Kasım 2009 Atamaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan seraziz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:21
BİZ kasımda başlarsak eğer sınıf bu zamana kadar kime emanetti.bu konu aklıma takılıyor

arkadaşlar bu özel konuları özelinizden konuşun tüm konular allak bullak oldu nereye bakıcamı şaşırdım burdan sadece kasım atamasını konuşalım okadar

T.C.

MiLLi EĞİTİM BAKANLIĞI

Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğüne

Konu: Sınıf öğretmenlerinin anasınıflarında görevlendirilmesi

Sayın REMZİ İNANLI,

14/10/2009 tarih, B,08.0.OOG,0.07.02.02-020/ 2975 sayılı ve “Ücretli öğretmen görevlendirilmesi” konulu resmi yazınızda anasınıflarında sınıf öğretmenliği mezunlarının 60 saatlik seminer alması kaydı ile görevlendirileceğine dair ibareler bulunmaktadır. Ancak siz de malum görürsünüz ki, okul öncesi eğitim formatı diğer eğitim formatlarından farklıdır ve ayrı bir pedagojik yetkinlik gerektirmektedir. Bu lisansa sahip olabilmek için eğitim fakültesinde 4 yıl okul öncesi öğretmeliği bölümü okumak gerekmektedir. Aksi halde okul öncesi öğretmenliği mezunu olmayan eğitimcilerin anasınıflarında görevlendirilmesi okul öncesi eğitim alan öğrenci sayısını kısmen arttıracaktır ama, eğitimde niteliği düşürecektir.

Bizler okul öncesi eğitimden faydalanan çocuk sayısının artması taraftarıyız ancak, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın nitelikli bir şekilde yetiştirilmesinden yanayız. Sınıf öğretmenliği mezunu eğitimcilerin 60 saatlik seminerler ile gerekli okul öncesi eğitim öğretmenliği donanımına sahip olamayacağı aşikardır. Eğer 60 saatlik seminerler ile okul öncesi öğretmeni olunabilecekse ben ve meslektaşlarım neden 4 yıl eğitim fakültelerinde okul öncesi öğretmenliği eğitimi aldık ve almaya devam ediyoruz? Tarafımıza yapılan bu haksızlığa bir son verilmesini rica ederiz.

Geçmiş yıllarda eğitim fakültesi mezunu bile olmayan kişiler öğretmen olarak atandı ve halen görev yapmaktadırlar. Ancak şuan 21. yüzyıldayız, bu çağda eğitim hayatının temeli olan okul öncesi eğitimde bu tür yanlışların yapılması ülkemizin ve toplumumuzun da niteliklerini düşürecektir.

Siz de bilirsiniz ki, okul öncesi eğitim, insan hayatında önemli bir yere sahiptir. Hal böyleyken geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımızın uzman olmayan ellerde eğitim alması, onların, bilgi, beceri ve tutumlarını olumsuz yönde etkileyecektir. Eğer siz de okul öncesi eğitim alan çocuk sayısından çok nitelikli eğitimden yanaysanız lütfen bu yanlışa bir son verin. Yapılan bu yanlışın bir an önce önüne geçmenizi rica ederiz.

İsim Soyisim: Mail:

Telefon: Adre
s

ARKADAŞLAR YOLLAYIM BU MEKTUBU BAKANLIŞ ADRESİNE
ayrıca postanın dışında mail de atalım. Maili göndereceğimiz e posta adresi: ooegm@meb.gov.tr

arkadaşım bu forumda herkes atama peşinde siz neyden bahsediyorsunuz zaten atanmışsınız kadro diye msj atıp duruyorsunuz allaha şükür deyip geçeceğinize KADRO istiyorsunuz kusura bakmayın ama çok şey istiyorsunuz

Arkadaşım ben atanmış değilim, sadece kadrolu yerleşebilir miyim diye araştırma yapıyorum. Sözleşmeli yerleşsem nankör müyüm bu durumda burayı meşgul edeyim. Sadece sözleşmeli istemiyorum ve kadrolu yerleşebilmek için sizlere soruyorum. YANİ ATANMADIM, SÖZLEŞMELİ DE ÇALIŞMIYORUM...

Arkadaşım ben atanmış değilim, sadece kadrolu yerleşebilir miyim diye araştırma yapıyorum. Sözleşmeli yerleşsem nankör müyüm bu durumda burayı meşgul edeyim. Sadece sözleşmeli istemiyorum ve kadrolu yerleşebilmek için sizlere soruyorum. YANİ ATANMADIM, SÖZLEŞMELİ DE ÇALIŞMIYORUM...
özür dilerim sizi yanlış anlamışım o zaman inanın kafa kalmadı şu sıkıntılardan:36_3_12:

ama sorunuzda çok enteresan sizin kadrolu olarak atanabilmeniz için 10.000 civarında kadrolu okulöncesi öğretmeni atanmalı ki size sıra gelsin. şuan da 26.000 sözleşmeli öğretmen var mebde okul öncesinde. eğer onların puanları hala geçerliliğini koruyorsa sizin kadroya geçmeniz hele ki 53 puanla hayalden öteye geçemez. umarım güzel bir cevap olmuştur. umarım kafanızda soru işareti kalmamıştır anaokul öğretmeni (!)

kardeşim hem atama diyorsun ve umutla bekliyorsun birde yazmışsın okuldan gelince diye kardeşim atanmak istiyorsunda neden ücretli çalışıyorsun senin gibiler böyle yaptığı sürece bizler biraz zor atanırız ben evime 20 dakikalık mesafedeki okula gitmedim lütfen duyarlı davranalım

ama sorunuzda çok enteresan sizin kadrolu olarak atanabilmeniz için 10.000 civarında kadrolu okulöncesi öğretmeni atanmalı ki size sıra gelsin. şuan da 26.000 sözleşmeli öğretmen var mebde okul öncesinde. eğer onların puanları hala geçerliliğini koruyorsa sizin kadroya geçmeniz hele ki 53 puanla hayalden öteye geçemez. umarım güzel bir cevap olmuştur. umarım kafanızda soru işareti kalmamıştır anaokul öğretmeni (!)

Meryem Hanım siz burada sözleşmelilerin kadrolu için hemen tercih yapar mı yapamaz mı konusunda tartışma sürerken, birileri yapar, birileri bir yıl yapamaz derken, benim bu sorumun nesi garip? Ayrıca parantez içinde ünlemle dalga geçme gibi bir niyetiniz varsa gidin başka sitelere... Burada çözüm arıyoruz kimse kimsenin oyuncağı değil... "Eğer onların puanları hala geçerliliğini koruyorsa sizin kadroya geçmeniz hayal" diyorsun... Cümlede eğer var yani cevabını bilmiyorsun ama dalga geçiyorsun... Kusura bakma bizim tuzumuz kuru değil...

okulöncesi arkadaşa konuyu saptırmak gibi bir eğilimim yok bir öğretmenin yaşamış olduğumn drama konu ettik sen ne anlamak istediğisen kendine ne pay çıkardıysan onu yazmışsın aklı fikri ve zihniyeti sağlıklı olan bir öğretmen yada bir insan bunu yapmaz öncelikle insanda ALLAH korkusu olması gerek bu öğretmeni bu yola neler sürüklemiş bilinmez ama hiç hoş örnekler değil acı bir toblo bu da yaşanmış bir ilk değil konumuzla alakalı hiç de değil demeyin bir bunalım geçiren öğretmen dramı bende herkes gibi atama haberlerini dört gözle bekliyorum bende atanmadım tuzum falanda kuru değil.

besra adlı üyeninde okuması rica olunur üsteki yazıyı atama haberleri açıklanmadıkça herkes geriliyor ve farklı yorumlar anlaşılmaya başlıyor anlaşılan rahatsız olan okuyup cevaplamasın görmezden gelsin lütfen kırıcı olmayın

bu neya sosyalci hüseyin hocamın açtığı forum ne hale gelmiş hüseyin hocam bence siz bi forum daha açında biz sizden haberleri ordan alalım burda arkadaşlar tartışmaya dewam etsin

arkadaşım sana kesinlkikle katılıyorum ama bide şu war ücretli çalışanların yeride boş görünüyo benim arkadaşım bu şekilde kaç kere işsiz kaldı yerine ya kadrolu geldi yada sözleşmeli

o yazdığın 34---32 kpss puanlarınız mı arkadaşlar kesin şubatta evinizin karşısındaki okula atanırsınız kesin merkezi merkezi süper.

buna da ne alaka demeyin 40 yaş mağduru arkadaşlar vardı yazışan onlar adına dava açılmış haklarını elde etmek adına inşallah olur hayırlı olsun sonuda hayırlı olur inşallah yıllarca usta öğreticilik yaptılar puan hazır ama atama yok dilerim hakkınızı alırsınız

arkadaşlar sanırım bi gelişme haber yok?meydanı boş bulup atıp savuranlar var dalga geçenler??konu dışı konular var?sosyalci hüseyin hocam nerdesiniz ya

arkadaşlar uyanın çok kötü bi gelişme var bu alımdan bizden 500 kişiyi zor alacaklar sınıfcılara sertifika proğramı uygulamaya başlıyor bugğünden itibaren ücretli olarak çalıştırılacaklar bizde aynı şekilde kesin bir bilgidir atanmayı beklemeyin bişeyler yapın başka bir sitede mektup hazırlandı ve herkez bakanlığa mektup yazıyor sizde yazın faks çekin şubatta bile atama olmayabilir

arkadaşım felaket tellalı mısın yoksa okuduklarını mı anlamıyorsun.sınıfçılar sadece ücretli alınabilecek diyor sözleşmeli atanacak demiyor.2 gündür çıktın ortaya milletin sinirini bozuyorsun ayıp sana....

sÜpeer bİr cvp.

arkadaşlar sanırım bi gelişme haber yok?meydanı boş bulup atıp savuranlar var dalga geçenler??konu dışı konular var?sosyalci hüseyin hocam nerdesiniz ya

burdayım hocam... yorumlara bakıyorum...
herkes bi şeyler söylemiş ama çoğu laf olsun torba dolsun misali...

yok bakanı aramış , müsteşarmış , yakınıymış , uzağıymış... mış mış mış

henüz ne sayı belli ne kontenjan

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

24 Yıldır Sizlerle

24 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri