kpss iptal olunca atamalar gecikti, ben de yüksek lisansa başlamıştım zaten, ege de devam ederken yükseğe manisaya atandım, bu dönem sorun olmadı, zaten derlserin bitişi, sınavlar falan derken bu dönemi atlattım, ama 2. dönem ne izin alabilirim, ne de başka bir şey, bir ikili öğretm olduğu için " 2 yarım gün" izni diye bir durum yok sanırım. ayrıca okul öncesi öğretmeni olduğumuz için, her gün okula gelmek zorundayız, hadi izin aldın, o çocukların başında kim olacak, ya da o çocuklar okula gelemeyecek mi, ama biz "branş" öğretmeni değiliz diye yüksek lisans yapamayacak mıyız. hem o kadar söylerler yüksek lisans yapın diye hem de önümüze bir sürü engel koyarlar. ayrıca "eğitime özür olarak bakan bir devletimiz var" . "eğitim özür grubu" . al işte. "özür grubuyuz" neden . çünkü eğitim alıyoruz. sanki ben eğitimi çocuklara daha fazla bir şeyler vermek için yapmıyorum. zaten benşm amacım daha iyi öğretmen olmak değil mi? al, yüksek yapıyorum ama ellerinden gelen her türlü engeli önümüze koyuyorlar. sonra neden yüksek lisans ve doktoralı öğretmen az? az olur tabi baksana. eğitim öğretşm aksamasın diye bir sürü olay, sanki bu olmazsa aksamayacak,
aksayacak işte,
önemli olan zihniyettir, mantalitedir,
ama maalesef bu yok bu ülkede,
sonra beyin göçü