Her derde deva karamerhem sınıfçılar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan güllizar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:00
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@güllizar
Ne zamandır girmiyorum siteye.Açıkcası hevesim hiç kalmadı.Ama bu gün öğlen yaşadığım olayı anlatmak istedim.Bir sınıfçı arkadaş(!) ile konuşuyoduk.hala atanamadığımızdan aslında neler yapabileceğimizden bahsetmeye çalışıyodum ki arkadaş birden parladı.Biz okuma-yazma öğretebilemezmişiz.Aslında branş olarak sadece anasınıflarında işe yararmışız.Yeni doğandan okula gidene kadar yani.Küçümseyerek...Özel Eğt. bireysel başarılarımı ve okuma-yazma öğrettiğim için aldığım teşekkürü söyledim.Anne-baba eğt.,okuma yazma dersimizden bahsetmeye çalıştım.Arkadaşlarım;bir sınıf öğrt. demek SERTİFİKA ALIP İŞİTME ENG. ÖĞRT. DEMEKTİR-ZİHİNSEL ENGELLİ ÖĞRETMENİ DEMEKTİR-GÖRME ENGELLİLER ÖĞRT.DEMEKTİR- VE ARKADAŞLARIM-OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENİ DEMEKTİR.Arkadaşımın dediği gibi,madem memnun değilsin yapma.Oku en baştan branşını değiştir.NEDEN BİZİ BU KADAR KISKANIYOSUNUZ Kİ.AKLIMIZI KULLANDIK SEN DE KULLAn.NEYİN PEŞİNDESİNİZ BU KADAR.Bana bunları dedi.Artık hiçbir eylemde yokum. her derde deva KARAMELHEM sınıf öğretmenleri varken biz daha çook bekleriz...

Ne denir ki bilemedim vallaa....

Boş ver arkadaşım uğraşma cahil insanlarla. Herkes bizim işimizi bizden iyi yapsada, Biz kendi işimize bakalım

hocam size denk arkadaş biraz kompleksliymiş anlaşılan..ben gülüyorum yaa..aslında problem bu sıra okul öncesine verilen önem ve bizim onlardan daha kolay atanmamız..öss de puanımızın yükselmesi ve daha çok tercih ediliyo olmamız..tabi kedi uzanamadığı ciğere ne der bilirsiniz..başta dediğim gibi konpleks yapmış arkadaş bence takılmayın hiç..çünkü bir eğitimci başkalarına değil kendine iğne batırmalı..bi söz vardır ya herkes kendi kusurlarını görse başkasının kusurlarını göremez bile..arkadaş başkalrının kusurlarını görmekten kendi kusurlarını görememiş..bahse girerim iyi bi eğitimci değildir:)):emot94:

ne yazık ki birçok öğretmen öyle düşünüyor....sadece atanma konusunda değil...anasınıfı öğretmenliğini çocuk bakıcılığı olarak gören çok öğretmen var.daha önce görev yaptığım bir ilköğretim okulunda,okuma-yazma çalışmalarını fotokopiyle çoğaltırken,bir başka öğretmen onları gördü,inceledi ve " çok şaşırdım doğrusu,ben sizin (anasınıfı öğretmenlerinin) sadece çocuklarla hoplayıp zıplayıp,hamur oynadığınızı düşünüyordum" dedi. çok üzülmüştüm :( diğer yaptığımız etkinliklerden bahsettim,anlattım.hala unutamıyorum...

tuba hocam ben de üzüldüm anlattığınız konuya..ne yazık değil mi..bir öğretmen başka bi branşı tanımıyo:))neler yapar bilmiyo..tuhaf:((

evet hocam,maalesef böyle birşey yaşadım :( başka öğretmenlerin de üstü kapalı şekilde,bu branşı hafife aldıklarını biliyorum,şu an çalıştığım okulda bulunan öğretmenler değil,ama eski okullarımda şahit oldum böyle şeylere :(

Bizim okulda pek konuşmazlar..bence bu konudan rahatsızlık duyuyorsanız sık sık anlatın diğer arkdaşlara neler yaptığınızı,yaptığımızı...bi de her fakültede okul öncesi bölümü yok mesela bizim fakültedeki arkadaşlar neler yaptığımızı nasıl eğitim verdiğimizi,okul öncesinin kazanımlarını bilirlerdi..belki de arkadaşlar ilk defa bölümümüzün ve okulda anasınıfı olduğunun farkına varmıştır:))ben hep davet ediyorum diğer öğretmenleri..geliyolar görüyolar..hatta çok imreniyolar..ev gibi bi ortam ne kadar ferah keşke bizim sınıflar da böyle olsa..öğrencilerimizin öz güveni bu kadar fazla olsa diyorlar..kişiden kişiye fark var tabi..kimi öyle kimi böyle..eğitimcileri de eğitmek lazım demek ki::))ne dersiniz!!!!:ollk:

Size katılıyorum cypress öğretmenim.Eğitimcilerin de eğitime ihtiyacı olabiliyo işte.Benim demek istediğim aslında kendini bilmez birinin yaptığı gösteriyi şikayet etmek değildi.Balık baştan o kadar kokmuş ki,nitelikli ayrımcılık diye buna deniyor demekki.Bir sınıfçıdan 5 öğretmen çıkartıyolar,varmı böyle bişey.Ben buna kızıyorum.Ama sonuçta söyle söyle kendin dinle,bana dokunmayan bin yaşasın mantığıyla susmayı öğrenicez.Bekliyoruz bakalım biri çıksında bişey yapsın diye...

işlerine gelince anasınıfına giden öğrenci ile gitmeyenin arasında ne kadar fark olduğunu hep dile getiren onlar daha neyin hesabını yapıyorlar. madem bir işe yaramadığımızı düşünüyorlar neden anasınıfına giden öğrencilerin daha iyi olduğunu söylüyorlar

nihal hocam katılıyorum...cypres hocam,çok şükür şu an görev yaptığım okulda böyle sorunlar yok,hatta öğretmenler bugün neler yapacaksınız diye,ilgilenip,meraklanıyorlar :)

nihal hocam katılıyorum...cypres hocam,çok şükür şu an görev yaptığım okulda böyle sorunlar yok,hatta öğretmenler bugün neler yapacaksınız diye,ilgilenip,meraklanıyorlar :)

ayne güzel :) imrendim doğrusu : inş bende bu gibi ib okulda çalışırım nihal hocanın dediği giib işlerine gleirse iiy gelmezse de sınıftan da çıkmıyosun yaa :( gibi bi garip hale dönüşü verriler biiz önce kendi öğretmne arkadaşlarımız bakıcı olarak görüyor bi yerde tabii saygılı davranıp ilgilenlerinde hakkını teselim etmek gerek .:emot23:

Farkındamıyız ki birilerinin iyiniyetine insafına kaldık.Üvey evlat-sığıntı muamelesi görüyoruz.Arkadaşlar biz de eğitimci olmak için gerekli adımlardan geçtik.Şimdi seçimler yaklaştı diye sözde atamalar yapılıyo.Yapılan atamalara dikkat ederseniz yine bizi yok saymaya devam ediyorlar.Açıktan atama yapılıyor.Birileri sanki kasıtlı olarak bizi görmezden geliyor.Açıktan atama demek torpili olan buyursun demek artık herkes biliyor.Bu arada soruldumu atama yaptık deniyor.ihtiyaç var,kurslarla ihtiyaç karşılanmaya çalışılıyor ama asıl öğretmenler bekliyor.VE TEKRAR İKTİDARA GELMENİN HESABI YAPILIYOR.

Bizim derslerimiz arasında zihin engelli,görme ve işitme engelli bireylerin eğitim-öğretimleri,ders planlamaları var.Buna rağmen ne yazık ki birçok imkan sınıf öğretmenliği branşına gümüş tepside sunuluyor.Herşeye rağmen branşlaşmaya önem veriyorum ve bizim branşımızın çocuğun eğitiminde çok ayrı bir yeri var.Eğer engelli çocuklarla çalışılacaksa alan mezunu haricinde en yakın branş okulöncesidir.Bizim branşımızı hor görenler koşa koşa 60 saatlik kurslara gidiyorlar.Gitmesinler efendim,gitmesinler.Zaten birşeyden de anladıkları yok.Herkes gün boyu resim yapıp koştura koştura oyun oynatıyoruz zannediyor.Bizler çocuğun kişilik gelişiminde mihenk taşıyız.Çocuğun eğitim-öğretim hayatı,dünyayı algılaması bizim verdiğimiz özverili eğitimle başlıyor.Herkes haddini bilsin.Sınıfçı otursun,okuma yazma öğretsin.

Lütfen bıraksınlar artık bu düşünceleri çok üzülerek söylüyorum ama çoğu ne yazıkki hala iş bulmakta yada meb de görev almakta zorlanıyor tabi bu onların suçu değil sistemde birtakım sorunlar var. Hem söylüyorum ama doğru düzgün bilinçli sınıf öğretmeni arkadaşlarımada haksızlık etmek istemiyorum çoğu böyle düşünmüyor çünkü... Arada böyle zihniyetteki insanlarda çıkıyor malesef, herkes eğitim görebilir ama herkes eğitim alamaz, eğitimli olamaz. Ben bunuda şunuda yaparım demeden önce biraz merakedip araştırsalar bile belkide yetecek

Hocam Arkadaşınızın dediği Kapristen öte şeyler değil ama ne yazık Ki YÖK başkanı Olacak Yusuf Zİya ÖZCAN,2010 da YAPILAN KPSS HIrsızlıını ve Hrısızları ortaya çıkarmamış ve On binlerce öğretmen adayı kardeşimizin hakkını yedirmiş ADAM, Kalkmş Dİğer bransşlardan, Okul öncesine Kaydrılabilr diyor... Kardeşim Sınıf ÖĞretmenliğine 5 Yol alım yapmasalar bile eldeki Atanamayan SInıfçı Arkadaşlar işi götürür. BU kadar Çelişki BU kadar vurdurmduymaz olmaz insan.. OKulÖncesinde Atanamayan YOK MU SANKİ....
Arkadaşınızı geçtim,Saçma Saçma Girişimler BUNLAR....

O kadar haklısınız ki kilavuz hocam.Susmaya alışmış hatta mimlenmemek adına kasıtlı susturulmuş zavallılar topluluğu haline geldik.İnsiyatifleri gümüş tepside sunulan sınıfçıların özel sektördeki hallerini bi görseniz.Hele ahkam kesmelerini açıktan açığa atıp tutmalarını...Dediğim gibi,Bir sınıfçı 5 öğretmen demek olmuş.Özel sektördeki kurum sahipleri bile sınıfçıların el etek öper durumdalar.şimdi bana birçokları tepki gösterecek ama gerçek bu.Ve malesef insanların gözlerine zorla çöp sokamayız dimi...Biz özel sektördeki zavallı okul öncecileriz.Herkes haddini bilsin,hayal kurmasın değilmi...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri