Milli eğitim ana sınıflarınada kitap basmalı!!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cigdos
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:33
müfettiş geliyor:"HOCAM çocuklara dergi,kitap aldırmak yasak.kullanmıyorsun değilmi (kullanıyorsan kulaklarını çekerim mealinde).

tamam.öğrencilere kitap aldırmıyoruz.ok.elimizdeki kaynaklardan,kendi aldığımız kitaplardan fotokopi çektiriyoruz.

bu defa okul müdürünün yüzü asık."yaw anasınıfı ne çok fotokopi çektiriyor.fotokopi makinesi hep size çalışıyor".diyor zatı ali'leri

hadi bakalım ne yapacaksan yap.

dergi kullanma,
fotokopi çektirme...

efendim bu konudaki düşüncelerime gelince..

bütün sınıflara MEB kitap gönderiyor.
bizede göndersin o zaman.

aynen hocam size katılıyyorummmm.. kitap istiyoruzzzzz:3613411xz:

arkadaşlar bence ortak kitap çözüm değil.şöyle düşünün:ilk ve ortaöğretimde kitaplar dağıtılıyor.iyi güzel.ama öğretmen arkadaşlar hem şikayet ediyo içerikten, hemde birçok öğretmen ekstradan kendi benimsediği etkinlikleri yada kitabı kullanıyor.
okul öncesinde kitap dağıtılsa da türkiye geneli bunu uygulayabilecek en fazla yüzde 10 olur.
çünkü çıkan kitaplar ankara baz alınarak basılıyor.eeeee şimdi ankara ile hakkari koşulları aynı mı? ya da istanbul ile malatya ne kadar benzer??? tartışılır.......
şahsen kitap çıkarılsada ben uygulamam.yaratıcılık ve esneklik kaldırımış olur.bu durumda biz okul öncesinden çok hazırlık sınıfı oluruz.
ben mutluyum.en azından günlük planlarda değişiklik yapıp, öğrencilerimin o an neye ihtiyacı varsa onları baz alıyorum.çevre şartları, kültür, ekonomik durum ve aile bilinci okul öncesinde o kadar önemli ki..........

miili eğitimin hazırlayacağını kitaptan hayır beklemeyin arkadaşlar emin olun beğenmiceksiniz bencede ailelerin durumuna göre kitap seçimi yapılabilir veya yapılmayabilir olsada biz öğretmeniz bişeler yaratabiliriz artık rekli fotokopiler var kitap olmazsa velilerle alınan kararda bu belirtilebiliniz gerçi o daha pahalıya gelicektir ama nese dediğim gibi milli eğitimden iş çıkmaz sizler yine bildiğiniz yolda ilerleyin bence en azından şimdi seçim şansınız var ozaman kitap çıkarırlarsa beğenmezseniz o şansınızda kalmıcak şimdi istediğiniz kitabı kullanırken yada kitap almazken ozaman istemediğiniz şeler için zorunlu olcaksınız.

mutlaka kitap dağıtılmalı. okulöncesi madem bukadar önemli neden bizi görmezden geliyorlar. kitaplar ücretsiz olsa velininde yükü hafifler bizde kaynak aramak zorunda kalmayız

arkadaşalar ben ilköğretimde çalışıyorum..bu sene okulda diğer branşlarda ek kaynak kullanılması kesinlikle yasaklanmış..İşin kötü yanı da müdürümüz bunu anasınıfı için de geçerli olduğunu söyledi..sizlerin de okullarında böyle bir uygulama var mı..napıçaz biz yaa..bu kadar saçmalık olamaz,hadi diğer sınıflara meb kitap veriyor...eee biz napıcaz???
oofff offfff...fotokopiyle nereye kadar...

ben de epeydir bu konuyu düşünüyordum inşalah okul öncesi öğrencileride dikkate alarak ve hakları olduğunu düşünerek kitap dağıtımı yapılır ve her kurumda eşit eğitim verilmiş olur.

kesinlikle şart milli eğitimn anasınıfına kitap basımı ve dağıtımı...özellikle köy şartlarında çok ihtiyacım oluyor gün geliyor fotokobi bile sorun buralarda malumm....

hocam bende yeni atandım .. yani hiç bi kaynak kitap kullanamıcammı ... ee biz napıcaz fotokopi de yokk..?

sormayın arkadaslar yaa:(bende kocaelı nde calısıyorum.ve bızde de bu yıl kıtap konusunda çok sertler 30 öğrencı stajyer yok yardımcı yok kıtap yok fotokopi desenız cok ceksenız hemen söylenıyorlar.napicaz bız yaa:(gecen yıl yıne kacak falan kullanmıstık.ama bu yıl ısımız bıttı.kocaelı mebte çalısan arkadaslar varsa fıkırlerını alabılırmıyım?

Ben senelerdir milli eğitimin anasınıfları için de bi kitap geliştirmesini hayal etmiştim. 2009 da anasınıfı zorunlu olunca herhalde kitap ta hazırlarlar ama bu kitabı 6 yaş ya da 5 yaş ya da 4 yaş grubu olarak ayrı ayrı basmazlar herhalde. Ayrıca ben daha önce dergi kullanmamış olmama rağmen elimdeki ünlü bir marka çocuk dergisini inceledim. İçinde sınıfta vermemiz gereken herşey yok. Bir anasınıfında çocuklara hemen hergün yaptıracağımız etkinlikleri içeren kitapları piyasada bulup alsanız dünyanın parası, kaldı ki milli eğitim böyle çok amaçlı bir kitap hazırlayabilir mi? Hadi hazırladı diyelim, içerisinde de deney tüpleri ile deneyler ya da ne biliym hayvanat bahçesine gezi gibi bir çoğumuzun bu olanaklardan mahrum kaldığı ve yaptıramayacağı etkinlikler olursa tamam artık. Yine eski tas eski hamam kendi yöntemlerimizle devam ederken bir de kitabın içerisindekilerin kendimize uygun olanlarını ayıklamakla uğraşırız gibime geliyor. Eğer böyle olursa vallaha ben fotokopilerle uğraşmaya razıyım.

arkadaşlar bende milli eğitimin ya kitap desteği yapmasını yada direk öğretmene gelen bir mali kaynak ayarlaması lazım. fotokopinin albenisi yok. fotokopi makinası olmayan ailelerinde ilgisi olmayan bir okulda görev yaptım çok zorlandım. devletin bizide ciddiye alması ihtiyaçlarımıza cevap vermesi gerektiğini düşünüyorum

okulöncesi eğitim zorunluda oldu. bence artık bu düşünce faaliyete geçmeli.

izlerde öyle düşünüyoruz ve çeşitli görüşler ortaya atmayı planlıyoruz...

mesela ne gibi hocam?

tamam hocam merakla bekliyoruz

okul öncesi program kitabını hazırlayan hocalarımız çok güzel hazırlayablir.en azından öyle bir komisyon oluşturulabilir.hani diyoruz meb in kitapları iyi değil diye..bize yayın evlerinden gelenler çok mu iyi sanki arkadaşlar el insaf!!!!

tamamen ücretsiz okulk öncesi içinde kitap basılmalı diyorum. parası olan beğenmeyen ler olabilir onlar yardımcı set alsın ama parası olmayan okul ve çevre için bide zorunlu eğitim bölgesi ise kesinlikle meb tarafından gönderilmeli...

evet hocam anasınıflarında kitap alındığı zaman veliler çoğu zaman kitap paralarını vermiyor.yada veremiyor.eğerki okulöncesi zorunlu olduysa ki oldu.kitap basılmalı.köyde ki anasınıflarında fotokopii kağıt parası bile toplanamıyor.bir an önce bu bir çözüme kavuşturulsa iyi olur

kesinlikle katılıyorum.. okulöncesi eğitimi böylece para tuzağı gibi gözükmez.. daha senenin en başında insanlardan para istemek veya şu etkinlik seti bu kadar, para lazım demekten ancak bu şekilde kurtuluruz.. özel okullar, merkez ilköğretim okulları ve bağımsız anaokulları bu konuda şanslı olabilir ama köyde çalışan öğretmenler bu konuda zor durumda ben bu durumu desteklemeyen öğretmen arkadaşlarımı empati kurmaya davet ediyorum...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri