Ödül Panomuz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fyigit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:07
bu ödüller çok işe yarıyor.bendedeğişik panolar kullanıyorum.sizinki d eçok hoş
teşekkürler

rica ederim canım

bizimde davranış çiçeklerimiz var yanlış davranışta bulunan ve bu davranışını sürekli tekrarlayanın çiçeçiğinin yaprakları yavaş yavaş kesiliyor. okulun ikinci haftası çocuklara sınıfta uyulması gereken kurallardan ve davranış çiçekleriden bahsettim, sınıfa alışmaya başladıktan sonra kurallara uymayanların çiçeklerinden keseceğimi söyledim. bir kaç hafta sonra içlerinden birinin çiçeğini kestim ama kesmeden önce defalarca uyardım. kestikten bir süre sonra yanıma geldi "ben zaten çiçekleri sevmem istediğin kadar kesebilirsin" dedi meğer bizimki çiçeklerin üzerindeki kelebekleri seviyormuş şimdi onun bi kelebeği var yaramazlık yapınca kelebeğinin kanatlarını keseceğimi bildiği için çok uslu duruyor. onu bu şeklde yaralamak hoşuma gitmiyor ama sesimi yükseltip azarlamak yerine bunu yapmak daha mantıklı geliyor. sizce daha başka neler yapabilirim çiçeklerini kestiğim zaman canlarının acıdığını hissedebiliyorum bazen ağlıyorlar ama yaramazlıktanda gerii kalmıyorlar bazen ne yapacağımı şaşırıyorum..........

bence davranış geliştirmek ve kazandırmak için olumsuz pekiştireçlerden çok olumlu pekiştireçler kullanmak daha faydalı oluyor. çünkü çocuğun hayatından, önemli hale gelen bir şeyi (örneğin çiçek ya da kelebek) çıkardığınızda -ki keserek, bu acımasız bir yöntem - çocukta bu kez hırçınlık, duyarsızlık, umursamazlık gibi başka sorunlar karşımıza çıkıyor. onun yerine, öncelikle istenmeyen davranışlardan sonra öğretmen olarak kendimizi nasıl hissettiğimizi anlatabiliriz : " mert'ciğim sen arkadaşlarınla kavga ettiğinde ben kendimi çok kötü hissediyorum. çok üzülüyorum. tıpkı bu çiçek gibi soluyorum" diyerek çiçeğin yaprakları kapanabilir ve çocuk öğretmenin desteğiyle o çiçeğin yapraklarını açtırma gücünün kendinde olduğunu hissettiğinde doğru davranışlar geliştirebilir... benimki sadece bir öneri.. umarım işinize yarar..
sevgiyle...

paylaşımın için teşekkürler.

güzel bir davravranış uygulaması fakat kesmek yerine çiçeklerini çoğaltsan yani farklı renklerde çiçekler kesip olumlu davranış yapanın çiçeğinin üstüne yapıştırsan...arkadaşım olumlu pekiştirme yamış olursun olumsuzluk yapanlarıda çiçeği az kalsın veya hiç takma ençok çiçeği olana ödül verebilirsin..aynı dertden bende müzdaribi ben denedim ençok çiçeği olana toka almıştım şimdi herkez çiçek yarışında....

teşekkürler

bence kesinlikle bağarmaktansa böylesi daha mantıklı. ben de yeni staja başladığım sınıfta yıldız haritası yapmayı düşünüyorum. çocukların resimlerinin yanlarına önce hepsine 1 er yıldız koyacağım daha sonra o günden itibaren güzel davranışlarda bulunanlara etkinliklere güzel katılanlara yıldızlar vereceğim ama kötü davranışta bulunanların yıldızını alacağım ayın sonunda da en çok yıldızı olan çocuğa süprizimin olacağını söyleyeceğim. böyle birşey düşündüm. yararlı olacağını düşünüyorum...

pano güzel.teşekkürler.kalben hocam yanlış davranışlarda bulunan çocuğun önceden almış olduğu ödülü geri almak doğru olmaz.onu çocuk hak etmiştir.bu olumsuz bir pekiştireç olur.olumsuz davranışında yıldız takmamanız daha doğru olacaktır.

teşekkürler

Teşekkürler.. Çok güzel bir fikir...

teşekkürler

TesekkÜrler

elma panosu da yapılabilir,güzel davranışlar bulundukça elmaları kızartılır,yani kırmızıya boyanabilir

çok ıhtıyacım vardı su odul ceza konusunaa tesekkurler herkese paylaşımlarınızdan dolayı.. çok yakında bı odul kutusu davranıs panoosu yapıcam vaktı geldı gecıyor!!! olumsuz davranıslarla ancak bu sekılde bas edılebılır

teşekkürler hocam

teşekkürler

teşekkürler

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

24 Yıldır Sizlerle

24 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri