Ben burada şöyle bir nokta vurgulamak isterim. Burada bir öğretim söz konusu,milli duyguları aşılama güçlendirme fakat neden kimsenin düşüncesi buna kaymıyor? Ben bu marşı öğretiyorum çok güzel ama çocuk marş ın ne olduğunu biliyor mu? Neden ve hangi amaçla okunduğunu kavrayabilecek kadar bilişsel anlamda işlek mi ya da bu milliyetçi tavra bürünebilmek için yeterli düzeye erişmiş mi? ya da istiklal marşının içinde geçen bazı osmanlıca kelimeleri türkçe telaffuz edemeden telaffuza itilmesi doğru mu? Çocukların ezberi kuvettli diye birşeylerin temelini vermeden başka birşeyin onunla bağdaşık olan eğitimine geçemeyiz. İlköğretim zümresi bile bunu önce hayat bilgisi dersiyle daha sonra diğer derslerle pekiştirerek ilk iki kıtayı öğretir! Dün bu konuyu sınıf öğretmeni arkadaşımla tartıştım ve söylediği şey okul öncesinde bu yapılmaz biz birşeyleri çocuğa kazandırdıktan sonra öğretmeye başlıyoruz diyor. O yaştaki çocuk milli duygulardan ne kadar anlayabilir ya da manasını çözebilir dedi. Ben kendimden hatırlıyorum 5. sınıfa kafar ilk iki kıta daha sonra 6. sınıfta diğer tüm kıtalar öğretildi. Benim dönemimin eğitim sistemi böyleydi,-ki ben yaşlı biride değilim. Faka dediğim gibi bazı şeyleri vermeden diğer şeyleri verelim derseniz ortaya ezberden başka birşey çıkmaz ki ben eğitimde ezbere karşıyım tamamen rehber olmalı gerektiğinde söylemeli ve çocuğun ilgisi çekilmeli!
Saygılar