İçeriğe geç

145.259 öğretmen ve veli

Okul Öncesi Forum

ÖĞRETMEN SORUNLARI

Milli eğitim ana sınıflarınada kitap basmalı!!!

kitap fikri çok güzel ..ilk çalışmaya başladığım günlerde düşünmeye başlladım üstelik.
programlarımız cok esnek evet ama hazırlanan kitaplarda da esnek davranılabilir ..bu işi çok iyi bilen kişiler tarafından hazırlanmalı bence
geçen yıl ilk görevimi yaptım ve geçen yıl içinde iki kez kurul toplantısına katıldım müdürümüz yeni fikirlere açık bir insandı ve bu konu iki kez tutanakta yer aldı.anasınıflarına da kitap verilmeli kesinlikle ve bu ilerleyen yıllarda kesinlikle olacak birşeydir.keşke daha hızlı olsa ama yavaş yavaş herşey yerine oturucaktır
Kesinlikle çok güzel olurdu.Batıda özel anaokullarında öğretmenler velilere 190 ytl ye set,ayrıca her güne bir etkinlik kitabını aldırıyor,ücretsiz okullar,köy anasınıfları,fotokopi mak.olmayan ve durumu iyi olmayan velileri olan okulların öğretmenleri ne yapsın,sağdan soldan çalışma kağıtları bulsun,cebinden hergün fotokopi çektirsin...
Yalnızca öğretmenin yükünü hafifletmek için değil,çocukların da siyah-beyaz sayfalar yerine,renkli baskı ile ilgisini çekebilecek işin ehli insanların işlevsel dökümanlar hazırlayıp göndermeleri her açıdan çok faydalı olur kanaatindeyim.
Ama bunu burada kendi kendimize istememiz bişeyi değiştirmez harekete geçip sesimi duyurmalıyız bence...
kitap konusunda haklısınız ama bi de şöyle düşünün kitaplardan bir çok öğretmen şikayetçi yetersiz olduğunu söylüyorlar ve kaynak kitap kullanıyorlar tek düze kitap bize hitap etmez baskısı görselliği çizgileri içeriği hepsi bir bütün bizde umarım başarabilirler
Arkadaşlar okul öncesi eğitim zorunlu değil,yarı özel gibi düşünülüyor para verildiği için...o yüzden kitap işi yaş...ayrıca ilköğretimdeki arkadaşlar da çok memnun değiller bu kitaplardan,ben de çeşitli nedenlerden dolayı bedava kitap olayını çok doğru bulmuyorum.
zerrin85 şunu yazdı:
bende bu kitap konusuna katılıyorum. ilköğretime bedava kitap dağıtılıyor ve uygulanıyor. yeterli olmayabilir belkide ama yinede her çocuğun elinde kaynak ,uygulamalı kitapların bulunması hem öğretmen hemde öğrenci açısından faydalı olacağını düşünüyorum. fotokopinin albenisi dışında bununda maddi bir değeri var ayrıca her okulda fotokopi makinası olmayabilir vs

hatta bu konu bence meb tarafından hemen gündeme alınmalı.
Arkadaşımız çok haklı ellimizde bir kaynak olması hiç olmamasından veya fotokopiden daha iyidir ayrıca meb 'in hazırladığı i.ö. kitapları hiçde sıradan değil eğer inceleme fırsatınız olduysa görmüştürsünüz...
eğer alanımızla ilgili kitaplar milli eğitim kanalıyla dağıtılırsa belki " okul öncesi eğitim önemli bişey olsa gerek, baksana kitap bile veriyolar.." düşüncesiyle bu konuda hiç bir fikri olmayan ya da yanlış fikirlere sahip olanların farkındalığını artırır 🙂 bu konuda olumlu sonuçlar doğurabilir fakat Türkiye'nin her yerine aynı kitap dağıtılacağından her yerde aynı etkinlikleri uygulamak sorun çıkarabilir. yani benim bulunduğum ilin koşulları, çocuklarımın hazırbulunuşlukları, sınıfımın fiziki yapısı,eğitim materyallerim vs. bir başka arkadaşımınkinden farklı olacaktır ve bu farklılıklarla aynı kitabı kullanmak da sorun yaratabilir..
ayrıca benim eşim sınıf öğretmeni. kitaplarını biliyorum ve pek çok sınıf öğretmeni arkadaşımdan da kitaplara yönelik eleştiri duyuyorum. yapılması istenen pek çok eğitim etkinliğinin uygulanma aşamasında sorunlar yaşıyorlar.özellikle köylerde öğretmenlik yapanlar bu sıkıntının farkında..bilmem anlatabildim mi?....
merhaba arkadaşlar bende kitap konusuna kesinlikle katılıyorum ben aidat kitap gibi mecburen topladığımız paralar okul öncesi eğitimin yaygınlaşmasını olumsuz etkilediğini düşünüyorum.bizim okula gelen müfettişler kitap kullanmamıza çok kızdı aldığımız kitapları iade etmezsek görevden alabileceklerini söylediler.böyle birşey duyan var mı cevap yazarsanız çok memnun olurum
Arkadaşlar yorumlarınıza teşekkür ederim.Ama bu düşünceyi ilgili yerlere bir şekilde iletmeliyiz ama nasıl yapacaz bunu?
bencede kitap basılmalı. valla diğer öğretmenlerin plan gibi bir derdi yok. hazır klavuz kitap kullanıyorlar. biz neden böyle bir uygulamadan yararlanmayalım?
müfettiş geliyor:"HOCAM çocuklara dergi,kitap aldırmak yasak.kullanmıyorsun değilmi (kullanıyorsan kulaklarını çekerim mealinde).

tamam.öğrencilere kitap aldırmıyoruz.ok.elimizdeki kaynaklardan,kendi aldığımız kitaplardan fotokopi çektiriyoruz.

bu defa okul müdürünün yüzü asık."yaw anasınıfı ne çok fotokopi çektiriyor.fotokopi makinesi hep size çalışıyor".diyor zatı ali'leri

hadi bakalım ne yapacaksan yap.

dergi kullanma,
fotokopi çektirme...

efendim bu konudaki düşüncelerime gelince..

bütün sınıflara MEB kitap gönderiyor.
bizede göndersin o zaman.
kitap eğitimin kalitesini artırıyor ve ciddiyet sağlıyor. mutlaka devletin böyle bir girişimde bulunması gerekli. böylece okul öncesinin yangınlaşmasınada katkı sağlamış olur. herkes sadece oyun oynayıp yemek yediğimizi düşünmez en azından. illa ders kitabı olmasıda şart değil hikaye bile olur yani
çok haklısın cnm sana katılıyorum.ama bunu milli eğitimin bunu nezaman ilgileneceğini merak ediyorum.köyde okul öncesi öğretmenliği çok zor geçen yıl çok zorlandım baktım olmadı yazıcımı getirdim tabi masrafı bana aitti ancak olan bana oldu yazıcım hakkın rahmetine kavuştu.çok konuştum teşekkürler
Biz bu konuyu okula gelen
BİZ BU KONUYU GELEN MÜFETTİŞLERE SORDUK. ONLARDA ŞU ŞEKİLDE CEVAP VERDİLER.;Biz okulöncesi ile ilgili seminerlere katılıyoruz. Bu konu konuşuldu.okulöncesi için hazırlanacak kitabların öğretmenlerin yaratıcılığını kısıtlayacağı fikrinde birleşildi. DEDİ.AYRICA MÜFEETİŞ ÖĞRETMEN ARKADAŞLA BİZE EK KAYNAK KULLANIP KULLANMADIĞIMIZI SORDU.KESİNLİKLE YASAK OLDUĞUNU SÖYLEDİ.
ben katılıyorum çünkü benimde aklıma geliyodu.dergi aldırmıyorum zaten çünkü her ailenin gücü kaliteli dergiye yetmiyo ucuzunu seçersen o dergide de doğru düzgün bir şey olmuyo.fotokopi mak var çekiyorum.albenisi yok değil bence bizimkiler bayılıyo.ama mutlaka bizimde ortak bir kitabımız olmalı.ama bunu devlet yapacak olsa bile içi yanlışlıklarla dolu olacaktır.özellikle çevre koşulları ekonomik koşullar ve çocukların bilişsel gelişim düzeyleri göz ardı edilecektir.
muteber şunu yazdı:
BİZ BU KONUYU GELEN MÜFETTİŞLERE SORDUK. ONLARDA ŞU ŞEKİLDE CEVAP VERDİLER.;Biz okulöncesi ile ilgili seminerlere katılıyoruz. Bu konu konuşuldu.okulöncesi için hazırlanacak kitabların öğretmenlerin yaratıcılığını kısıtlayacağı fikrinde birleşildi. DEDİ.AYRICA MÜFEETİŞ ÖĞRETMEN ARKADAŞLA BİZE EK KAYNAK KULLANIP KULLANMADIĞIMIZI SORDU.KESİNLİKLE YASAK OLDUĞUNU SÖYLEDİ.
ek kaynak derken neyi kastetdiniz hocam
özellikle dergileri belirttiler
bu konu gündeme getırılmelii .. fotokopi fotokopi nereye kadar. çocukların yaş ve gelişim sevıyelerıne uygun kitap basımı yapılmalı buna ihtiyacımız var..

Bu konuya yanıt yazmak için giriş yapman gerekiyor.