Öğretmenlerin Öğrencilerden Şikayetleri - Öğrenci Problemleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fazilettt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:05
işte Bunlar da Ödül Vermenin Dezavantajları. J.J. ROUSSEAU'nun Emile Adli Kitabını Okumanı Tavsiye Ederim. O Kitapta Ödüllerin Ve Cezaların Nasıl Olacağı Hakkında Bir fikir Edinebilirsin...

Ödüller Ve Cezalar Yapılan Hareketlerin kaçınılmaz Sonu Gibi Olmalı... Yani Ödülleri Ve Cezaları Sizin Verdiğiniz Anlaşılmamalı. İşte Burda Sizin Yaratıcılığınız Devreye Girmeli. Cezaları Ve Ödülleri Öyle Ayarlamalısınız Ki Çocuk İyi Birşey Yaptığında Onun Karşılığında Ödül Kendiliğinden Gelmeli. Yani Yaptığı İyi Şeyleri Birileri Bana Birşeyler Verecek Diye Yapmalarını Engellemelisiniz. (Pek Anlatamadım Sanırım Fakat Dediğim Gibi Jean Jacque ROUSSEAU'nun Emile Adlı Kitabını Alıp Okumanın Çok Faydası Olacaktır.)

Aslında elimde Scanner Olsaydı e-Kitap Yaparak Paylaşırdım Fakat Yok :(

:(evet maalesef dediğin gibi oldu sanırım..Ben onların gözlemlemelerini sağlamaya çalıştım ne zaman ödül,ne zaman ceza görüdkleri konusunda ama sanırım başarılı olamadım..:(

hmmm evet haklısın,teşekkürler...

Gülnar' Alıntı:
Bunuda konuşarak seni üzmeyen öğrencileri örnek göstererek diğer öğrencilerini telkin edebilirsin.

Bunu yaparken çok dikkatli olmalısın. Çocuklardan birisi seni dinlemediğinde "Aa neden öyle yapıyorsun. Bak bilmem hangi çocuk hiç öyle yapıyor mu?" Şeklinde kıyaslama yaparsan çocuk bunu kendi benliğine yapılmış bir saldırı olarak kabul edebilir. Bu da çocuğun size güvenmemesine ve sizi dinlememesine sebep olur.

Örnek gösterme tabii ki olmalı. Fakat karşılaştırma şeklinde değil de sizin söylediklerinizi yapanları o anda alkışlatmak , o çocuğa o anda teşekkür etmek şeklinde olmalı.

bütün öğrencilerin içinde mesela ayşe :sen bugün çok akıllı durdun herşeyi çok güzel yaptın.....gibi sözler söyleyerek elinin üstüne gülen bir surat çizebilirsin.bakalım başka kim gülen surat alabilecek bugün diye devam edebilirsin.tabi buradada hepsinin duyacağı dikkat çekilecek bir ses tonuda önemli.ailelerin düşünceleri değişmez belki çocuklar değişir gibi geliyor bana
AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR.

Gülnar' Alıntı:
Ben kıyaslama yapın demiyorumki.Öğrencileri telkin edin demek bu değildir.Çocuklardan birisi olumlu bir davranışta bulunduğunda öğrtemen ona sarılır.Diğer çocuklarda öğretmen banada sarılsın diye aynı davranışı gösterirler.Benim çocuğu telkin etmekle demek istediğim bu ve buna benzeyen olumlu davranışlardır arkadaşım:)

Zaten ben de kıyaslama yapıyorsunuz demedim ki :D Yanlış anlaşıldım. :D Sadece çocukları telkin ederken dikkatli davranmasını ve birbirleriyle karşılaştırma yapmamasını söyledim. :D

Bence sınıf disiplinini kontrol altına almanın temelleri  okulun ilk günleri gösterdiğimiz tutuma bağlıdır. aşırı yumuşak davranmak ve yapılan her harakete tepkisiz kalmakla baştan yaparız hatayı ayrıca bence sınıfımızdaki çocukları her fırsatta kucağımıza alıp öpme, sarılma yapmamalıyız.herşey dozunda yani.

Lutfen aynı mesajı 2-3 defa yazmayınız...

arkadaşlar ilk gün gösterdiğim tutuma bağlı olabilir fakat ilk günden korkan çocuklara da sert bir mizaçla kontrol altına almaya çalışsam çocuklar okuldan ve benden soğumaz mı??
çocuklarda baştan beri korktukları/hoşlanmadıkları birşeyle karşılaştıkları anda kapıyı açıp ben gidecem deme huyları var:(Sürekli onlarla bu konuda konuşuyorum ama gerçekten bunaldım:(:(

Hayır. Kesinlikle çocuklara sert bir mizaç kullanma taraftarı değilim. Fakat her yerde olduğu gibi okul öncesinde de kurallar olmalı. Fakat kurallar "konulmuş kurallar" olarak kalmamlı. Yani çocuklara kurallar uygun bir dille açıklanmalı , bu kuralların neler olduğu , kuralların neden konduğu açıklanmalı.

Çünkü çocuklar sanıldığının aksine kuralları anlarlar. yani bir şeyi yapma dediğinde , bu sana yasak dediğinde ; onu yapmaması gerektiğini , onun yasak olduğunu anlar. Fakat nedenini bilemez , anlayamaz. Bu nedenle sadece kuralları söylemekle yetinmemeli , kuralların konulma nedenlerini de söylemelisiniz.

Onun haricinde diğer öğretmen arkadaşların da söylediği gibi çocukları sevdiğini her zaman hissettirmelisin. İyi bir davranış gösteren çocuğa , davranışı gösterdiği anda teşekür etmelisin. Çocuklara karşı her zaman olumlu olmalısın.

evet mustafa dediğin gibi istediğim şeyleri neden istediğimi de açıklıyorum,kesinlikle nedenini anlıyorlar-onları düşündüğüm için yapmalarını istediğimi biliyorlar fakat biri yapıyorsa diğerleri inatlaşıp yapmıyor,sadece o beni dinleyip istediğimi yapan çocuğa ödül vereceğimi anladıklarında yapıyorlar..

bende mustafa'ya katılıyorum onları sevdiğimizi hissettirmemiz gerekiyor.Sınıfın dikkat çeken bir yerine kurallar yazısı (açıklamalı(resimlide olabilir) asıp kuralları aşan olduğunda tatlı ve kararlı bi dille onu okuyup çocuğun onu benimsemesini sağlayabilirsiniz, bu tarz çalışmalar çocukların dikkatini oldukça fazla çekiyor umarım biran önce istediğiniz düzene gelir...

Sanat etkinliklerinde karşılaşılacak sorunlar nelerdir?Arkadaşlar yardımcı olursanız sewinirim...:36_3_12:

bir öğrenci düşünün,sessiz sakin uyumlu kendi halinde hatta fazlasıyla kendi halinde:) ...arkadaşlarıyla fazla bir iletişimi olmayan,serbest zaman etkinliğinde arkadaşlarının arasına kendiliğinden gidip katılmayan sadece ya kendi başına oyun oynayan yada öğretmeniyle oynamak isteyen bir öğrenci..herhangi bir şekilde kendisine gelen bir zarara karşılık vermeyen ağlayan yada öğretmenine şikayet eden bir öğrenci..
ve şarkı söylerken, şiir okurken vs..normal ses tonunu kullandığı halde öğretmeninden bir şey isteyeceği zaman,su içmek yada tuvalete gitmek için izin alacağı zaman duyulamayacak kadar sessiz söyleyen bir çocuk...ve konuşma geriliği olan daha doğrusu beş yaşında olmasına rağmen 3 yaşındaki bir çocuk gibi konuşan yani bazı harfleri söyleyemeyen bir çocuk..( ne çocuk ama dimi:)
şimdi;1.si bu öğrenci için kendine güveni olmayan girişken olmayan bi çocuk diyebilirmiyiz 2. si uyumlu bi çocuk olmasına ve arkadaşları tarafından sevilen bir olmasına karşın neden bireysel olmayı seçiyor dur
3.sü eğer böyleyse bu çocuğu arkadaşları arasına katabilmek için öğretmeni ve evde annesi ne yapabilir:) 4 .sü sanırım biraz daha uzatırsam editör beni siteden atacak:)
bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim...

öğrencilere sorumlluk adına bazı görevler verilmeli mesela kalemlikleri dağıtma konusunda öğretmenine yardım etmeyi kim ister dediğinizde hepsi istisnasız parmak kaldırır bence bu tür görevlendirmeler yaparıyorsan eğer sesiz ve pasif öğrencilerini ön plana çıkarmalısın aktif öğrenciyle pasif öğrencini yanyana oturtabilirsin ( bu durumda pasif olan öğrenci muhtemelen bu durumdan rahatsız olacaktır ama bir şekilde kaynaşmayı sağlamalısın) her yöntem her çocuğa sökmüyyor ama bunlaral ilerleme kaydedebileceğine inanıyorum
kolay gelsin

nanelimon arkadaşım aynen benim sınıfımdada bir kız öğrencim küfür ediyor ve çokda saldırgan saygıdan bihaber. çocuklar sürekli şikayet ediyordu bana ama hiç duymamıştım. sonra gözlemledim öyle böyle değil ettiği küfürler.

Arkadaşlar niye cewap yazmıyonuz ki yoksa beni beğenmiyor musunuz?

malesef ki bende var bitane kız öğrencim kötü konuşan...babayla anne daha yeni ayrıldılar..anne çalışıyo çok zor görüyorum anneyi konuştum anneyle de...ilk haftalarda çok fazlaydı bende sürekli konuşarak anlatarak çözümler bulamaya çalışıyorum..biraz olsun azalma oldu umarım hiç kalmaz...

benim stajyerimin sanat etkinliklerinde yaptırdıklarını çocuklar beyenmiyorlardı illa benim yaptırmamı istiyorlardı.bazende çocuklar faliyet ile ilgili bazı sorular soruyordu onları cevaplıyamıyordu.bazen çocuklar sanat etkinliği yapmak istemiyorlardı illa serbest resim yapmak istiyorlardı.bunlar benim gözlemlediklerim.umarım beyenirsin... ;-)

Mrb arkadaşlar benim para konusunda bazı sorunlu öğrencilerim var.bazı çocuklar günde 3-4 milyon harcayabiliyorlar.bu ne demek yaa bazı ailelerin bir aylık maaşı neredeyse...tabi bu davranışlarının en büyük sebebi ailelerin özellikle babaların rahat davranması...çocuklarına zaman ayıramamanınsorumluluğunu bu şekilde atmaya çalışıyorlar !!!!!!

ben çocukları para biriktirmeye falan özendirmeye çalışıyorum ama bazı çocuklarda işe yaramıyo

başka neler yapabilirim tavsiyeleriniz nelerdir?????????

sınıfınıza kumbara yapın bız yaptık bozuk paraları atıyolar ve paralarını bırıktırmeyı öğrenıyolar ama bu para konusu hep aileden kaynaklanıyo ınanın özel bir okuldayım 4yastan bir çocuğun elinde gercek telefon annesı onu arıyo o annnesnı şok oldum ne dıyeyım herzaman getıremıyo öğretmende izin verse hep verıcek annesı daha bu yasata elde ettıklerıne bakın

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri