Hangi kaynak kitaplarını seçiyorsunuz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan suzzi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:21
İlkin arkadaşlar dikkat edelim konu dağılmasın.
-İdareye hediye verilmesine karsıyım.Benim sattığım dergi setinde de hediyeler var ama ben hiç bir zaman idareye promosyon filan vermedim.Vermemde.İçinde hediye varsa bu yine çocukların yararına olacak şeylerdir.

Müdür baskı yapamaz diyemiyorum.Yapar.Yapacaktır.Doğru bulmuyorum.
Öğrenci velileriyle sizin görüşmeniz lazım.Müdürle önceden konuşup çocuklara şunu aldırıyorum diye anlatabilirsiniz.Ama baskı yapması çok yanlış.
Muhakkak yayınevinden promosyon alımıştır.Duyumlarıma göre idareye yazıcı-bilgisayar fax filan veren firmalar varmış.
Sanırım bir müdür ne kadar yanlış olsada bunları aldırmak için baskı yapar.

dergi alacağız demişti ALLAH büyük. dergilerden ellerinde kalmamış :) Ya aslında ben dişliyimdir ama müdür öyle enteresan ki anlatamam. Çoğu yerde hakkımı savunurum.

Hee 2 hafta önce falan da 23 Nisan'ı nerede yapacağız diye sordum konuştuk ne dese beğenirsiniz sabahçı öğretmenle beraber yapın (benim 15 diğer arkadaşın 18) 33 öğrenciye nasıl rond çıkarılır yaa. Ben hayır öyle yapmayacağım dedim. hala ısrar ediyo ben de ben böyle yapacağım diğer arkadaşın yapacağıda beni ilgilendirmez dedim. Olay böyle kapandı. ben haklıysam sonuna kadar savunurum.(elimden geldiğince:))

Geçen sene ben müdürümle yayınevi konusunda hem fikirdim,kitapları seçmeyi bana bırakmıştı.Çoğu konuda anlaşıyorduk.Belki bayan olmasının bir artısıydı.Yinede her dediklerini yapmaktan yana değilim.Çünkü eğitimi sınıfta biz veriyoruz onlar değil....

Arkadaşlar dergi veya setleri müffettişler zaten istemiyor.O yüzden almanızda doğru değil bu bir ikincisi evet her gün çocuğa bilişsel etkinlik hazırlamalıyız çünkü bu setlerin faaliyetleri çok basit ve çocuğa yapacak hiçbirşey bırakmıyor buda çocuğu hazırcılığa alıştırıyor.

Bende çocuklara dergi,kitap vs. alınmasından yanayım.ama buna kesinlikle müdür karışamaz.eğer karışıyorsa bi çıkarı olacaktır ondan karışıyordur diye düşünürüm.dergileri aldığım kırtasiye ile bizzat ben görüşürüm.çocuklar için en uygunu hangisiyse ben seçerim.bunu müdür belirleyemez çünki alan bilgisi yok..ayrıca alınan dergiler içerik olarak çok iyi olmalı ki çocuğu her alanda geliştirsin.ama tabi ki sadece dergilere bağlı kalınmamalı öğretmen kendisi de değişik etkinlikler hazırlayarak desteklemeli..

çocuklara dergi alınmalı ama öğretmen yayın evlerinin kitaplarını, yanında verdikleri promasyon ürünlerinin çocuklara ne kadar yararı olacağını kontrol ederek kitap seçmeli. ayrıca oturup etkinlikte hazırlamalı çünkü kitaplarda ve faaliyet dosyalarındakiler çocuklara yeterli olmayabiliyor. hazırcılığa kaçmayalım arkadaşlar sonra bize işiniz kolay alt tarafı iki şarkı, iki oyun öğretip günü bitiriyosunuz dediler mi de kızıyoruz. okulumda kitap var ama çoğunlukla okuma yazmaya hazırlık çalışması yaparken kullanıyoruz. faaliyet dosyasındaki etkinlikleride çok sıkışırsam yaptırıyorum

arkadaşım hiçbir müdür senin sınıfta kullanacağın kaynak kıtaba karışamaz.Bu çocukların eğitim düzeyini sen bilirsin ve ona göre kaynak alırsın.Sonuçta bu kitaplar öncelikle çocuklara faydalı olsun diye alınıyor.Lütfen kimsenin bu çocukları kullanmasına izin vermeyin! Onlar çok MASUM....

Arkadalar özel anaokullarında yazın ( Haziran,temuz ve Ağustos ayları )planlarınızı nasıl uyguluyosunuz örnekle acıklayabilirmisiniz.Setlerde ise eylülden hazirana kadar var yardımlarınız için tesekkürler:) :)

ben ilköğretimde çalışıyorum emin değilim ama o.ö.e. programında yer alan amaç ve kazanımlarından koşullarına uygun olanları alıp ekleyip temmuz ağustos aylarını belirleyebilir onlardan da günlük plana alabilirsin bizim yaklaşık 10 aylık hazırlayışımız bu şekilde oluyor. en azından ben matbu plan kullanmayıp değişiklik yapıyorum.

Ben özeldeyim.Haziran aynın sonuna kadar plan uyguluyoruz.Temmuz'dan Eylül'e kadar plan uygulamıyoruz.Yaz döneminde çocuk sayımızda azaldığı için faaliyet çocukların isteklerine göre yapılıyor.Kahvaltıdan sonra bahçe,bahçede boyama,hamur gibi etkinlikler uyguluyoruz.Öğlen yemeği,deney veya drama derken gün bitiyor.
Ama bazı setlerde O aylar içerisinde de planlar var oradan veya internetten temin edebilirsin.

Cok Tesekkürler Arkadaslar :) :) :)

arkadaşlar yıllık plan konusunda neler yapıyorsunuz.kendiniz mi hazırlıyorsunuz yoksa alıntı mı yapıyorsunuz.malum okullar açılyor benim şu an tek derdim bu.

ben öncelikle çocuklara alacağımız çalışma kitabını seçiyorum... alınan kitapların yanında yayınevi planları veriyor.. yıllık planda değişiklikler yapıp kullanıyorum..

hocamdonem basında almıs oldugum calısma kıtaplarının yıılık gunluk planları vardı ama onları aynen uygulamak ımkansız.Cocukların ozellıklerı,okul ve cevre sartları bunu zorlastırıyor.o yuzden elmdekı hazır planlarıda kullanarak elımde yazdım.bu sene de aynısnı yapmayı dusunuyorum.

hocam hangı dergileri kullanıyosunz ve onun planlarını

ben geçen sene elimdeki planı bilgisayarda küçük değişiklikler yaparak kullandım bu sene de öyle yapıcam

ben gecen sene kucuk adımlar adlı dergılerın planlarını ındırdım netten degıstırerek onları kullandım

Ben internetten indirip epey düzenledim.

Arkadaşlar dergi kullanıyor musunuz? Nasıl ve neye göre seçiyorsunuz kullunacağınız dergiyi?Ben okullar açılmadan bi araştırma yapmak istiyorum ama tam karar veremedim.Nelere dikkat etmeliyim.Kullandığımız yayınevi yıllık planları da veriyor mu?Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

açıkçası zamanla hangi yayınevini seçeceğini pat diye anlıyosun..
yazar kadrosu,
resimleri, yönergeleri, içeriği, baskısı... her şeyi önemli..
benim beğendiğim 3 yayınevinin dergi ve kitapları var her yıl onlar arasında seçim yapıyorum..
dergi ve kitap aldığınızda plan cdleri eğitici cd ler veriyor sonuçta ona göre plan oluşturuyoruz..
tabi gözlem dosyaları, karne, diploma...yı da veriyorlar..

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri