çok üstüne gitmesin bence..Çocuğun geldiği ilk gün okulda yapmaktan çok hoşlandığı etkinlikler ona farkettirmeden alınabilir.çocuklar karneyi heyecanla bekliyorlar kısa bir süre sonra okulun tatil olacağı karne alacağımızdan bahsedilebilir.Aile yaşantısında bir değişiklik olup olmadığını sorabilirsiniz.Eve misafir gelmesi çocuğun gelmek istemesini engelleyebilir...Güzel konular hakkın da geziler piknikler bahçe oyunları hakkın da bilgi verilebilir
Evde okula gelmediği gün uzun süre Tv izlemesine aile izn vermesin ve sizin aklınıza gelebilecek önerilerle umarım problem ortadan kalkar arkadaşım...

su arkadaşım sana kesinlikle katılıyorum ben özel okulda çalıştığım için en büyük kabusum "bu çocuk neden okula gelmek istemiyor öğretmenim sınıfınızda bir sorun mu var " sözünü duymak beni çıldırtıyor oysa ki o kadar çok etken var ki okula gelmek istememesinde tek problem öğretmen yada arkadaş değil en basit örnek çocuklar ile elim sende oynuyoruz zaman ilerledi oyunu bitirdik o an dikkatimden kaçmış bir tane öğrencimi ebe yapmamışım ertesi gün aile geldi çocuk okula gelmek istemiyor hemen müdürüm yukarda yazdığım soruyu sordu dedim ben bi konuşayım biraz sohbetten sonra olayı çözdük o günden sonra daha dikkatli olmaya başladım bu bana bir tecrübe oldu.
    bence pzt öğrencin geldiği zaman güzel bir kart yada onun okulda çok sevdiği hikaye,oyuncak vs bir şekilde ilgisini çekerek diğer çocuklara hissettirmeden biraz daha özen gösterebilirsin bence iyi bir gözlemle sorunu çözersin bizide bilgilendirirsen seviniriz sevgiler.....

Arkadaşlar 3 günlük gelmeme durumunun altında aslında uzun tatiller etkili oluyor çocuk aileden kopmak istemiyor olabilir.Bazen aileden kaynaklanabiliyor durumu tam bilemiyorum ama eğer atıyorum anne hamile ise çocuk anne sevgisini kaybetmekten korktuğu için gelmekte zorlanıyor olabilir.Tabii başka nedenlerde olabilir dikkat çekme,inatlaşma vs..galiba en doğru tespiti sınıf öğretmeni yapar.Yanlız bir gerçek varki ikinci dönem gelsin gibi birşeye izin verme eğer aile çocuğu dinler ve getirmezse kontrol çocukta olur ipler çocuğun elinde olursa hem senin hem ailenin işi çok zordur.Bence arkadaşlarında fikirleri gayet güzel ama aileye getirmelerini ve geçici ve doğal bir durum olduğundan bahsedebilirsin....Bu benim fikrim tabii en iyisine sen karar verirsin kolay gelsin aşacağaına eminim.....

Ben değil çocuklar arasında kıyaslamayı bırakın yetişkinler arasında yapılan kıyaslamlara da sonuna kadar karşıyım.Ben çocuklarıma herkesin çok özel olduğunu herkesin yüreğinin güzel olduğunu ben neden :Ali gibi çizemiyorum! dediğinde çocuğum
o ALİ sen Buraksın senin çizdiğin resim Burağın resmi çünkü sen çiziyorsun çünkü sen emeğini veriyorsun senin resimlerini çok seviyorum harikasın... diyorum çocuğumun hoşuna gidiyor.Kıyaslamalar bazen tamiri mümkün olmayan yaralar açabilir çocukta .Hassas bir konu bireysel farklılıkların olduğu gözardı edilmemeli.Tam tersi çocuklar yüreklendirilmeli sorumluluk verilerek özgüven duygusu geliştirilmeli.

benim de gelmek istemeyen 3 öğrencim var..çok ilginçtir ki hepsi de diğerlerinden daha istekli başlamışlardı okula...ailelerle görüştüm okulda bir sorun yaşamadıklarını belirtti...
ben gelmek istememelerinin altında "kardeş kıskançlığı, özgür olma -kendisine hiçbir konuda karışılmama- isteği, ailedeki aşırı ilgi görmelerinin yattığını düşünüyorum...her isteği olan öğrenci okuldaki kısıtlamaları kaldıramıyor...
daha önce bu sorunu yaşadığımda kendine yakın oturan arkadaşlarıyla kart gönderdim...telefonla arayıp öğrencimi merak ettiğimi sordum...bunların faydası oldu...
bu aralar gelmek istemeyen öğrencimin evine ev ziyareti düzenleyeceğim...umarım faydası olur..

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri